Inlägg

Inlägg som Dracc har skrivit i forumet
Av Dracc

32GB, längtar efter 64. Kompilering med 16 trådar äter arbetsminne.

Av Dracc

"nedlåsning" kan jag tycka var ett lite väl extremt ordval.

Av Dracc

Jag spelar fortfarande THPS2X och THPS4 på Xbox både nu och då.
Kommer troligen inte köpa då det släpps på Epic Games Store - Windows only.

Av Dracc
Skrivet av oztin:

Kommer aldrig glömma den j*vla skölden som kom i samband med CS1.6 över till Steam 2003.

Det var väl i 1.6 den försvann?!

@Kenneth: Hädelse! Den gröna färgen var det BÄSTA med tidiga Steam.

Av Dracc

18 Oktober 2003, ville spela CS 1.6 med byns coola killar på LAN. Det hyrdes lokal och grejer. Två timmar in gav min 80GB(!) stora hårddisk upp och jag fick släpa hem en trasig dator.

Av Dracc
Skrivet av Soldierofwar1985:

https://www.youtube.com/watch?v=ndQ5MgrnDS4

Kolla in detta klipp: BF V och ultrainställnngar till och med och ligger ganska stadigt på 60-70 FPS...

Vad kan det bero på då?

<sarkasm>

Och i det här klippet spelar någon Super Mario 64 utan framedrops alls!
https://www.youtube.com/watch?v=XnqGFn0Byg4

</sarkasm>

BF V är inte detsamma som BF 1.

Av Dracc
Skrivet av Soldierofwar1985:

Hej!

Testade att spela BF 1 på min andra dator igår med följande specs:
i7 3770
GTX 1060 3 gb
16 gb RAM (800 Mhz dual)

Så fort man kommer upp i öppna ytor med ganska stora områden där det smäller, ryker mycket etc så går FPS ned till 20-30. Annars ligger det hyfsat stabilt på 50-60.

En misstanke jag har: Långsamam ramminnen (det står att de bara är 800 mhz). När jag går in i programmet CPU-z för att se mina stats står det "Dual Channel" - betyder det att man ska tänka att de är 800x2 = d.v.s. 1600 Mhz?

Minimikraven för CPU är enligt IDG en i5 6600K, den har något bättre enkeltrådsprestanda än den CPU du testar med. Datorn är helt enkelt för långsam - det enda som fortfarande är "dugligt" är väl grafikkortet.

Av Dracc

"Klassiker" är ju att man glömmer distanserna till moderkortet, det är inte något sådant du lyckats med? Har du dubbelkollat 24pin-kontakten så att den sitter i ordentligt?

I stressen och ivern är annars att man kommit mot strömbrytaren på nätagget inte helt ovanligt (egen erfarenhet av detta finnes!).

Av Dracc
Skrivet av Superzero95:

Förstår vad du menar. Skulle kunna tänka mig att faktiskt bygga en dator men för mig är det en extrem djungel av saker. Finns det någonstans man mot en typ swishbetalning kan få hjälp med en sån sak?

Mot ett litet pristillägg kan man vända sig till inet eller någon annan butik och köpa nya grejer, ja.

Av Dracc
Skrivet av Joppis:

Ubuntu tycker jag personligen alltid har varit väldigt enkelt att sätta sig in i om man normalt är Windows-användare.
https://ubuntu.com/download/desktop

Att rekommendera Gnome3 till en ovan kan jag tycka är en direkt otjänst - utveckla gärna hur du tänker.
Jag som använt Linux i 15 år nu (och använt Windows på jobbet) blir helt vilsen bara jag vill få upp en filhanterare i Ubuntu.

Av Dracc
Skrivet av Flexiblus:

Hej,

Nu har jag fått nog av Windows 10 och vill sakta men säkert gå över till andra sidan.
Förstår att det finns olika typer eller versioner av Linux och jag vill ställa frågan. Vilken version ska jag använda ? Vilken version kan jag få att likna Win10 så att jag enkelt kan manövrera utan att känna mig vilsen.

Tackar!

Ingen, alla.
Ingen kommer vara helt lik Windows. En så "enkel" grej som "Den här datorn" saknar motsvarighet i GNU/Linux - inte för att ingen orkat/kunnat sätta ihop en sådan utan för att det inte passar med filosofin enligt vilken GNU/Linux är uppbyggt.
Ubuntu är populärt bland nybörjare. Kubuntu eller Mint är troligen en trevligare upplevelse om du vill ha en låg instegströskel.
Själv tycker jag bäst om Debian.

Av Dracc

SSD med SATA-interface ansluten via adapter till IDE/PATA.

