Inlägg

Inlägg som Sobieski har skrivit i forumet
Av Sobieski

Många bra insikter, tack!

Uppskattar, mongomanish, att du fick mig att tänka om och inse att det finns andra alternativ som kan vara bättre än 1070. Kanske blir det 980 Ti då.

Det är alltid smart att vänta, men jag är lika taggad som alla andra i "coronatider".

Av Sobieski

Hejsan!

Bjuder 1700+frakt

Allt gott,
Sobieski

Av Sobieski
Skrivet av JohanFlodqvist:

Ett 1070 för 2500:- är ett jävla rån!

Det billigaste jag sett var ca 2200kr. Ett landade på 2680.

Tack för mycket bra input! Kommer nog inte vänta p nästa generation, har väntat länge nog

Av Sobieski

Har följt tradera de senaste veckorna och 1070 hamnar ofta kring 2500. Är det prisvärt sett till mina planer eller borde jag satsa lägre?

Av Sobieski

Uppgradering av spelPC med begagnat

Hej,

Jag tänkte fortsätta uppgradera min franken-PC som är ett hopkok av olika begagnat sen jag byggde originalet 2009. Den används till spel och videoredigering.

Min tanke är att köpa ett ganska bra begagnat GPU, ca 1500-2500kr. Gärna inte mer än 2000kr. Sen när jag känner för det byta ut Mobo och CPU. Och även ytterligare en SSD, med mer utrymme för spel.

Delar just nu:
Mobo: P8Z68-V PRO
Intel i5 2500K
2x GTX 670 i SLI, den ena ghettomoddad med chassifläkt på kylflänsen då originalfläkten lagt av.
16 GB DDR3 RAM (4x4)
Samsung EVO 840 SSD
OCZ 60 GB SSD
1TB HDD

Alltså: Jag planerar göra en någorlunda modern burk av detta ett steg i taget och tänkte börja med GPU. Dvs, det spelar ingen roll att någon annan del blir en bottleneck i nuläget eftersom den också kommer bytas.

Någon som har en tanke om vilken GPU som skulle passa? Jag har själv funderat på GTX 1070.

Pga RDR 2 och GTA Vs sätt att hindra en från högre grafikinställningar genom att visa hur ens VRAM inte räcker till har jag fått bilden av att det är en bra idé att ha 8GB VRAM. Är det en rimlig tanke?

Av Sobieski

Valde att köpa ett nytt batteri på Biltema eftersom jag misstänker batteriet vart med i många år innan jag köpte bilen, 74Ah mot förras 60Ah (instruktionsboken rekommenderar 60 eller 70). Enda anledningen till att jag tog det var att det var batteriet som Biltemas hemsida rekommenderade för min bil.

Kanske blir att köpa en laddare också, men denna månaden har bilen redan kostat mig en månadslön...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sobieski
Skrivet av Mizzarrogh:

Till vanliga blybatterier duger annars en billig laddare från biltema eller liknande.
Det är mest AGM batteri och liknande som är mer kinkiga och vill ha dyrare laddare.

De senaste två gångerna den dog har jag lånat en urgammal laddare på jobbet, från tiden då billiga saker faktiskt gjordes i metall. Den har funkat bra. Men riktigt tråkigt varje gång man står där och bilen inte startar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sobieski

Tack för svar! Jag skiter i den laddarn då. Blir att köpa nytt batteri ändå antagligen, har vägrat starta tre gånger på senaste året.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sobieski

Ladda bilbatteri med laddare för MC-batteri?

Hej!

Behöver ladda batteriet på bilen (se bild nedan). Har en laddare använd till MC-batterier, som ni ser nedan har den piktogram som visar en massa olika fordonstyper, men inte bil.

Dock är den ju 12V.

Går det att använda denna till bilbatteriet? Och vilka risker finns med att göra det, om några?

https://i.postimg.cc/ftMxfhnk/6-D9-A968-C-6-F10-4-E82-9482-A754-...

https://i.postimg.cc/bGc0dtmx/A3-B34-CCE-DBEC-4-BC2-9-C4-C-BF253...

https://i.postimg.cc/XGx92D4L/BD714-D3-D-36-D0-475-D-9-F1-C-F7-C...

Av Sobieski

Satt med samma processor och moderkort fram tills förra året, inköpt 2009.

Ville inte lägga mycket på uppgradering så köpte begagnat moderkort och CPU via nån facebookgrupp.

Blev en Intel core i5 2500K med tillhörande moderkort för 700kr. Delarna är från ca 2012 men det gjorde enorm skillnad och det går att överklocka CPUn.

Har SSD, 8GB RAM och ett Radeon HD 7850 (ditt GTX770 är bättre) och tycker det funkar bra. Knappast läge för ULTRA HIGH i PUBG eller nåt, men på låga settings klarar jag det mesta.

Så du behöver ju inte slänga allt, men en SSD, mobo och CPU håller dig flytande (särskilt om du klarat dig på Pentium 4 ända tills nu...)

