Inlägg

Inlägg som muhihihaha har skrivit i forumet
Av muhihihaha
Skrivet av definition:

Hur stor skillnad tror ni det är på ex Edifier S530d/Corsair sp2500 kontra dom där MX5.
Saken är att jag vill ha anslutningarna, ex hörlurar kontakten på kontrollenheten och enkelt att höja och sänka.
Det är värt lite sämre ljud. Men är det extrem skillnad på ljudet?

Extrem och extrem, det lär vara väldigt stor skillnad iaf. Frågan är hur pass mycket du märker skillnaden. Vad har du lyssnat på tidigare? Jag tror att många inte riktigt vet vad som är "bra" just för att många inte har lyssnat på exklusivare prylar. Har man t.ex bara lyssnat på ett par budgethögtalare för 200kr så kommer man säkert att uppfatta edifier/corsair system som bra. Har man lyssnat på exklusivare prylar så kommer logitech/edifier/corsair att låta som en gammal radio från 1973. Man måste ju ha någon form av referens för att kunna avgöra hur bra något låter. Har man då inget att referera till så blir det helt klart ett problem att svara på om något låter bra eller ej. Man får vad man betalar för, oftast.

Av muhihihaha
Skrivet av mrqaffe:

Hur kan en högtalares kvalite påverkas av vilket ljudkort man har ? jag förstår inte hur ni tänker, högtalare bryr sig inte om varifrån insignalen kommer, ljudkort, mp3 spelare, dvd spelar ingen roll för högtalarens kvalite, att tro annat är dumt och fel

Bättre signal = bättre återgivning. Lika solklart som att samma bil presterar olika beroende på bränsle.

Av muhihihaha
Skrivet av simonwellander:

Hur kan en stativare ta mindre plats än en golvare? lite nyfiken på det

Inte nödvändigtvis mindre, oftast lika. Men då till fördel att den större högtalaren, dvs golvhögtalaren oftast och med störst sannolikhet har bättre dynamik pga att den har större och/eller flera element. Kolla på denna bilden så ser du att foten/ytan som är i kontakt med golvet är ungefär lika stora. Ska man placera högtalaren på väggen eller skrivbordet så är det såklart en helt annan sak.

Av muhihihaha
Skrivet av oyegie:

Hur tänker du då om man får be?

Jämför en stativhögtalare för 5k mot en golvare för 5k. Av vilken anledning skulle det automatiskt vara bättre byggkvalité, bättre element och delningsfilter i stativaren? Små högtalare har sämre förutsättningar än större högtalare när det gäller dynamik. Förutom det så går det nog att uppnå likvärdiga resultat mellan stativare och golvare. En högtalare är/blir inte automatiskt bra/bättre för att den har dyrare/finare element och komponenter i sig. Vad som är ett bra element är enligt mig svårt att säga då det beror på i vilket syfte och hur den ska användas. Dyrare element och komponenter kan helt klart ha lite bättre förutsättningar än billigare element men det är den gemensamma kombinationen av lådkonstruktionen, filter, element och placering som är avgörande för slutresultatet och en bra högtalare. En stativare behöver ett stativ, vilket i sin tur också kostar pengar, samt att det tar upp samma yta som en golvare.

Till TS så skulle jag iaf våga rekommendera Ino Audio piP även fast jag ej har hört dom själv. Just dessa är ett bra exempel på att det är rätt kombination som ger bra resultat. Bara att googla om du vill läsa omdömen eller kika på t.ex http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=13500 .

Av muhihihaha
Skrivet av oyegie:

Tja bättre byggkvalite,bättre element och delningsfilter än en golvare för samma kostnad.

Håller inte med på någon av punkterna. Finns såklart vissa fall där det stämmer men över lag så tycker jag inte att man kan resonera så.

Av muhihihaha

Varför just stativare?

Av muhihihaha

Alpine har en hel serie med marinprylar. Både huvudenheter, högtalare och slutsteg. Dessa är optimerade för att tåla fukt och väta samtidigt som dom drar markant mindre ström än de flesta vanliga slutsteg och huvudenheter. Detta i kombination med ett extra batteri och ett laddrelä från t.ex skyllermarks hade vart en perfekt kombination.

Av muhihihaha
Skrivet av Cryqer:

Nej, jag ska göra om helt och hållet i mitt rum. Just nu är det en stor bokhylla där jag har tvn stående och ett ganska stort datorbord. Jag tänkte slänga ut det, då jag tänkte ha endast sängen och hänga upp TVn på väggen mittemot sängen. Så sängen blir som en soffa liksom. Så jag tänkte hänga upp två högtalare på vardera sida av sängen liksom. eeh skitsamma, haha. Du får väl en jättekonstig bild i huvudet. Men i mitt huvud blir det asnajs!

