Inlägg

Inlägg som FireFox har skrivit i forumet
Av FireFox
Skrivet av mattera:

Är det likt denna du söker?
https://www.amazon.se/-/en/500347442/dp/B0CJ9NZVDB

Eller behöver du kunna använda mic också?

Antar att du har ett ljudkort med 6 kanaler?

Den där ger nog endast en signal ut istället för att dela upp i front/center/sub, ser ut såhär bakom kontrollpanelen, men det kanske inte går att replikera fullt ut?

Edit: Tror att jag hittade vad som behövs, en sån här adapter mellan laptop och kontrollpanel så kan bör man kunna använda kontrollpanelen för att switcha input source om jag inte tänker fel -> https://www.amazon.se/-/en/CERRXIAN-Digital-Optical-Converter....

Av FireFox

Två datorer till samma ljudsystem

Har ett Logitech Z5500 som just nu är kopplad till desktopen med 3 stycken 3.5 mm kontakter, men skulle också vilja ha det kopplat till laptopen då jag växlar mycket mellan dessa och vill kunna använda ljudsystemet på båda (inte samtidigt).

Laptopen har endast ett 3.5 mm uttag som är kombinerat ljud och mikrofon.

Finns det någon enhet som gör att jag kan koppla två datorer till ett och samma ljudsystem och växla med ett knapptryck?

Av FireFox
Skrivet av Roger W:

Konkurs??
Har K-rauta konkat eller vad menar du?

Dem lämnar den svenska marknaden, https://www.fastighetsvarlden.se/notiser/k-rauta-upphor/

Av FireFox

Gott nytt år! 🥳

Av FireFox

Köpte min Corsair under BF 2018 tillsammans med ett uppgraderingspaket och den började klicka från pumpen för ett halvår sen ungefär, misstänker att det är där som gränsen går (4-5 år).

Av FireFox
Skrivet av miizoo:

Mina intryck av H3Pro Hybrid.

Jämfördes mot lånade resp sonens Epos H3, Senn/Epos GSP 301 och Senn/Epos Game One.

Magplask direkt ur kartong. Fick endast ljud i vänster kåpa med 3.5mm. Omstart förgäves. Således baseras mitt intryck av ljudet med BT.

Dominant ”boomighet” i basen. Tappar bort sig rätt fort vid snabba varierade basfrekvenser och gör ljudbilden komprimerad och ”muddy”. I spel med fotsteg i mellanregistret kan dessa äventyras. För dig som söker den typen av ”förstärkning” av ljudet så antar jag att de är ”basiga”.

Eftersom jag föredrar en neutral ljudbild så är det föga förvånande att Game one tilltalar mig mer, med en mer korrekt, snabb basåtergivning. Mellanregistret är platt, i positiv mening, vilket också framhäver detaljer i ljudet som inte går att få fram i H3 och Hybriden.

Övre registret med Hybriden/H3 gör mer eller mindre ont i mina öron, speciellt om det händer mycket samtidigt.

Separationen mellan de olika frekvenserna (tex i FPS med skott, hopp, fötter, explosion, chattröst i en cocktail - läs Fortnite) är klart bättre med Game one. Liten till ingen skillnad mellan H3 och Hybrid.

Var är då GSP301 (300, 301, 302, färgkod) i allt detta?

Sparar dessa till sist eftersom jag anser de vara ett kap för nu 444-499 kr. Bred ljudrymd trots slutna lurar. Mer korrekt bas som inte tar över, men framträder mer än i Game one vilket kan uppskattas. Givetvis inte lika fint mellanregister som i game one, men gör inte bort sig.

Kan bestämt rekommendera GSP30x eller Game One före H3 eller Hybriden.

Slutsats: Retur.

Tack för en bra recension!

Är det inte möjligt att ställa in frekvenskurvan med någon equalizer? Dem flesta lurar brukar bli bättre efter att man labbat lite med det.

Av FireFox

För dem som är medlemmar på Costco, airfryer nedsatt till 799 från 1199 kr.

Av FireFox

Kan rekommendera den här om ni vill ha en airfryer, https://www.amazon.se/-/en/Ninja-AF400EU-Air-Fryer-Black/dp/B....

Två stora fack som kan köras separat med olika tid & temp, matcha varandra eller bara en av de åt gången.
Ställer man in den ena på 10 minuter och den andra på 5 minuter kommer den senare att köras igång när den första kommer ner i samma återstående tid. Mycket bra maskin.

