Inlägg

Inlägg som 3ddi3 har skrivit i forumet
Av 3ddi3
Skrivet av Thomas:

Härligt, hoppas att det fortsätter fungera!
Det brukar vanligtvis funka med minnena i fel platser, men du skrev ju att "tog ut mina två minnen och flyttade runt ett" och en plats inte fungerade då? Det tror jag ändå var pga kylpastan/det brända eller vad det nu var.

Sant som du skriver, borde fungerat med ett. Provade sloten a1 efter att jag rengjort och samma resultat.
Får köra lite stresstester på datorn när jag fått installerat Windows. Märker jag inget så får jag ha det så. Osäker om jag kan hävda garanti.
Har dock ett nytt moderkort på ingång men vill inte råka förstöra det. Utan vill skicka tillbaka det om datorn uppför sig som den ska.

Av 3ddi3

Lite uppföljning:
Fick tvättat bort pricken på cpu, undrar fortfarande om den är nån fabriksfel.
Kylpasta på sockeln fick jag typ bort med isopropanol och en tandborste soft. Är kanske en liten prick kvar men är förmodligen under pin.
Lösningen på mitt problem va att jag satte ram minne i fel slot. Enligt manual ska dom sitta i a2 och b2 om man har två, satte dom först i a1/b1. Aktivera expo och efter en jäkla lång stund boota den upp.
Inte installerat Windows ännu så jag hoppas att inga mer fel dyker upp, med tanke på pricken så är jag lite orolig fortfarande

Tack för all hjälp

Av 3ddi3

Tittade noga på sockeln och ser kylpasta. Förstår bara inte hur det hamnat där
Kan man droppa isopropanol och sen blåsa luft ? :S

Ändring: kylpasta är inte på samma ställe. Men nu är det omöjligt att lämna in den på garantin iallafall. Blev nog när jag plockade ut cpu för kontroll.

Av 3ddi3
Skrivet av Thomas:

Enligt en pinout för AM5 så verkar kontakterna i närheten av det brända(?) alla vara relaterade till minneskanal A, så något slags problem lär det vara med de där kontakterna.

Om sockeln ser bra ut skulle jag nog försöka rengöra försiktigt med isopropanol. Oklart om bensin funkar, lämnar det till någon som vet eller har testat.
Aceton är åtminstone i regel INTE bra att ha till elektronik.

Pin map: https://en.wikichip.org/wiki/amd/packages/socket_am5#Pin_Map
Den är roterad 90 grader mot din CPU, så tänk att du vrider din bild 90 grader medurs, så att det skadade är nere till höger i bild.
Kollade en annan bild och blev förvirrad, glöm det där.

Det verkar vara lite fläckar i övre vänstra hörnet också, och längs med kanterna. Kylpasta? Isåfall är det nog lika bra att rengöra det också, så det inte kladdar av sig.

Det är på motsatta sida som pilen. Kollat ganska noga och ser inte ut som kylpasta och det på kanterna har jag torkat bort
Får köpa med mig lite isopropanol imorgon och se hur det ser ut efteråt

Av 3ddi3
Skrivet av Yorg:

Hur ser sockeln ut? Ser ingenting på motsvarande pins?

Har kollat ganska noga och ser inget i socken. Lite dåligt ljus idag så jag får kolla mer noga i morgon.

Av 3ddi3

Pricken ser nästan som bränd ut. Men extremt svårt att avgöra. Vågar man tvätta med kemisk bensin och en bomullspinne?

Av 3ddi3

Trasig ram-minne socket på nybygge, cpu eller moderkort

Köpt en 7800x3d och moderkort
När jag skulle boota upp datorn första gången så lös cpu och dram dioden. Tog ut mina två minnen och flyttade runt ett. Bootar på alla förutom första närmast cpu. Tog loss cpu och kollade pins och kontaktyta. Man ser i vissa vinklar att det är en svag mörk fläck uppe i hörnet på cpu. Är det troligen orsaken eller vad rekommenderar ni att jag ska skicka tillbaka först?

