Inlägg

Inlägg som dpanter har skrivit i forumet
Av dpanter

Tänker någon seriöst kika på detta meningslösa trams?
Tre timmar cringe med godtycklig populäritetsbedömning av nomineringarna, har inte det minsta att göra med någon form av kvalitetskoll eller djupdykning i titlarna. Mera hittepå än Oscarsgalan...

Inte en enda originalidé som "bästa" spel, fem uppföljare och en remake. EA Sports FC 24 nominerad som bästa sportspel? Hah! Tragiskt. 2.4 Metacritic User Score i snitt över alla plattformar om någon undrade.

Det fick räcka med fiaskot förra gången, hoppas Milf Hunter vinner en till Steam Deck i år.
Drar en snabb recap imorrn av det intressanta istället.

Av dpanter

Prisjakt Classic är Prisjakt. Det nya utseendet är cancer, skit, anus, skräp-- jag kan fortsätta kasta ur mig diverse liknande uttryck tills nästa vecka men ni fattar.

Av dpanter

@Nisse977
13500 kr seglade den iväg på. Nästan dubbla inköpspriset för två år sedan... ¯\_(ツ)_/¯

Av dpanter

Annonsören har avslutat denna annons.

Av dpanter

Då får kortet ta en snabbvända på Tradera också, intresset här var lite svalt. Kanske är vädret...

Av dpanter

Bud 10500 kr på PM noterat.

Av dpanter

Uppdatering med mer info:
Första flytande metall applicering i augusti 2019, gjorde om ett år senare i augusti 2020. Inte gjort mer sedan dess, uppgraderade till 6900XT i februari. Isolerat med nagellack. Conductonaut Liquid Metal. Bilder: https://i.imgur.com/62pVUgk.jpg

@Klockaren97 - Tack för budet, noterat!

@Nisse977 - Tja... Radeon VII var en märklig historia på det hela taget, skulle egentligen aldrig existerat som produkt. Gamla Instinct-chip som smet ut på konsumentmarknaden och försvann lika snabbt som de dök upp.
De var generellt sett övervoltade och kylningen var dåligt designad, t.ex. är luftvägarna nästan strypta så de stackars fläktarna får jobba hårt. Därmed kom även hög ljudnivå. De problemen kan lösas på en rad olika sätt, flytande metall och 30% undervoltning räcker väldigt långt. Mitt kort var väldigt snällt med undervoltningen, det varierade mycket från kort till kort.

Förutom den rent sjuka beräkningsförmågan, spelprestandamässigt är det i klass med 1080ti/2080/5700xt. Har inte hört nåt om problem med brickning faktiskt.

Av dpanter

Intressekoll Sapphire Radeon VII

Säljer hellre till en SweClockare så kollar läget här först.
Inköpt 2019-07-18 på Alina i Östersund, orginalkartong och kvitto finns.

Kortet har ej använts för att gräva bitcoin eller liknande. Primärt använts till spel och körts undervoltat strax över 900 mV med flytande metall applicerat. Svalt och fint alltså trots den tveksamt designade kylningen.

Om inga rimliga bud inkommer så får det antingen åka vidare till Ebay eller stanna i lådan.

Läs hela annonsen här

Av dpanter

"Möjligheten att kunna påminna eller be om en betalning har varit efterlängtad av Swish-användarna länge"

Ehhhh... näe va. Tror inte en sekund på att "användarna" längtat efter tiggeri och indrivning via Swish. Småkriminella och organiserad brottslighet kanske. Kul för dem att Swish erbjuder en ny väg att lura/hota folk på pengar utanför Skatteverkets råmärken.

Seriöst, vilket sabla jidder. Heja Sverige!

Av dpanter
Skrivet av Jacob:

Gör ett galleri vetja, så ser jag till att det kommer ut på framsidan.

Ålrajt, skyll dig själv!
https://www.sweclockers.com/galleri/15107-meet-geek-ostersund...

Av dpanter

Meet & Geek Östersund 2020-02-28

  • Vad? Nördigt häng för SweClockers gemenskap i Östersund!

  • Var? Östersund, Artut – Pizza & Bärs

  • När? Från klockan 18:00 den 28 februari.

Snudd på 30 partajsugna SweC'are möttes upp till en mycket trevlig kväll i vårvarma Östersund! Det var bara ett par minusgrader på eftermiddagen.

