Inlägg

Inlägg som FireFox har skrivit i forumet
Av FireFox
Skrivet av Libra-75:

En liten uppdatering kring Webhallen. Såg nu att det står att kalendern uppdateras kl. 12 varje dag. Vet inte om jag har varit blind eller om dom skrivit till detta nu.

Tror nog att Webhallen övergivit sin julkalender, klockan är 12:17 och lucka 5 är inte tillgänglig ännu

Av FireFox

Produkt: Ninja AF400EU Luftfritös, Svart, 9.5 L
Länk: https://www.amazon.se/dp/B09DGBJN2C
Kategori: Hem
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5899917
Pris: 1878 kr

Av FireFox

Jättebra initiativ @medbor!

Har inte någon mikrovågsugn och tjejen vill (läs: kräver) att vi köper en nu under black friday.

Jag har ingen koll alls på vad som gör en bra mikrovågsugn, vad kan ni rekommendera upp till 1700 kr som har automatisk defrost? Gärna helsvart färg så den passar ihop med resten av vitvarorna.

Av FireFox
Skrivet av XPerion:

Via Samsung member appen får man 800kr kupong vid handlar mer än 4000kr.

Hur hittar man det här erbjudandet?

Av FireFox

Inställt flyg - vad gäller?

En bekant hörde just av sig och berättade att dem befinner sig i ett land i Mellanöstern och säger att samtliga flyg med Austrian Airlines till och från deras destination tillsvidare har blivit avbokade av flygbolaget inklusive deras resa hem nu på söndag denna vecka.

Dem var ute i god tid när dem bokade sina biljetter för att få dem billigare men kommer nu bli tvungna att köpa nya biljetter för resan hem.

Finns det något konsumentskydd för dem att flygbolaget måste kompenserar för mellanskillnaden ifall de nya biljetterna blir dyrare, vilket det med största sannolikhet blir? Och vad gäller i så fall?

Kan tilläggas att regionen som dem befinner sig i är en av tre i landet som UD anser som trygga och inte är inkluderade i avrådan.

Av FireFox
Skrivet av kaput:

Det går bra att mata en stepdown med lite vad som helst mellan maxrating och aningens över den spänning man vill ha ut

Snacka om overkill för den här applikationen dock. Brukar köra på samma enkla men finurliga koppling kring en 7805 som användes i Zalman Fanmate II när jag behöver reglera någon fläkt. Självklart kan man byta ut poten mot en resistor om man inte behöver ha den reglerbar, och utelämna kondingarna om man inte bryr sig om ev. rippel.

https://ptarmiganlabs.com/content/images/2023/01/7805_variable_fan_regulator-fzz_-_fritzing_-__schematic_view_-1.jpg

Tillägg: vill man ha just 5 eller 7VDC, så är det väl sannolikt att det finns 5VDC någonstans i apparaten man kan leta upp. I och med att den matas med 12VDC har man i sådana fall också 7VDC mellan 12VDC och 5VDC-planen

Jo håller med om overkill men det blev enklast så istället för att hålla på räkna på resistorer och dioder, nu var det bara att skruva i kablarna och sen justera potten till önskad spänning

Kan slänga upp en bild på bygget, men det blir när jag är tillbaka om ca. 2 veckor.

Av FireFox
Skrivet av Swedishchef_90:

Den har väl 3.3V ut som högst? "output voltage 3.3-2.4V"

Skrivet av Swedishchef_90:

<Uppladdad bildlänk>

Dock står det 24V i rubriken..

Testade med adaptern inställd på 12V och den gick ner till 2-någonting V och fläkten gick bra att starta från 4 V men kommer ha den på 6.5 - 7 V där den var ganska tystlåten samtidigt som den pushade okej med luft

Av FireFox

Det blev en sån här till slut, tänkte att då ser jag samtidigt ungefär hur mycket spänningen ligger på, https://www.amazon.se/AZDelivery-3-siffrig-Voltmeter-Step-dow...

Av FireFox

Gjorde rent glasväggen i duschen hos ett ex som inte hade gjort rent det ordentligt sen hon köpte lägenheten ett par år tidigare. Använde 50% isopropylalkohol och 50% vatten, det gick jättesmidigt att få det skinande rent, sen vaxade jag väggen med Meguiars Ultimate Paste Wax.

Av FireFox
Skrivet av Dyluck:

Många banker låter en utfärda temporära kortnummer för internetköp, Swedbank, Revolut har haft iaf.

Tog inte Swedbank bort den här tjänsten för något år sedan?

Av FireFox
Skrivet av SuperSverker:

Ser ut som en värdig uppföljare till Microsofts Comfort Curve från mitten 2000-talet.
https://cf-images.dustin.eu/cdn-cgi/image/format=auto,quality=75,width=828,,fit=contain/image/d20000100141684/microsoft-comfort-curve-keyboard-2000-tangentbord-kabelansluten-tangentbord.jpg

Skillnaden här är väl att MS visste vad det var värt - alltså mellan 150 och 250kr..