Av Sobieski
Skrivet av mrqaffe:

Måste du överhuvudtaget blanda in en digital videosignal ? [...}
Det enklaste är att leta reda på ett begagnat grafikkort för nån tia som har s-videoutgång och ansluta det via en modulator (eller video)
[...]
Bilden kommer naturligtvis att bli skitdålig och närmast oanvändbar oavsett vad du kopplar ihop det med men det är du nog medveten om.

Det känns enklare att bara plugga in en HDMI-kabel i befintligt grafikkort än att pilla in ett gammalt VGA-kort, särskilt eftersom min dator känns mer och mer som en rishög sen jag bytte moderkort och CPU förra året (begagnade grejer från 2012) och tuffar på med nöd och näppe med diverse nödlösningar.

Haha, nej inte fan väntar jag mig Ultra-HD på en svartvit TV från -81. Är mest en skoj grej att ha hemma och kunna köra lite nostalgiska videor på.

Av Sobieski

Köpte en HDMI till RCA-konverterare via Wish. Leverans senast 12 mars enligt appen.

https://i.postimg.cc/Th9TsD49/51168215-547024639150889-476380322...

Länk till produkten

Sen behövs ju antingen en VHS-spelare eller sån komposit till RF-adapter som de har i videorna ovan.

Tar ett tag att få till de grejerna, men tänkte att jag lägger till så mycket info som möjligt nu om nån annan söker samma lösning. Jag kanske glömmer uppdatera när det är löst.

Av Sobieski

Tack för tipsen!

Ska kolla second hand igen och se om det finns en OK VHS-spelare med SCART in. Hittade en med komposit in, men den var rejält smutsig och fylld med använda tops...

+1 för TechMoan, alltid kul att se hans videor. LGR har gjort nåt liknande, men båda visar mojänger med nån konstig typ av antennkontakt. Det ser ut som en sån kontakt man har till satellitmottagare eller bredband via ComHem och inte en TV-antenn. Kanske har de såna i USA?

Hittade nåt på Wish som konverterar HDMI till komposit, finns några stycken som ligger en bra bit under hundralappen. Kanske beställer en sån, men den lär ju inte komma fram förrän om en månad.

Av Sobieski

Video till antennuttag på gammal TV?

Hej,

Har nyligen köpt en gammal svartvit portabel TV, av typen man kanske hade i båten eller husvagnen.

Modell: Panasonic TR-1208S

Den har endast antenn/RF-in och inga andra in/ut-gångar. Finns även en antenn på toppen, men den är ju värdelös idag.

Jag vill gärna skicka videosignaler till den för skojs skull.

Hur får jag en digital videosignal till antennuttaget? Från t ex chromecast eller PC.

Min tanke är att en VHS-bandspelare borde funka, men de jag hittat än på second hand har bara antenn och Scart. Kanske kan en digitalbox användas, fast varför skulle de ha antenn ut och digital video in...

(Oh! Just ja, antennuttaget verkar glappa också, bilden blir bra om man håller i antennsladden. Vågar man öppna och pilla där? Vet att en CRT kan hålla enorma laddningar och vågar inte lita på att jag lyckas ladda ur den.)

Tack på förhand!

Av Sobieski

Har de senaste drivrutinerna, som ju inte är särskilt nya ändå eftersom moderkortet är från ~2012. Testade även att installera om Realtek HD Audio-drivarna nu efter din post, men fortfarande samma Fick du köra nåt inofficiellt drivare då eller?

Det står bara "Not plugged in" på "Speakers - Realtek High Definition Audio" i Sound control panel.

Av Sobieski

Ljudkort märker inte inkopplad högtalare

Sen jag bytte moderkort och CPU i datorn (till begagnat, men bättre) så fungerar inte ljudet. Datorn hittar inte mitt Soundblaster X-Fi Xtreme Music så jag försöker med det inbyggda ljudkortet istället (Realtek High Definition Audio).

Detta kort reagerar dock inte alls när något kopplas in, oavsett ljudport. Datorn visar att allt fungerar och skickar ljud till kortet, men det enda ljud som kommer ut låter förjävligt. Spelade in nån sekund av ljudet:

https://clyp.it/sobnb2ap

Nån som har nån aning om vad som kan orsaka detta?

Mobo: P8Z68-V pro/gen3
OS: Win 10

Av Sobieski

Drar igång jag med!

10kr+frakt på nr 2
10kr+frakt på nr 14

Av Sobieski

Intressanta jämförelser, tack!

Med min nuvarande GPU kan jag inte köra TVn samtidigt som mina två skärmar, om jag inte köper en aktiv HDMI-adapter (Kör en skärm på DVI, en på DVI med VGA-adapter och TVn på HDMI. Går detta att göra med 280 eller 770?

Känns som att det inte lönar sig att köpa GPU begagnat, med tanke på hur hårt de antagligen körts.

Av Sobieski

Just BF4 är precis som du säger optimerat för AMDs GPU, men frågan är om det är bra anledning nog? nVidia verkar några strån vassare.

Vad gör det för skillnad med kvitto? Skulle det vara originalkvitto för garanti?

Av Sobieski

Tack så mycket för svaret!

Är GTX 760/770 de bästa valen? Är det en dålig idé att skaffa ett begagnat R9 280 nu när så många cryptominers säljer sina? Är det kanske dumt att använda ett kort som använts till mining (slitage osv)?