Inlägg

Inlägg som noxius har skrivit i forumet
Av noxius
Av noxius

Hade inte köpt en Mac för o spela spel.. De är ju inte tänkt som gaming laptops heller.
Skulle ju heller aldrig betala de sjuka summorna när man får en renodlad gaming laptop för mindre pengar.
Som då har sjukt mycket mer rå prestanda än vilket mac du än kan klämma fram.
Ja jag kan hålla med om att mac är rena o snygga men inget för gaming.

Nu tog jag MSI för de är ett av de få märken jag faktiskt kan rekommendera efter alla jävla laptops jag haft. Men där har du två st gaming laptops som exempel , de är billigare och du kommer kunna spela de spel du vill samt mycket mer krävande spel för mindre pengar än macen du länka.

Sen får du ju även tänka på vad det sitter för hårdvara i datorn om du ska tänka på batteritid. Självfallet att du inte kommer kunna sitta +5timmar o spela på batteriet.

http://www.inet.se/produkt/1971712/msi-gt60-2pc-485ne-i7-8gb-...
http://www.inet.se/produkt/1971699/msi-gt60-2pe-677ne-i7-16gb...

Av noxius

http://cdon.se/hemelektronik/acer/acer-v5-573g-54208g50akk-i5...

Ledig msata plats så bara kasta i din ssd o köra.. tror inte du hittat bättre prestanda per kr som motsvarar just det du sökert.

Av noxius

MSI GT modellerna är det inget fel på , kan låta lite när man drar igång turbon på fläkten men de flesta kör väl ändå med headset när man gibbar.. Skulle inte säga att den nödvändigtvis låter mer än en stationär gaming burk med budget fläktar.

Håller dock nere tempen utmärkt , egen åsikt och som tidigare ägare av en ROG. Aldrig mer asus före msi vid laptop val.

Bägge är plastiga , dock tycker jag msi känns som mer kvalite. Laptopen känns stadigare vid fästen av skärm , hela konstruktionen känns mer stabil och genomtänkt , ändra fram till att de endast har en fläkt. Där får asus poäng för 2 fläktar som håller ner ljudnivån.

Ger även MSI poäng för att man kan uppgradera sig lätt , Vilket asus sabbat med deras lösningar.

Båda har helt ok kylning , Asus har en tyst kylning , men tycker msi håller bättre temp i gaming mode trots deras nackdel med en fläkt. Känner inte ens av värmen mot handen vid gaming på MSI , vilket jag gjorde med Asusen jag hade.

Av noxius

MSI har helt ok kylning nu för tiden , deras äldre kunde ha lite kämpigt. Det kunde även Asus ha , ägt en rog innan den jag har nu och skulle aldrig igen köpa en asus före en msi av egna erfarenheter. Så MSI / Asus det finns olika åsikter om det med.

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/197327-m...

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/196600-m...

Med eller utan OS , dock så är det en tusing ovan din budget men vill du ha gaming laptop så kommer du nog tyvär inte billigare undan.

Av noxius

Nej det där såg inge kul ut , gud så besviken man blir på hela spelmarknaden just nu.. Kan de inte göra en ww2 spel igen , utan massa trims trams , simpelt , enkelt , bra.

Av noxius

nickhe struntar helt ärligt i vad den är baserad på , 850/860 (640cuda varianten) finns även 1152 cuda på 860m som säkert dugen fint. Men hur som helst de är relativt klena gpuér och inget jag skulle rekommendera nån som ska spela nåt annat en typ CS , LOL , WOW.

Sen om man nu tycker prestandan från ett 850 duger så är de väl bra för den och kan spara nån tusing.
Men tycker inte man ska rekommendera det till nån som söker efter en gaming laptop.
Om personen i fråga inte sakt att den spelar just klenare spel och vill ha laptop för det bruket.

Inge kul att köpa en "Gaming" laptop för 10k eller mer och sedan inte kunna köra alla spel på högre inställningar kort tid där på pga att laptopens gpu är för klen.

870m är de "klenaste" utav de tre ja länkade ut till exempel. Ser du skillnaden ?

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-870M-vs-GeForce-GTX-850M

Av noxius

Jora finns ju lite värre msi laptops utan OS än den som är utlänkad redan. GTX 850m skulle inte jag kalla gaming GPU.
Ta en koll på de i dessa länkar istället.

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/190642-m...

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/197327-m...

http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/varumarke/msi/MSI-GT7...

Av noxius

Kör du på MSI GT70 , de är en kanon dator med bra prestanda och du får en 17" istället för en 15" vilket i mitt tycke är för litet om du inte ska köra via extern skärm. En SSD och lite mer minne kan du alltid kasta i den senare mot en mindre kostnad.

Av noxius

Du kan ju börja med att berätta vad du har kollat och gjort själv.

Genom en snabb googling så ser ja direkt att du inte är ensam om problemet. Många som har problem med GE modellerna och får dåliga fps i alla möjliga spel.

Har du kollat så du byter korrekt mellan Intel grafiken till Nvidias gpu när du spelar?
Updatera drivers kanske hjälper ? , blir det för varm kanske ?

Av noxius

Min Gaming laptop ser du i sign spelar allt jag kastat på den utan problem än så länge. Så jora ska inte vara nå problem.

Angående cpu det är ju upp till dig om du vill betala för det. Själv är ja snål så ja hade valt bort det om ja hade kunna sparat pengar +1000kr o uppåt.