Jag tror mig förstå hur du menar
Jag tycker att du borde kolla på golvhögtalare ändå, om du nu har plats. Jag kan förstå att du inte vill ha ett par väldigt djupa högtalare, men ett par grunda hade kanske fungerat. Att ha sateliter på väggen brevid tvn hade säkerligen vart fint men hur man än vrider och vänder på det så säger min erfarenhet att du aldrig kommer att uppnå samma ljud med ett par små sateliter som med ett par golvare. Om du har funderat på stativhögtalare så kan du lika gärna kolla på golvare då stativare ändå tar samma utrymme med stativet inkluderat. Men detta är ju helt klart en smaksak mellan ljud och design. Man vill ju gärna att det ska se bra ut också.

Av muhihihaha
Skrivet av Cryqer:

Killen med humorn

Vad menar du nu? Jag sa min åsikt angående din, enligt mig, totalt värdelösa och patetiska rubrik. Hoppas att du inte tog illa upp. Hur som helst så var jag faktiskt seriös med mitt förslag. Uppgraderade själv från ett 2.1 datorsystem till en billig stereoförstärkare och ett par beggade CV dc-10 och nog för att det inte var något hifi-ljud så lät dom mycket mycket bättre än datorhögtalare. Samt att dom levererade bra med tryck om man kranade på lite. Med hög känslighet på högtalarna så behöver du inte så mycket effekt för att det ska rocka på ordentligt. Enligt mig ett bättre alternativ än diverse logitech system etc. Fast du kanske är ute efter något att ha på skrivbordet? Har inte läst alla inlägg i tråden.

Av muhihihaha
Skrivet av ClockArt:

Menar du 3500 eller 35000? Med tanke på rubriken. -_-

Håller med, man kan ju helt klart undra. Börjar bli förbannat less på folk som tror att dom ska få något extremt för en sådan struntsumma som 3500kr. Ska man ha något "extremt" för 3500kr så skulle det isåfall vara 1 meter högtalarkabel..

Mitt tips till TS är iaf att köpa dig ett par begagnade CV eller likvärdiga högtalare med 95db känslighet eller högre och sedan en begagnad förstärkare och använda datorn som källa. Då lär du "slå" din bror, vilket verkar vara ditt mål.

Av muhihihaha
Skrivet av oyegie:

Aaaaha ok men njaaa man ska ta det med tio ton salt.
Skulle avråda att montera diskant/midrange-högtalare i hatthyllan eller ovanpå instrumentpanelen,gör ingen nytta där,montera dem i dörrarna istället.

Trollar/skämtar du? Att ha mid och diskant monterat på brädan istället för i dörren är som skillnaden mellan dag och natt om det är välljud man är ute efter. Finns en anledning till att alla bilar som tävlar i SQ har monterat på brädan.

Av muhihihaha

Vart sitter fyrtummarna? På brädan?

Inte för att vara negativ men hur man än vrider och vänder på saken så kommer en uppgradering för 1200kr inte bli någon wow upplevelse. Det kommer förmodligen att låta annorlunda i förhållande till det du är van vid. Men tyvärr inte bättre. Har du möjlighet att vänta och skrapa ihop lite mera pengar så att du har råd med ett slutsteg så kommer det att bli större skillnad. Antingen en Amp9-basic som blomqvist nämnde (http://old.41hz.com/shop/item.asp?itemid=796) eller valfritt budgetslutsteg från blocket eller netonnet. Nästa steg för bättre ljud bör i ditt fall vara att fixa någon dämpning runt högtalarna eller att fixa en baffel så att dom sitter stadigt monterade och inte läcker luft. Amega har en 3,5" och 5" coaxial som presterar riktigt bra. Kanske skulle det gå att få plats med en 5" om du gjorde om 4" hålet lite?

Av muhihihaha
Skrivet av Johan12:

aa de e sant men bor lite utanför borås så får la ta o kontakta dom när det börjar närma sig lite mer.
va mest intresserad av att få veta vad det kan kosta mellan tummen o pekfingret

Går utan tvekan att köpa billjud för 100 papp så utan en budget så är det nog omöjligt att säga något.
Något i stil med detta är nog det billigaste jag skulle rekommendera någon som vill bygga ett komplett ljudsystem med kvalité och ljudtryck till en vettig peng. Så mellan tummen och pekfingret så skulle jag säga att det kostar från 10k och uppåt om du ska ha något som ska upplevas som riktigt bra.

