Inlägg

Inlägg som Dracc har skrivit i forumet
Av Dracc
Skrivet av urban22:

Hm, det här var ju inget vidare. R9-serien är knappt sex år gammal. Det är som om Nvidia skulle sluta med uppdateringar för hela GTX 900-serien.

Knappt 8 menar du va? R9 2X0 kom hösten 2013.

För vad det är värt så gick ju nVidia ut förr-förra veckan med att de slutar stödja Kepler (700-serien) i Augusti. Kepler var aktuell samtidigt som R9 2XX, vilken i sin tur väl är samma som R9 3XX/Fury men med lite lägre klockning (större transistorer?) och långsammare minne om jag minns rätt?

Av Dracc

Jag kör fortfarande med mitt R9 290X, men använder FOSS-drivrutiner under Linux så är väl inte direkt påverkad av detta.

Av Dracc

Passiva chassin från 00-talet körde med något liknande, men de kostade mer än hela min dator inkl. skärm på den tiden så jag har aldrig sett ett i verkligheten eller hur bra det presterade...

Av Dracc
Skrivet av snajk:

Diskussionen handlade om att det inte skulle vara något jobb att släppa ett spel till Playstation om man ändå släppte det till Xbox för att de har ungefär samma hårdvara. Då använde jag Windows/Linux som ett exempel på att samma hårdvara i sig inte betyder att det är trivialt att bygga spelen för olika operativsystem eller plattformar. Att det finns kompatibilitetslager som gör att spel byggda för Windows fungerar i Linux är jättecoolt och bra men det har inget att göra med min poäng. Det gör det inte lättare eller svårare att göra en Linuxversion av ett spel gjort för Windows.

Och min poäng att det inte måste vara svårt att göra spel som fungerar på flera plattformar kvarstår.

Av Dracc
Skrivet av snajk:

Jag är medveten om att det finns kompatibilitetslager, men jag vet inte om Sony skulle vilja utsätta sig för den legala risken bara för att underlätta portning från XB/Windows.

Min poäng är att det är skillnad på att bygga ett spel till Linux (eller BSD) jämfört med att bygga det till Windows. Att man kan köra spel byggda för Windows på Linux genom en viss programvara ändrar inte det för det är fortfarande spel byggda för Windows.

Det du skrev var svårt att tolka ur det perspektivet du presenterar i detta svaret - första inlägget gjorde gällande att Linux inte kan spela spel, men nu är tongången att det krävs arbete för att bygga för Linux.
De flesta spelen som släpps idag tycks vara skapade i någon spelmotor. I både Unity och UE är skillnaden mellan att bygga för Windows eller Linux bokstavligen ett knapptryck - dvs inte jättestor skillnad i normalfallet. Använder spelmotorn Vulkan som grafiskt backend så bör inte skillnaden i arbetsbelastning för att bygga för annat operativsystem heller vara märkvärt större.
Nu ägs ju Bethesda av Microsoft och då är det klart att de vill(/ska?) använda DirectX istället vilket ur mitt perspektiv inte kan bero på mindre möda utan enbart ideologiska aspekter.

Av Dracc
Skrivet av snajk:

Det är förstås inte vad det handlar om. Snarare att ha färre plattformar att sikta på. Sen kör ju XB någon variant av DirectX vilket PS förstås inte gör, även om dess ramverk är väldigt likt. Men det borde ju vara lättare att täcka in PC (Windows) och XB än vad det är att täcka in exempelvis PC och PS, eller Windows och Linux.
Exakt.
Men allt handlar inte om hårdvaran som sagt. Du kan ha en fet gaming-dator men kör du Linux (eller ännu värre något BSD-derivat) på den så är det många spel som inte funkar trots att exakt samma hårdvara fixar samma spel utan problem om du kör Windows.

Givet Wine och Proton så är skaran med spel som inte fungerar under Linux rätt liten idag. De som inte fungerar brukar vara blockerade av djuplodande anticheat-program som letar efter fel saker.

