Inlägg

Inlägg som Mr_Torped har skrivit i forumet
Av Mr_Torped

Bara så du vet så anväde jag oxå norton antivirus 2004, men tyckte det tog mycket resurser försökte själv ställa ner det men fick liksom du rekomendationerna att använda nod32.
Jag testade o det funkade mycket bättre inte bara att det tog lite resurser utan att det verkligen var bättre, det hittade virus direkt på burken som inte norton hade lagt märke till osså ska man inte tala om hur snabbt den söker igenom burken jämfört med norton

Av Mr_Torped

ok, men är inte det bara lösenordet till bioset?
Men finns det inga program lr nått sånt där som poppar upp lr nått så man måste slå in lösen, typ som skolorna brukar ha typ novell lr nån sån skit?

Av Mr_Torped

lösenord på win98

Hejsan jag skulle behöva lite hjälp med att sätta lösenords skydd på två av mina datorer som har win98....
men det nätverks lösenordet fattar jag inte redit va det gör eftersom det är bara att trycka cancel så kommer man ju in ändå så jag skulle behöva nåra goda råd!

Av Mr_Torped

Ok då va det nästan som jag trodde, tack för alla fina svar

Av Mr_Torped

varför komprimera???

Varför komprimerar alla typ filmer o spel till winrar i små bitar???
har funderat på detta o fattar inte det eftersom det inte tar mindre plats.

Av Mr_Torped

Det är inte så att det är själva windows som tar upp 10% av bandbredden när det behöver det för så var det för mig men då var det inställt på 20%, men det var iof bara när den laddade hem lite uppdateringar o sånt

Glömdce o säga att man kan ändra det så det blir 0% men kom inte reidt ihåg hur man gjorde ska kolla upp det till kvällen

Av Mr_Torped
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gynnar
I en "äkta" S-Videokabel går luminanssignalen(svartvit) och crominanssignalen(färginformation) på olika ledare i kabeln. I en kompositkabel går både luminans- och crominansinformation i samma ledare (dom ligger fasförskjutna i förhållande till varandra).
Den ledare i S-Videokabeln som innehåller luminanssignalen brukar i S-VHS<->Scart-adaptrar vara dragen till den pinne på Scartkontakten där TV-n förväntar sig den sammansatta kompositsignalen.
En äldre TV, som inte kan ta in en S-VHS-signal förväntar sig då en kompositsignal som insignal på Scartkontaktens pinne, men får bara en svartvit signal.
Många grafikkort löser detta genom att man i drivrutinerna kan ställa in så att kortet lägger ihop luminans och krominanssignalen innan det skickas ut i S-VHS-kabeln, men alla kort klarar inte detta.
Själv har jag en bärbar dator med S-VHS utgång och ville gärna kunna använda den för att se film på min TV, men tyvärr klarade inte grafikkretsen att lägga ihop signalerna.
Om det är det här som är problemet kan man köra ett litet "fulhack" som innebär lite inverkan i en scart-kontakt...
Kolla under "S-video to composite video adapter" på http://www.geo.gr/geo-tech/scart_connector.htm .
Jag testade och lyckades få färg på bilden, men kvalitén blev inget vidare... Sen tröttnade jag och såg filmen på skärmen istället.
På nån sida på nätet har jag sett att man skulle kunna beställa en S-video till komposit adapter, men jag hittar inte igen det nu...

Exakt samma problem hade ja när Jag för första ggn skulle kopla ihop datorn o TV:n,
jag löste det genom att helt enkelt köpa en kort S-VHS-kabel sen köpte jag en liten skarv som man koplade in S-VHS-kabeln osså på andra sidan så kopplade man in compsit kabeln som jasedan kopplade till TV genom en scart adapter, allt finns att köpa typ på clas ohlssons lr nån liknande affär.

Av Mr_Torped

haha, fattar inte att jag hittade det innan (sökte på skiten överallt, ms, av, google hittade ingenting)
Aja nu är problemet löst så ja takkar o bugar

Av Mr_Torped

Kan hända att d finns där men jag letade som fan men ja hittade inget.
låg la säkert mitt framför ögonen men om någon vet specifikt var den ligger så säg mig!

Av Mr_Torped

Aja men asså han sa att han fotf. hade det problemet bara att han hade bytt kabel nu till en composit! om inte jag läste fel

Av Mr_Torped

Rizz Ovstel:

Jag använder mig av en speciell kabel med S-video på ena änden och SCART på den andra. S-video-änden är kopplad till datorn och SCART till TV:n. Jag får bara en svartvit bild.