Hade köpt en direkt om man slapp membranswitchar som jag antar detta dörrstopp levereras med?

Edit*
Förlåt, men kan inte släppa priset - 900kr för det där?!.
Vad är det som händer egentligen...

Har kvar ett gammalt som får agera backup

Av FireFox
Skrivet av Cerb:

Det är väl dock laminat? och därmed helt saknar känslan av trä.

Ja laminat var det och inte faner. Visst är det en liten skillnad men skulle inte säga att det saknar känslan av trä, väldigt hög kvalité och känns gediget precis som @tiieempu skriver.

Av FireFox
Skrivet av Lallo:

Någon som vet vart jag kan hitta en snygg skrivbordsskiva i valnöt? Gärna 180x80cm eller större. Har tidigare köpt billigare skiva i annat massivt träslag och betsat detta. Är nu sugen på en uppgradering.
Online finns massor med sådana bord men ofta säljs dem bara i USA eller andra delar av världen. I Sverige tycks laminat eller andra lösningar vara populära och dem ser enligt mig rätt trista ut.
Har varit i kontakt med snickare och där flyger priset på vad jag söker upp rätt fort till 20 000kr för bara bordsskiva.

Finns ju klassiker som IKEA Karlsby men det är bara 60cm djupt och även inte heller det i massivt trä.

Tips?

Om du kan tänka dig valnöts faner så kika på bordet i länken, har ett sånt i 200x80 och är mycket nöjd.

https://www.dpj.se/hoj-och-sankbart-skrivbord/14710-185777-di...

Av FireFox

Nu har Power äntligen släppt sitt reklamblad som gäller från imorgon, https://annonsblad.power.se/4223/

Av FireFox
Skrivet av twit:

Elgiganten är skyldiga att lösa ärendet inom rimlig tid, vilket i sammanhanget brukar anses vara tre eller högst fyra arbetsveckor. Nu får hon ligga på EG och kräva att de löser ärendet snarast med en omleverans alternativ låter henne häva köpet. Hur EG och verkstaden löser ansvaret om vem som skadat maskinen berör inte din bekant.

Bättre dock att starta en egen tråd om detta, särskilt då TS tråd redan blivit nedlusad av de sidospår som allt som oftast uppstår medan vi väntar på bilderna som kan leda oss vidare i trådens egentliga ärende.

Tack, har sagt till min bekant att hon ska ringa deras kundtjänst imorgon och be dem lösa problemet omgående. Vi lämnar det här så får TS ha sin tråd i fred och jag startar en ny vid behov

Av FireFox
Skrivet av Petterk:

Så går det när man inte diskuterar sakfrågan och kommer med argument mot person eller försöker måla upp något helt annat scenario.

För att göra det lätt, ARN har ett fall uppe på deras hemsida som är lätt att förstå: https://www.arn.se/vanligafall/1.2.vem-ska-bevisa-att-felet-f...

TS ska inte göra mer än att påtala att de inte gjort något onormalt med telefonen.

I och med att KKL ändrades i år så ändrades väl även detta till att vara 2 år istället för 6 månader, eller har jag missförstått nya KKL?

Av FireFox

Elgigantens serviceverkstäder är riktiga klåpare!

För lite mer än 5 veckor sedan åkte jag med en bekant och lämnade in hennes 3 månader gamla espressomaskin då den inte ville mala och brygga längre.

Maskinen kom tillbaka med en notis om att det inte är något fel på den och att man ska avlufta mjölkskummaren. Varken vi eller butikspersonalen fattade något alls eftersom det inte var fel på mjölkskummaren och det var den enda delen av maskinen som funkade när vi försökte avkalka och sedan återställa innan vi åkte in med den.

Verkstaden hade också repat maskinen på flera ställen och dessutom tejpat följesedeln på den pianolackade ytan så att det blev ordentliga limrester när butikspersonalen tog loss tejpen. Den fick åka i retur till verkstaden som skrev ett mejl att det skulle kosta drygt 2000 kr att reparera maskinen men som tur är hade vi tagit bilder när den stod på disken hos Elgiganten innan dem tog emot den där man tydligt ser att man maskinen inte har några repor eller limrester någonstans.

Vad gäller nu efter nästan 6 veckor?

Av FireFox

Hade själv behov av att dra ner spänningen på en fläkt, visserligen från 12V och valde den här lösningen https://www.amazon.se/dp/B08T158WPS

Av FireFox
Skrivet av Glossy White:

kommer inte byta fläkt själv nej
fattar bara inte hur fläkten redan kan var utsliten efter bara några månader.

Är agget bara några månader gammalt så ska du reklamera det till återförsäljaren så får dem lösa det med reparation eller utbytes.

Av FireFox

Som andra skrivit så ge dig inte på att byta fläkten själv om du inte är 100% säker på vad du gör. Det är ett relativt enkelt ingrepp men potentiellt livsfarligt om du inte kan säkerställa att nätaggregatet är utan ström.