Av Dracc
Skrivet av pa1983:

Bethesda är bara full med ursäkter nuförtiden istället för lösningar på alla sina problem.
Får hoppas MS styr upp dom lite.

Något säger mig att det är MS som styrt detta.

Av Dracc
Skrivet av nick-li:

Är vi redan på Extinguish?

Omöjligt, jag har inte sett någon "Extend" än!

Av Dracc
Skrivet av ZROX:

Vad bör man välja om man sitter på linux?

Den du tycker bäst om, båda fungerar finfint i GNU/Linux.

Av Dracc

En Duke är det enda rätta. Jag har dessvärre inte testat nyutgåvan, men de gamla är finfina. <3

Av Dracc
Skrivet av Dinkefing:

Någon som vet hur många 10 gbit kunder de har nu? Varför erbjuder ingen annan operatör 10 gbit tjänster? Hur mycket betalt tar det för 10 gbit?

Gör du kass reklam eller vad är ditt egentliga syfte?
Vad Bahnhof tar betalt för sina tjänster står att finna på deras hemsida.

Av Dracc
Skrivet av scara:

Så nu är en smart phone ett absolut måste. Man behöver det för parkering och BankID men nu även ID. Allt för att vi ska koppla upp oss 100% av tiden så att Storebror aldrig ta miste om var vi är och vad vi gör.

Och som vanligt är SweC's teknofiler stormförstjusta i att de ger upp all personlig integritet så länge de slipper deras vardagliga småpetitesser.

Min bild av kommentarerna till artikeln talar om en annan historia, där de absolut flesta faktiskt är oroade över säkerhetsaspekterna.

Av Dracc

Kommer det fungera på min Pinephone? Om inte är jag inte intresserad.

Av Dracc

Vad får plats? Tillåter din budget den större skärmen?

Av Dracc

198;- , av någon anledning har min dator/skärm börjat äta Displayport-kablar. Har således köpt två sådana för 99;- styck.

Av Dracc
Skrivet av Dysfunco:

Mm. Det jag tänkte på var väl om nåt särskilt fabrikat eller en väldigt specifik modell skulle rekommenderas, som i att de liksom i mindre grad skulle riskera att skada skruvar (trots att kanske skruven i sig är det primära problemet) - t.ex på grund av materialval och dylikt. Vad vet jag.

71-550 och 71-546 på Biltema. 63 kr totalt.

Av Dracc

Valfri PH1 eller PH2 brukar fungera finfint, beroende på skruven.

Edit: Hittade användarmanualen för sagda dator. På bilderna ser det ut som att du vill ha PH2 för chassiskruven och PH1 för de interna skruvarna (men prova med PH2 först).

Av Dracc
Skrivet av Massy:

15 GB bilder/video per månad är dock ingenting. Lite dumt att jämföra mailinkorgen med fotografier.

Så vitt jag vet sammanräknas diskutrymmesanvändning i gmail och gdrive, jag har använt båda delar under dessa 11+ år och lagrar ändå inte nämnvärt mer än 4GB på Googles servrar.

Av Dracc
Skrivet av ymmij12:

15gb tar slut på mindre än en månad.

Jag har haft min gmail (med gdrive osv) sedan 2009, använder totalt ~4GB idag.
Att du har för vana att spara allt du äger och har på deras servrar är inte deras fel (även om de såklart gör vad de kan för att uppnå just detta då de kan börja ta betalt för det).
Vill du inte lagra saker lokalt får du snällt betala för att lagra annorstädes.

Edit: Svar på grundfrågan; Jag kör en custom rom (ArrowOS) på min mobil, Google's playtjänster identifierar den som en Pixel-telefon. Kanske värt att prova?

Av Dracc

Låt adresserna erhållas automatiskt och följ sedan denna guiden: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-...