Inlägg

Inlägg som Badboy Rune har skrivit i forumet
Av Badboy Rune
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tyler D
Har du en länk till sidan där källkoden finns?

Googlade lite men hittade inget utav värde

Ett tips är ju att kolla softmp3:s hemsida, http://www.softmp3.org

http://mintorrent.se/EOA1vz/SOFTMP3_rar
http://mintorrent.se/t5ibSa/swedvdr_source_rar

Av Badboy Rune
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik
Ok, hur verifierar du att den är äkta? Eftersom det inte finns någon officiell kanal gäller det väl i så fall att ha direkt kontakt med någon inom MS?

Med common sense 2009

Win7 RC fanns ute nästan 2veckor tidigare på piratsidorna och vid tidigare beta-släpp har MS servrar varit väldigt tungt belastade. Förmodligen därför många drog hem den via bittorrent.

Av Badboy Rune

Nämnden för hemslöjdsfrågor var den första jag kom att tänka på. Den bör göras om till en förening där medlemmarna själva finansierar projekten genom tex medlemsavgifter, inträden på utställningar och gåvor. Får dom inte in tillräckligt med pengar på de sätten beror det på att allmänintresset för de här frågorna inte är tillräckligt stort.
http://nfh.nutek.se/

Statens biografbyrå har väl Alliansen diskuterat om att lägga ner. Tror till och med högsta chefen själv tyckte att den borde läggas ner. Det kom hon förstås på nu när hon ändå skulle gå i pension...

Jag har för mig att Martin Borgs som gjorde filmen 1200Miljarder hade med fler exempel på onödiga myndigheter och bidrag.
http://www.skattebetalarna.se/1200miljarder

Av Badboy Rune
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Söderbäck
Det går väl inte att dra någon till domstol för medhjälp till medhjälp

Webbhotellets ISP borde också dömas för medhjälp till medhjälp till medhjälp till upphovsrättsbrott

Om IFPI anser att Torrentbytes bryter mot lagen får dom väl lämna in en polisanmälan. Att ge sig på webbhotellet verkar ju lite märkligt.

Av Badboy Rune
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fastforward
Så med andra ord:
1. Ägaren kan hyra ut till vem man vill
2. Ägaren kan inte ta ut vilken hyra man vill utan den sätts ungefär på samma sätt som uthyrning av bostadsrätt, dvs jämförbart med liknande hyresrätt etc.
3. Boende i lägenheten sitter väldigt säkert och behöver ej oroa sig nämnvärt för att bli vräkt om man stör grannarna t.ex.
4. Man kan renovera utan att behöva fråga föreningen i större grad.

Jag ser inga stora fördelar, däremot är punkt 3 en stor nackdel. Lagom kul om någon trumpetspelande surgubbe flyttar in bredvid t.ex.

Fördelen är framförallt att du kan hyra ut och tex renovera och liknande hur du vill. Man tror att folk kan se det här som en investeringsmöjlighet också. Bostäder brukar ju vara en bra och säker investering på lång sikt. Om det blir ett populärt sätt för Svenssons med god ekonomi att investera pengar så leder det också till ett ökat utbud av hyreslägenheter.

Av Badboy Rune
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ozeroun
Amerikanska TV-Stationer sänder stora tv-serier som LOST och The Simpsons i HD kvalite i staterna! Men givetvist blockerar dom ip utifrån? Varför??

Dom har bara köpt rättigheterna för att visa det i USA. Om det är TV-bolaget själva som äger rättigheterna som visar serien, så har dom förmodligen sålt rättigheterna till olika TV-bolag världen över. Tv3 har köpt tv-rättigheterna för svenska marknaden. Om tv3:s tittare kan se senaste Lost-avsnittet på webben innan ens den säsongen har börjat i Sverige kommer färre kolla på tv3. Tv3 tappar tittare och inkomster och är därför inte beredda att betala lika mycket för de exklusiva rättigheterna att visa Lost.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ozeroun

Ett annat lysande ex är ju southpark killarna som visar alla sina säsonger helt gratis, nice att köra random avsnitt

Så när får vi samma inom film??

När det är kommersiellt gångbart och filmbolagen tror dom kommer tjäna mer pengar på den typen av affärsmodeller än nuvarande. Det är ganska mycket dyrare att spela in en film än ett avsnitt av South Park. När dom visar South Park gratis på nätet så gör dom det för öka intresset för serien och få massor av gratis reklam och PR. Dom tjänar sen pengar på en öka försäljning av dvdboxar, t-shirtar och kanske även att fler tv-kanaler väljer att köpa rättigheterna att visa South Park pga den ökade efterfrågan.
Skulle man göra lika dant med film skulle den förmodligen vara fullproppad med reklam och produktplaceringar.

