Inlägg

Inlägg som Ghost har skrivit i forumet
Av Ghost

Det fungerar inte. Med en kallkatod måste man upprätthålla en tillräcklig urladdningsström för att katoden ska vilja ge ifrån sig några elektroner. Det kan finnas ett visst spann som röret fungerar i, men det är inte särskilt stort.

Det finns lysrörsarmaturer som är dimmbara, men i det fallet rör det sig om vanliga lysrör, och sådana har "varma" katoder (dvs de går att värma upp som en glödtråd) och på så sätt kan man hålla katoderna igång samtidigt som urladdningsströmmen minskas.

Av Ghost

Utseende: 7/10
Byggkvalitet: 8,5/10
Innovation: 5/10 (men så är jag kräsen på det området)
Kylpotential: 10/10 (mycket plats)
Tystnadspotential: 10/10 (varav 2/10 ser ut att ha utnyttjats)

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rool
WPA2 använder AES-krypteringen CCMP istället för RC4-baserade TKIP som WPA kör med. WEP kör också med RC4.

AES är multum gånger starkare än RC4 och metoden har inga direkta svagheter dokumenterade.

Men för att köra WPA2 behöver man väl köpa ny utrustning, eller kan det räcka med en firmwareuppgradering av tex AP?

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mornn
Hur kan man enkelt se om sin Dell är egentillverkad eller vanlig standard?
Har mig en 3 år gammal 4300 :/

Man tittar på moderkortet och jämför med ett vanligt ATX-kort?

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zeus
http://www.tradera.com/auction/aid_12718121 Kolla den ghost.

För liten, det sitter 1 st 64 och 1 st 128 MB modul i datorn (IBM ThinkPad A22e) men jag tycker winXP går lite segt med dessa 192 MB. Jakten på åtminstone en 128 MB modul till vettigt pris går således vidare.

Av Ghost

Inte en aning. Kan inte minnas att jag sett sådana socklar förut (möjligen i någon laserskrivare tillverkad -94). Med tanke på datorns förmodade ålder borde det vara någon typ av EDO-minne, eller kanske tom dess föregångare Fast Page?

(Och jag som trodde jag hade problem att hitta minne. Min laptop vill ha PC100 SO-DIMM, provade med en PC133 men det var "no go". PC100 är inte direkt billigt idag.)

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PsychoSaurus
håller med dig. Vanliga nipplar som man trär slangen över är bäst och enklast. Aldrig var med att såna läckt heller. Nackdelen med såna är att de kan vara lite jävliga att få loss (är väl därför tillverkarna envisas med "snabbkopplingar").

ofta ändrar man ju inte i systemet. Har inte haft några större problem att få loss slangarna, men så har jag ju alltid körd med silikonslang som ju har helt överlägsna åldringsegenskaper jämfört med PVC som tydligen hårdnar efter att ha varit trädd över en nippel ett tag.

Ska bli intressant att se hur Tygonslangarna jag har beställt påverkas över längre tid. Någon som har provat Tygonslang och har erfarenhet av dess långtidsstabilitet (1-2 år)?

Har haft läcka en enda gång på 4 års användning av olika vattenkylningssystem. Det var en hemmagjord tank, tillverkad av en apparatlåda av plast, som läckte. Det var inte min nippelinfästning som läckte utan själva lådan som hade en mikroskopisk spricka. Dropparna föll rakt ner på moderkortet vilket fick datorn att hänga sig för varje droppe som kom på det, och börja fungera normalt när droppen torkat tillräckligt.

Efter att ha torkat upp kortet, rengjort allting med sprit (driver ut eventuell kvarvarande fukt) och bytt till en rejäl svarvad aluminiumtank fungerade det i nästan 2 år innan kortet lämnade in för gott(?). Ska se om det går att reparera, har jag riktig tur är det bara någon dålig lödning eller liknande och kortet kan användas som testmateriel.

Av Ghost

För det första, är det en nyare märkesdator (säg tillverkad de senaste 5 åren) är det med största sannolikhet ATX, mATX eller någon annan vanlig standard. Det är inte lönsamt att tillverka egna lösningar för PC-datorer idag.

För det andra, finns det ingen plats alls för att sätta dit en chassifläkt är det ju inte så svårt att ordna, så länge garantin gått ut (dumt att förbruka den annars).

Av Ghost

Du måste komma på något sätt att driva de tre katoderna en efter en beroende på hur mycket du vridit på potentiometern.

På rak arm kan jag inte komma på något annat än att använda en PIC-processor eller liknande för att styra alltihop och driva fläkten genom en effekttransistor styrd genom en D/A-omvandlare. Att lösa det hela helt analogt kan gå, men båda lösningarna kräver mer eller mindre konstruktionsarbete (och i fallet PIC-processor programmering).

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jine
Jag köpte Nytt chassi nyss.. Antec P180.. Jag löse alla sladdproblem direkt.. Jag satte mig ner med "Ståltråd" i plastöverdrag (Samma som det är på vissa brödpåsar osv) Och massa tålamod och pillade undan allt.. Tog kanske 15min..

Se upp så inte ståltråden kryper ut och kortsluter något bara. Skulle egentligen rekommendera helt isolerande material (dvs plast) för kabelbuntning inne i apparater.

