Inlägg

Inlägg som Kleppan har skrivit i forumet
Av Kleppan
Skrivet av Tinypope:

Jo det tror jag säkert men tänkte mest som ett tack för hjälpen :). Tack för instruktionerna, då blir det en kod från kinguin! Usb minne har jag, och jag kommer dessutom montera ihop datorn själv det är inga problem.

Färgtema för hela setupen, just nu har jag en bambu skiva och rostfria ben som en vit hurts och vita högtalare. Så datorn får gärna gå i grått/vitt tema eller svart vitt. Så stilrent som möjligt, tack för hjälpen!

Köp key för Windows 10 på ebay för 35kr istället. Köpte ett igår senast. Funkar kanon.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kleppan

Uppstått ett problem. Tror det är nätaggregatet eller kablarna för strömförsörjningen till diskarna. Dom får ingen ström.

Allt annat får ström. Gpu cpu moderkort. Den startar upp bios men i bios hittar den inte diskarna. Den mekaniska disken ger inget väsen ifrån sig. Så jag provade att ge den ström från min gamla dator, då surrar den till och kickar igång. Så jag provade att ge den ström från min gamla dator och kopplade sata kabeln till den nya datorn då hittar bios den. Jävligt märkligt. Är det nätaggregat som e kass tro?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kleppan

@Dizzö:

Vad jag kunnat läsa mig till så gör 3000Mhz vs 2133Mhz minimal skillnad i spel. Några ynka fps. Eller har jag fel?

Av Kleppan

@Dizzö:

Jojo, ett 1080 är oxå bättre än ett 1060 mm mm... Men nu finns det inte utrymme för en i7 och 3000Mhz minnen. Jag får spräcka budgeten med o lyxa till det med en i5 7600K istället

Av Kleppan

@D-ryd:

Du har kanske rätt, åker och byter det senare idag. Bor ett stenkast från Inet. Nätagget kom på posten idag och GPUn kommer på måndag från Elgiganten.

Av Kleppan

Okej.

Så här blev tillslut final comfig för gamingdatorn.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10128833/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10128833/

Nu är allt ihopsatt hos inet iof. Men efter att ha inköpt chassi hos webhallen (699kr), nätagg hos komplett.se (789kr) och grafikkort hos elgiganten (2961kr) samt att jag hade CPU kylaren sedan innan så hamnade totalpriset på 10925kr.

Så jag höll budgeten tack vare tipsen från @D-ryd

Av Kleppan

@Forrison Hard:

Bygg en egen som jag. Är oxå en farbror eller morbror Spelade samma grejer som du. Mycket lättare att bygga dator idag än det var förr. Bara koppla i grejerna i moderkortet. Nu finns det massor av youtube filmer från tillverkarna hur man ska koppla mm. Inte som det var förr med master o slave, primary och secondary när man höll på o fippla med dom små stiften och breda krångliga kablar, och inget funka.

Ska bygga dator nr 2 nu till min systerson. (i denna tråden) Har byggt en till hans bror. Nu spöar han skiten ur mig i CS GO

Av Kleppan

@D-ryd: Beställde 1060 kortet nu på elgiganten. 600kr billigare än Inet. Åker o köper chassit imorgon hos webhallen.

Jävligt hygglo tips där D-ryd! Stort tack!

Bara resten av delarna kvar då...

Av Kleppan

@D-ryd:

Tack för förslaget. Helst skulle jag vilja slippa köpa från flera ställen och helst i fysiska butiker. Bor i gbg så inet, webhallen och elgiganten funkar ju så sett.

Här är en där jag snålat lite på chassi, SDD, HD, och nätagg och i stället klämt i ett 1070.

Köper jag GPU:n på SIBA får jag ner priset till 11733kr

https://www.siba.se/datorkomponenter/grafikkort/nvidia/asus-g...

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10127051/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10127051/

Av Kleppan

Tänkte uppdatera mig något i mitt val av datorkomponenter.

Har inte slått till att köpa någon än.

Jag tänkte man kanske ska lägga något litet mer på chassi, nätagg så det står sig till en senare uppgradering.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10126946/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10126946/

Vad tycks? Lite över budget, men det kanske lönar sig i längden. Har win10 och CPU kylare sedan innan.

Av Kleppan

@D-ryd:

Jo, jag såg oxå detta erbjudande på Net on net. Även detta kortet

https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/nvidia/evg...

Vet inte vad som skiljer detta mot det du länkade till så sett. Finns inte så många kvar dock.
Man skulle kanske kunna snåla in lite på chassit och nätagget. Går väl att få ner någon hundring eller två

Av Kleppan

Gaming med 11K kr budget. Harmonierar detta?

Tja. Har 11000kr i budget.

Klämde in denna

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10076662/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10076662/

Har processor kyl redan, denna
Och jag har win 10 samt tangenbord. Så det är bara det i kundvagnen som jag behöver. Möjligen en fläkt till och en mus.

Synpunkter, ändringar???

Av Kleppan
Skrivet av Sneaky_rhino:

som ovan säger, bara att kontakta kinguin då du har kundskydd och köper du från en rekomenderad säljare så ska det inte vara några problem till 99,99% och är det något så får du pengarna tbx på direkten. bara för att mexico eller zimbabwe tex har flash rea på windows 10 så betyder det ju inte att folket inte får sälja vidare sin key eller leta efter andra köpare utomlands bättre för oss! om du nu fortf är lite feg och osäker på att köpa från kinguin så använd paypal och kundskyddet! 50kr för kundskydd på ett så bra pris är ju guld värt ändå.

