Inlägg

Inlägg som Badboy Rune har skrivit i forumet
Av Badboy Rune
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Akira
Jag vet att det inte hjälper dig, men OS X kör inte ext3, utan HFS+.

Ok, men Ubuntu kör HFS+ också eller? Eller klarar åtminstånde att läsa/skriva till det fullt ut

Av Badboy Rune

köra OS X +Ubuntu +WinXP

Har precis köpt en MacBook och är lite sugen på att slänga in Ubuntu och XP utöver OS X. Är det nån som har provat om det fungerar bra? Och i vilken ordning ska man då installera det så det inte blir nått problem med bootcamp eller vilken boot grej den nu kommer använda.

Ubuntu och OS X kör EXT3 (?) som filsystem om jag har fattat rätt? Då kan jag alltså ha en gemensam partition för tex film och musik för dom två antar jag.

Har sett den här guiden för att köra OS X + Ubuntu. Men frågan är hur det blir om man slänger in windows också.
https://help.ubuntu.com/community/MacBook

Av Badboy Rune

Jag undrar också samma sak. Är ju ganska mycket dyrare på appelstore att köpa en 160GB

Av Badboy Rune

Kan ju tips om att scsi4me har ganska bra pris på Fujitsus diskar just nu. Du får en 36GB för $79 eller 73GB för $129 här
Sen om prestandaökningen är värd pengarna, det får någon annan svara på. Någon som vet ett bra test?

Av Badboy Rune

samsung har väl ett eget program annars. Går att stälal disken i silentmode där

Av Badboy Rune

Tycker inte du ska sattsa på trådlösa. Jag tror hd515/555 låter bättre än hd200 om det är kopplat till NADen. Men jag har bara hört hd200 koppla till Audigy 2 ZS. Bästa är ju att provlyssna själv. Har du någon hifikluben kan du ju ta med din hd200 och provlyssna 555orna på en NAD där. Provlyssnad själv hd515 på en NAD C320 för några veckor sen och jag tycker det lät väldigt bra faktiskt. HD555 var det länge sen jag lyssnade på men det är kanske något bättre. Är inte så stor prisskillnad på 515 och 555 så jag skulle tagit 555orna.

Av Badboy Rune

Låter nog ändå åt en billigare switch nu. Får se om jag kompleterar med en garderobsdator sen. Men vad ska man välja då. Valde ut tre billiga, ni får gärna ge förslag på andra modeller.
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=324645
3Com Gigabit Switch 5, 450kr

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=119454
3Com OfficeConnect Gigabit Switch 5, 695kr

http://www.netonnet.se/item.asp?iid=76046&sid=1002929&SpaceCo...
Linksys SD2005, 849kr

Av Badboy Rune

Nu blir jag inte riktigt klok på alla tekniska termer. Kan ni inte bara säga fördelarna och nackdelarna mellan switch vs dyrare router vs garderobsserver

Vad är FW? Angående NAT, så tänkte jag bara att eftersom jag kan köra med publika adresser så är det väl lättast så. Vad är nackdelen med att göra så?

Av Badboy Rune

Det jag vill göra med trafikprioriteringen är att pritorietera ha följande prioritet:
http
online spel
ftp
bittorrent
Men som sagt så har jag inte så bra koll på QoS och hur det funkar. Så det kanske inte går med den switchen.

Jag får 5st dynamsikt tilldelade ip-adresser. Det skulle väl funka att sätta upp en gammal burk med någon linux dist. på. Men största nackdelen med det är värmen och kanske ljudnivån (men det går väl altid fixa kanske). Blir ganska varmt i mitt rum. Skulle ev kunna ha en "servergarderob". Men då måste jag ändå fixa nätagg, 2st NICs, hårddisk, så det blir ändå lite pengar. Men finns det någon linux dist. som klarar den typ av trafikprioritering som jag är intresserad av?

Ett av kraven är att det ska vara gigabit lan.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aqualize

Bör gå att sätta upp en dator som inte NAT/PAT:ar men ändåså prioriterar. Alltså som en "osynlig" box mellan bredbandsuttaget och switchen.

Kallas det för "transparent proxy"?

Av Badboy Rune

Bra gigabit switch med trafikprioritering

Jag ska köpen en gigabit switch och koppla in till mitt bredbandsjack. Det är Bredband 2 100/100mbit. Kraven är att den har bra thruput och har stöd för trafikprioritering (QoS).
Funderar på en HP ProCurve 1800-8G 8-port Gigabit. http://www.inwarehouse.se/Product.aspx?prd=1126138&node=312
Någon som har provat den?

