Inlägg

Inlägg som Badboy Rune har skrivit i forumet
Av Badboy Rune
Skrivet av Swedish Berserk:

Ingen höjdare direkt. Nu har Google Nexus Prime och ICS runt hörnet. Och Microsoft har börjat rulla ut Mango uppdateringen. Kan bli tufft för Apple faktiskt.

Kul för Appel att dom lanserar en mobil som kan mäta sig med konkurrenterna vad det gäller mjukvara och hårdvara. Iaf i en vecka för då ska ICS och Nexus Prime visas (11okt)

Av Badboy Rune

Prova uppdatera spelet via Origin. Hjälpte för mig

Av Badboy Rune

Givetvis kommer skuldtaket att höjas. Om det inte skulle göra det kan vi få se en börskrasch värre än den som var 2008. USA skulle dra med sig hela världsekonomin in i en lång djup recession/depression.
Det som pågår nu är ett politiskt spel där republikanerna ser sin chans att pressa Obama och kritisera hans politik, bla hans sjukvårdsreform.
Det är dessutom ett presidentval snart där Obama kommer ställa upp.

Ett av problemen är att politiker ofta söker kortsiktiga lösningar för att kunna klamra sig kvar vid makten. Obama drog igång ett gigantiskt stimulanspaket för att få fart på jobben (givetvis med lånade pengar). FED kan knappt sänka räntan mer och kör med sina "Quantitative easing" program som innebär att man mer eller mindre trycker pengar och pumpar in i finanssystemet. Ändå ligger arbetslösheten kvar på nästan 10% i USA. Det här är inte hållbart i längden och man börjar få slut på alternativ.
Förmodligen behöver man genomföra både skattehöjningar och rejäla budgetnedskärningar. Jag tror att Demokraterna och Rep. måste komma överens tillsammans om någon form av långsiktig lösning som sträcker sig över många år framåt. Sen behöver man faktiskt genomföra nedskärningarna också...

Hittade en intressant video om skuldtaket.
"The Debt Ceiling Is Complete Bullshite!"
http://www.youtube.com/watch?v=zqTXgNM8Kcs

Av Badboy Rune

1. Prata med Samsung om du kan få den på garanti. Annars går det att lämna in den på Anovo som sköter reparationer åt Samsung. Kan nog bli ganska dyrt dock.

Av Badboy Rune

För att återgå till ämnet. TF har sammanfattat vilka siter som var drabbade och vilken nivå dom låg på.
The Significance of the Huge European Warez Scene Raids | TorrentFreak

Av Badboy Rune
Skrivet av arch:

Tack för svaret. Jag syftar på "vanliga" metoden, inte swipe.

Två problem.

1) Att flasha den gör att garantin spricker så vitt jag vet?
2) Komma åt market kräver en root/flash gissar jag?

Tack än en gång.

1) Ja, om dom ser det så spricker den nog, men det är bara att flasha tillbaka orginalmjukvaran. Tror inte det är så ofta dom kollar sånt heller.
2) Ja, den måste vara rootad för att kunna installera programmet Market enabler. Det går att stoppa i ett utländskt SIM-kort från ett land som har tillgång till betalprogram också. Programmet knyts till ditt google konto, och inte till SIM-kortet.

Av Badboy Rune
Skrivet av arch:

Fick hem min lur idag från handyattacke.de men lyckas inte få svenskt tangentbord när man ska skriva sms etc. Jag har svenska i alla menyer och kan se å, ä och ö, men det går inte att skriva dem själv.

Testade även att uppdatera telefonen genom Kies men det står bara att jag har senaste versionen.

Tips?

Du får flasha in en annan firmware eller tanka hem ett annat tangentbord. Står hur man gör i swedroids forum.

EDIT: jag pratar om inofficiella firmwares från samsung-firmware.com. Annars kan du tanka hem scandinavian keybord eller switftkey från market. Men om du vill ha swipe tror jag du måste flasha om med en annan firmware

Av Badboy Rune
Skrivet av ettis:

I9000XXJP3 ute

Kommer fan ut nya firmwares varannan dag

Och folk säger att samsung är dålig med updates..

Det är inte Samsungs officiella uppdateringar

Skrivet av TroNi:

FW = firmware?

Är det alltså en uppdatering till telefonen? Vad gör den uppdateringen i så fall? Måste man göra någon form av Jailbreak på telefonen först?

Det uppdaterar telefonen till Android 2.2. Du kan flasha in det med hjälp av programmet ODIN. Men det är som sagt inte officiella uppdateringar så det är inte säkert att allt funkar till 100%. Finns guider för det på swedroids forum

EDIT: Det är alltså läckta alpha/beta firmwares

Av Badboy Rune
Skrivet av Teknocide:

Detta kan väl inte stämma? Det står ju på samsungs egen hemsida att Galaxy S har "fullt skandinaviskt tangentbord"...
Grymt stor pekskärm och Social Hub Galaxy S i9000 - Mobiltelefoner - Mobiltelefoner | SAMSUNG

Tror inte det fanns å,ä,ö från början. Men är löst med en uppdatering nu.

Jag kan rekommendera att beställa från Tyskland. Min Galaxy S gick på 4335kr inkl frakt. Sen är det bara att flasha in senaste firmwaren så har du svenskt tangentbord med å, ä, ö. Det kan hända att det kommer olika uppdateringar till den tyska modellerna, jämfört med skandinaviska marknaden. Men om du rotar telefonen kommer du förmodligen kunna flasha in uppdateringarna själv.

Av Badboy Rune

Jag tror det kommer dröja ganska lång tid innan HTC Scorpion kommer ut på marknaden. Vad jag vet finns det inga läcka bilder eller spec. på den mer än att den kommer använda Qualcomms 1,5ghz cpu. Jag skulle gissa på att den kommer framåt jul, kanske t.o.m nästa år. Kanske första mobilen med Android 3.0?