Av Ghost

Re: 24 pin, 4 pin, 4 pin, 20 pin????

Citat:

Ursprungligen inskrivet av killawife
Tänkte köpa ett Aspire 500 W.(http://www.modthebox.com/review253_1.shtml)
Och det har samma uppsättning kablar som mitt chieftech , dvs en 20 pin och en 4 pin.

Kör inte 24 pinnars konfiguration, men jag har använt just det nätagget sedan i februari utan problem, varken med AthlonXP 2500+ (Barton) eller Athlon 64 3200+ (Venice). Stabilt och bra helt enkelt, mycket kräm för pengarna.

På högsta hastighet väsnas fläktarna en del, men det har jag bara behövt använda på LAN eftersom det är stabil och bra temp på ca 20°C där jag vanligtvis har datorn.

Har ingen erfarenhet av Bzerk, och kan inte minnas att jag läst några tester av det heller.

Av Ghost

Eltejp funkar tillfälligt, men inte i längden. Det blir bara en massa kladd på kabelstammarna när man ska ta bort den.

Köp en massa små buntband och bunta ihop allt till snygga stammar och dra dem på ett snyggt sätt.

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
det är inte temperaturökningen som orakar skador utan den effekt som orsakar uppvärmningen, dvs microstrålningens påverkan på atomer. hade den inte trängt genom materia hade ju microvågsugnar varit tämligen värdelösa.

Visst, vattenmolekylerna börjar svänga, men att det skulle ge upphov till liknande effekter som joniserande strålning tror jag inte.

I en mikrovågsugn tränger mikrovågorna ner några cm i maten, men de går inte "rakt igenom" som någon påstod.

Skulle det mot förmodan vara farligt är det fortfarande ofantligt större risk att dödas eller skadas allvarligt på våra vägar. Ändå kör man bil i stort sett varje dag?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av turbo_erik_
Intressant läsning.. men hur hög effekt brukar trådlösa nätverkskort eller inbyggda nätverkskretsar ha då?

Inte särskilt hög. Borde stå i specarna, angivet i W, dBm eller någon liknande enhet. Anges den i dBm kan den räknas om till W om man nu föredrar den enheten.

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GunnarD
I ex. D-Link's DI-604 betyder det att alla portar öppnas mot en specifik dator på LAN sidan.

Ytterligare bränsle till min uppfattning att D-Link är skräp det vill säga. Att kalla det "DMZ" är att invagga användaren i falsk trygghet, det innebär ju att servern som användaren tror ställs på DMZ i själva verket står på det interna nätet, och så vill man ju egentligen inte ha det.

Av Ghost

Maestro är allmänt känt att det är i princip värdelöst.

Av Ghost

Frågan är varför tillverkarna envisas med att sätta dessa mer eller mindre opålitliga snabbkopplingar på allting. Tycker inte om kopplingar som är så pass griniga vad gäller inner/ytterdiameter samt godstjocklek på slangen.

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GunnarD
PFör att förhindra detta så finns det i brandväggar något som heter DMZ (inte det som "bredbandsroutrar" för hemmabruk kallar DMZ), vilket är ett separat nät som man ställer webservrar och liknande på, då kan trafik utifrån nå webservrarna men kan inte "studsa" vidare in på insidan.

Har "bredbandsroutrar" alltså en annan definition på vad som utgör en DMZ? Har aldrig ägt en dylik box, men jag trodde DMZ var samma sak där som på en riktig brandvägg.

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av forcevision
Ingen kan slå i mig att det inte är en hälsorisk all denna strålning vi utsätts för varje dag mobil telefoner trådlösa routrar m.m. Ingen idag vet ju om det är farligt eller hur farligt det är. Men om man tänker till lite dessa microvågor som går rakt igenom oss. Ja det säger sig självt tycker jag. Kan ju inte vara bra.

Då tycker jag du ska stänga av all värme i huset. Det är den enda påverkan mikrovågor har på oss, de värmer upp vävnaden, och enda skillnaden mot en konventionell värmekälla är att RF tränger in på djupet. Vid högre uteffekter kan man få hemska, djupa, svårläkta brännskador, men vid de låga uteffekter det är fråga om här är temperaturökningen knappt mätbar.

Mikrovågorna går inte "rakt igenom oss". Testat vad som händer med mottagningen om man håller handen för en äldre mobilantenn (dvs en sådan som inte är inbyggd)?

Av Ghost

CPU: 3200+ Venice
FSB: Original (200 MHz*10)
Kylning: Boxad
Temp i vila: ~25°C
Temp full load: ~35°C
Rumstemp: 18-21°C
Chassifläktar: 2x 120 mm + 1x 80 mm insug, 2x 80 mm + nätagg utblås
Cool-n-quiet: Av

Detta visar att processorn har stor potential, längtar tills vattenblocket jag beställt kommer.

Av Ghost
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bandy_nisse
Ja, gjorde det med mitt gamla Q-tec 350w som är sålt för 100kr nu:)
Och hoppas du va ironisk med 8600rpm då det är typ omöjligt att få upp en 80mm i så höga varv.

Inget är omöjligt, men jag skulle inte vilja vara i närheten med tanke på hur mycket Delta-monstren låter/lät, och de snurrade ju "bara" i runt 6-7k rpm.