Inlägg

Inlägg som muhihihaha har skrivit i forumet
Av muhihihaha

Har du redan GTO1514 eller tänker du köpa den? Vad ligger din budget på?

Av muhihihaha

Men en vanlig full-range högtalare är väll ganska basfattig? Får ta och kolla om jag kan hitta någon F.A.S.T ritning online.

Skulle iofs kunna vara kul med ett eget bygge. Som jag sa så blir man ju besviken om det går fel men om det blir bra så har man något att vara stolt över. Då har jag dessutom något att göra på fritiden. Men ska utan tvekan tänka över allt flera gånger, vill inte göra något förhastat beslut.

Av muhihihaha

Hm.. Hade hoppats på att t.ex HK3490 skulle klara av lite tyngre pjäser men det kanske är som du säger. Håller på en hel del med bilstereo och då är "1kr högtalare per 2kr förstärkare" en bra riktlinje. Dvs har du högtalare för 5000kr så bör slutsteget kosta 10k för att dom ska matcha varandra. Är det samma sak när det gäller vanligt/hifiljud?

Vad tycker du om dina F-6 EX och Onkyo 607 då? Jag funderade ju på Dynavoice tidigare men vart direkt huggen med att dom inte kan mäta sig med Cerwin Vega dc10 och tänkte att det då var lika bra att glömma bort Dynavoice.

Av muhihihaha
Skrivet av jooelhoglund:

Jo men mm...det är ju alltid bra med en bra/overkill förstärkare då kan du ju uppgradera högtalarna och slipper uppgradera förstärkaren också.

Jo det är ju synd att du inte har möjlighet , vad jag menar är att det är ju ganska surt att läsa bra omdöme om en högtalare och sen köpa den och tycka att den låter dåligt , därför så suklle en provlyssning vara bra

Håller absolut med dig. Jag tycker att man oftast kan få en hum om en sak generellt set är bra eller dålig via att läsa omdömen, men hur en högtalare låter är väldigt individuellt och svårt att läsa sig till. En bättre förstärkare kommer att behövas oavsett vilka högtalare det blir.

Dynavoice Magic FX serien har fått sjukt bra omdömen på nätet. Men det är sällan (närmare aldrig) man får veta vad dom har att jämföra med. Jämför man med typiska datorhögtalare från t.ex creative á 400kr så är säkerligen Dynavoice jättebra. Men i mitt fall så är det nog tveksamt om det är en uppgradering. Man vill ju inte chansa.

Av muhihihaha
Skrivet av jooelhoglund:

Bara för att du bygger egna högtalare så betyder det inte att resten av sveriges befolkning vill det...

Till Trådskaparen

Har du möjlighet att fara och lyssna så är det ju bra , svårt att läsa till säg högtalare då vissa tycker högtalaren är bra och andra tycker den inte är bra

Han gav ju bara ett tips. Har egentligen inget emot att bygga eget men känner mig lite lat för tillfället.
Oavsett om jag bygger eget eller köper så känns det som att 3-vägs högtalare är det som är intressant.
Det lutar åt att jag börjar med att köpa mig en HK3490 (eller liknande) då det verkar vara störst uppgradering att först och främst byta ut min rv2050 till något med mera kraft, kontroll och digital ingång.

Att åka iväg och lyssna på prylar är en riktigt bra idé. Har desvärre inte hittat någon butik i närheten som har de högtalarna som jag har fastnat för. Dock kanske dom har annat som är bra och okänt för mig. Men klart värt att tänka på.

Angående Opus 3 Chorus så fanns det faktiskt ett par begagnade för 5000kr inkl förstärkare. Har mailat och frågat om dom finns kvar. Skulle isf kunna vara intressant

Ala_95 (och andra);
Har du något bra tips på högtalare som man skulle kunna bygga själv? Menar ritning på någon specifik modell samt tips på element. En förutsättning med att bygga eget måste ju vara att det blir billigare och/eller bättre än färdiga, annars köper jag gärna färdiga. Gärna 3-vägs.

Av muhihihaha
Skrivet av Ala_95:

Vad är det för musik du lyssnar på?
Läs detta: Minhembio.com - Hemma hos Donatello - XTZ 99.36 vs B&W 683 vs MA RX8
Där har du lite information om 99.36.

