Inlägg

Inlägg som jagdgruppe_nord har skrivit i forumet
Av jagdgruppe_nord

Cinebench vill inte ens starta på min dator. Den laddar introsekvensen sen ingenting. Cinebench R23 fungerar utan problem. Nån med liknande fel?

Av jagdgruppe_nord

Hej.

Det var bara dåligt luftflöde i mitt chassi. Tog bort fronten på mitt Fractal Define C och fick genast normala resultat. Jag har nu ingen front monterad så att min AIO är exponerad men funderar nu på att modifiera den genom att skära bort en del av plåten i fronten på den och sätta dit en metal mesh likt i detta Youtube-klipp.

https://www.youtube.com/watch?v=dGiyg4J3tIs&t=1s

Någon som har erfarenhet av denna typ av modifikation? Var hittar man bra mesh på nätet till ett rimligt pris? Eller är det lika bra att hiva chassit åt helvete genom fönstret och satsa på något annat chassi?

Mvh

Av jagdgruppe_nord

Okej tack. Återkommer med resultat.

Av jagdgruppe_nord

Hur fixar jag det?

Av jagdgruppe_nord

Underpresterar min 13900K?

Hej

Här är mina specs:

Intel i9 13900K
MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO
Kingston Fury Beast 64Gb DDR5 5600Mhz
be quiet! Silent Loop 2 360mm AIO
MSI PRO Z790-P

Allt på default i BIOS.

Jag kan spela precis allt under hög belastning och systemet är väldigt stabilt i spel som Cyberpunk 2077 med allt inställt på max med RTX i 5120 x 1440 och alla CPU- och GPU-temp verkar vara normala i idle och under tung belastning.
Bara för skojs skull testade jag systemet i Cinebench R23 och jag fick 35125 poäng i CPU multicoretestet och det verkar vara lite lågt jämfört med andra system med liknande specifikationer. I singelkärna fick jag 2093
Jag testade också en runda i Timespy och fick 32 274 och jag vet inte om det är dåligt eller bra.

Postar några skärmdumpar.

Tack

Av jagdgruppe_nord
Skrivet av warp64:

Loggade du in med bankID i direkt anslutning till att ha läst det där mejlet?

Ja precis, det gällde en industrilokal i Visby och ägaren undrade vad jag skulle bedriva för verksamhet där.

Av jagdgruppe_nord
Skrivet av Laffe:

Det här är samma TS som för nåt år sedan skrev en "hypotetisk" fråga om att gömma datorer och pengar i skogen på ett säkert sätt. Vilket gav ännu mer varningsklockor i det här fallet.

Du syftar på denna text jag skrev för några år sedan. Ja, jag har en dyr laptop och 10 miljoner i krypto som jag var tvungen att gömma snabbt och skogen är ju det perfekta ställe för det syftet eller hur? Det var bara en kul frågeställning och vill man ta sånt seriöst så får man väl göra det...

Det jag skrev:

Hej. Satt att dagdrömde om man hade en laptop med säg 10 miljoner dollar i kryptovaluta lagrad på den eller vad som helst egentligen som är värdefullt. Polisen är efter mig och jag måste gömma den på ett säkert ställe. Jag bestämmer mig för att jag ska gräva ned den i en låda i skogen för att snuten inte ska hitta den.

Hur bör en sådan låda konstrueras för att en laptop ska klara sig i säg två, tre år gömd i skogen mot fukt, kyla, tjäle etc?

Av jagdgruppe_nord
Skrivet av Laffe:

Min spontana reaktion, vilket säkert lyser igenom i min respons, är alltid att TS i såna här trådar bara skrivit en cover story för något annat eller vill gömma vitala delar av sitt eget agerande. Därför försöker de ge så lite detaljer som möjligt för att inte spräcka den storyn. Brukar alltid visa sig att saker inte går att få ihop när det kommer mer info.

Det här är samma TS som för nåt år sedan skrev en "hypotetisk" fråga om att gömma datorer och pengar i skogen på ett säkert sätt. Vilket gav ännu mer varningsklockor i det här fallet.

Jag förstår att jag är insinuant nu och TS kanske har det renaste mjölet i världen i sin påse. I så fall ber jag om ursäkt, men jag ogillar tanken på att sitta och hjälpa någon med något de själva inte vill stå för. Vare sig det är något de vill gömma för familj eller stat. När det inte är rakfram info man får så föreställer jag mig det värsta.

Jag skulle ju gömma en .357 som varit försvunnen sen Palmemordet men seriöst att anklaga mig för att undanhålla information. Vad är det du vill veta? Jag har ju svarat på varenda fråga som ställts i tråden.

Av jagdgruppe_nord
Skrivet av Laffe:

Ok, vilken sida rör det sig om? Det är ju inte du som signerat så det finns ju inget att förlora på att dela med sig av den infon.

Ebox. Det gällde ett hyresavtal.

Av jagdgruppe_nord
Skrivet av evil penguin:

Vem hade utfärdat det bankid som användes? Din bank? Någon annan bank? (Om du fått det spärrat så antar jag att det bör ha framkommit?)
Var det där den enda skumma bankid-användningen som fanns? Säger texten som du strök över i bilden (motparten?) dig någonting om vad detta kan handla om?