Bios är uppdaterad till senaste när jag lyckades boota upp.

Av 3ddi3

Har en Panasonic plasma 50" sen ny. en av dom lite bättre modellerna, fantastisk bild. Kollade vad den drog i watt när den va igång. strax under 300watt och lite tweak med bilden 250w.

Av 3ddi3

Jag älskar hela Diablo serien och lagt allt för många timmar med Wow när det kom ut. Tycker faktiskt Diablo immortal är helt ok. Struntar i pay to win dele och spelar det för mig själv. Har inget intresse för PvP så det är kanske lättare att ignorera pay to win.

Av 3ddi3

kan det va windows HDR bugg. Prova stäng av den i windows. Minns inte vart man hittar den.

Av 3ddi3
Skrivet av Nikodemous:

Ja, ibland blandar jag ihop om det är spelet aztec från c64 eller star citizen jag spelar, när varje felsteg i spelet leder till döden 😂

https://youtu.be/udtsv15fWH0

jag har bara dött när jag burit på lådor. Visst ramlar jag runt som en som druckit alkohol i 12h. Hoppas dom fixar problemet snart. Vågar inte ha på mig allt för värdefull gear när jag gör dom uppdragen.

Av 3ddi3

Är det en bugg att man ramlar och dör när man gör box delivery missions? Har hänt antingen i trappan ut från basen eller rampen på skeppet. Har råkat ut för det 3 gånger i rad och det
känns inte som jag haft sådan otur att någon har skjutit mig med sniper, trots att jag sett en del klipp om just det. Väldigt irriterande, iallafall nu när man förlorar sin gear

Av 3ddi3

bud på 12000 + frakt

Av 3ddi3
Skrivet av Gilgamesh:

Ditt bud leder

Av 3ddi3

fått ett bud på 11000 plus upphämtning. Så det är det ledande.
Söndag runt lunchtid så säljs datorn till bästa bud

Av 3ddi3

komplett dator Intel 8700k EVGA GeForce RTX 2080Ti XC GAMING

Säljer komplett dator som jag satt ihop själv
Finns på Styrsö i Göteborg. Kan skickas men då kommer jag inte stå till svars för skicket när/om inte den kommer fram. Inte så sugen på att sälja datorn i delar.
Finns kvitto på allt förutom chassit, AIO och nätagg, minns ej vart jag köpt dom.

Spec

intel 8700k, köpt 18-08-29
NZXT Kraken X52 240mm, köpt 2020
MSI Z370-A Pro, köpt 18-08-29
EVGA GeForce RTX 2080 Ti XC GAMING, köpt 19-03-20
G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB KIT 3200Mhz, köpt 18-08-29
Corsair RM750x, köpt 2018
Fractal Design Meshify C TG, köpt 2018
Nån skräp disk som jag satte i bara för köparen ska se att datorn annars fungerar som den ska. BÖR BYTAS

Läs hela annonsen här

Av 3ddi3

Har du raytracing på? Upplevde samma sak med mitt 3090 fick stänga av raytracing helt. Fast inte tomt fönster dock

Av 3ddi3

verkar som Inet fått in Evga 3090 ftw3 ultra nu. Står att dom "plockar" det och lämnat in föranmälning hos posten.

Av 3ddi3
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Räckvidden är sådär. Ljudet är väldigt bra för trådlöst! 7.1 fungerar prima. Mic duger. Ljudvolym ganska medioker men duger. Batteritid är ju ca 15-20h men hade önskat mer... Köpte mina för 2190kr och för dem pengarna är jag ändå nöjd.

Gav också runt 2000kr för mina och det är dom lätt värda

Av 3ddi3

Mina första Sennheiser och jag är jätte nöjd. Tycker dock att mic balansen för tex Discord och spel va bättre på SteelSeries. Några enstaka gånger har inte lurarna kopplats ihop riktigt med usb dongel. Bor i en hyfsat stor 2a och har aldrig märkt av något med räckvidden. Händer ganska ofta att jag går in till köket å hämtar öl. Har aldrig märkt något konstigt med ljudet.