Av Badboy Rune
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maDa
APB och linkande verksamheter försöker även knipsa av länken mellan den s.k Scenen och P2P-världen. Försvinner alla rejäla releaser från P2P näten så blir det inget att ha tillslut.

Det kommer dom aldrig att lyckas med. Inte ens Scenen själva klarar av att hindra spridningen. Det finns dessutom redan massor av P2P-Releasegrupper inom tex HD-filmer, TV-rippar och musik. Möjligtvis att det tar lite längre tid innan det släpps och det blir något sämre utbudet av crackade program och spel i början. Men vissa program kommer till och med ut på P2P sidorna innan Scenen idag.

Av Badboy Rune

Ursäkta mig för att det blev så långt inlägg. Orkar ni inte läsa allt, läs åtminstone sista stycket.

IPRED lagen är dålig och den ska därför bort. Men att radera alla loggar som många nu vill leder snarare mot någon form av "laglöst" Internet där kriminella kan härja fritt med minimal chans att åka fast. Det i längden kan väl snarare vara ett hot mot våran demokrati, tvärtemot vad många har sagt här i tråden. Givetvis finns det kriminella som skyddar sig med VPN-tjänster och liknande, men långt ifrån alla gör det.

Jag tycker det är värt att offra en liten bit av min integritet för att grövre kriminella ska kunna åka fast. Visst riskerar jag att åka fast om jag sysslar med olaglig fildelning, men det är ju trots allt olagligt så det är jag beredd att riskera. Risken att åka fast pga IPRED är ändå extremt liten.

Den lilla integritetskränkningen är att ISP:n ska logga vem som hade en viss IP-adress vid ett visst tillfälle. IP-adressen går inte att automatiskt koppla ihop med en viss person så att det skulle vara så enormt kränkande har jag svårt att se. Endel får det att låta som ISP:erna övervakar allt vi gör på nätet, så är det inte och jag tycker många drar lite väl stora växlar på integritetsfrågan. Endel drar argument som "då kan vi minsann installera övervakningskameror i allas sovrum" och liknande som är så kraftigt överdrivna.

Det enda sättet för ett privat företag/organisation ska få ut de här uppgifterna är att presentera bevis att en olaglig fildelning ägt rum från den IP-adressen. Det räcker heller inte med någon enstaka nedladdning utan måste vara någon form av större spridning av upphovsrättsskyddat material. Bevisen granskas sen kritiskt av en domstol och av ISP:n. ISP:erna gillar ju heller inte IPRED lagen, den bara kostar massa pengar och tar bort fokus från deras huvudverksamhet. Så dom har ingen anledning att lättvindigt dela ut uppgifterna.

Men "Mediamaffian" kan ju förfalska bevis!? Visst kan dom det, men om dom medvetet förfalskar bevis och ljuger inför en domstol så begår dom ett allvarligt brott. Att "Mediamaffian" dessutom har ett egenintresse i målet vet domstolen om och det tas förstås i beaktning.

Kan inte polisen säga vilka IP-adresser som används av kriminella så att ISP:erna övervakar dom? Nja, antingen sparas loggarna eller så sparas dom inte. Den som hade en IP-adress kl 21.00 behöver nödvändigtvis inte vara samma som har den kl 21.05. Innehållet i trafiken får heller inte övervakas hur som helst av ISP:n.

Ironiskt nog kommer vi pga allt "integritets-hetsande" mot våra ISP:er att förmodligen få betydligt värre loggningslagar. Bahnhof upptäckte ett kryphål när IPRED infördes och utnyttjar det för att vinna positiv PR och locka till sig kunder. Kryphålet var att ISP:erna inte var tvingade rent juridiskt att logga DHCP-lease:arna men alla loggade och såg det som en bra kompromiss för att kunna spåra brottslighet. Kryphålet kommer förstås att rättas till. Regeringen har redan sedan tidigare förberett "Loggningslagen" och ni spelar verkligen politikerna rakt i händerna nu genom att hetsa mot ISP:ernas loggar. Nu har regeringen verkligen ett argument. ISP:erna raderar sina loggar och Loggningslagen behövs för att upprätthålla lagarna.