Av Dracc

Som självlärd trummiskonnässör (jag har sett TVÅ videos på Sugarfoot på tuben) så måste jag ändå säga att detta var riktigt bra!
Jag har ungefär lika mycket taktkänsla som Emil, ta mitt expertutlåtande med en nypa salt. 😄

Av Dracc

TIL att Kenneth är grym på trummor!
@Swedman18: Shure SM58 vs Blue Yeti. Den ena kör med XLR och kräver rätt avancerad utrustning för att få in i en dator (= man köper inte en sån om man inte bryr sig om bra ljud), den andra kopplar du med USB till vad som helst (bra för konsument, långt ifrån proffsgrejer).
Som referens kan nämnas att Shure säljer SM58+X2u XLR till USB adapter för $199 USD.

Av Dracc
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det finns 2 typer av personer de som har kodat en M68000 i assemler och de som inte har..
Det var en väldigt massa år sedan jag gjorde det. Både på gymnasiet och i högskolan på 2 olika orter, den var mer populär än Atmel idag.

Nå trots detta fick jag bara 4st rätt.

*edit*
För ni som ej förstår skämtet ovanför, så var M68000 en processor som användes i hur många olika prylar som helst under nästan hur lång tid som helst. Så den cpun är en legend.

Skämtet blir ännu lite roligare om man uttrycker sig i det binära talsystemet.

Av Dracc
Skrivet av OldComputer:

Ok, vad är det jag missförstår i så fall? Eftersom jag inte ser någon skillnad annat än att 320p vs 1080p är hur pixlig bilden är, vilket är självklart och MB per sek ger pauser när den är för låg. Jag behöver heller inte välja 1080p, det är standard, oftare än förut dessutom, dvs 10 år+.

Därför undrar jag vad det är jag inte upplevever som andra upplever och vad det heter. Länka gärna. Jag är genuint intresserad.

Dom enda brister jag märk har funnits så lång tid att det är något annat. Tex Youtube svarar inte mellan 00 och ca 01. Har varit så sedan jag hade bredbandsbolaget, dvs 2003.

1. Varken du eller någon annan ser någon skillnad på 1080p-strömmarna då dessa SKA vara oförändrade. Detsamma gäller för de andra kvalitetsnivåerna också.
Skillnaden är att när du kommer som ny besökare till YouTube så är tanken (enligt artikeln) att standardkvalitet på videon som visas ska vara inställd på en lägre nivå än tidigare (dvs 360p/480p är förvald istället för högsta möjliga).

2. Ethernet är inte "breddbegränsat". Visst, många anslutningar ger ökad overhead vilket ger en lägre användbar throughput men routern skiter fullständigt i om det är en (1) dator som skickar 100 Mbps eller 200 datorer som skickar 0,5Mbps vardera. Märk väl att dessa siffror beräknas inklusive headers för enkelhetens skull. Att ditt "vanliga modem" kunde tuta upptaget var just för att linan var upptagen, inte för att du laddade hem saker från för många hemsidor samtidigt. Att dina bärbara enheter ligger igång på standby påverkar inte internetåtkomsten nere i Europa.

3. YouTube svarar inte mellan 00-01? Låter väldigt skumt, troligen ett fel i din ände.

Av Dracc
Skrivet av Ase:

Då blir väl hela apples bibliotek av datorer bara olika stora telefoner med bara deras mjukvara som fungerar ser ej fram mot detta alls.

Varför skulle inte tredje part kunna kompilera för ARM menar du?

Av Dracc
Skrivet av AMD-FX:

Ingen som streamat under Linux så man får se hur det flyter?

Det finns nog rätt många; Är det något speciellt spel du tänker på?

Sökförslag på Youtube Här och Här

Av Dracc
Skrivet av eXpander_:

Problemet är att No Man Sky inte är native för Linux, inte Vulkan. Jag undrar vilken "modifierad" version av NVIDIA du provat? Menar du detta: https://developer.nvidia.com/vulkan-driver (det är ju iofs inte "modifierat")

Finns även en vänlig själ som påstås ha förbättrat Proton som körs i Steam; https://github.com/GloriousEggroll/proton-ge-custom

Jag kör med senaste versionen av denna; Proton-5.6-GE-2, och det fungerar väldigt bra när jag spelar Doom Eternal (finns fortfarande vissa problem kvar dock, såsom mörk skärm när man tabbar ut, samt om intro-filmen körs hänger sig spelet).

Men det är fortfarande lite pill och tricks som krävs för att få ett icke-native spel att lira gott i Linux.

@dasich nämner dock upplevda problem även i native-titeln DoTA?

Av Dracc

@danielkingen: Ptja, vi är ett par stycken?