Inlägg

Inlägg som nienithaur har skrivit i forumet
Av nienithaur

Problem med trivialt reguljärt uttryck

Har en htmlfil som ser ut något sånt här:

<TR> <TD DIR=LTR ALIGN=RIGHT>21</TD> <TD DIR=LTR ALIGN=LEFT>Banarne</TD> </TR> <TR> <TD DIR=LTR ALIGN=RIGHT>22</TD> <TD DIR=LTR ALIGN=LEFT>Trazan</TD> </TR>

Vill plocka ut raderna, och detta borde ju vara riktigt enkelt. Försökt med:

$rowsPattern = "|<tr.*>(.*)</tr>|Ui"; preg_match_all($rowsPattern, $file, $matches, PREG_SET_ORDER);

$file är htmlfilen som en lång sträng. Men detta fungerar ju inte alls, får en helt tom array som resultat. Har prövat med lite olika varianter. Tex, "|<[^>]+>(.*)</[^>]+>|U" funkar i den mån att det ger någon som helst output, men som sagt inte den jag vill ha. Vad gör jag för fel!?

Av nienithaur

Problem med att öppna accessdatabas

Hej! Har en accessdatabas som jag skulle behöva flytta över till en SQL-server (MySQL). Så behöver öppna denna i access för att exportera till något behändigt mellanformat. Men har problem med att en refenens saknas:

Citat:

Your Microsoft Office Access database or project contains a missing or broken reference to the file 'msado15.dll' version 2.1.

*To ensure that your database works properly, you must fix this reference.

Är lyckligt omedveten om hur VB ihop med access fungerar, men hittade en länk i programmet (2007-versionen) där man kom till en editorvy med Visal Basic. I tools-references ser det ut så här:

http://img241.imageshack.us/img241/2932/referencesjw4.jpg

Jag tankade ner en visserligen nyare version (2.8) av msado15.dll och lade till den istället. Nu får jag inte samma fel när man öppnar databasen, men går fortfarande ej att exportera och man möts vid försök att göra detta av ett totalt intetsägande felmeddelande (error in loading DLL). Funderar om en äldre version av access och/eller en äldre version av biblioteket (2.1) kan hjälpa. Men inte lätt alls att få tag på någon av dessa. Skulle vara skittacksam om någon vet hur man kan lösa problemet, eller har några som helst allmäna tips.

Av nienithaur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mattias
Men helskotta, pojk! Varför tror du de använder dikväveoxid hos tandläkaren? Tror du att den effekten också beror på syrebrist? Tror du att du får samma känslor av att andas helium? Om hjärnceller skulle "dö som flugor", tror du att de skulle använda sig av dikväveoxid inom sjukvården?

Effekten av olika gaser beror på att de påverkar olika receptorer på olika sätt. Googla N2O om du vill ha mer information om hur dikväveoxid fungerar mer detaljerat.

Haha, lugna ner dig. Lustgas ges (iaf innom vården) 50-50 ihop med syre för att undvika just syrebrist. Angående helium kommer man drabbas av syrebrist för eller senare men det kommer ta längre tid då det är en ädelgas och går inte in och ersätter syret i blodet aktivit på något sätt.

Haricots: Hmm.. Det verkar som att jag hade rätt fel om att ruset endast har med syrebrist att göra, även om det förmodlingen är en komponent (och det är anledningen till varför det är så farligt). Sen kan nog även syrebrist kan ge upphov till hallucinationer, men kanske inte speciellt kraftiga som sagt. Bland annat finns det väl en teori om att kolmonoxid kan vara boven i dramat vid "hemsökta" hus. Tex. en fekonstruerad vedeldad spis vilken läcker kolmonoxid till omgivningen, förgifting resulterar i diffusa symptom vilka även inkluderar obehagskänslor, känslan av att vara iaktagen samt milda syn och hörselhallucinationer.

Kanske är dikväveoxid en komponent i bajsdrogen på tal ovan vilket skulle kunna förklara en del av de skumma effekterna?

