Inlägg

Inlägg som dpanter har skrivit i forumet
Av dpanter

Chill... du är ung. Känner du symptom på depression så ta dem på allvar.
Är det inte kul att spela längre? Sluta då, gärna helt.
Det kommer vara konstigt i början men det går snabbt att bli av med den känslan.

Kort personlig historia från mig själv... spelat mycket hela livet, brände mig asless på jobba/äta/wow raid/sova/repetera i flera jävla år. Var main tank i en framgångsrik guild. Lade ner totalt och sket i spel länge. Hittade tillbaka sakta genom i princip gamla Street Fighter, SNES, arkademulatorer, Godfather Wii och sånt... jag är konverterad till MEGA casual gamer idag och är nöjd som fan.

Gymmar hellre än sitter på arslet och slösar bort livet i nåt spel som ska suga 1000+ timmar.
Följ den där promenadimpulsen och rör på dig.
Om kroppen mår bra och är stark så ger du huvudet en bra chans till samma sak.

Av dpanter

Emulator kanske kan vara nåt att fundera på, om du ids pilla in t.ex. RetroArch som klarar massor av konsoller på flera olika plattformar.
T.ex. kör jag RetroArch i OpenElec på en AMD E-450 med trådlös Logitech F710 gamepad.

Ballon Fight (NES) är svårslaget!

Av dpanter
Av dpanter

Underbar läsning och lösning, gratulerar! Nu är det bara att gå in på Polisstationen och ansöka om jobb som it-brottsspecialist.

Av dpanter

Facebooktävling = fail.

Uselt, SweC. Min julklapp till er blir en känga längt upp i mumindalen.

Av dpanter

Intressant artikel från 2012-09-21. Notera MM's uttalande för bara en månad sedan.
http://www.idg.se/2.1085/1.467130/efter-konkursen-snart-bara-...

Citat:

Den svenska marknaden kanske har plats för en, två eller möjligtvis tre aktörer. Pris är oerhört viktigt för konsumenten, men det handlar också om att vara en komplett leverantör. Det krävs effektiv logistik och ett stort utbud i varuhusen. De som blir kvar är de som klarar av att driva en stor volym.

Media Markt har inte för avsikt att avbryta priskriget eller slå av på takten i den svenska expansionen, enligt kommunikationschefen Anna Sjödin.

– Vi expanderar för fullt. Vi har precis fått in ny personal för våra kommande tre öppningar i Södertälje, Linköping och Göteborg, säger hon.

Läs även denna artikel från 2012-10-22...
http://www.idg.se/2.1085/1.472544/jattarna-tar-mark

Citat:

Det är tidningen Elektronikbranschen som har kartlagt den svenska hemelektronikmarknaden.

På kort tid har två stora kedjor, Onoff och Expert, som bekant lämnat marknaden. Och trenden hos de resterande aktörerna är tydlig. Två jättar roffar åt sig allt större del av marknaden, medan de övriga krymper. Bland de mindre kedjorna finns dock ett undantag, Netonnet, som fotsätter att växa.

Av dpanter

Skitspelet är avinstallerat för gott, jag skrattar med en axelryckning åt denna förtvivlat usla dödsryckning från Blizzards D3-avdelning.

Av dpanter

Diablo3 är röv, helt enkelt.
Spelade en hel del men det blir ju så stört aptråkigt efter normal, då har du ju sett 99% av spelet. Nöta Inferno var ju "roligt"... repetera samma content om och om igen är sååå 2000. Vem f-n styr på Blizzard egentligen?
Loggar troligen inte in igen under 2012 åtminstone.

Av dpanter

Batteriets funktion i en laptop är väl utom tvivel? När datorn känner av att du har extern strömförsörjning inkopplad så laddar den batteriet istället för att tömma det.

Du kommer inte att skada datorn på något vis om du kör utan batteri, korrekt AC-adapter till din laptop levererar korrekt strömförsörjning oavsett om du har ett batteri monterat i datorn eller ej. Batteriet är ingen 'buffert' som hjälper till om AC-adaptern inte skulle orka med.

Har du för klen AC-adapter, kanske för låg effekt eller inkorrekt drivspänning så kommer din laptop att få problem även om du har ett laddat batteri i den. Det är vanligt förekommande att laptops har en klenare AC-adapter för drift av enbart datorn, och en starkare modell till drift av docka. Det kan röra sig om kanske 65W vs 90W. Tar man den klenare adaptern och kör in i dockan så kan du räkna med problem pga otillräcklig strömförsörjning när du kör i dockat läge då dockan i sig förbrukar ström.

Ang. psykopatiska försäljare så tror jag vi alla har råkat ut för sådana...

Av dpanter

Jag jobbar inom ett stort IT-serviceföretag och känner att jag kan bidra till att reda upp detaljerna här.