Ljudbilden... Ja det är ju högtalaren som spelar roll då. Har du ett stort dubbelhorn med t.ex. Fostex FE167E så får du garanterat en riktigt trevlig ljudbild. Dock så tar det jäkligt lång tid och det är svårt att bygga själv.

Edit: Hittar du några begagnade Opus 3 Chorus högtalare i bra skick (betonghögtalare) så ska du veta att dom har riktigt mysig ljudbild!

Tack för tipsen. Jag lyssnar på väldigt blandad musik men mest rock, pop, rap. Läste hela recensionen som du länkade till, riktigt trevlig information. Han beskrev det som om att ljudet stannar kvar lite i xtz vilket är det jag upplever med mina dc10 och vill komma ifrån. Synd att MA RX8 är så fruktansvärt dyra i förhållande till min budget. Bygga eget är jag lite tveksam till av flera anledningar, skulle det inte bli bra så skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv samt att det är bekvämt med färdigbyggda.

Av muhihihaha

Tror faktiskt att jag avvaktar ett tag till och ökar min budget då det verkar vara svårt att köpa något som är bättre än dc10'orna för min nuvarande budget. Är nog bättre att satsa på något dyrare istället för att köpa något likvärdigt det jag redan har. XTZ 99.36 / 99.26 är frestande och förhoppningsvis mer välljudande än dc10.

Men vad är det egentligen som avgör eller förutsätter att det blir en bättre ljudbild? Placering är det första jag tänker på men bör ju vara något annat också.

Av muhihihaha

Så om man tar in ljudet digitalt så behövs inget ljudkort?

Har kollat på både NAD C326BEE och HK3490 dom verkar enligt omdömen från bl.a prisjakt/minhembio vara väldigt bra båda två. NAD'en har dock ingen digital ingång vilket är synd.

Funderar fortfarande på om det verkligen är lönsamt för min del att behålla dc10orna. Kommer förmodligen att flytta hemifrån (till lägenhet) inom en nära framtid och då finns det inte en chans att jag kommer att kunna spela fullt ut med dc10orna och en hk3490. Tror därför att jag värderar en bättre ljudbild och kvalité mera än att spela högt. Känns även som att det är ett ganska stort steg mellan analogt ljud + proson rv2050 och digitalt ljud + random ~4000kr receiver. Men det är helt klart ett svårt val ändå. Synd det att jag inte har något att jämföra med. Köpte mina dc10 på blocket för 1000kr och hade tidigare ett creative 2.1 system till datorn, så det är det enda jag kan jämföra med.

Av muhihihaha
Skrivet av Ala_95:

Jag har svårt att tro att Dynamite 8 är bättre än dina DC-10or.
Du behöver inte två olika delningsfilter, så vitt jag vet, men du måsta ha bi-wire terminaler som det heter. Alltså två uppsättningar kontakter bak på högtalaren.
Med vissa förstärkare så finns det en "bridge" switch på baksidan eller helt enkelt en knapp på framsidan men jag tror inte att receivern i fråga har den funktionen. Och jag tror inte att det är någon bra idé att försöka sig på att bi-ampa om det bara finns en uppsättning kontakter.

Förresten. Är surround ett måste? Annars får du en riktigt kompetent stereoreceiver för din budget.

Okej, har ingen bi-wire terminal så det får vara. Nej surround är inte ett måste.

Skrivet av TijY:

Köp en ordentlig förstärkare som inte behöver bi-amp för att ge full effekt vid 2-kanal istället ???
Bi-amp ger endå inte så stor skillnad i budget segmentet, är oftast strömförsörjningen som är flaskhalsen.

Rca vs HDMI/optisk beror på källan! inte hur du överför signalen.

/TijY

Okej, för tillfället så använder jag mig utav 320kbps filer eller bättre via datorns integrerade ljudkort > 3,5mm till rca > rca till förstärkaren. Har du/ni något tips på ett vettigt ljudkort till datorn? Kan tänka mig att detta gör skillnad.

Är det markant skillnad mellan t.ex Yamaha RX-797 och RX-V367?

Av muhihihaha

Fynda rekommenderade Högtalare, Hifi och Hemmabio på Fynda.se + bi-amp till Dynamite 8 och min tanke är då att den förmodligen är bra till mina nuvarande också. Vad jag förstår så kräver bi-wire/bi-amp att högtalaren har två olika delningsfilter, vilket dc-10 inte har. Går det inte att brygga två kanaler på förstärkaren? Som man gör med bilstereoslutsteg. För om det inte går så finner jag ingen anledning till att köpa en 7.1 receiver.

