Inlägg

Inlägg som Dracc har skrivit i forumet
Av Dracc
Skrivet av Sometime:

Nån som kommer ihåg Project Gotham Racing 2? Med Stockholm som spelbar bana! Skitcoolt var det!

Det spelet kommer gå varmt på Insignia en vacker dag!

Av Dracc
Skrivet av Ryssfemma:

Problemet han lyfte fram är att en del Linux användare skulle behöva nämna vilket OS de använder även i ett buddhistiskt tempel.

Jag känner igen fenomenet ("I use Arch btw") men jag ser på intet sätt hur det inlägget jag svarade på skulle ha haft den vinkeln du nämner?

"Jag använder Linux" är inte detsamma som "Varför ska jag tvingas ut i periferin om jag vill undvika hårdvara från Microsoft?"

Av Dracc
Skrivet av Sveklockarn:

Den procent som kör Linux kommer naturligtvis att ”rasa” över denna nyhet, trots att det helt säkert är något de kommer ha nytta av också, och detta enbart för att det är MS som tagit initiativet.

Snyggt sätt att starta ett flame-war.
Nej, jag ser inga problem med att MS har skapat denna. Problemet jag kan se är hur produkten tycks vara bunden till Windows.

Av Dracc
Skrivet av Oliver91:

Tyvärr och de få spel som funkade för mac innan kommer väl inte funka med den nya arkitekturen nu

x86-emuleringen i dessa maskiner påstås ju vara riktigt vass så jag ser inte varför du inte skulle kunna fortsätta spela WoW.

Av Dracc

Hur gick det, blir det någon uppföljning med LEDs?

("Reslutat" störde mig mer än det borde, 5 stjärnor!)

Av Dracc

2/10, kunde bara lista ut vilken platform ett EA-spel såldes på vid release och vilket år första Portal kom.

Av Dracc
Skrivet av wargreymon:

Kommer försöka få tag på en 5900X, men är den inte bättre än 10900K i alla synpunkter så skippar jag nog att behålla den. Eftersom AMD tvingar mig att köpa innan jag vet hur den presterar så får den väl åka ut på Tradera om den inte lever upp till förväntningarna.

"Tvingar"? Läskigt ordval. Blinka två gånger om de håller en pistol mot ditt huvud.

Av Dracc

Tror du ARM-baserade processorer kommer ta över i datorvärlden, och i så fall hur snart? Diskutera i forumet!
Nä, tror på RISC-V. Open Source är framtiden, baby!

Av Dracc

Åh, nörderier och lågnivådetaljer - gillas! <3

Av Dracc
Skrivet av anon193054:

Tänkte mest SSDs och sånt

Oh. Jag glömde helt bort att de tillverkar sådana. Tack för att du lyfter de viktiga frågorna och inte är lika glömsk som jag!

Av Dracc
Skrivet av anon193054:

Kul! Alltid bra med officiell närvaro på forum.

En kanske lite befogad fråga, varför svarar ni inte på frågor kring datorkomponenter på ett forum främst om datorkomponenter?

Tillverkar Samsung datorkomponenter?

Av Dracc

Svarade Android, hoppas på att kunna byta till Postmarket OS snart.

Av Dracc
Skrivet av anon56869:

5% mer multicore prestanda när man betalt ~50% mer för processorn för att gå 33% fler kärnor. Att den marginellt får stryk i singlecore är väl inget större problem men det var ju bara grädden på moset så att säga. Den stora floppen är ju om den bara presterar 5% bättre som absolut bäst när alla kärnor används samtidigt. Lär inte böi någon storsäljare i såfall.

Som Yoshman skrev i förra läcka-tråden så skalar GB5 inte jättebra med antalet kärnor. Det finns tonvis med laster som gör det, även om de kanske inte är jättevanliga för den som bara bryr sig om spel.

Av Dracc

Ska bli spännande att se vad Epyc på Zen3 kan prestera, kommer vi få se Linuxkärnan byggd på <20 sekunder?

Av Dracc

Litar måttligt på dessa resultaten - 33% fler kärnor men bara ~12% bättre resultat i flertrådade testet? Låter orimligt IMO.

Av Dracc

Förkastligt.

Edit: Sätta in militära åtgärder mot svenska civila trodde jag inte att vi gjorde sedan Ådalen -31. Räcker det inte att låta polisen sköta dessa ärenden?

Av Dracc
Skrivet av _genki:

Det enda som jag ser som positivt med en privatkopieringssystem är ifall det fungerar som en lagligt skyddsnät för konsumenten. Det torde vara lagligt att ha privatkopior av sina gamla spel ("s.k. ROMs"). Något som är olagligt internationellt sett. Ifall Nintendo kommer till mig och klagar, då hänvisar jag till copyswede så får de betala ut till Nintendo helt enkelt, det borde ju inte vara svårare än så. Då är jag för avgiften.

Jag drog iväg ett mail till copyswede ang. detta. Ska bli intressant att se vad de svarar. Skulle gissa att man lär bli mäkta besviken på deras svar.

Att det skulle vara olagligt att ta backuper på dina egna spel har jag inte hört talas om förut. Däremot är det ovanligt att folk inte helt enkelt tar sig friheten att ladda ner en kopia av spelet från internet istället för att dumpa själv, vilket är ett lagbrott.

Av Dracc
Skrivet av aMp:

Need For Speed Porche

Jag vet inte om det är minnet och nostalgin som glorifierar spelet för min del, men det var, vad jag minns,
senast jag kände "wow, det här är ett riktigt bra bilspel". Det förutsatt att man tar bort Rocket League ur ekvationen, men det tycker jag inte man kan kalla ett bilspel i traditionell anda.

Undvik att försöka spela igen är mitt tips. Fysikmotorn är frustrerande orättvis, för att uttrycka sig diplomatiskt.

Av Dracc

Sitter CPU på plats som den ska? Inga böjda pinnar?

Av Dracc
Skrivet av torbjorn_75:

Det kanske är precis det regeringen förstår, automatisering är bra grejer.

Ofta blir verksamheter mer effektiva och lönsamma om maskiner, teknik och robotar utför arbetsuppgifter istället för människor. Denna utveckling började med den industriella revolutionen på 1700-talet och är främsta skälet till att vi har så mycket välstånd i världen i dag.

Skapa jobb kan vem som helst göra, det är bara att be folk börja löda kretskort för hand istället för maskiner till exempel eller något annat arbetsintensivt, problemet är att det är inte särskilt lönsamt. Utmaningen ligger i att effektivisera så mycket det bara går i en värld där folk hela tiden ska ha fler, bättre och billigare saker. Då är det bra om regeringen är på samma linje och inte drar i handbromsen.

Men det är en bra grej du tar upp med robotar på Amazons lager, och säkert en av förklaringarna till att Amazon kan ha låga priser, stort utbud och snabba leveranser. Behind the scenes of an Amazon warehouse

OM regeringen har förstått det, varför är de då så kåta på att få hit storföretag som Facebook och Amazon? Den officiella anledningen som används för att motivera ersättningar och utbetalningar är ju just att det ska skapa jobb?