Av FireFox
Skrivet av izzie:

Någon som vet några bra deals inom Arduinovärlden?

m.nu ser ut att ha 15% på i stort sett hela sortimentet, kanske kan vara något?

https://www.m.nu/mellandagsrea-2023#%7B%22c75af83ae0cc%22%3A%...

Av FireFox
Skrivet av Benedict:

Vad kostar det? Low profile?
Tänker mig en kostnad på mellan 500-800 kr.
Har SteelSeries Apex M500 idag.
Är SteelSeries Apex 3 ett alternativ? Läste dock att det var ganska höga tangenter med lång travel.

Kostar runt 1500 och det är inte low profile men däremot TKL. Det är också hotswap, vilket betyder att du kan ta bort switcharna utan att löda.

Som @Swedishchef_90 skriver kan du ge dig på att löda switcharna men det finns risker med det då du kommer att tillföra väldigt höga temperaturer och risken finns alltid att man förstör PCB:n, speciellt med det nya lodet som numera oftast används som är blyfritt och därmed smälter vid en högre temperatur.

Man behöver fylla chassit med något ljuddämpande material, jag valde att använda maskeringstejp i botten och ovanpå det ett lager butyltejp (enkelt att ta bort den dagen man vill återställa tangentbordet). Det blir svårt med ett low profile då de oftast inte har speciellt mycket utrymme invändigt.

Switcharna är moddade med 55gr 22mm fjädrar då originalen hade ett pingande ljud oavsett smörjning eller inte, trots den lägre vikten känns switcharna spänstiga och något mer taktila än innan. Switcharna är smörjda med Tribosys 3202 och fjädrarna 105.

Stabilizers blev utbytta med Staebies V2 och smörjda med 205g0 och metallen fick en dutt XHT-BDZ som är väldigt tjockt och kräver att man är noga med appliceringen för att det inte ska kännas trögt och svampigt.

Tror inte att jag har missat någon moddat, det låter superavancerat men det är det inte, var och är mitt första mekaniska tangentbord men moddat i etapper på grund av kostnaden och tiden det tar.

Av FireFox
Skrivet av Benedict:

Jag har ett klicketiklick tangentbord som är bra men ett störningsmoment för andra i familjen...
Tips på bra tangentbord nu i mellandagsrean som är lite tystare, gärna lågprofil och belysning?

Du kan alltid skaffa ett Keychron K8 Pro och byta till tysta switchar som exempelvis Boba U4. Mitt tangentbord går knappt att höra, vilket också vara målet.

Av FireFox
Skrivet av Swedishchef_90:

Jag jagade ugn i ca 2 månader (hade ingen stress men var inte nöjd) mitt val föll på en electrolux som jag fick för 5999:- nedsänkt från 9790:-
Modell: COC826X1

Jag är riktigt nöjd, jag tittade mycket på både Siemens och bosch modeller runt 9k

Tack för tipset! Såg att Elgiganten.se säljer den för strax under 7000 kr vilket nog är inom budgeten.

Vet du om Electrolux har någon motsvarande modell utan pyrolys-funktion? Kan tänka mig att den funktionen trissar upp priset med åtminstone en tusenlapp och det är inget som jag kommer använda då jag föredrar att rengöra ugnen själv

Sökte tidigare på Ikeas sida och hittade den här såg såg rätt hyfsad ut, https://www.ikea.com/se/sv/p/braendbo-varmluftsugn-ikea-500-s..., är Ikeas vitvaror något att hänga i granen eller ska man räkna med att dem går sönder strax efter att garantin löpt ut?

Av FireFox

Jag har en ugn som troligen gått sönder, jordfelsbrytaren löser ut efter att ugnen har varit på i 2-3 minuter. Garantin har troligen nyligen löpt ut (följde med bostaden) så det kan vi nog inte räkna med men har skrivit till säljaren och frågat om dem har kvar kvittot.

Söker en ugn helst i helsvart yttre och med en display för att visa inställd temperatur.

Nuvarande ugn är en Mattradition från Ikea, https://www.ikea.com/se/sv/p/mattradition-varmluftsugn-ikea-3....

Finns det som går att rekommendera nu under mellandagarna, osäker på budget men mellan 4000 till 7000 kr kanske är rimligt?

