Inlägg

Inlägg som makatech har skrivit i forumet
Av makatech

Stämningsfullt, behagligt men måste spelas högt 😉

Av makatech
Skrivet av Necrophor:

Nytt i februari med Memoriam! Låter härligt mycket Bolt Thrower \m/

https://www.youtube.com/watch?v=xbiQc6yuHO8

Tungt och bra, mycket bra sång (passar musiken bra), kände inte till detta band med anor från Bolt Thrower och Benediction (!?), två riktigt legendariska band inom death, varit med och format genren.

"Memoriam are an English death metal band from Birmingham signed with Nuclear Blast. It was founded in 2016 by former Bolt Thrower singer Karl Willetts and Benediction bassist Frank Healy."

Av makatech
Skrivet av blue eyed devil:

Dark rock pro 4 är den överlägset bästa kylaren jag haft, den är tystare och kyler bättre än nh 15. Tempsen har varit riktigt låga med min I9900k.

Vet i sjutton om man kan dra det som en generell slutsats dock, att dark rock pro 4 kyler bättre än nh15 men bra att den gör det för dig.

Av makatech

The Fastest Woman on Earth (betyg 3 av 5 av mig)
https://www.imdb.com/title/tt22687772/

Den är bra och sevärd men däremot antar jag att olika människor som ser filmen tolkar den olika, jag tycker den känns lite olustig och tragisk, på sätt och vis gör filmen mig nästan lite deppig.

Jag upplever det som rysk roulette med denna typ av vansinniga rekordförsök med hemmabyggda raketbilar, risken att förolyckas är ganska hög. Man ser ju rätt tydligt också i filmen att säkerheten inte är optimal med fallskärmar som inte alltid löser ut, luckor som glömmer skruvas åt etc. Antar också att teamet hade en begränsad budget, man får det intrycket. Hon försöker framställa sig som tuff i alla lägen men jag tror nog inte hon alltid var bekväm i denna raketbil eller vad det kallas, åtminstone inte sedan testkörningen när fallskärmarna inte löstes ut.

Det är ju en sak att vara en skicklig racerförare jämfört med att nästan bli som en passagerare själv i helt vansinniga raketbilar.

Men så länge som folk är medvetna om riskerna så är det väl ok, folk får göra precis som dom vill, vad gör man inte för berömmelse och pengar i USA, finns inte många gränser, den saken är klar.

Dold text
Av makatech

Sveriges officiella EU låtlista inför ordförandskapet, ok
https://open.spotify.com/playlist/0dsvlshxxk0bA0EwEXvjtB

Reagerar lite på låt nr 57.

Jag är beredd att betala för att få se minerna när Bathory's Hades dånar ut ur högtalarna i EU parlamentet.

Av makatech
Av makatech
Skrivet av eFoppa:

Ja alltså rent objektivt låter ju CD bättre. Bättre dynamiskt omfång osv. Men det är nåt med vinyl-ljudet som känns väldigt levande. Sen förutom att olika vinyler låter olika så tycker jag vissa artister gör sig bättre på vinyl än andra. För mig är det mest ett komplement till det jag streamar.
En sak som jag uppskattar lite extra med vinyl är att jag ”tvingas” lyssna på ett album från början till slut. Jag har lätt för att byta låt och artist när jag streamar

Finns det egentligen "vettiga" hållbara förklaringar på varför man kan uppleva vinylljudet som bättre eller åtminstone "naturligare" i vissa fall eller är det total placebo och blaha?

När det gäller tex plattor från 60-70 talet (jag har en del), kan det då bero på äldre LP skivor/masters inte är komprimerade på samma sätt som nyare modernare produktioner?

Då kan man också ställa sig motsvarande fråga när när det gäller nyproducerat/nypressat:

Tänker mig att man har en CD, en LP och streamat i hög kvalité, förutsätter att alla utgår från exakt samma master. I detta fall bör ju rimligen skillnad i upplevd ljudkvalité bli avsevärt mindre? Annars blir det väl mera skillnad på hur ens anläggning spelar upp olika typer av format. Möjligen glädjen att betala ca 200-300 kr för att få något i LP formatet men ljudet när man jämför olika format på nypressat med samma master? Jag är klart skeptisk.

