Inlägg

Inlägg som Thomas har skrivit i forumet
Av Thomas

Hade stora problem med deras felaktiga beskrivningar förut; jag köpte moderkort med Wi-Fi och fick varianten utan. Returnerade och kontaktade dem, och köpte om med exakt det artikelnummer som supporten nämnde för att få Wi-Fi-varianten, och fick återigen varianten utan... Inte så kul när jag fick processorn innan det första moderkortet.

Utöver det (snarlikt men orelaterat) så har de väldigt ofta felaktiga varor länkade på prisjakt, så att det ser ut som om de har bra pris, men i själva verket är det en annan vara man kommer till när man följer länken till dem.

Om man faktiskt köper och får rätt grej så tror jag de är seriösa dock.

Av Thomas
Skrivet av Eismannen:

Nä, den drar inte full effekt bara för man låst kärnorna..

Inte full effekt nej, men den kommer definitivt dra mer i idle om man inte låter den klocka ner sig.

Av Thomas
Skrivet av GuessWho:

Varför frångår de sitt eget koncept ?

Sannolikt för att 253 W jämt är snabbare än 253 W ibland. Det känns ju som om de verkligen pressat på för att få ut så mycket prestanda som möjligt till vilket pris som helst. När de introducerade PL1 och PL2 fungerade det ju precis som du nämner.

(Även Intel nog tycker att 253 W konstant med peaks till 300+ är lite mycket, även om det vore stabilt, så förhoppningsvis går de inte ditåt i framtiden...)

Av Thomas
Skrivet av Trihxeem:

Om moderkortstillverkarna har en standardinställning som är utanför specifikationen för processorn och det ger problem så får de väl helt enkelt rätta till den inställningen.
Sedan får recensionerna och prestandatester uppdateras. Naturligtvis gör detta processorerna mindre attraktiva men det är ju intels problem.

Utöver det som länkats (HUB-videon) att Intel uttryckligen anser att 999 W är inom specifikationen så är 253 W det standardvärde som de har rekommenderat tidigare (för både PL1 och PL2), och som alla seriösa recensenter använt i sina tester.
Att sänka till 188 W kommer alltså sänka prestandan långt under vad i princip alla recensioner visar -- de som inte kör 253 W i sina tester lär ha kört högre än det (som vissa moderkort gör som standard).

Av Thomas
Skrivet av Heliopause:

Film i 24 rutor/sek går helt ryckfritt, det var ju så på t.ex biograferna tills.. 90-talet? längre?
Så vad är det jag missar? Hur kan fps vara viktigt när det är så högt som 60 redan?
Finns det nån sorts guide för en trög gammal gubbe som mig som helt seriöst inte förstår det här med hur fps kan vara så viktigt? Man har en reaktionstid på ungefär en sekund, hur kan det då göra skillnad när en bildruta i 60hz visas i 0.016 sekunder? Det hinner gå ca.60 rutor innan man reagerat.
Jag har aldrig lyckats förstå det där.

Reaktionstid har inget med saken att göra. Och reaktionstid på en sekund är bara om du är rejält oförberedd, 200 ms är närmare det vanliga. Om reaktionstid var det viktiga skulle alltså 5 fps vara tillräckligt för de flesta, och jag tror du håller med att det inte är så.

Film är inspelat med rörelseoskärpa som hjälper till att minska effekten av låg bildfrekvens, så 24 fps i spel är inte alls samma sak som 24 fps på film, utan du behöver klart högre fps i spel för att få motsvarande flyt.

Därtill tillkommer faktorn att det är du som styr, och hjärnan förväntar sig att bilden ska röra sig i samband med att du rör musen, inte långt senare. Med 24 fps är input lag på 5 bildrutor redan över 200 ms, så allting känns fördröjt och långsamt, vilket ju inte är en känsla som kan uppstå på film.

Och för den sakens skull så är 24 fps på OLED, där det verkligen är "äkta" 24 fps utan någon extra blur från en långsam panel, långt ifrån ryckfritt. Jag klarar inte av att kolla så.

Av Thomas
Skrivet av THB:

Ca 24GB.
<Uppladdad bildlänk>

Med 98 GB cachat tror jag inte att det där är direkt efter omstart som TS efterfrågade.

Av Thomas

4.5 GB (9% av 48 GB) blev det när jag startade om nu. Windows 11, 9 ikoner nere i systray + ett program i taskbar i autostart.

Förstår inte hur ni kommer över 10 GB om det inte är virtuella maskiner eller något inblandat?

Av Thomas

Varför inte bara ha omröstningen i GB använt efter start isåfall?
11.2 i ditt fall.

Av Thomas

Jag har inte så himla mycket kvar av klassikerna nu! Det är nog Firefox, har kört det sedan det minst Phoenix 0.3, som tydligen släpptes Oktober 2002. Kan ha kört version 0.2 också, är osäker.

Annars brukar jag svara Total Commander (f.d. Windows Commander) i de liknande trådar, men jag är lika nöjd med den plattformoberoende open source-varianten Double Commander, så jag kör det nu istället sedan kanske ett år bakåt. Annars har jag kört TC/WC/DC i minst 20 år nu, antagligen typ 24. Det är i stort sett samma program praktiskt sett dock.

