Inlägg

Inlägg som muhihihaha har skrivit i forumet
Av muhihihaha

Vart är det ni har möjlighet att hämta saker om ni skulle köpa begagnat?
Skulle våga påstå att t.ex http://www.blocket.se/helsingborg/Stereo_anlaggning_Cerwin_ve... skulle klå sakerna från fynda rätt bra.

Av muhihihaha

Du bör använda 2,5 mm2 kabel. Jag hade iaf valt http://www.fynda.se/index.php?prodid=1775 trots priset. Vet iofs inte hur långa kablar ni behöver.

Köper du 1st http://www.fynda.se/index.php?prodid=98 så bör du låta den ändan av kabeln som inte har banankontakter sitta i hela tiden. Dvs låta den ändan vara kvar i antingen slutsteget eller högtalarna när du kopplar ur sakerna. Så om du vill ha en eller två paket banankontakter får du avgöra själv. Men 1st är nog vettigt att köpa iaf.

Edit:
Håller med Flink87 om att det beror på vad syftet är. Att syftet är "disco" säger i princip ingenting då det kan tolkas på alla möjliga vis. Ska ni verkligen spela så högt som det görs på ett riktigt disco så att man måste vrålskrika 10cm från varandras öron för att höra varandra så fungerar det inte med hifihögtalarna då dom inte kommer att klara det i längden om ens alls. Men varför man skulle vilja spela så extremt högt på ett LAN är för mig helt obegripligt.

Av muhihihaha

Du har länkat till samma sak 3 gånger.

Av muhihihaha

Nej det går inte. Det är ett 2-kanals steg.
Varför ska du ha flera högtalare för?

Av muhihihaha

Beror på vad du menar med disco. Om du ska spela högt så borde du/ni som lyssnar uppskatta att det är bra kvalité på ljudet och inte dåligt. Oavsett vad du är ute efter så tror iaf jag personligen inte att du får något bättre för 4000kr. Möjligtvis aningen bättre om du köper något bra begagnat.

Det går liksom inte att få en ljudanläggning för 4k som presterar som en för 30k även fast man vill

Av muhihihaha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frasse92
Tycker inte du ska köpa ett par sådana, om du vill göra det enkelt för dig så beställ http://www.fynda.se/index.php?prodid=3323, http://www.fynda.se/index.php?prodid=2880 och proson 2,5mm2 högtalar kablar, då har du allting för 4100kr inkl frakt och du får garanterat bra ljud. Billebro är inte de mest omtyckta och jag vet inte hur snabb leverans de har, men hos fynda kan du vara säker på att du har dem på fredag.

Skulle säga desamma. Har väldigt svårt att tänka mig att det paketet inte skulle räcka till det TS önskar. När jag köpte min förstärkare (Proson RV 2050) så fick jag det efter 1-2 dagar.

Av muhihihaha

Ring och hör med butiken vad du ska ha för kablar?

Av muhihihaha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av alelale
Men vart tkr ni att jag ska handla då?
www.fynda.se ?

Klart att du kan handla från billebro om du vill. Men av allt man har hört om billebro så är det mest skit. Har vart i kontakt med dom en eller två gånger och dom verkar inte ha mycket till kunskap.

Av egen erfarenhet så tycker jag att fynda är en bra butik. Men om deras produkter passar ditt ändamål vet jag inte.

Men hur stor är lokalen där det ska spelas? Antar att ni inte ska spela lika högt som det görs på disco om ni ska lana då det inte lär gå att prata då. Kanske ett par bättre begagnade hifihögtalare skulle räcka.

Edit:
Kanske att något liknande DETTA skulle kunna fungera.

Av muhihihaha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Bara ni inte köper av billebro, större samling idioter får man leta efter.

Tur att någon mer än jag är vaken! Kan inte göra annat än att hålla med.

Av muhihihaha

Intressant sida. Mitt system sägs dra 293w vid 90% load. Om jag nu lyckades fylla i allt rätt.

Av muhihihaha

Vad är Tricom? Ska du köpa delar utav dom eller ska du köpa delar på nätet och sedan ge delarna till Tricom i oöppnade förpackningar så att dom kan bygga och ge garanti?

Av muhihihaha

Hoppas att du får tag på ett bra exemplar då.

Av muhihihaha

Det är samma sak som att säga jag köper en lott och vinner. Har du tur så får du en med 4 kärnor. Det är inget som säger att man kan låsa upp alla. Oftast så går det ej. I det du länkade senast så fattas det ju grafikkort och då blir summan ungefär desamma som det som jag och hanou länkade till.