Av makatech

Alldeles utmärkt, även om förespråkare för "free speach" önskar total anarki så fungerar det väldigt dåligt i praktiken, monitorering behövs.

Av makatech
Skrivet av Storage Jar:

Prey for the Devil.

feministexorcist kämpar mot patriarkala exorcistpräster och en demon.

Humor, nu blir jag nästan nyfiken på filmen. 😀

Av makatech
Skrivet av Krilon:

Oja det är inte alls ovanligt att de lägger på lite till, speciellt butiker tycker jag då i det fallet. Finns de privata som tycker de har världens mest ovanliga utgåva osv som försöker kräma på priset med. Det bästa man kan göra är att försöka hålla lite koll på det man är ute efter så ser man snart om en del har lite väl ockerpriser.

Bästa jag upplevt på många köp och sälj sidor på fb så finns det alltid någon/några som hjälper till eller t.o.m säger till säljare/köpare om priset är lite väl galet, vissa har inte så bra koll så är lätt att bli "lurad" på pengar.

Har själv kollat på en del AC/DC det senaste och många förstapressar är billigare än nyare, oftast låter de gamla bäst om jag får säga mitt. Fördelen med nyare är just 180g skivorna som är tåligare, inte svårt att få en gammal platta lite skev vid felförvaring.

O det med att hitta vilken skiva det är, är en jäääävla djungel.... speciellt många 80 tals hårdrocks/metal band då skivorna pressats i 20 olika länder vid release, och knappt en enda siffra skiljer, där är det verkligen nördvarning för att veta vad som är vad.

Några speciella tips för köp och sälj sidor på fb?

För att citera dig: "oftast låter de gamla bäst om jag får säga mitt"

Ja, antar att de lärda LP experterna spekulerar om detta ämne men det är nog ofta så? Samtidigt går det nog inte att generalisera eftersom det beror på ex antal faktorer. Men tycker själv det kännas roligare att ha en tidig utgåva. Ja, du har rätt om detta med 180 gram skivor som är vanligt vid nypressat, en mycket bra grej.

Köpte själv för några veckor sedan ett ex av klassiska Motörhead – No Sleep 'til Hammersmith och det kändes roligare än att köpa en nypressad variant, tycker den låter bra också. Priset mellan denna och nypressat var väldigt lika.
https://www.discogs.com/release/1923533-Mot%C3%B6rhead-No-Sle...

Av makatech
Skrivet av Krilon:

Discogs.com är den enda jag har erfarenhet av, då får man ändå ett hum om vad det kan vara värt, de visar t.ex lägsta/mellan/högsta priset på sånt som sålts där. Upplever att de flesta som säljer plattor tar snittpriserna därifrån med.
Den finns även som app.

Däremot så lägger väl ofta säljare ofta på en del, de tar sällan Discogs.com priset rakt av? Butiker vill ha lite marginal och privata säljare lägger självklart på en del för frakt etc, även dessa försöker väl även ofta tjäna en liten slant per såld platta.

Mitt intryck är varje fall att ofta (men inte alltid) Discogs ligger relativt lågt i förhållande till "verkligheten".

Tycker att hela LP marknaden är helt bisarr, det är en stor mystisk jäkla vetenskap, störande dyrt också. *gnäll*

Sedan är det lätt förvirrande att helt nypressade ofta är lika dyra eller t.o.m. dyrare än ex från utgivningsåret som kan vara från 60-70 tal. Man skulle kunna tro att man får mer för gamla ex men så är det lååångt ifrån alltid. Men visst har det att göra med skick också samt i synnerhet release samt hur få exemplar en viss release pressats samt artist, album och popularitet.

Sedan det här att olika releaser samt självklart masters kan låta olika bra gör inte saken lättare. Finns väl rätt gott om exempel på nypressat som inte tillför något mervärde alls (kanske tvärtom) förutom möjligen glädjen av att ha en lp skiva.

Att i en butik exakt lista ut vad det är för release man har framför sig är inte heller så jäkla lätt *LoL* Tror väl det är rätt sällsynt med skivbutiker som registrerat varenda platta de säljer med exakt matchande release info i Discogs.com? Men möjligen är det så att det faktiskt är bättre att köpa från säljare via Discogs.com av precis den orsaken, då är det avsevärt lättare att se vilken release man faktiskt köper (jämfört med vissa butiker).

