Inlägg

Inlägg som Kleppan har skrivit i forumet
Av Kleppan
Skrivet av WongFeiHung:

Ja det kommer ju att fungera men det kan ju börja flaska uta helvete. Vad är det för processor du har i ? AMD baspaket säger inte så mycket.

https://www.inet.se/produkt/1517131/uppgraderingspaket-amd-ph...

Av Kleppan
Skrivet av olog-hai:

Du kan ta vilket nytt kort du vill, det är bara låta plånboken styra.

Så om jag stoppar i ett 7970 så räcker det? Kommer det lira med resten av komponenterna?

Av Kleppan

Vad har jag för alternativ på uppdatering?

Tja

Har en 3 år gammal burk, som jag varit jävligt nöjd med. Frågan är om jag kan uppdatera den med lite fetare grafik. Jag har inte så bra koll på vad för nya kort som kan tänkas funka. Behöver lite förslag. Den e ju inte helt up to date.

Har en dump på komponenterna, inget är bytt. Som så många andra vill jag kunna köra GTA V. Uppdateringstips tack?

http://imageshack.us/photo/my-images/823/m7ch.jpg/

Av Kleppan
Skrivet av Mattiiss:

Roligt att höra. Jag förstår inte varför det fungerar dock. Blir glad om någon kan förklara det för mig Vad menar du med "Så länge du inte startar något annat"?

Det jag menade var om jag skulle tabba mej ur spelet för att starta ett annat program eller webläsaren under tiden spelet är igång i bakgrunden. Det var när jag skulle skriva här med spelet igång som det la av igen.

Alla gångerna som spelet stängt av sig har jag fått börja från början. Save game i spelet funkade inte. Kunde inte starta ifrån senaste save game. utan från början. Nu har jag klarat av 2 banor utan att spelet stängt ner sig. Får se om det händer igen och vart jag måste i spelet jag får starta.

Av Kleppan
Skrivet av Mattiiss:

Hur gick det kleppan? Måste ju ta reda på om det hjälpte något

Jag vet inte riktigt ännu. Jag fixa i enhetshanteraren så senast fungerade drivrutiner återställdes. Men i COD MW3 Hjälpte inte det. Så körde jag ditt knep nu precis. Och det verkade fungera ett tag iaf. Det var först nu som jag skulle tabba mej ur spelet o skriva att det verkade fungera. Men så när jag drog igång Chrome så la spelet av i bakgrunden Typiskt. Men nu verkade det inte bero på att grafiken, utan att det tog lite resurser på annat håll. Skall prova igen. Återkommer.

Edit: Har nu spelat knappt 1 timme utan problem. Så länge jag inte startar nåt annat verkar det som. Så ditt trix verkade funka Tummen upp!

Av Kleppan
Skrivet av anon150287:

Här hittar du den (Högerklicka på Datorn och välj egenskaper):
http://i.imgur.com/B9fBB.png

Förstår dock inte hur det kommer lösa några av dina problem.

Det var ju där jag var inne o härjade. Men nån re-run the assessment hittar jag inte. http://imageshack.us/photo/my-images/214/1111mfa.jpg/

Av Kleppan
Skrivet av Mattiiss:

Har du windows 7?

Högerklicka på "Den här datorn" (kan finnas i startmenyn, computer). Tryck på windows experience index (blå text tror jag). Sedan trycker du på "re-run the assessment" och låter den gå färdigt.

Jo jag har Win 7. Men jag hittar inte windows experience index. Vad heter det på svenska? Kan du ge mej en skärmdump var jag hittar den?

Av Kleppan
Skrivet av Mattiiss:

testa rate:a om du dator. högerklicka på den här datorn och ta egenskaper. Sen trycker du på Windows experience index och låter den gå. Brukar fungera på många problem i windows 7

Hmmm... Du får förklara lite mer. Jag fattar inte riktigt vart du menar.

Av Kleppan

Bilden hoppar o blinkar efter nya drivrutiner.

Skulle köra nya Need for speed Run för en vecka sedan och då behövde jag uppdatera mina drivrutiner stod det i spelet. Detta gjorde jag. Efter det så funkar saker o ting sämre. Scrollar jag på en websida blinkar o hoppar bilden bla. Skulle spela COD MW3 (nyinstallerat idag) nu innan och då stängs spelet av vid lite stressiga bildsekvenser. Bilden är bra i spelen, utan det är i websidor o på desktopen bilden strular.

Har ett xfx 5870

Vad göra?

Av Kleppan

Varför göra allt 2 ggr?

Hej Bullen. Jag har ett problem.

Jag e lite frustrerad. Allt som oftast måste jag klicka och skriva in saker 2ggr innan det händer nåt.

Skall ta några exempel:

Facebook, klickar på någons namm eller länk eller liknande, så händer det absolut ingenting när jag klickar första gången. Utan efter 2 ggr ibland 3.

Logga in på sitt mail konto. Skriver in lösenordet, klickar på log in, den laddar lite, sen tebax till samma ruta, skriva in lösen igen och klicka på log in. Oftast andra gången det funkar att logga in.

Sånna där fenomen sker i webläsaren chrome, som oftast heeeela tiden. Mycket irriterande o jobbigt.

Någon som har tips vad detta beror på? Funkade prima när när win 7 var nyinstallerat för ca 6 mån sen.