Hur pass stor är skillnaden mellan ljud via hdmi och rca? Som dag och natt eller?

Av muhihihaha
Skrivet av TijY:

Du inser att du måste köpa begagnat för minst 3000 eller nytt för minst 5000 för att få en uppgradering från DC-10 ? Okej visst det finns säkert något som har klarare ljud men inget som är ljusår bättre med bibehållen volym och bas.

Jag hade köpt ny förstärkare och därefter sparat och lyssnat på högtalare innan jag köpt nya.

Ska du ha 2.0 lr 5.1/0 ??

Edit: Magic F6 EX, är så långt ifrån uppgradering du kan komma.

Klart att DC-10 inte är "dåliga" men tycker inte att dom är så pass tillfredsställande som jag önskar att dom vore. Vill ha en bättre ljudbild samt att jag tycker att mitt nuvarande ljud saknar lite värme och dynamik.

Menade du nya högtalare för minst 5000kr eller vad syftade du på? Som jag skrev i första inlägget så ligger min budget på drygt 6000kr. Skrivs ju om att Dynavoice kan jämföras med tre gånger dyrare högtalare (vet att man inte ska tro på allt som skrivs dock). I mina ögon är detta paketet väldigt intressant.

Att enbart köpa en ny förstärkare och ge dc10'orna en till chans kanske hade vart en bra idé.

Av muhihihaha

Nytt ljud för allroundbruk ~6k

Nu jäklar ska köpas nytt ljud!
Som rubriken säger så ligger min budget på cirka 6000kr (+/-500). Det jag är ute efter är alltså högtalare + förstärkare, ej kablage etc. Det jag är ute efter är ett par prisvärda golvhögtalare samt en receiver som klarar av att koppla samman en tv, htpc, ps3 & ljud. Vill alltså kunna använda mina högtalare till allt detta utan att behöva tramsa med att koppla ur och in olika kablar varje gång jag ska byta ljudkälla. Ljudet kommer alltså att användas till både film, spel och musik.

Jag har fastnat för Dynavoice då deras produkter enligt omdömen verkar vara riktigt prisvärda och välljudande. Har funderat lite på Dynavoice Dynamite 8 (v.2) och Yamaha RX-V367. Har även mailat Fynda och frågat om deras åsikter angående dessa två produkter i kombination och Fynda tyckte att förstärkaren var för klen (alternativt att högtalarna var för krävande). Fynda rekommenderade Yamaha RX-V567 + bi-amp till Dynamite 8 om man nu vill spela högt. Nackdelen då är att priset drar iväg samt att jag tvivlar på om jag verkligen kommer att utnyttja all kräm (=dåligt köp).

Har även funderat på Dynavoice Magic F-6 EX och Dynavoice Challenger M-65 EX. Challenger känns aningen för tungdrivna för att inte spräcka budgeten och är rädd för att jag ska bli missnöjd med basen från någon av dessa och vill ej komplettera med en subba.

Värt att nämna är att jag för tillfället har ett par Cerwin Vega DC-10 som drivs av en Proson RV-2050 (v2) förstärkare och att jag är ute efter en uppgradering i framförallt ljudbild & ljudkvalité.

Är säker på att det finns många audiofiler på Swec med bra idéer och förslag. Så vänligen spendera 2 minuter på att ge mig ditt bästa tips!

Av muhihihaha

Tur att man har ett redigt lösenord på 16 siffror, bokstäver och tecken som standard.
Kan rekommendera lösenord på "l33t-språket" m!ttlos3n0rds3rtypUTsoh4r4!

Av muhihihaha
Skrivet av Arne-Mohammed:

har nu nått tips om hur jag ska kunna få mina ramslottar färgade? när jag sprayar på dem så bara rinner färgen undan så man ser att dem är färgade ändå :S

Kanske fungerar om du ruggar upp ytan med fint sandpapper innan. Sedan flera tunna lager.

Av muhihihaha

Till att börja med så tycker jag att du ska ta reda på om fläktarna är inkopplade via 3-pin direkt till moderkortet eller via 4-pin till nätaggregatet. Om dom är kopplade via 4-pin till nätaggregatet så har du ingen möjlighet att reglera dom.