Trots vad jag svamlat om ovan så gillar jag Discogs.

Av makatech
Skrivet av Necrophor:

Nytt från Graveworm, skall jag vara ärlig visste jag inte ens att de existerade längre. Var väl Italiens svar på Dimmu Borgir en gång i tiden fast med lite mer inslag från den melodiösa dödsen.

https://www.youtube.com/watch?v=YRq7eN_pVRM

Det finns många bra death metal grupper som heter något med worm.

Wormwitch, Wormwood, Graveworm

säkert fler...

Av makatech

Commodore 64 även om jag inte använde den till något vettigt några halvhjärtade programmeringsförsök möjligen, nästan uteslutande för nöje men det var det som gjorde mig intresserad av datorer. Roligast var att spela tillsammans med kompisar. Jag var dock inte den första som hade en men direkt när man började spela var det ju kört.

Av makatech

Jag läser "För liknande pris kan du köpa ett kompetent 360 mm AIO-system".

Visst, men tror nog man skulle kunna ta i ännu mer: "För liknande pris kan du köpa ett kompetent 420 mm AIO-system".

Själv tycker jag en rejälare radiator med tre st 140mm fläktar är bättre än motsvarande 360 mm men smaken är väl som baken.

Av makatech
Skrivet av Krilon:

låtar tidigt på morgonen

Skrivet av Necrophor:

Ah, menade givetvis att man inte kan "tycka fel" gällande musik, hade hoppats att (he he) gav sken av det, men jag var inte tydlig nog Vet vilken "tabu" det tycks vara att inte sätta Ozzy som nr 1 och Dio som nr 2 i Black Sabbath ^^

Ray och Martin är ganska snarlika annars kan jag tycka men jag tycks ha snöat in på Tony Martins röst, gillar mycket av det han gjort utanför Black Sabbath också, tyvärr VÄLDIGT varierande kvalité på material

@Necrophor Det är väl kanske liite Iron Maiden stuk på Martins röst (och möjligen även Ray Gillens), förstår att du diggar. Tydligen har Black Sabbath haft 10 sångare, jösses, tacka vet jag Tony Iommi, stabil som cement.

@Krilon Respekt till dig som ofta lägger ut metaltips innan en själv vaknat, ett äkta metalhead.

Av makatech
Skrivet av Cerb:

Det är ju en elcykel..

Men inte är det tungt att cykla en vettig heldämpad hoj på asfalt.
Min väger ca. 9.3Kg och visst är den långsammare än min racer på en längre strecka, men rullar nog lättare än 95% av alla pendlarhojar ute på gatorna.

Ok, då är jag med, ett motorfordon alltså, blir lite förvirrande att ha det i samma tråd (kan jag tycka) kanske men ok. I så fall borde vara ok att även diskutera mopeder i denna tråd.

En heldämpad rejäl mtb som väger 9,3kg kan inte vara billig, vad sjutton gav du för den?

Av makatech
Skrivet av BergEr:

Ah du menar att det kanske behövs mer dämpning och ännu stadigare fälgar? Jag funderade på en enduro men tänkte att den där nog överlever.

Tror det är ett helt ok val. Ska sälja bilen också så blir handla mat osv med den.

Får se om några månader om det var bra val eller inte

Hoppas att det är en elcykel, annars borde den bli brutalt tung för pendling (beroende på avstånd dock). I och för sig, kör man nerför berg samt väldigt svår terräng på sin pendlingsrunda kanske den är lämplig.

Av makatech

Var drar ni gränsen för "Rimligt prissatta 4090"?

Av makatech
Skrivet av DrSwizz:

Det förvånar mig att ingen nämnt Thermaltake Big Typhon:
https://www.njuskalo.hr/image-w920x690/procesori/thermaltake-big-typhoon-soc-775-am2-am3-kopce-6-bakrenih-cijevi-slika-53914363.jpg
I mina ögon var det en av de mest banbrytande processorkylarna som funnits; den var (med dåtida mått) gigantiskt stor och använda heatpipes; De flesta andra processorkylaer var ynkliga i jämförelse med den.

jag hade en också och var mycket nöjd med den!

Av makatech

Thrashig melodiös death metal från 96 singerat Necrophobic

Klockren Bathory cover (originalet från 87)

Svängig Venom cover (originalet från 85)