Det är i princip alltid ett års garanti på laptopbatterier till HP, även de flesta andra tillverkare som jag känner till (Fujitsu, Dell, Lenovo etc) har just ett år på batterierna. Detta oavsett om du har ett, tre, fem eller en miljon års garanti på datorn. Bara för att krångla till det så finns det några undantag, men i en förkrossande majoritet av fallen så är det ett år som gäller.

Om batteriets specifika garantitid står tydligt eller inte i garantivillkoren som skickas till slutkund/användare/inköpare kan jag inte svara på.

Så varför håller laptopbatterier "bara" ett år, eller två? Det är inte tiden som är boven i dramat, det är antal laddningscykler.
Ett batteri håller kanske 1000 cykler, beror på specifikationerna men 1000 är en normal siffra. Såvida din dator inte är utrustad med någon intelligent teknik ala Fujitsus 0-watt som kan bespara ditt batteri onödiga laddningscykler så kommer den troligen att börja ladda ditt batteri varenda gång du sätter in AC-adaptern... och JA, batteriet laddas även när du sätter datorn i en docka!

Ponera följande helt hypotetiska scenario: Du jobbar 250 dagar på ett år. Du tar med datorn hem. Du sätter in sladden både hemma och på jobbet, det är minst 2 cykler varje dag. Redan där är du uppe i 500 cykler, dvs du har förbrukat halva den förväntade livskapaciteten efter ett år. Tar du med datorn på lunchen? Kanske blir en laddning till om dagen så då är du uppe i 750 cykler... och du laddar kanske några gånger till när du är hemma under de övriga dagarna på året då du inte jobbar, så 1000 cykler är fullt realistiskt att hinna med på ett års tid.

Jag har sett många gånger användare som lyckats slita ut batteriet långt före ens ett års tid.

Kort sagt, kör du alltid med AC-adapter så ta ut batteriet och lägg det i en byrålåda. Att detta skulle vara någonting som gemene man känner till är sånt idiotiskt skitsnack att jag blir alldeles matt. Prata aldrig med försäljare. De vill inte ditt bästa, oavsett vad de säger.

Av dpanter
Av dpanter

Intressanta åsikter en del människor har om ämnet...

Bra agerat av TS.
Webhallen gör det rätta och bekräftar sin position som en av Sveriges absolut bästa nätbutiker.

Av dpanter

Min Vertex3 120GB var 2.02, hade inga problem alls med den. Asus P8P67 Pro B3 (1606 bios), i2600K@4.4GHz, 8GB Corsair Vengeance 1866.
Kör den som systemdisk via Marvellchippet i moderkortet (AHCI mode). Win7 Enterprise SP1.
Testat både med och utan Intel RST drivers, inga problem varken med eller utan dem.

Kan alltså inte uppdatera med OCZ Toolbox då det gäller systemdisk... men det går bra med Linux ISO'n. Jag körde in ny firmware 2.02 -> 2.06 med 'specialversionen' och sedan 2.06 -> 2.09. Behövde inte byta port eller ändra nån inställning, bara kör in ISO'n på USBminne enligt guiden och boota från det.

Länk:
http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?90191-...

Försvinner länken så Googla på "FW 2.09 is live, Instructions on how to update your Vertex3/Agility3/Solid3 SSD's...Update, ONLY flash this FW if you have issues with other FW." så är det första sökresultatet.

Fotnot: Jag hade alltså inga problem alls med 2.02, inga problem efter uppdateringen heller. Varför uppdatera då? Äh, fråga nåt annat.

Av dpanter

Ja det funkar med din 1.2, sitter en 1333'a på den just nu. Är det akut kris? Det tar nog minst två veckor innan jag får loss det.

Av dpanter

Hur snabbt behöver du kortet? Kanske har ett KG7 på G om nån vecka, ev. är batteriet slut på det... ska kolla upp det.

Av dpanter

Re: Re: Vextor:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SantaClaus
Den sidan är inte länkad tre gånger redan i tråden

Fullt medveten om det, tack ändå.

Av dpanter

Vextor:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av dpanter
Ärendenummer : TT0001065
Start/Inträffade : 2002-10-26 12:40

----------------------
Saxat från http://kundinfo.telia.net/

Av dpanter

Ärendenummer : TT0001065
Start/Inträffade : 2002-10-26 12:40
Beräknad klartid : 2002-10-27 05:00

Beskrivning :
TAT14 sjökabel-förbindelsen ligger nere. Fibern är av i havet utanför Frankrike.

Datum/Tid - Händelselogg
--------------------------
2002-10-26 21:22 :
Arbete pågår med att öka kapaciteten i befintliga kablar. Beräknas färdigt 24:00

2002-10-26 23:39 :
Det är problem att få igång extra kapacitet. Det kommer antagligen ta ett par timmar till.

2002-10-27 01:20 :
Kapaciteten är nu utökad lite. Det kommer dröja ytterligare innan vi får tillbaka full kapacitet.

----------------------
Saxat från http://kundinfo.telia.net/

Av dpanter
Citat:

Ursprungligen inskrivet av exq
Det är ju prisguiden som är den unika delen av TBG, helt klart!

Kunde inte hålla med mera...