Av Kleppan

Några modifieringar efter erat tycke.

Skall väl spelas en del. Vill väl ha en kombinerad media/spel burk som skall vara tyst. Nästan 20K för en dator tycker jag e saftigt, men då e allt nytt och hoppas den håller ett tag framöver.

http://img411.imageshack.us/img411/8763/inet2r.jpg

Av Kleppan

Synpunkter tack! Koplett ny burk med allt.

Har knåpat ihop en komplett ny burk med skäm o allt.

I mitt fall skall den vara tyst, ha USB 3.0 samt crossfire.

Vad sägs om denna?

http://img709.imageshack.us/img709/289/inet.jpg

Av Kleppan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sideburns
Standarden är relativt ny än så länge. De har inte hunnit ut så mycket på marknade än men de är på ingång. Om några månader kommer du få se till en hel del fler usb3-produkter.

För att du skall kunna utnytja usb 3.0 måste produkten vara av just usb 3.0 samt sitta i en usb 3.0-port, men som alla skriver så är de bakåtkompatibelt så dina gamla usb 1- och 2-tillbehör kommer fortfarande fungera om du skulle stoppa dem i en usb 3.0-port, men bara i den hastigheten de är gjorda för.

Ahaaa, okej. Tack för alla svar. Går nämligen i uppdateringstankar på en helt ny burk. Och funderar på om man skall lägga dom extra pengarna det kostar att ha både crossfire och usb 3.0-mobo. Men har hamnat en del över budget

Kan se min tråd här http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=9...

Men då vill man ju ha 3.0 portarna i fronten på kabinettet. Vet inte om man kan det på nån?

Av Kleppan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr 3D
jag TROR (väldigt säker) att det är något hårdvaru relaterat mellan 2.0 och 3.0, så, NEJ, du kommer inte kunna köra USB 3.0 på 2.0 hårdvara

SÅ med andra ord kommer finnas USB 3.0 fick-minnen då? Och finns dom redan ute i handel isåfall. Jag har då inte sett några.

Av Kleppan

Fråga ang USB 3.0

Har försökt hitta svar på min fråga utan att lyckas. Usb 3.0 är ju ca 10ggr snabbar än usb 2, men om man låt säga har en gammal extern HDD som kopplas till en usb 3 port, kommer den då överföra data i 3.0?

Kommer gamla usb 2.0 produkter få 3.0:s hastighet, eller vad är det som avgör detta.?

Innebär det då att bara nya produkter med stöd för Usb 3.0 kan nyttjas?

Av Kleppan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av r3mpuh
Strunta i Slipstream fläktarna,
byt hårddisk till: 500gb Ecogreen.
Byt DVD-brännare till: s223c.
byt moderkort till: http://www.inet.se/artikel/1901759/gigabyte-ga-p55a-ud4

Mvh r3mpuh

Kan man köra CF på det mobo:t då?

Av Kleppan

En ny uppdatering på mina val.

400kr över budget, men om man bortser från byggnationen av den så ligger ju själva datorn under 13k strecket

http://img5.imageshack.us/img5/5713/inetny2.png

Alternativt är att köra ett Gigabyte GA-H55M-UD2H http://www.inet.se/artikel/1901784/gigabyte-ga-h55m-ud2h eller kanske Asus P7P55 LX http://www.inet.se/artikel/1901008/asus-p7p55-lx

Av Kleppan
Citat:

Ja det talar ju för sej självt Ganska imponerande faktiskt. Jag som gillar just simulatorspel och Call of duty, battlefield dirt, mm

Av Kleppan

Mycket tacksam för eran hjälp.

Det blir givetvis ännu mer förbryllande för mej nu

Men jag har nog ändå bestämt mej för i5. Men däremot är jag lite nyfiken hur skillnaden skulle bli mot 2x5750 mot 1x5850? Samma pengar i princip.

Vad r3mpuh sa om agget så håller jag nog med att 650W har bättre kvalité än 550Wattaren. Tystare.

En fråga till, vet inte hur pass sant o pålitligt det är, men jag har hört nåt om självclockande moderkort. Stämmer detta?

Av Kleppan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av r3mpuh
Vet ej ifall inet förstår, men du skall ha 2st Slip Stream fläktar fram och 1 bak, alla 3 skall vara kopplade till den medföljande "fläktändrarhastighetgrejjentill3fläktar" som följer med chassit.
http://img35.imageshack.us/img35/8706/burrk.png

Mvh r3mpuh

Intressant!! Kör en gammal AMD Athlon 2,2 från 2005 som har funkat fint ända tills nu, eller den funkar fortfarande, men jag har gått i uppdateringstankar i snart 1 år nu.

Jag blev väldigt kluven nu faktiskt. Men i dagsläget är jag mer intresserad av en bra mediadator, som är snabb o tyst. Men jag vill jivetvis kunna spela på den oxå i HD via en 1080p projje.

EN driftsäker burk med bra kylning som e tyst. Vet inte om det är relevant, men den skall stå inne i en stängd mediamöbel med ventilerad botten och en stor snurra på gaveln av mediamöbeln, så kylning är viktigt.

Vet inte om jag vill påstå att denna versionen var mer koncentrerad på just grafikkorten.

Som sagt, jag e kluven. Men mer en mediadator än kanske en renodlad spelmaskin.

Sen den eviga frågan? Intel el AMD, Nvidia el ATI?????????