Av muhihihaha

artefakter och ljudproblem

Min dator får ibland artefakter över skärmen samtidigt som flash kraschar, även ljudet kraschar i samband med detta. Det enda som löser problemet är att starta om datorn. Jag undrar om någon vet vad som kan vara fel? Jag har nyligen formaterat datorn i hopp om att det skulle försvinna vilket det ej gjorde. Hade det enbart vart artefakter så hade jag själv misstänkt att det är grafikkortet. Men eftersom ljudet alltid dör samtidigt som detta inträffar så misstänker jag att det även skulle kunna vara moderkortet eller mjukvara/drivrutiner som spökar. I samband med att jag formaterade så installerade jag även de senaste drivrutinerna för moderkort, grafikkort och ljud.

Problemet inträffar med datorn i sign. Grafikkortet är ej klockat och processorn är klockad till 3,2. Datorn håller bra temperaturer både i idle och vid full load.

Temps:
http://laddauppbilder.se/?di=1012804137408

Exempelbilder:
http://laddauppbilder.se/?di=912804131775
http://laddauppbilder.se/?di=3128041326210
http://laddauppbilder.se/?di=1112804132893

Väldigt lustigt att detta kom upp när jag skulle söka i forumet efter "flash kraschar":
http://laddauppbilder.se/?di=8128041333214

Några idéer? Är inte så sugen på att köpa ny hårdvara om det inte behövs.

Av muhihihaha
Skrivet av tatus_se:

ok, din semester är över. Låt oss se mer

+1 :d:d:d

Av muhihihaha
Skrivet av Zatyrax:

Det finns faktiskt en här på forumet som har lackat sitt grafikkort eller/och moderkort. Ligger någonstans i galleriet. Funkade fin fint

Kan det vara min skrutt du tänker på?
http://www.sweclockers.com/galleri/3906-black-white

Personligen så tror jag att skillnaden mellan icke målad kylfläns, kylfläns med värmefärg och kylfläns med icke värmetålig färg är ungefär desamma, kan tänka mig att det skiljer ~2 grader. I mitt fall så fick jag bättre temps efter det att jag målade. Det var med största sannolikhet på grund av att jag applicerade ny kylpasta och inte på grund av färgen.

Av muhihihaha

Jag tror att det skulle kunna bli ganska häftigt om du fortsatte att öva över hela chassit tills det blir fyllt av diverse gravyrer. Skulle bli lite grafitti/tattoo liknande i slutändan. Många av dom som har tatuerat hela kroppen har massvis med små olika tatueringar som är oberoende av varandra. Det är när man väver ihop det som det blir häftigt. Samma sak med en stor vägg med grafitti. Hela väggen kan se riktigt bra och häftigt ut trots att den består av massor av små skitsaker. Om du fyller hela chassit så lär det säkert bli en liknande effekt samt att du får redigt med träning. Man kommer säkerligen se att motiven blir gradvis bättre vilket också kan vara kul/häftigt när chassit väl blir täckt.

Lycka till med graveringen.

Av muhihihaha

Grafik och ljud kraschar samtidigt

Ibland, utan att ha någon aning om varför, så kraschar grafiken och ljudet samtidigt. Jag har försökt att hitta ett samband med varför det kraschar men kan verkligen inte se något mönster i det hela. Det började för cirka 3 månader sedan, dock så inträffar problemet så sällan så att jag inte har haft tid eller ork att bry mig om det. Jag har nu formaterat datorn i hopp om att problemet hade med mjukvaran att göra. Nu har jag de senaste drivrutinerna för ljud, moderkort, grafikkort och problemet kvarstår.

Ibland, helt random, så kraschar grafiken och ljudet. Det blir artefakter, prickar och sträck här och där på skärmen. Jag ser fortfarande skrivbordet och diverse fönster men färger och konturer etc stämmer ej. Ljudet piper och hackar till och från. T.ex: musik > pip > musik > hack > pip > musik etc med 1-2 sekunder mellan rent ljud och hack/pipljuden. Det enda jag kan göra när detta inträffar är att starta om datorn.

Själv misstänker jag att det är moderkortet som eventuellt håller på att gå åt skogen. Om någon har tips på andra saker det skulle kunna vara så säg till. Datorn finns i sign.