Exakt samma kabel använde jag till en annan dator (A) och annan TV (A) och det funkade utmärkt. Nu har vi renoverat huset och jag har fått en ny dator (B) och ny tv (B) i vardagsrummet. Men som sagt. Får ingen färg. Jag tror det har nåt med drivrutiner att göra eftersom den gamla datorn (A) var kopplad till den nya TV:n (B) ett tag och till en början hade jag inte heller färg. Men efter att jag uppdaterat drivisarna (med Windows egna via enhetshanteraren) så funkade det. Men nu när jag använder dator (B) till TV (B) funkar det fastän jag uppdaterat drivisarna.

Har försökt via tv menyn fixa fram färgerna men det funkade inte. Främst för att det inte finns nån speciell meny för ändamålet.

Nån som råkat ut för det som har tips?

Det är inte så att du har flera scart kontakter på din TV, iaf så brukar det va så att det bara är en av dom som stödjer s-video. bara en tanke jag fikk!

Av Mr_Torped

MSN 7.0b - rita

Jag vet att detta har varit uppe innan på detta forum flera ggn...
Första ggn jag instalerade msn7.0b så kunde man välja om man skulle rita med musen o skicka lr att skriva med tangentbordet.
Men sen så formaterade jag datorn o då hade jag helt plötsligt inte denna funktion o jag instalerade det från samma installationsfil o dom som tror jag hade plus så säger jag det direkt att jag inte hade, o jag vet att jag läste om detta på detta forum om en lösning men då hade jag inte detta problem så ja la inte detta på minnet precis osså är det så typiskt att man inte hittar denna tråd heller.
så ni kan ju försöka hjälpa mig!:D

Av Mr_Torped

Jag fick bara negativa efekter på mitt system när jag helt plötsligt blev tvungen att installera sp2. Innan jag installerade sp2 så hade jag ca 22-24 processer igång efter jag startat datorn på ca 170MB after installationen av sp2 då blev det helt plötsligt 31 processer på 230 MB!
Så jag förstår inte hur ni har fort snabbare system för mitt blev bara långsammare knaske stabilare men inte snabbare o på toppen av allt d löjliga säkerhetscenter med sina varningar!

Av Mr_Torped

ok, takk för era svar ska testa igen men men...
hör ava mig igen om d inte funkar

Av Mr_Torped

skaffa nod32, finns inget bättre jag testat

Av Mr_Torped

Ok, jo det r så att ja vill använda windows 98 på en dator med en 80GB hdd osså är filsystemet ntfs på den nu men windows 98 klarar inte det men ja testade ett program som skulle lösa det men det funkar inte så jätte bra eftersom ja inte kan spara nått på hdd:n med det :(, så därför skulle jag vilja ha fat32
Då har ja en följdfråga hur får jag det att funka med fat32 eftersom när jag formaterar hdd:n till fat32 så får jag inte ut alla GB får typ bara 10GB lr vad det va?

Av Mr_Torped

En snabbis!!!

Jag har lärt mig att fat32 inte kan hantera hårdiskar över 32 GB,
men när jag läste lite här på forumet om prestanda skillnader mellan fat32 o ntfs så verkade det som att d fanns sånna som hade hårdiskar över 32GB med fat32

Så min fråga är om det stämmer att man kan ha hårddiskar med fat32 som hanterar mer än 32GB?

Av Mr_Torped

takk

ok, tack för tipset!
Det är ju inte så att ja är ute efter o göra nått
nytt revolutionerande utan mer för att ja
ska lära mig ett nytt steg i livet

Av Mr_Torped

Jo d r klart man kan göra spel i basic, har lyckats göra ett snake spel som ja r nöjdast med men jag har även försökt göra nåra enkla bilspel men d går inte så bra i basic går alldelse för slött lr så r d bara jag som inte kan optimera det tillräkligt bra.
Men som sagt d r bra länkar men ja r så kass på engelska så ja fattar inte så mö vad dom menar ;). Ja får väll försöka ändå.

Av Mr_Torped

Assamble?

Hejsan
Jag skulle vilja lära mig programera assambles men ja vet inte redit avr man ska börja
Håller på o programera till min ti83+ o har tröttnat på det bagränsande basic-språket som finns med.

Tipsa gärna om sidor med guider helst på svenska