Så det vi förmodligen får istället är en betydligt värre lag som inte bara loggar DHCP-lease:ar utan all tele- och datakommunikation. Inte själva innehållet med vem som pratar med vem, vem du skickar SMS till och vilka du mailar till. Lagen är dessutom dyr att införa och underhålla och det är vi som får betala. Antigen via telefon och bredbandsabonnemanget eller via skatten.

Om alla "integritets-hetsare" tar några djupa andetag och ser frågan ur ett större perspektiv. Var det kanske inte en rimlig kompromiss mellan integritet och möjlighet att spåra kriminella vi hade innan? Jag tror det är nödvändigt att kompromissa lite med integriteten för att undvika riktiga "storebrors-lagar" som Loggningslagen.

Hur kommer det sig att politikerna stiftar såna här lagar som IPRED, FRA-lagen och Loggningslagen när så många är emot dom? Det beror på att folket är dumma, mesiga, följer inte den politiska debatten och sätter sig inte in i politiska frågor ordentligt. Folk vet knappt vad dom röstar på och ifrågasätter inte politikerna ordentligt. Vi har dessutom kort minne och har säkert glömt bort den här debatten när vi står vid valbåsen september 2010. Då är det säkert jobben, skatterna och bidragen som är de viktiga frågorna.

Att Alliansregeringen skulle få ta ställning till IPRED, FRA-lagen och snart Loggningslagen lär knappast komma som någon chock. IPRED infördes i många länder redan 2005 och besluten om FRA-lagen och Loggningslagen sköts upp av Sossarna (ett smart och medvetet val??).
Men hur många var det som frågade ut sina politiker inför valet 2006? Vart var alla "integritets-hetsare" då? Kom ihåg att vi får de politiker vi förtjänar!

Som tur är blir det snart val till EU-parlamentet och då är det dags att visa din åsikt. Två intressanta partier för många här kan vara Piratpartiet, men kanske även Libertas. Jag har dock inte satt mig in i deras politik riktigt än så ni får granska dom själva.

Av Badboy Rune

Headwebb har en film i HD... Fast inget surround på den.

Av Badboy Rune
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tony Clifton
Då följer frågan: hur stora är dom böterna i förhållande till vad dom riskerar att förlora om kunderna flyr?

Jag skulle inte tveka att byta till en ISP som vägrar lämna ut sina kunders uppgifter. Av princip.

Ingen som vet idag vad böterna blir. Men jag tror ändå böterna blir ganska höga med tanke på att det är ett företag som medvetet bryter mot lagen. Visst kommer dom få många nya kunder, men jag tror inte det kommer löna sig i längden. Antipiratbyrån kan ju välja att "punktmarkera" Bahnhof och hela tiden kräva ut nya IP-adresser.

Av Badboy Rune
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
Tele2 är rätt solklart, dem går ju på allt tryck från skivbolagen/filmbolagen och IFPI. Det största offentliga exemplet är censureringen av TPB i danmark. Telia är antipirater.

Tele2 cencurerade TPB i Danmark efter domstolsbeslut (Källa). ISP:erna måste följa lagen och än så länge har ingen ISP lämnat ut uppgifter pga IPRED lagen. Bredband2 och Bahnhof är kritiska till IPRED och att tvingas lämna ut uppgifter om användarna. Men om dom inte följer lagen riskerar dom böter.

Av Badboy Rune
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WadE
Det är val till Europaparlamentet den 7 juni.
Så första steget för förändring mot detta är att gå och röst!

Precis, och jag hoppas verkligen alla som sitter och spyr galla över EU och dess politiker faktiskt tar och utnyttjar sin demokratiska makt och skyldighet och röstar i EU valet. Tyvär gjorde bara ca 40% det förra gången.

Kom ihåg att vi får det politiker vi förtjänar.

Av Badboy Rune

Jag försökte installera en Nlite:ad XP installation via boot camp och det gick inge vidare. Tror jag fick bluescreen under installationen. Försökte flera gånger, men lyckades inte. Men beror kanske lite på vilka funktioner man ha strippad bort.

Av Badboy Rune

Om det är nätverk du vill jobba med så är det nog bra. Sen bör du väl också läsa lite mer som tex IP-telefoni, trådlösa nätverk, lite om windows server och serverdrift i linux/unix m.m.

Kollar man jobbannonserna idag så söker företagen oftast folk med några års erfarenhet, så det är kanske inte jättelätt att få jobb när man är nyexaminerad. En annan nackdel är att du kommer nästan bara i kontakt med Ciscos kursmatrial och utrustning. Ute i "verkligheten" använder man också mycket andra märken som tex Juniper, Extreme, Checkpoint, HP m.m

Av Badboy Rune
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gunvald Larsson
Ja, har också kollat på CCNP, men det verkar bara vara för företagsutbildning(?)