Av nienithaur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av donic1989
ja jag längtade tillbaka till xp. körde linux 1 och en halvmånad (ubuntu 7,10) men nu längtar jag tillbaka till ubuntu igen. det jag saknade var mest diablo 2 som man kunde lira på xp men fixxade inte det att fungera på wine :(. och det jag inte fick igång på ubuntu heller var att ändra gnome till ett annat thema buggade bara en massa. och att skolan använde sig av office 2007. och docx. format kan man ej öppna med openoffice annars ahde jag lätt fortsatt köra linux.

Kör diablo via wm-ware annars, borde funka?

Av nienithaur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haricots
Varför kan de inte jämföras?

Skulle effekten bara vara en effekt av syrebrist så hade samma effekt kunna uppnås genom att andas syrefattig luft (genom en påse man bara andas om och om igen i) eller kväve (eller liknande oirriterande gas). Så är uppenbarligen inte fallet. (Jag ska dock påpeka att jag själv aldrig intagit något liknande, är bara intresserad)
Skillnaden handlar snarare om att alkohol är vattenlösligt, och därför orsakar ett längre rus. Pga detta är doseringen lättare och det blir därför mindre risk att man överdoserar. (pluss att man naturligtvis att man slipper risken för syrebrist)

Det är inte något unikt med just alkohol i själva effektskapandet. Fördelen med alkohol över exempelvis metanol är ju att metaboliten från metanol är farligare, inte att metanol inte påverkar neuronernas funktion (vilket den absolut borde göra då det lätt slipper in i hjärnan, med sin lilla storlek)

Största fördelen med just alkohol är att det är kommersialiserat och dessutom socialt accepterat.

Svaret är väl både ja och nej. Syrebrist ger väl ganska olika symptom bland annat beroende på förhållandet mellan syre och koldioxid. Det är höga halter koldioxid och inte syrebrist som ger upphov till andnöd och känslan av att kvävas. Att andas i en påse fungerar alltså inte då detta höjer koldioxidhalten ganska effektivt. Men att andas in någon form av gas (som nu inte är koldioxid) kommer att ersätta syret utan att påverka halten koldioxid och man upplever endast de "trevliga" symptomen av syrebrist. Men som sagt, detta är nog bland de mest dyrköpta tripparna man kan tänka sig. Hjärnceller lär dö som flugor, när det kommer till alkohol har man väl haft problem att visa på att hjärnceller dör över huvud daget.

Av nienithaur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haricots
Speciellt då det antagligen inte handlar om mycket mer än kortare alkaner.
Lika bra att boffa direkt (som är samma sak, om det nu är så att det är vad det handlar om) isåfall... (vilket jag dock inte tycker att någon ska göra... stay in school kids!)

Men så ska vi inte sitta här och vara allt för självgoda för att vi inte gör något sådant. Alkohol är knappast speciellt långt ifrån det (utöver att sättet att inta denna drog är lite mysigare än att andas avföringsångor... tack vare kommer kommersialiseringen av drogen).
Och alkohol dricker trots allt de flesta. (inklusive mig)

Alkohol kan nog inte jämföras med att boffa gas. Så vitt jag vet är känslan av att vara hög när man andas in alkener bara ett resultat av syrebrist i hjärnan, just därför det är så löjligt skadligt. Alkhol däremot har helt andra verkningsmekanismer.

Av nienithaur

Ok, tackar för svaren! Skall kolla närmare på detta från telia, även om det nu kostar 1kr per sms är det inget stort problem för min del.

Av nienithaur

På ett sätt är det ju bra om man lyckas få bukt med piratkopierning iom att det mycket väl skulle kunna innebära den proprietära mjukvarans undergång. Något överdrivet naturligvis, men vore det inte för OEM-licenser och piratkopiering, vem hade då kört windows? Opensourcevärlden har förmodligen ingenting att förlora på bra kopieringskydd utan tvärt om. Filmer och musik kan väl dessutom alltid piratkopieras oavsätt skydd då man knappast kan kryptera signalen från datakällan fram till skärmen / högtalarna? Men även om man lyckas med detta; allt som går att se och höra går att kopiera, med videokamera och mikrofon i värsta fall, men det går.