Steam är väl också nära toppen med 20 års användning.

Av Thomas

Kul läsning som vanligt Jonas!

Jag har tydligen helt tappat tidsperspektivet här; jag hade nog gissat på att 9700 Pro kom nånstans kring GeForce 256 - GeForce 2.

Av Thomas
Skrivet av zebez:

Alla mina lösenord är som standard 20 tecken långa med siffror, versaler och gemener. Borde räcka i några år till. Sen får man öka det till 40 tecken.

Lite överdrivet att öka med 20 tecken kanske....
Varje tecken om du har siffror, gemener och versaler (med svenska bokstäver) multiplicerar antalet möjliga kombinationer med 68, så att öka med 5 tecken ger 68^5 = 1.45 miljarder gånger starkare lösenord.

Att öka med 20 tecken ökar styrkan med mer än 10^36 gånger, så ett lösenord som tidigare knäcktes på 1 millisekund tar nu med samma beräkningskraft 10^25 år, eller omkring 1000 miljarder gånger universums ålder.

Av Thomas
Skrivet av Petersv:

Var ju länge i early access och dom hävdade att spelet var färdigt, vilket var en lögn.

Det är fortfarande inte vad tråden handlar om dock, alltså spel där man kan betala extra för att spela några dagar före officiella releasedagen.

Av Thomas
Skrivet av Haptic:

om man hashar lösenordet så ska lösenordets innehåll och längd inte spela någon roll. Så ni lagrar dom alltså i klartext?

Med tanke på den drypande sarkasmen i pv2bs tidigare inlägg så misstänker jag att det där också var väldigt sarkastiskt.

Av Thomas
Skrivet av jeppe109:

Nu är jag inte så insatt i denna händelse men vad är problemet med att ta emot pengar från något bolag som gör något som inte är lagligt i Sverige om det är lagligt där bolaget verkar?

Om det är fel får vi stora problem med att ta emot pengar från stora delar av världen.

De är ju tydligen förbjudna i Ryssland också.

Ett spelbolag som inte betalar ut vinster och sysslar med betting på tuppfäktning och barn känns inte rätt oavsett om det är lagligt på andra ställen eller inte.

Av Thomas
Skrivet av Sapporun:

Produkt: Nya LG OLED skärmarna som visades CES 2024
27" - 11% (9,813 kr)
34" - 30% (11,774 kr)
39" - 30% (13,244 kr)
Länk: LG 34" (34GS95QE-B)
Kategori: Skärmar
Prisjakt: 27", 34", 39"
Pris: 11,774 kr (34")

Går även att applicera diverse "ny medlem" rabattkoder på 5-10%.
Blev en beställning på 39" för 11,900 kr

27GS95QE kostade 6500 kr i Mars så 9813 kr är nog inget dunderpris även om det finns rabattkod på 10%.

Av Thomas

CPU-Z kanske kan, har ingen koll där -- men i regel kan du väl bara ladda ner samma version som du redan har från tillverkaren?

Av Thomas
Skrivet av Ryssfemma:

• Klagar efter första patchen och har inte möjlighet till återköp pga för många speltimmar

På Steam började faktiskt timmar i sådan här "early" access (advanced access) räknas mot speltiden bara förra onsdagen. Innan dess kunde man spela hur mycket som helst före releasetiden och ändå ha möjlighet till återköp.

https://steamcommunity.com/games/593110/announcements/detail/...

Av Thomas

Har du installerat serialport från npm (antar att det är det paketet som gäller?) och laddat in det? Typ

var SerialPort = require('serialport');

Av Thomas
Skrivet av internet946:

Jag förstår inte poängen. Kan du förklara?

Tänk att du har ett lokalt nätverk på jobbet, med diverse servrar och vad det kan vara.
I regel går de väl inte att nå utifrån hur som helst, eftersom det är en onödig säkerhetsrisk att tillåta anslutningar till allting utifrån. Istället ligger det bakom brandvägg/router.

Det man kan göra då är att sätta upp en VPN-server på det lokala nätverket, och tillåta trafik till enbart den utifrån.
Då kan de som har tillgång till VPN-servern tunnla in så att effekten är densamma som om de vore fysiskt anslutna på det lokala nätverket. Det blir alltså i princip ingen skillnad på att sitta på andra sidan jorden med en VPN-tunnel mot att sitta fysiskt på kontoret, utan du kan nå alla interna grejer via VPN-tunneln.

Av Thomas
Skrivet av Putte9:

Nej tack kör amd och helnöjd köpte ett 7900xtx för 10000 och kommer inte stödja ockel priser som Nvidia har 25000-30000 tusen för spela dataspel nej tack och dlss å ray inget ja använder ska vara äkta fps inte uppskaling eller nerskaling ...

4080S (som har motsvarande prestanda som ditt kort) kostar iofs 13000 och inte 25-30.
Nerskalning (t ex rendera i 8K och visa i 4K) ger också bättre bildkvalitet än native så det kan du väl knappast vara mot.
Och ray tracing ger ju också mer "äkta" bild än utan... Hela syftet är att det ska vara fysikbaserad rendering.