Jag köpte win 10 pro 64bit på ebay för 43kr för 2 veckor sedan. Fick key på mail 30 sek senare med länk till windows hemsida för att ladda ner OEM på USB. 4Gb är minimum size på USBminnet.

Funkade klockrent!

Fattar inte grejen att betala 200-300kr för samma key på Kinguin när den kostar så lite som 20kr som billigast på ebay. Jag valde att köpa av en i UK som hade sålt flera hundra stycken. Den kostade 43kr som sagt. Men om man vill chansa att köpa för 20kr så är det inte mycket pengar man loosar ifall det e fake. Får ju pengarna tillbaka av Paypal om det är fake så sett.

Av Kleppan
Av Kleppan

Skärm + projektor med hdmi problem

Tja köpte ny dator idag. Och jag får inte till det.

Tidigare körde jag skärm med DVI kabel och så har jag kopplat hdmi till förstärkare och därifrån till projektor. När projektorn är avslagen så går fortfarande ljudet via hdmi till stärkaren och jag har endast skärmen igång.

På den nya datorn med gtx 970 kort kör jag samma setup på som ovan. Allt fungerar när projektorn är påslagen. Ljud + bild.

Har gett min skärm som identifieras som nr2 och projektorn som nr 1. Väljer att ha skärm 2 som primärt skrivbord.

Men så fort jag stänger av projektorn så blir projektorbilden av någon anledning primär. Så skrivbordet hoppar bort, och öppnar jag tex chrome så öppnas den utanför skrivbordet. Någon som fattar hur man ska göra för att få det att fungera? Rycker jag ut hdmi-kabeln så blir skärmen primär. Men då får jag ju inget ljud.

Av Kleppan

Jag bumpar min egen tråd. 1,5 år sedan jag startade den och jag har inte fått tummen ur att uppdatera nånting.

Nu e den ju riktigt gammal (5 år). Och jag måste kunna spela GTA5 nu när det kommit till pc. Man har ju väntat i evigheter.

Spec nedan.

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/823/m7ch.jpg

Länk till uppgraderingspaketet för info om nu det behövs

Fick tips från Inet support om att satsa på dessa prylarna

Uppgraderingspaket Core i5
Grafikkort
plus ny större SSD för att kunna köra win 8,1

Jag gillar ju dock AMD. Har ju inte haft ett enda problem på 5 år med min dator. Har dock aldrig clockat prylarna (fråga mig inte varför). Jag har väl tappat lite med åren med att fixa o trixa. Börjar bli gammel nu Man hade mer energi och ork när man var yngre. Nu vill man bara att grejerna ska funka utan att hålla på o mecka.

Ska man satsa på dessa delarna som inet tipsade om eller har ni andra tips?

Av Kleppan
Skrivet av aMp:

Dra ut ditt USB-minnen och starta sedan datorn. Jag har haft exakt samma problem för några år sedan. Vet inte varför, men det hjälpte mig iaf.

Har inget usb minne i. Har ingenting i förutom min blåtandsmottagare för t-bord. Jag har varken kopplat i eller ur någonting sedan nyinstallation.
Det var ju snabb uppstart första veckan. Sen blev den kass. Och jag bara misstänkte att det kanske kunde vart windows updates som orsakade det.
Det e ju ett par gig som tankats hem. Och det dog ju flera dagar om inte nån vecka för windows o hämta hem allt.

Det var ju lika trött uppstart innan formateringen.

Av Kleppan

Bump

Bumpar tråden.

Hör win7 prof (ärlig). Samma installation sen 2011. Tyckte att datorn blivit seg o massa skit på. Har en 80gigs SSD som jag kör os på. Bestämde mig för att ta tag i saken o körde format C: för 2mån sedan
Efter allt e klart och jag laddat hem mina basic program, typ winrar, vlc, avg, skype mm. Då startar win upp på 22sek. Grymt kände jag.
Sen kommer ju alla dessa jävla windows update med en kubik med filer. Nu tar det typ 3-4min för skiten att starta upp.

Går det o fixa till detta på något sätt, eller måste jag "leva" med detta?

Av Kleppan
Skrivet av Cirap:

jag klämde i en 7970 till min 955BE (klockad till 3,8Ghz - samma som 965BE) med stor medvetenhet att processorn nu kommer flaska innan grafikkortet. Jag lirar i 1080p och kommer iaf kunna fläska på med mycket AA nu

låt plånboken styra, hur som haver så kommer det bli extra speed i burken. Luta dig tillbaka och njut av alla extra bilder per sekund, och vet att du kan upgradera processor och moderkort i framtiden utan att bryt dig om grafikkortet om du väljer en 7970 nu

edit: exakt samma moderkort också ser jag nu. Enkelt att klocka processorn med det, bara öka multipeln i BIOS så ä're klart.

Det där med o klocka har jag verkligen inte satt mig in i. Jag har ju en riktigt bastant kyl till processorn som var till för att kunna överklocka, men som sagt, jag har inte brytt mig om o göra det.
Men det e ju sjukt vad snabbt en dator blir gammal o slö. Ni ser ju själva vad kalaset gick på. 20lök. Nu e den väl värd några lock bira som max

Hur mycket skulle man kunna överklocka utan att ligga i "red zone" så att säga?

Av Kleppan

Tack för svar!