Om du ändå bara spelar cs så förstår jag inte alls varför du ska ha ddr3. När jag bygger/köper dator saker så struntar jag oftast i att göra det "framtidssäkert" då jag i regel oftast använder samma dator i drygt 2 år innan jag köper nytt. Efter 2 år är förmodligen tekniken helt annan än vad den är idag så att det inte går att uppgradera. Ett bra exempel är ju alla nya sockets som har dykt upp de senaste åren. Samma sak när PCI-E kom.

Av muhihihaha

Allt handlar ju om pengar. Lägger du en 500kr till på prolle så är det klart att du får en bättre.

Av muhihihaha

Nästan allt är värt pengarna nuförtiden tycker jag. Men det är redan 4000kr för moderkort, minne och processor. Då ska du ha råd med resten för 1-3000kr vilket kan bli knepigt.

Jag hade satsat på något liknande:
http://data.fuskbugg.se/skalman01/asdasdddddddd.jpg

Detta är aningen mer än 7000kr men eftersom du inte hade något kvar från den tidigare datorn att använda så behövs ju även saker så som hårddisk, nätagg etc. Samt att du ville ha en tyst dator. Jag har själv en liknande dator som denna fast med en annan kylare för processorn. Har alla fläktarna på 7v konstant och kyler både grafikkort och processor passivt. Har hängt upp hårddisken i resårband samt dämpat datorn med dämppapp från biltema. Har även knipsat av alla fläktgaller. Den är riktigt tyst! Finns självklart en massa andra alternativ också.

Av muhihihaha

Har du något som du kan använda från din nuvarande dator? T.ex hårddisk, nätagg, cd/dvd-rom?

Av muhihihaha

Fan va smidigt! Har Windows 7 64-bit och det fungerar klockrent!

Av muhihihaha

Temp problem med X4 630

En polare har precis köpt sig en AMD Athlon2 X4 630. Nu är det så att den visar väldigt knasiga temperaturer. Både everest och hwmonitor visar 20c idle på alla 4 kärnorna och 70c på cpu. Efter ca 3 timmar World of Warcraft så visas 25c på alla kärnor och 79c på "cpu". Personligen så tror jag inte på att cpu är över 70-79c och det är dessutom ganska ointressant då det är kärnornas temp som är viktiga. Men samtidigt så tycker jag att 20-25 idle är väldigt lågt även för kärnorna. Cool & quiet är på för tillfället men ska stängas av senare. Tycker dock inte att processorn borde vara nedklockad med tanke på att han sitter och spelar. Ska man ge fan i att bry sig om tempen och anta att det är fel på sensorn vilket inte är allt för ovanligt? eller är det värt att tänka på? Ni som äger en X4 630 eller 620 får gärna säga vad ni har för temps.

OBS! Prollen är ej klockad och kyls av en Freezer 7 Pro rev.2 på ca 1500rpm. Chassit är ett original Antec 300 + två fractal där fram.

Av muhihihaha

Vad har du för moderkort?

Av muhihihaha

Grafikkortet tjuter med ny skärm.

Har köpt mig en ny skärm (BenQ TFT 21.5'' G2220HD) och när jag väljer att den ska vara primär skärm så hörs ett svagt tjut från grafikkortet (antar jag) när muspekaren är på den nya skärmen. När jag drar över musen till min gamla skärm som är en LG L207WT så slutar den tjuta. Även fast jag har fokus och t.ex skriver på den nya skärmen så tjuter det endast när musen är på den nya skärmen. Har ett PowerColor PCS+ HD4850 1GB GDDR3 som kyls passivt av en Accelero S1 rev2 (40c idle, 60c load). Vad tusan kan det vara för fel? Skitirriterande att höra på pipljudet!

Den nya skärmen hade VGA kabel och den gamla skärmen hade DVI. Jag har testat att byta så att den nyare har DVI och den äldre har VGA. Men det vart ingen skillnad. Den nya skärmen har upplösningen 1920x1080 och den äldre LG skärmen har upplösningen 1680x1050. Är verkligen helkass när det gäller skärmar! Uppskattar alla förslag!

Edit:
Upptäckte att den nya skärmen slutade tjuta när jag flyttade över World of Warcraft till den äldre skärmen. Antar att det är svårt att få hjälp då det verkar ha med mina spelinställningar att göra. Om någon vill lägga en gissning så är det självklart okej.