Inlägg

Inlägg som BjornS har skrivit i forumet
Av BjornS

@Nephitis: Realbench är effektivt för att hitta instabilitet, Det använder bland annat just Handbrake i sitt stresstest.

Av BjornS

ASRock Z370 Extreme4 ger mycket för pengarna.

Av BjornS

@OCBaq: Testa och kör Real bench. Jag tycker den avslöjar instabilitet väldigt snabbt. För mig kunde den smälla efter någon minut trots att Prime 95 rullade felfritt. Grattis till ett bra ex av 8700K om du lyckas hålla den volten! Min 8700K kräver 1.3 Volt för 4900 MHz.

Av BjornS

Visst finns det kvar minnesproblem. Efter 10 BIOS-uppgraderingar klarar mitt MSI B350 Tomahawk fortfarande inte att köra mina Corsair Vengeance 3200/Cl16 i 3200. 2933 är max. Sen om man definierar det som ett problem eller inte är kanske en annan fråga - AMD skulle väl hävda att allt över 2400 är överklockning... Jag kan väl tycka att plattformen ska kunna fixa att få upp såna standardminnen till sin XMP-frekvens.

Säkrast är fortfarande att gå på Samsung B-die bestyckade minnen, ex G Skill Flare X 3200/CL14. De kan starkt rekommenderas!

Av BjornS
Skrivet av Kungjaevel:

Enligt Swec test så är standard 1,15v

https://www.sweclockers.com/test/24482-intel-core-i7-8700k-i5...

Själv kör jag på 1,25v@4.8Ghz. Jättefin och behaglig nivå prestanda- och temperaturmässigt.

Håller med helt och hållet - över 4.8 verkar det inte ge så mycket verklig prestandaökning. Se ex. Tom's Cinebench-test:
http://www.tomshardware.com/reviews/intel-coffee-lake-i7-8700...

Jag har också byggt ihop ett system och kör Asrock Extreme 4 moderkort. Möjligt att mitt MB eller CPU ex kräver lite mer volt än din. Jag gissar att min landar på 1.27-1.28V vid 4800 MHz.Vid 1.25V fick jag fel direkt i Prime95. Kör Prime95 small FFT just nu med 1.28V och tempen ligger på 67 grader efter en kvart och Noctua NH-D15-fläkten snurrar i 800 varv. Känns bra

Edit: ropade nog hej för tidigt - sket sig senare i Prime95 och tempen gick upp mot 95 grader...

Ännu mer edit: Jag var inte medveten om hur pass brutalt AVX-instruktionerna lastar. Package-watt steg från 130 till 220 under den delen av Prime95. Jag satte AVX-offset till 3 i BIOS och nu verkar det funka felfritt. Fast med tempen runt 90 grader under den delen av testet och fläkten på 1500 rpm..

Av BjornS

Såld för 2400...

Av BjornS

PC I7 2600K 16GB RAM Geforce 770

I7 2600K - oklockad f.n. men det går ju lätt att ändra...
Corsair Vengeance 1600 Mhz CL9 4*4 GB = 16GB
MSI Geforce 770 2GB RAM
Asus P8Z77-V-LX moderkort
80 GB SSD Intel 320
1TB Samsung HD
NZXT-chassi. 1 USB-port i fronten är trasig (ingen panik - finns tre kvar som fungerar). Annars ett väldigt vettigt chassi med extern docka för SATA-diskar.
Cooler Master 600W nätaggregat

Ingen mus eller keyboard medföljer!

Ren ominstallation är gjord idag med senaste Windows 10 Home Fall Edition.

2000 eller högstbjudande. Endast avhämtning - har ingen kartong kvar! Finns i Stockholm/Södermalm.

Läs hela annonsen här

Av BjornS

Det förekom väl Windows-versioner som var strypta till bara 2 GB minne. Det var sånt som följde med de allra enklaste surfplattorna etc. Ett sätt för MS att kunna konkurrera med Android etc.

Tror det är ditt problem. Kolla vad din operativsystemsversion heter mer i detalj . Du kanske har Windows 7 Starter Edition:

https://www.sevenforums.com/hardware-devices/338124-possible-...