Det kanske finns något slags ledtråd i svaren på ovanstående iaf...

Min egen bank, Swedbank.

Det fanns flera skumma signeringar. Det verkar vara en VPN som använts. I detta fall var det en e-signering av ett avtal.

Av jagdgruppe_nord
Skrivet av Laffe:

Du gick opåkallat igenom din historik och hittade en som skedde knappt en timme innan du postade tråden?

Yes, fick ett mejl från sidan i fråga.

Av jagdgruppe_nord

Underligt signering med okänd Bank-ID

Hej

Jag kollade igenom min bank-idhistorik idag och hittade en underlig signering. Jag vet vilka enheter jag har bank-id installerat på men denna är inte en av dessa. Hur har detta gått till? Jag äger inte ens en Iphone.

Jag är nu orolig att nån köpt nåt eller skrivit på något avtal eller gjort något annat ofog med mitt bank-id. Givetvis är denna spärrad nu. Går det att få ut mer information om denna signering (mac-adress, imei osv) än den man bara kan se i Bank-id-historiken? Hur hanterar polisen dessa fall? Är det ens värt att polisanmäla?

Får jag nu hem en faktura ska jag självklart bestrida den men jag är rädd att jag ändå blir betalningsskyldig. Vad gäller i dessa fall? Har jag varit oaktsam? Jag har aldrig svarat på några skumma samtal där de bett mig verifiera mig med bank-id eller liknande? Har jag blivit id-kapad, fått virus eller vad är det som pågår?

Mvh

Av jagdgruppe_nord

Synpunkter på datorbygge med 13900k och RTX 4090

Hej kära vänner. Tänkte uppgradera min dator och tänkte mig dessa komponenter:

Moderkort: MSI PRO Z790-P WIFI
CPU: Intel i9 13900K
AIO: be quiet! Silent Loop 2 360mm
Minnen: KINGSTON FURY BEAST 64GB DDR5 5600MHZ CL40
Chassi: Fractal Design S
Grafikkort: MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G
PSU: Corsair 850W

Några synpunkter?

Mvh

Av jagdgruppe_nord

Liten update. Inga svar från säljaren och Tradera utreder ännu.

Av jagdgruppe_nord

Annonsen är bortplockad och under utredning.

Av jagdgruppe_nord
Skrivet av hakro807:

Var det en 4090-kartong? Låter ju väldigt konstigt att man försöker blåsa någon och skickar ut ett kort som bara kostar några tusenlappar mindre. Hade förstått om det varit ett gammal 1060-kort eller liknande.

Det kan ju även vara så att säljaren fått en retur från ett företag där en tidigare köpare bytt ut korten. Utseendemässigt är ju iaf FE-modellerna närmast identiska.

Hej jo det var ett 4090, MSI

Av jagdgruppe_nord

Blåst på Tradera vid köp av RTX 4090.

Hej

Först får ni ursäkta eventuella stavfel och andra brister då jag skriver i affekt. Hur som helst, för att göra berättelsen enkel och kort. Jag köpte ett oöppnat 4090 av en säljare på Tradera med gott omdöme. Betalade med Swish. Fick kortet igår och när jag öppnade lådan ligger det ett 3090 i lådan. Jag har inte gjort nåt ännu och behöver råd och tips för att lösa det här utan att jag gör några dumheter när jag är så arg. Så tips mottages gjärna. Tack

Av jagdgruppe_nord
Skrivet av sp1k3n:

Aah, Ok! Har du kollat tipsen du fått?

Ja, tydligen hade en bitcoin-miner-trojan lyckats ta sig igenom mitt antivirus.

Av jagdgruppe_nord
Skrivet av sp1k3n:

Vet inte vad ditt problem beror på, men varför har du minnena i single channel? Antar att du har 2st 32GB moduler och isåfall sitter en av minnessmodulerna i fel slot!

Nej det är bara Speccy som är uselt och visar fel.

Av jagdgruppe_nord

CPU och GPU i 100% i Windows 11

Har Windows 11 och bara helt plötsligt så har Windows börja bete sig underligt. Direkt efter uppstart börjar min GPU och CPU dra i väg i 100% i idle och av någon anledning så är Aktivitetshanteraren inaktiverad och jag får manuellt aktivera den i regedit. Jag misstänker att det är en Windows-uppdatering som ställt till det. Har någon varit med om något liknande och det vore skönt om jag inte behövde göra en ominstallation.

Har detta system:

Summary
Operating System
Windows 11 Pro 64-bit
CPU
Amd Ryzen 9 5900X
RAM
64,0GB Single-Channel DDR4 @ 1799MHz (18-22-22-39)
Motherboard
ASUSTeK COMPUTER INC. ROG STRIX B550-F GAMING (AM4) 48 °C
Graphics
LC49G95T (5120x1440@240Hz)
4095MB NVIDIA GeForce RTX 3090 (MSI) 82 °C
Storage
1863GB Crucial CT2000MX500SSD1 (SATA (SSD))
931GB Samsung SSD 980 1TB (Unknown (SSD))
931GB Samsung SSD 980 1TB (Unknown (SSD))
Optical Drives
No optical disk drives detected
Audio
NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
Operating System
Windows 11 Pro 64-bit