Av nienithaur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rezuth
Du kan inte använda någon slags mjukvara till din mobil som skickar sms?

Nja, har ingen mobil, och vill helst inte behöva skaffa någon heller.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av dibb
ta emot vet jag inte men skicka kan du på inpoc iaf det finns många du kan skicka men inte ta emot lr om du skaffar comviq mobila bredband tror jag att det går genom modemet men annars vet jag inte.

Nej, det är just att kunna ta emot som är så viktigt. Det är verkligen skitsvårt att hitta något som riktar sig till privatpersoner. Med tanke på att man relativt enkelt hade kunnat sätta upp en liknande lösning själv känns det ganska frustrerande. (Men finns varken tid eller pengar för detta).

Av nienithaur

Tjänst för att skicka och ta emot sms via nätet?

Måste ju finnas? Har googlat lite men inte hittat något som passar. Någon som känner till ett bra företag som erbjuder detta till ett rimligt pris?

Av nienithaur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bomber3
Har dom testat mellan Vista och XP? Vista är ju ökänd strömslukare

Stämmer det verkligen? På laptops är det ju tvärt om iom att vista implementerar en senare version av ACPI. Dessutom använders väl ramen mer effektivt så diskarna borde behöva jobba mindre.

Av nienithaur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bogey
Då kan du säkert nämna vilka som du betalar fakturor till för att du har en TV eller dator ?

Du missförstod tydligen hela poängen, folk verkar bli upprörda bara för att det rör sig om en avgift och inte skatt. Och ja, vi betalar tv-avgift i vårat hushåll även om det inte hör till saken.

Av nienithaur

Men det finns väl massvis med sammhälsnyttiga instutioner man inte använder sig av men ändå betalar för? Förstår inte vad som är så speciellt med just svt.

Av nienithaur

Känns som att svt borde skattefinansieras istället. Detta med avgifter blir ju bara absurt. Men visst, skall man vara konsekvent så är det väl inget galet med att ta betalt även av de som har dator med internet. Det är inte allt för sällan jag själv kollar på svt via nätet. Finns inte så många andra svenska kanaler som sänder/producerar vettiga grejer i mina ögon.

Av nienithaur

Metanutsläppen beror ytterst mycket på fodret också. Med rätt foder, eller tillsatser i nuvarande, kan man minska uttsläppen riktigt rejält.

Av nienithaur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mattias
Okej, låt oss döda några fördomar. Jag kommer ta upp de fördomar som det talas om här punkt för punkt.

Fisk
Det sägs att man blir smart av fisk. Detta är ett ganska förenklat uttryck även om det har viss verklighetsförankring. Fettet hos de flesta fiskarter är mycket rikt på Omega-3 vilket genom forskning har visats vara bra för hjärnans uppbyggnad och allmänna hälsa. Dock så finns det massor av andra källor till denna fleromättade fettsyra. Bland annat har linfrön en bättre sammansättning av Omega-3-6-9-fetter än fisk och genom linfröolja kan dagsbehovet täckas med enbart en tesked.

Köttprotein
Det sägs att man går miste om "köttproteiner" om man uteslutande äter vegetabilier. Detta är ett ganska märkligt påstående, då proteiner är uppbyggda av en rad aminosyror. Dessa aminosyror som bygger upp det påstådda "köttproteinet" finns i stora mängder i de flesta vegetabilier. Alltså har inte "köttproteinet" någon unik egenskap som gör det bättre än vegetabilska proteiner. Det man bör tänka på är att få i sig tillräckligt med protein som innehåller alla essensiella aminosyror. Soja, vete och nötter är utmärkta vegetabiliska proteinkällor.