Ace/Desire HD är förmodligen an variant av Evo fast tänkt till marknaden utanför USA. Dessutom ryktas det om en Desire med fysiskt tangentbord.

Så är du i stort behov av en ny telefon idag, köp Galaxy S och byt ut launchern mot Launcher pro eller ADW launcher om den nuvarande var för lik Iphone. Desire verkar vara slutsåld överallt (igen!!!).

Av Badboy Rune
Skrivet av norrby89:

fullt medveten om det men fortfarande så litter acer bäst till när det gäller antal returer på deras datorer medans packad bell ligger i mitten / bland dom sämre..

dom hade en artikel om det här på sweclockers förra året men hittar den inte just nu

Den var den här du tänkte på:
http://www.sweclockers.com/nyhet/10145-asus-bast-hp-samst-i-k...

Som du ser finns inte Packard bell med i statistiken eller är inkluderad i Acers.

Men visst, det är möjligt att det som skiljer (plasten, tangentbord, touchpad) faktiskt är av sämre kvalité på Packard bell:en

lilja90 åk till en butik där du kan klämma och känna på dom och ta den du gillar bäst.

Av Badboy Rune

Acer har köpt upp Packard bell så det är inte omöjligt att det faktiskt är precis samma moderkort och skärm i båda datorerna. Så det som skiljer är det yttre.

Av Badboy Rune
Skrivet av Lcars:

Du ger sken av två felaktigheter som gör att resten av resonemanget är irrelevant.

1. Att ett land har ett begränsat antal arbeten, helt oberoende av befolkningsmängd och andra faktorer. Varför folk fortfarande insisterar på detta förstår jag inte riktigt.

2. Att problemen med invandringen är politiska. Givetvis vill ju SD framstå som förmögna att göra någonting åt problemen, och det är smått tragiskt att så många blivit lurade. Problemet är administrativt. Vi har ett ineffektivt byråkratiskt system som inte fungerar överhuvudtaget. Eftersom SD uppenbarligen inte har en aning om att så är fallet så kommer de inte kunna förbättra något, ens om de skulle få en egen majoritet, vilket vi alla vet aldrig kommer hända. De kommer i själva verket aldrig få något att säga till om.

Var invandrare placeras, vilka som tas in och vilka som nekas, hur vidareutbildningen fungerar, alla dessa frågor är administrativa, inte politiska. Förändringar måste ske inom statsförvaltningen, och ett parti som SD som inte har någon som helst erfarenhet eller insyn i statsförvaltningen har ingen chans att förändra.

Politikerna är ytterst ansvariga för hur hela statsförvaltningen fungerar, så givetvis är det en politisk fråga. Ska du ändra i det administrativa krävs det ändringar från riksdag och regering i olika lagar och regler.

Av Badboy Rune

Representanter för Google säger att Nexus one och HTC Magic kommer få 2.2 först. Övriga HTC mobiler från uppdateringen 2a halvan av 2010...
Nexus One och HTC Magic/ADP2 får Android 2.2 inom kort enligt Rubin | Swedroid

Av Badboy Rune

Vad är den stora skillnaden mellan 890GX och FX. Är det mest att det klockar bättre eller varför skulle jag vilja betala ca 500-800kr mer för att Asus IV Formula?

Själv funderar jag på att köpa ASUS M4A89GTD PRO/USB3
Asus M4A89GTD PRO/USB3 - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Moderkort

Av Badboy Rune

En AMD 965BE + ett 5870 ger väl mest fps/kr. Men en X6 1055T kostar inte så jättemycket mer. Svårt val, sitter väl i en liknande situation själv. Känns väl lite onödigt att köpa en X6:a om man ska spela, men om du ska imponera på polarna så är det ju jävligt coolt med 6 kärnor.

En i5:a är väl lite vassare än 965BE men blir lite dyrare också. Så beror lite på hur mycket pengar man vill lägga.

Av Badboy Rune

Mediadefenders är väl ett ganska intressant fall annars, trots det stod det väl nästan ingenting om det i svensk media. Var väl en hel del svenska företag som betalade för deras "anti-piracy services". Dom ska även ha betalt svenska hackers för att utföra olika attacker mot pirater och piratsidor.

Bahnhof affären. Antipiratbyrån betalat en infiltratör för att sätta upp och ladda upp piratkopierat matrial på en ftp server. Sen gör APB ett stort tillslag mot servern (som dom sjävla har varit med att fylla med matrial) och i media står det hur dom tar till hårdhandskarna mot piratkopieringen. Och hur betalades infiltratören som hade stora skulder hos kronofogden? Det var väl inga svarta pengar inblandade????

Generellt är APB taktik att försöka skrämma bort medelsvensson från piratkopieringen genom olika tillslag, och lagar (IPERED m.m). Det räcker med att skicka ut ett pressmedelande om sitt tillslag för att skrämma slag på folk. Det som står i pressmedelandet behöver ju nödvändigtvis inte vara helt sant. För ingen av dom stora mediakanalerna har speciellt bra koll på hur tex scenen ser ut och dom kommer heller inte granska innehållet speciellt mycket.

Av Badboy Rune

Klarar AMD systemet av HD avkodning i GPU:n om man kör Linux?

Av Badboy Rune
Citat:

Ursprungligen inskrivet av silverridge
Som jag sa så duger Atom utmärkt till just dom sakerna, vill du ha mer prestanda då är en AMD det givna valet. Men till dom sakerna du räknar upp så räcker Atom till och blir över.

Klarar en Atom+ION av flash video i 1080p?

Av Badboy Rune