Räcker det med att ställa in trafikprioriteringen i switchen, eller måste man ställa in någon på datorerna också? Är väl mest http, ftp och bittorrent trafik som ska prioriteras. Är det lätt att ställa in?

Av Badboy Rune

Tack för snabbt svar, tydligen hade du rätt fast jag han lösa problemet innan jag såg din post. Fast jag startade faktiskt om modemet en gång tidigare idag... konstig.

Men kan jag inte radera mitt inlägg själv? Funkar ju inte om man kryssat i radera om man går in och ändrar inlägget.

Av Badboy Rune

snabb hjälp (D-link604 + Comhem)

EDIT: Problemet är löst och nu fugerar även lanet felfritt (vilket det inte gjorde förut).

Jag får inte min D-link 604 router att funka med comhems bredband. Det fungerar om man kör direkt från modemet till datorn.

Om man går in och kollar satusen i routern så verkar den inte få kontakt med DHCP-servern.
Jag sitter och hemma hos min faster och försöka dela ut hennes internet till två datorer. Förra gången jag var här så lyckades jag få kontakt med dhcp-servern, men jag fick aldrig igång internet ändå helt.

Jag har installerat senaste firmware och provade routern hemma hos mig igår och där fungerade det. Någon som vet felet? Alla tips och förslag är välkommna. Jag hörde nått om att det kan ha nått med MAC-adresser att göra.

Routern: D-link 604E med firmware 3.14
modem: Motorala SB5101E
ISP: Comhem

Av Badboy Rune

Jag håller på att prova det nu. Tror faktiskt att det är problemet. Men är det inte lite konstigt att man ska behöva installera om windows?

Av Badboy Rune

kommer inte in i winXP, datorn startar om

Jag kommer inte in i windows på min nya dator. Jag har provat med två olika hårddiskar som båda fungerar på min andra dator. Det är när windows loggan kommer upp som datorn startar om, precis på samma ställe. Jag har provat två hårddiskar som windows fungerar på andra datorn och det är samma ställe den startar om på.

Asus A8N-E
X2 3800+
2*G.Skill pc4800 1024MB
Tagan easyconnect 430W
POV geforce 7800GT

Jag har provat minnet och nätagget i andra datorn och där fungerar det. Har även provat att koppla ur alla grejer som går och bara köra en hårddisk osv.

Av Badboy Rune

TT Big Typhoon är väldigt tyst och ska kyla väldigt bra. Men den är ganska stor, så kolla så du får plats med den. Finns en "Big Typhoon FAQ" om du söker i överklockningsforumet.

Av Badboy Rune

Du ska försöka minmera antalet fläktar om du vill ha så tyst som möjligt. Om du inte ska överklocka så räcker det säkert med en fläkt, eller så kanske till och med nätagg fläkten blåser ut tillräckligt. Du får kanske prova och jämföra själv. Jag skulle nog rekomendera en tyst 120mm istället för 92mm, efter som dom har högre luftflöde. Nexus har en 120mm som säljs på komplett, annars ska Adda har en tyst 120mm. Själv har jag en Zalman 92mm i silentmode och den är ganska tyst.

Av Badboy Rune
Av Badboy Rune

Ok. Ja, jag är själv lite tveksam till om jag kommer få igång nätverket i win98. Är det ingen dom har erfarenheter av det?

Av Badboy Rune

www.pc-memory-upgrade.co.uk har G.Skill PC4000 minnet för 2700kr inkl frakt, du sparar 400kr.

Av Badboy Rune
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bollen4
ok tack så mycke för all hjälp!

jag har funderat lite och kommit fram till att jag ska nog köpa en lite modifierad Komplett Gamer a20! De tillägg jag skall göra är: 1GB extra RAM och en SATA2 disk istället för SATA. Sedan står jag och väger mellan en Athlon 3800+ 1MB eller en Athlon 4400+ 2MB! Det skiljer ändå 1700 kr i pris och jag ska främst spela spel och titta på film med datorn, så jag vet inte om det är värt de extra pengarna?

Funderar också på vilket grafikkort jag skall ha, MSI 7800GT eller XFX 7800GT eXtreme (vilket bara kostar 100kr mer så det spelar ingen roll vilket jag tar). Förresten, inget av korten man kan välja är RETAIL, vad innebär det? Jag antar att GTX korten inte är speciellt prisvärda?

MVH

Jag skulle också ha valt 3800+. Vill du ha snabbare så köp ett lite bätter minne och klocka upp den lite, det blir billigare.