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-880M-vs-GeForce-GTX-780M
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4810MQ-vs-Intel-Core-i7...

Du kan ju kolla o jämföra lite själv.

Sen har ju inet kvar denna dator än så länge , http://www.inet.se/produkt/1971576/msi-gt70-2od-828xne-i7-8gb... Bara OS som saknas , minne o ssd går ju slänga på billigt med tiden.

Av noxius

Där ska ja va lite skeptisk...

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4700MQ-vs-Intel-Core-i7... Ja jo det var ju stor skillnad i prestanda.. hmm

8gb ram extra (749:-) på inet och något som går att lägga till senare. Heller inget måste än. SSD disk är fint , men inget måste datorn blir lite snabbare vid start av windows + program osv. Går även det att köpa till senare om du känner behov , ger dock inga extra fps i spel.

Ja du måste köpa windows själv , men då har du ju frihet att välja det du vill ha , och inte det som medföljer så +- på den punkten.

Skillnaden är ju GPU , grafikkortet , http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-860M-vs-GeForce-GTX-780M

Ett 780m är någonstans mellan 760<770 för stationära datorer , ser du att det är bra stor skillnad på 860m och 780m i länken!
8 serien är bara rebrand av 7 serien.

Som du säkert kan förstå själv så är inte sidorna helt 100% tillförlitliga , men då får endå en stor uppfattning om skillnad. Ska du spela spel på högre inställningar o vill att datorn ska hålla i längden skulle inte jag rekommendera ett 860.

Det är endå GPU som kommer styra hur länga du kommer kunna spela dina spel på högre inställningar inte cpu eller ram..

Du tar ju givetviss den du tycker passar dig bäst , GE är ju lite lättare och mer slimmad , men det är inte samma spel prestanda som GT.

Av noxius

Köp MSI , samma som Djinn har ja enbart dåliga erfarenheter av asus.

MSI låter ganska mycket vid 4700rpm då de endast har en fläkt så ljudkänsliga kanske ska hålla i sig så öronen inte trillar av. Men abslout ingen dålig kylning , de har fått ordning på den biten. Har toppat mitt 780m i 81grader och då endast med 1700rpm på fläkten. (glömde att slå på gaming mode) normalt sätt ligger jag på runt 65grader när ja kör bf4. cpu´n runt 55-60.

Av noxius

Känns ju lite drygt att ingen säger åt dig att GPU är det du bör söka efter , ingen av de där två kommer hålla måttet i 2års tid om du vill köra i relativt höga inställningar som du själv skrev. Köp ett os och sedan den nedan istället då, mer för pengarna. Mer ram och ssd är något du kan köpa i ett senare skede om du känner att det behövs.

http://www.inet.se/produkt/1971576/msi-gt70-2od-828xne-i7-8gb...

Av noxius

Asus är ju nämt , dock inget jag rekommenderar till någon då jag personligen bara haft dåliga erfarenheter av dem. Rog G75VW va senaste ingen mer asus laptop efter den.

Sen har du ju även MSI , helt ok märke , har inget o gnälla på dem än förutom att den enda fläkt som finns kan låta fan i gaming läget. 4700rpm ...

Du har ju även Clevo , inte test kört dessa så kan inte säga något om dem. Har hållt mig ifrån dem av nån anledning , kanske utseendet som skrämmer mig , de är ju skit fula.

Kan och vill du gå upp lite så har du ju Alienware , Kanske är nice med 2st grafikkort från start. Inte direkt så nåt av märkena ovan kan bråka med dessa i prestanda. Heller kan ej Alienware bråka med de andra märkena om priset då det är saftigt hos dell.

Av noxius

De va ett helt ok pris , Kylningen är det inget fel på , va dålig i de äldre modellerna men så va även asus.
Min MSI ligger på bra mycket lägre temps i gaming mode än vad polarns likvärdiga Asus gör. Och asus är ju ändå märket alla verkar tycka mycket om pga bra temps..

Låter JA det kan jag intyga.. på ~4700rpm så låter en fläkt ganska skapligt , men sen behöver du ju bara dra igång den när du ska spela annars kan den ligga på sina typ ~1600rpm och då är datorn näst intill knäpptyst.

Tror utan tvekan du blir nöjd med prestandan , allt är väl om du kan tåla lite oljud vid spelande. Men antar att de flesta spelar med ljud och det döljer ju mycket av fläktens oljud.

Av noxius

http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/laptop-t...

2 större fläktar , finns det nåt som kan slå det ? Den är lite i minsta lagret för min 17" så bör nog funka kanon till en 15"

Av noxius
Skrivet av oscar800:

Sen har jag hört att MSI har problem med värmen, något du vet något om?

Äldre msi datorer må hände , inget fel på nya. Dem kan låta lite när man kör igång fläkten i 4700rpm men håller datorn sval.

Av noxius

Sätt Asus G75VW ute för så lite som 4000kr , så antar att värdet håller på sjunker nu , fick min såld för 8000 förra året då hade jag uppgraderat minnet , samt en ssd.

Skulle nog satsa på att sälja den för runt 6k , kanske sänka vid behov.

Av noxius
Skrivet av Thumbii:

Är inte "870" bara en rebrand på 770? Rätta mig om jag har fel..

770m = 870m / 780m = 880m , lite skillnad på hastigheter och ev mer minne men 880 med 8gb är bara löjligt för det utnyttjar ju ändå inte den mångden. Men sen finns det ju folk som vägrar inse detta som tror att det nyaste är bäst trots att de är same shit i grunden.