Några fastnade på bild, andra lever vidare i legenderna som tveklöst uppstod denna magiska afton. Jag har tagit med användarnamn lite på måfå så känn dig inte utpekad om jag missade just dig.

Notera att fotografen var lätt överförfriskad vid majoriteten av bilderna så kvalitén är som eljest ibland.

Kvällen var en grym succé och alla som får chansen att hänga med på en Meet & Geek bör absolut ta den!

Besök galleriet här

Av dpanter

Har lite bilder jag kan lägga upp från kvällen, kan slänga in dem här i tråden om det är ok?

Av dpanter
Skrivet av Jacob:

Besvikelsen när man pröjsar inträde till Allstar och ingen kommer </3 @dpanter

Å fan, vi tappade bort varandra där! Vi knatade bort till O'Learys och insåg att det var nog dags att göra kväll när de skulle stänga inträdet vid halv tre på natten och det var typ 4 personer kvar av SweC-gänget.

Toppenkväll på alla sätt! Stort tack till samtliga!

Av dpanter

Ove R. Klock eller nån variant därav låter bäst hittills.

Av dpanter

Artut är ett mindre ställe med enorm passion och absolut fokus på kvalitet, med öl och pizza som de definitiva kännetecknen. Det är inte rimligt att förvänta sig blixtsnabb matleverans då det inte är deras huvudsakliga inriktning. Är man bara ute efter en snabb bukfylla så finns McDonalds och liknande trams att tillgå.

Som motpol till KeTonic's kollega så har jag besökt Artut med ett sällskap i storleksordningen 12-14 pers där alla beställde mat mer eller mindre samtidigt och det gick an utan anmärkningsvärda bekymmer. Kan givetvis inte garantera att det går smidigt varenda gång det kommer större sällskap. De skulle ju heller inte ta emot sådana sällskap om de inte kunde leverera en god upplevelse, det är ju veritabelt företagssjälvmord i en mindre stad som Östersund.

Kan bara säga att Artut kommer göra sitt yttersta för att erbjuda en fantastisk kväll. Uppskattar man världsklass på öl och pizza så är det en given fullträff. Artut har enormt goda vitsord och det är välförtjänt. Hög kvalitet och stor passion gör tydliga avtryck på gäster.

Personligen kan jag inte relatera till KeTonic's kollegas upplevelse, men jag garanterar att varenda matställe i landet har liknande historier. Ska man undvika alla ställen där någon haft en dålig upplevelse någon gång, då blir man nog liggande hemma i sin säng resten av livet.

Behöver jag säga mer?

Av dpanter
Av dpanter
Skrivet av Jacob:

Restaurang eller pub för kvällen är ännu inte bestämt, men planen är att träffen hålls centralt

Jäkla tur att ni inte prickade in samma helg som Maltfestivalen, det hade blivit för brutalt!

Kan rekommendera Artut, stans bästa ölpub med utomordentligt fin pizza. Ligger vid Busstorget.

Bishops Arms är ett annat bra alternativ, finfint ölsortiment och har större urval på maten. Ligger vid Stortorget.

Båda kan ta emot ett sällskap i denna storlek, ligger centralt, har bra personal, ölutbud, mat, avslappnad och lugn stämning, nära till hur många hotell som helst, nära till bussar och tåg.

Av dpanter

Nice, jag hakar på!

Av dpanter
Skrivet av Trackmaster:

Logitec G602 bästa musen jag har haft. Dock så har scrollknappen slutat fungera men såg att Mediamarkt har den på rea för 299kr. Så det blir att köpa en ny efter jobbet idag.

Håller helt med, äger flera stycken. Min mest använda dog också scrollknappen på nyligen.
I mitt fall var det en busigt enkel fix då en eller flera lödningar hade spruckit efter många års klickande.

Det sitter några skruvar under glidytorna, bara skala loss dem försiktigt och sätt tillbaka efteråt. Rekommenderar iFixits demonteringsguide för detaljer. Löd om kontakterna till scrollknappen och förhoppningsvis har du lagat råttstackarn.

I vilket fall som helst är den ju trasig, har du en lödpenna och 20 minuter över så kan du i bästa fall ha en fullt fungerande mus igen.
Kan passa på att skrubba rent kretskortet med lite isopropanol och en tandborste när du ändå är i farten.

Av dpanter

Trodde nog det, men jag är egentligen mest intresserad av X1S.
Nån chans att dela på stacken?