Av FireFox

Man kan ju alltid hoppas 🤞

Håller med om att det vore bra ifall fyndvaror fick en egen tråd.

Av FireFox
Skrivet av anders190:

Power kan det nog vara! Funderade lite på om det var Webbhallen men de kanske hade andra problem, om det var något med cachningen eller att det inte skickades ut regelbundet. Men Power... känns som du har rätt där.

Du är inte helt fel ute med @Webhallen, dem ska öppna dagens lucka 12:00 men i år har nog ingen lucka öppnats vid 12 utan långt senare Oklart om det beror på cache eller något annat

Av FireFox
Skrivet av anders190:

Tror inte jag har köpt något av erbjudandena som dykt upp från butikerna jag kollar hitills i år, antingen har jag samma produkt/er eller något bättre eller för liten skillnad mot vad jag har. Utbuden har varit rätt bra ändå, inte som att jag måste handla direkt.

Men tycker även jag att det känns som intresset från butikerna kanske avtagit lite mot tidigare år. Minns inte om det var förra året eller året innan där någon större butik halvvägs igenom verkade överge sin kalender till och med.

Håller med, inte heller sett något pangerbjudande som lockat. Enda köpet i år var en airfryer under black friday från Amazon.

Du tänker nog på Power, vill minnas att dem hade en julkalender i början av december som dem sen tog bort.

Av FireFox
Skrivet av draanexle:

Thermalright peerless assasin
Thermalright phantom spirit

Dessa två är mycket CPU kylare för pengarna. Deepcool AK620 om du vill lägga lite mer.

BeQuiet och Noctua har också bra CPU kylare, bequiet 5orna ska vara bra på intel, men kostar riktigt mycket. Noctua D15 är uråldrig men är fortfarande bra.

https://youtu.be/Mm4hyIHe1PM?si=K4SpdpKtJjHSqqCd

Tack för tipsen! Det ser ut att vara ett par mycket intressanta kylare och kompetenta att döma av recensionerna men Thermalright Phantom Spirit som är den nyare varianten verkar inte säljas i Sverige ännu?

Av FireFox

Ny kylare till Intel 9900k (socket 1151)

Nuvarande kylare, en Corsair H60 från slutet av 2018, har börjat ticka oroväckande högt från pumpen och jag är rädd att den kommer att ge upp om inte alltför länge efter att ha läst om hur många som haft problem med just den modellen.

Tänker att jag nog vill gå över till luftkylning istället för vatten men har inte alls hängt med senaste åren när det kommer till kylning. Ljudnivå skulle jag säga är viktigare än prestanda, spelar ibland på datorn men numera oftare på konsol.

Vad ska man satsa på ifall man vill ha en bra kylare?

Av FireFox
Skrivet av Dinkefing:

Jo men jag vill ha dem tystare. Blir känslan sämre tycker du?

Vill du ha tysta switchar som inte känns speciellt svampiga så ska du prova Boba U4, utgick från ett Keychron K8 Pro som jag moddat och det är nästintill knäpptyst men samtidigt härligt taktilt.

Här är ett äldre inlägg jag skrivit om just det tangentbordet.

Skrivet av FireFox:

Spana in Keychron K8 Pro, det är riktigt trevligt även i grundutförande och erbjuder stora möjligheter att modda och anpassa det som man vill. Bra med utrymme invändigt och hotswap.

https://i.imgur.io/6cakG07_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

Mitt är moddat med

  • Boba U4 switchar smorda med Tribosys 3202

  • mStone 22 mm 55 grams fjädrar smorda med 105

  • Staebis v2 smorda med 205g0 och XHT-BDZ

  • Kbdfans stabilizer foam

  • Kbdfans switch pad foam

Finns med bruna, röda och blå switchar - https://www.inet.se/produkt/6103018/keychron-k8-pro-qmk-via-r...

Ska dock nämnas att ISO kommer med ABS istället för PBT men kvalitén är riktigt bra, efter snart 8 månader så finns det inget slitage alls att tala om trots att jag använder det dagligen i jobbet.

Av FireFox
Skrivet av Mizccc:

Undra vad det kommer kosta att spara bilder på sig själv i en diamant gjord av sin egen aska efter man har dött.
Den optimala minnessaken?

Ser fram emot mer tester på tekniken.

Dem som kollat på Star Trek kommer förstå 😁