Det finns ganska många högskolor/universitet/KY-utbildningar som är Cisco academier och erbjuder de 4:a CCNP kurserna. Men för att få CCNP certifikatet måste du skriva hos ett testcenter. Exempel på skolor är Mälardalens högskola, KTH, Luleå, Jönköping m.m.

Av Badboy Rune

Han har en nätverksdisk som hans dokument och mail ligger sparade på, så det ligger på servern.

Det jag undrar över är vilka fördelar det finns med att använda köra L2TP istället för Cisco Easy VPN? Kommer inloggningen bli smidigare? För just nu är det ganska omständigt för att komma in på domänen ordentligt, som jag beskrev i första inlägget.

Av Badboy Rune

Windows server + VPN: Jobba hemmifrån

Om en användare vill kunna arbeta hemifrån genom att ansluta till kontoret via VPN. Vilken är den smidigaste lösningen då?

Företaget har en server som kör Windows Small Business Server 2003 som är kopplat till en brandvägg (Cisco ASA5505).
Användaren har en dator på kontoret som kör Vista Business och hans mail och viktiga dokument ligger sparade på servern (genom folder redirect). Mailprogrammet är Outlook 2002 och använder POP3. De har ingen egen mailserver och det är väldigt mycket mail, så det blir uppdelat på flera stora *.pst filer.
Internetanslutningarna är 10Mbit fiber.

Idag så används Cisco Easy VPN, så på sin laptop hemma har han Ciscos VPN-programvara och ansluter via IPSec VPN och fjärrstyr sedan sin dator på kontoret som går lite segt.

Det jag undrar över är om det är bättre att lägga in han laptop i domänen och eventuellt använda Microsfts inbyggda VPN-tjänster för att köra L2TP VPN istället. Vilka fördelar finns med det jämfört med Ciscos IPSec VPN? Går det att sätta upp VPN-tunneln innan man loggar in i Vista?
Det går nämligen inte göra med Ciscos program i Vista. Det betyder att man först måste logga in, sen upprätta VPN-anslutningen, logga ut och logga in för att komma in på domänen ordentligt. Vilket är lite omständigt.

Så vad är för- och nackdelarna med L2TP och att lägga in datorn i domänen?

Av Badboy Rune

Den har väl ingen FM-sändare som W980?

Av Badboy Rune

Jag har ingen större erfarenhet men jag har provat ClarkConnect lite förut. Det verkar ha stöd för web-server (apache) och ftp (proftpd) om jag tolkar deras hemsida rätt. http://www.clarkconnect.com/info/features.php
Tänkt på att det finns en betalversion och en gratisversion av CC, så kolla att alla features du vill ha finns med i gratisversionen.

Pfsense är annars ganska populärt men det verkar inte följa med stöd för web och ftp. Men jag antar att om man gör en vanlig installation till hårddisken så bör man väl kunna installera Apache och Proftpd själv. Men då går det inte att administrera från Pfsense webbgränssnitt.

Angående APn så är ju 802.11G standarden på 54mbit så för att få ut 108mbit har D-Link "tweakat" standarden lite och då bör du nog använda ett D-Link nätverkskort som har stöd för det också. Har du inte det är det lika bra att köpa en vanlig .11G eller N-daft AP.
Sen tror jag de flesta router distar klarar av att agera AP om du trycker i ett trådlöst nätverkskort i dom. Så det är också ett alternativ.

Av Badboy Rune

Jag har inte hört talas om OLR tidigare, men det finns ganska många olika distributioner att välja på tex Pfsense, Monowall, IPCop, ClarkConnect m.m.

Det räcker med en processor på ca 500mhz för att klara av en 100mbit lina, så din dator är lite overkill. En långsammare dator kan eventuellt vara strömsnålare och lättare att sänka ljudnivån på.
Men du kan ju tex använda den till mer tjänster som tex filserver och sånt. Då är det bra med lite snabbare dator.

Det är bara att koppla in APn till switchen och om det är några DHCP inställningar på den så ska det vara avstängt (det kör du på routern). Har du den APn nu? För jag skulle nog inte köpa den där accesspunkten. Bättre att köpa en som har stöd för n-draft om du vill ha snabbare hastighet än .11g standarden erbjuder (54mbit).