Trötthet, orkeslöshet och köttberoende
Det sägs att om man inte äter animalier så blir man trött och orkeslös. Detta är ett befängt påstående då det finns många elitidrottare med en strikt vegetabilisk kost. Även bodybuilders använde sig tidigare av sojaproteinpulver för att bygga muskler och orka träna. Det man kan bli trött av är att man har dålig kunskap när det gäller näringslära och energibehov. De flesta har nog med sunt förnuft att veta att man inte klarar sig på potatis, morötter och kål.

Och sedan för att reda ut Vegetarian/Vegan/Lakto-ovo-begreppen så har jag följande att säga:

Vegetarian betyder att man äter uteslutande vegetabilier. Detta har sedan vegan society startades försvunnit ur folkmun och börjat betyda lakto-ovo-vegetarian. Men ur språkligt perspektiv så betyder vegetarian just att man äter enbart vegetabilier.

On topic:

Jag kan rekommendera 'Vegansk näringslära på vetenskaplig grund'. Mycket värd läsning även för lakto-ovo-vegetarianer. Samt en kokbok som heter 'Madhur Jeffrey's World Vegetarian'. Mycket utförligt skrivet om många sorters baljväxter, nötter och grönsaker. Den är har många bottnar och passar som inspiration, receptbok och kostlära.

You fail. I raps och linfröolja finns alfa-linolensyra (ALA), det är en omega-3-fettsyra som inte alls har samma hälsomässiga fördelar som de som finns i fisk; eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DPA). Läste i göteborgsposten ganska nyligen om en studie där man hade jämfört positiva hälsoeffekterna av att äta lax uppfödd på foder av marint ursprung med lax som fick sin omega-3 via raps. Det gick inte att påvisa några som helst fördelar med den sistnämda, medans lax som fått i sig EPA och DPA via marina födoämnen gav positiva resultat för blodfetter med mera. Visst kan man vara vegetarian av etiska/hållbarhetsskäl och i sällsynta fall medicinska, men att tro att det skulle vara mer hälsosamt än att även inkludera anemalier är bara önsketänkande.

Av nienithaur

Macka med keso och curry. Kaviar och banan (ingen större favorit förvisso, men är förvånansvärt mycket mindre äckligt än vad det låter.)

Av nienithaur

Älskade ettan. Utifrån trailern sett kan det här nog bli ganska bra.

Av nienithaur
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cato
Fick min precis, första intrycket: romg! Läcker som tusan! Kör midnight blue vilket är precis vad det är, inte som på bilderna man sett, dvs. ljusblå. Den är mer svartblå, mycket stiligt. Den är liten och, ja, kaxig kanske man kan säga. Mer attraktiv en flickvännens vita Macbook, känns mindre och lättare. Tangentbordet känns bra (nu är jag iofs van vid en dator utan J-tangent och U med 50% success rate). Annars är det som sagt kvaliten på bygget som imponerar mest. Det mesta av chassit är metall, nätaggregatet är litet, samma size som till Macbooken. Ett nätt och gediget skyddsfodral medföljer, liksom en överdrivet flådig läderpärm till skivor och manualer! Fick även med ett par Creative EP-630-lurar.

CPU-whine (hur man vet att det är CPU:n vet jag inte ) har jag drabbats av. Låter som om någon slipar en kniv till och från. Får väl kontakta supporten om det, men vägrar de fixa det så är det inget jag gråter över. Andra klagomål är väldigt liten styrplatta och naturligtvis svensk Vista

Gillar musknapparna, men precis, de känns som vanliga tgb-knappar. Återkommer om jag kommer på något anmärkningsvärt.

Jepp. Glömde skriva; håller med om att styrplattan är lite snålt tilltagen.

Av nienithaur

Visst kan man ha vissa tvångstankar, men att troatt det finns en övernaturliga grund för dessa är inget en person vid sina sunda vätskor pysslar med.