Inlägg

Inlägg som hatet har skrivit i forumet
Av hatet

Jag kan sponsra med server om det behövs.

Av hatet
Av hatet

Njae, vill ha något jag kan köra hemma på min egen server. Inte bara jag som ska ha tillgång till databasen. Dessutom var det ett fruktansvärt fult upplägg. Men tack ändå.

Edit: Hittade detta: http://www.cenqua.com/fisheye/
Ska kika lite på det, men det verkar kunna vara något.

Av hatet

Källkodsdatabas

Nu förefaller det sig så att jag börjar samla på mig en ansenlig mängd kodexempel och även källkod jag enkelt vill kunna återanvända. Gemensamt för all denna källkod är att den är skriven i C.

Nu slogs jag av tanken att det vore trevligt om man kunde bygga en databas med denna källkod. Databasen ska vara möjlig att komma åt via ett web-interface då jag ibland befinner mig på resande fot vill jag ha tillgång till den hela tiden.

Har kollat en del på CVS och SVN, SVN är trevligt och vad jag använder till vardags för versionshantering. Men i just det här fallet så uppfyller det inte kraven då databasen absolut måste vara sökbar, och bör helst ha funktioner för att visa exempel efter nyckelord och annat.

Har Googlat runt lite, men hittar fan inget som ens verkar lite intressant, så nu frågar jag er kära läsare om någon möjligen har något tips på programvara för ändamålet.

Tack på förhand.

Av hatet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Scalp
Har han i gång den jämt? Nokias lurar har en tendens att bete sig underligt om man inte kallstartar om dem emellanåt (ta ur batteriet en stund).

Nu skriver du ju att otyget slutar när du stänger av den, men det kan vara värt ett försök

Han har nog haft den igång det senaste halvåret utan omstart. Sa åt honom att starta om den idag, så det gjorde han. När han slog på den fick jag en ny skur med MMS. Sen provade han att ta bort bilden som skickas, då upphörde det.

Saken är dock den att han aldrig skickat bilden i fråga till mig, så någon verifierings-grej verkar det otroligt att det ska vara. Fick totalt ca 40 mms innan skiten gav upp. Verkar som om det är tyst nu iaf. Han ska få den utbytt, så vad det än är bör det försvinna.

Av hatet

Noka 5140 problem

Hoppas det här hamnar i rätt forum nu, men det tror jag.

Saken är den att min far har ett litet problem med sin mobiltelefon. Mobiltelefonen har han via sitt arbete, och är en Nokia 5140. Det hela började för några veckor sedan när min mor beklagade sig över att hon fått en massa MMS av farsan mitt i natten, detta avfärdade vi dock som rent kvinno-babbel.

I morse vaknade jag 07:00 av att jag fick ca 10 stycken MMS från min fars mobiltelefon. Lagom roligt. Sedan dess har det droppat in ca 10 nya i timmen. Detta börjar bli lite smått jobbigt. Vi har provat att slå av hans telefon och då slutar det, givetvis. Men på en gång den är igång så börjar terrorn på nytt.

Så, någon som vet om det finns några dokumenterade fall av virus för den här mobiltelefonen? Sökte lite google men hittade inte så mycket matnyttigt. Telefonen använder sig inte av Symbian så jag tycker det verkar lite väl otroligt att ett virus skulle ha slagit till.

Cheers.

Av hatet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hakkenarsk
Inte vektoriserad, det är liksom inte bara att öppna upp den i Photoshop och spara som eps så blir den vektoriserad.

Illustrator-eps != Photoshop-eps

EDIT: Upptäckte att FW finns som trial, så jag tankade ner den. Och (iallafall på mac) kan du exportera som .ai (Illustrator 7). Och jag hade fel, png verkar tydligen stödja vektor, men inte så att Illustrator kan nyttja det. Dessvärre sitter jag på mac, och har inte fonterna som behövs för loggan, så den ser lite knasig ut när jag öppnar den i illustrator. Så det bästa vore om du kunde exportera den som .ai, ange vilken font så finns det säkerligen någon PC-lirare här med Illustrator och rätt font som kan hjälpa dig.

Öppnade den inte i Photoshop och sparade den. Körde png2eps.

Av hatet

Sidan kunde gott vara lite bredare. Ser lite ihoptryckt ut.

Av hatet
Av hatet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vijjje
Börjades inte arbetet på Hurd 1990 och linux 91 eller 92?

Möjligt. Saken är väl den att Linus relativt snabbt hade något vettigt att presentera. Hurd är ju inte färdigt än idag, och kommer nog aldrig bli det heller.

Av hatet

Det är br att kunna programmera för att man får många tjejer av det. Bara att kunna sitta på krogen och säga "Tjenare bruden, här ser du en som kan både C och Python" ökar chanserna mångfalt.

Av hatet

The Pogues, på låg volym. Ingen dunka-dunka, eller skrika-skrika här inte.

Av hatet

Lyckades döda servern första dagen på Jullovet. Lite surt, orkade inte åka 10 mil för att starta om fanskapet. Skrivit rm ett antal gånger istället för em/mv/cp. Och säkerligen en massa annat.

Av hatet

I 99.9% av fallen är www.* just http. Och du vet väl ändå vad du länkar till? Så vad är problemet?

Av hatet

Du tycker inte att det vore en bättre idé att åtgärda det ursprungliga problemet istället för att ställa ner frekvensen? Fixa bättre kylning. Finns ju rätt gott om grafikkortskylning. Och du bör ju kunna hitta något som passar i din HTPC.

Nåväl, om du nu måste göra en ful-lösning, så kika på NvClock: http://www.linuxhardware.org/nvclock/ det verkar kunna göra vad du vill. Over and out.

Av hatet

Vore skitkul, Stockholmsområdet vore fint.

Av hatet

Okej, ska verkligen försöka att vara snäll. Men: Färgerna, ursäkta, men det ser för jävligt ut. Vore trevligt att slippa reklambannern och även alla frames, för att inte tala om allt animerat tjafs. Jag blir nästan åksjuk av att försöka läsa vad som står på sidan. Grå bakgrund och sedan lila/blå bakgrund i framesen ser inte så jättevackert ut.

Det som slår mig på en gång är: Varför i hela fridens namn har du all reklam? Och varför har du valt så oerhört äckelpäckliga färger?

Om vi ska övergå till att skriva något trevligt så kan jag ju ge dig en eloge för att du mestadels stavat korrekt.

Av hatet

1. C
2. Assembly
3. C++
4. Java
5. C#
6. Visual Basic

Av hatet

Låt teetow ta över arbetet. Han har ju tydligt visat att han besitter den ädla författarskaps-konsten.

Av hatet

Gör dom istället. Dumt att fuska vettu, man lär sig liksom inte så mycket då.