Av BjornS
Skrivet av Bernd_P1:

inte alls. ju lägre upplösningen är så är det CPU som sätter stopp för att den kanske inte orka med. höja du upplösningen så är det GPU'n som gör det tunga lyftande.

och i PUBG tror jag det är delvis inställningar som sätter stopp för dig.

Nja, visst är det så att en långsam processor blir det som till slut flaskar om du sänker ned upplösningen. Men, och det är ett jättestort men, trådskaparen skriver att han får LÄGRE FPS i den lägre upplösningen och det är verkligen inte normalt vilket du antyder i ditt svar.

Möjligtvis skulle han kunna få en lägre HÖJNING av FPS än förväntat, men det ska absolut inte bli lägre FPS.

Av BjornS

@Ignitor:
Utan GPU kan du inte testa - Ryzen har ingen inbyggd grafikkrets.

Av BjornS

@denni:
R5 1600 - om du vill klocka och nöjer dig med den bifogade kylaren.
R5 1600X - om du vill ha bättre kylare och/eller inte klocka.

Edit:
Jag har inte pejl på R3 och billigare R5 så möjligt att någon av dem kan peta sig in också...

Av BjornS

@Mizzarrogh:

Bästa spelprestanda: Intel 8700K
Mest för pengarna: Ryzen R5 1600/1600X

Av BjornS

@sesese:
Intressant att de inte vågar säga att något 3200-set klarar att köra 4 stickor för Ryzen. Det pekar väl ganska klart på att Ryzen-minneskontrollen kräver en del mer filande. 2400 är de högsta de har med 4 stickor för Ryzen.

Av BjornS
Skrivet av MickeOj:

Finns bara en version: https://www.msi.com/Motherboard/support/B350-TOMAHAWK.html#do...
Har tagit förgivet att det är denna jag har då, eftersom ingen changelog eller dylikt finns. Kanske bara vänta och se.

Finns väl 8 versioner. Se till att uppdatera till den senaste! Version 1.8 för närvarande. Det kommer iofs egentligen inte fixa din upplevda seghet innan något syns på skärmen vid uppstart. Ryzen tar lång tid att "posta". När du fått in Windows så kan du kolla din BIOS-tid i aktivitetshanteraren. Min ligger på 15.8 sekunder nu med samma Tomahawk-kort.

BIOS-uppgradering kan däremot få bort en hel bunt andra problem. Så gör det så fort som möjligt! Någon sekund snabbare blir nog post-tiden också på köpet. Fast det är rätt marginellt.

Edit - tråden är ju från Mars. Det förklarar att det bara fanns en BIOS-version...

Av BjornS
Skrivet av Frejoh466:

Trodde att det var samma sak med de enorma frysningarna jag fick i Fallout 4. Tror dock inte att det var det från vad jag har läst.

Uppdaterade och Fallout 4 fick 10-20sek frysningar varje gång något laddades, vilket är typ var 30sec. Vart värre när jag flyttade till en SSD. Sedan så återställs ju alla inställningar också vilket är jobbigt.

Frysningar - menar du inte långa laddningstider helt enkelt? Det är ett känt problem om man har Nvidia-kort och Fallout 4. Fixas genom att slå av VSync eller sätta den till "Fast". laddningstiderna blir kanske en fjärdedel så långa efter att man gör det. Å andra sidan blir lockpicking nästan omöjlig.

Av BjornS

Visst, hopp upp till 1.43-1.44V sker hela tiden på min oklockade 1600X. XFR som sagt...

Av BjornS

@Wiruz: Jag har aldrig haft några problem att handla från Proshop. De levererar snabbt om sakerna finns i lager.

Av BjornS

GSkill TridentZ 4 X 8GB 3200/C14 kostar 4027 hos Proshop. Knappt 750 mer alltså. Det skulle jag definitivt kosta på mig om jag var du.

Av BjornS

@Aeig: 2400 minnen känns pinsamt i det (fina) sammanhanget. Lägg på nån tusenlapp och kör 4X8 G-Skill 3200 14 i stället. Noctua-kylaren kunde kunde väl hellre varit 14S-varianten, men den kanske är svår att få tag på.

Av BjornS

Ha! Jag provade att vrida den medsols istället och då lossnade den direkt! Problem solved!