Alpine CDE-111RM 1995:-
Hertz HE4 4-kanals steg 1795:-
Hertz ESK165 6.5" kit 1495:-
2st (eller 1st) Hertz ES250 10" basar 2190:- (1095:- /st)
eller 1st Hertz ES300 12" bas 1395:-
Högtalarkabel 20m 240:-
Signalkabel 5m 145:-
Strömkabel 8m 320:-
STP Dämpmatta bulk 1200:-
MDF till baslåda & dörrbaffel 620:-
Summa: 10000:- (med 2st 10")

Av muhihihaha
Skrivet av Johan12:

orkar inte starta en ny tråd så skriver i denna

snart är gymnasiet över och då väntar jobb och ett bilköp förhoppningsvis

har kollat lite på billjud och prylgalen som man är vill man inte köpa skitsaker men hur mycket behöver man lägga för att få bra ljud med mycket tryck?

plockade ihop detta snabbt på ljudstudion men de landa på nästan 20k :/

https://www.ljudstudion.se/focal-solid-4-p-2093.aspx

https://www.ljudstudion.se/spl-dynamics-ice1500d-p-3016.aspx

https://www.ljudstudion.se/pioneer-deh5200sd-p-2701.aspx

https://www.ljudstudion.se/focal-acess-3vags-kit-p-2098.aspx

2st https://www.ljudstudion.se/jl-audio-w6-10-subbas-p-3047.aspx

Tycker att du ska försöka hålla dig till så få märken som möjligt och gärna samma märke på steg och element för bättre klangmatchning. Att spela både fint och högt kostar mycket. Tycker att du ska satsa på 1 bra bas och ett bra slutsteg istället för flera lite sämre av allt. Tänk på att du även behöver rätt mycket kablar (signal-, ström-, högtalarkabel) etc som även de kostar en hel del.

Vad för bil har du tänk att bygga i och vad är din maxbudget för endast billjudet? Tänk på att installationen är A och O. Ett par högtalare för 800kr tillsammans med dämpmatta och baffel för 400kr kommer med största sannolikhet att låta bättre än ett par originalmonterade högtalare för 5000kr.

Av muhihihaha

Inet har relativt bra paket. Deras dyraste dator är cirka 2000kr billigare är Area 51 ALX.
http://www.inet.se/kategori/84/speldator

Jag har inte så jättebra koll på vilka processorer och grafikkort etc som ligger på topp just nu men nog är Inets dyraste dator absolut i klass med Area 51 ALX.

Hur man än vänder och vrider på diverse paket så kommer man alltid att betala extra just för att allt är färdigmonterat. Så om du klarar av att montera saker själv så finns det pengar att spara.

Av muhihihaha
Skrivet av F@|)€r/\/:

Du behöver inte jävlas med Logitech, de är väldigt hyggliga och hjälpsamma. Min G5 började scrollen glappa lite på, jag skickade email åt logitech med kopia på ett kvitto och de skickade en ny G500 med UPS åt mig och lät mig behålla G5an

+1 Skicka ett mail till Logitech. Syrran gjorde samma sak fast då gällande ett högtalarsystem. Fick ett helt nytt system några dagar senare och fick behålla de gamla högtalarna. Har själv skickat in en mus till Razer och satan vad fort jag fick en ny mus, det var mer än vad jag någonsin hade vågat hoppas på. Razer ville iaf ha den märkta USB kontakten + klisterlappen under musen i ett kuvert. Tror det kostade 12kr att skicka till Tyskland. 3 dagar senare så knackade DHL på dörren och gav mig en ny mus.

Av muhihihaha

Har lyssnat på Argon HA2 tillsammans med Denon AH-NC800 och Denon AH-D2000 via laptop med spotify premium i en av hifiklubbens butiker och jag vart inte imponerad. Testade inte att lyssna med/utan förstärkaren så om det var förstärkaren, datorn, spotify eller hörlurarna som var den svaga länken kan jag tyvärr inte svara på.

Av muhihihaha
Skrivet av arnamide:

Jag gillar netonnet men jag hatar Siba så hur fan ska detta sluta : (

-||- fyfan

Av muhihihaha
Skrivet av MIFFo_BEast:

problemet med bilen är att det är en amazon och då vet man att framdörrarna är rätt tunna och några modds i plåt och sånt vägrar jag göra

Vad menar du med tunna? Är dörrens tjocklek tunn eller är plåten tunn? Jag har faktiskt aldrig kollat så noga hur amazondörrar ser ut. Finns det någon högtalarplats eller finns det inget? Så länge det finns ett hål med rätt diameter så kan du ju alltid bygga en baffel av t.ex en MDF ring. Då får du ut elementet så att det får plats samtidigt som du slipper göra några direkta ingrepp i plåten. Om dörren skramlar så finns det ju t.ex STP butylmatta som tar bort vibrationer.

Av muhihihaha
Skrivet av Gysztaf:

Det var ganska intressant men lite över min budget.

Hur mycket är din budget då?