Inlägg

Inlägg som Da MusH har skrivit i forumet
Av Da MusH
Skrivet av SuperSverker:

Kom på en sak som jag inte vet är sagt tidigare men som är värt att veta för de som skall köra upp i sommar=

Se ut som en gubbe, kör som en gubbe och bete dig som en gubbe.
Dvs, ha ljusa kläder, varselväst och genomskinliga visir på hjälmen - Rullar ni till uppkörningen i svarta kläder, tonade visir och ser fräna á la Knightrider kommer ni ha mycket svårare att övertyga att ni är lämpliga att ta kortet.
Detta är något väldigt många missar.

Tjöta gärna med han som kör upp och bete er som att ni är mogna och vuxna, det är tricket

Jag gjorde en sak som jag tror inte landade helt väl. Tyckte upplägget med 4h uppkörning och att man skulle ha med handledare osv var väldigt dåligt. Jag ville inte besvära kompisar att ta ledigt från jobbet för att jag skulle köra upp.

Så istället körde en vän hojen till uppkörningsplatsen kvällen innan. Så åkte jag dit med bilen på uppkörningen, bytte om och knuffade MC genom grinden innan jag startade och körde. Dom blev lite chockade på uppkörningen "men vart är din handledare?" "hur ska du då kunna köra tillbaka från uppkörningsplatsen" osv. Men det gick

Av Da MusH

Har du GeForce experience installerat och aktiverat så kan du trycka på alt+r när du är in game för att få en overlay som visar belastning på GPU respektive CPU. Om den visar på 100% på GPU så är det förmodligen den som begränsar hur bra spelet flyter på.

Ja, GPU-marknaden har stått stilla väldigt mycket pga olika anledningar. Så det är så att värdet och priset på GPU har stått väldigt stille under lång tid tyvärr.

Av Da MusH

Det du offrar är att priset är högre (om du köper en bra modell som har låg latency) samt en potentiell felkälla.

Själv hade jag t.ex. intermittent problem när jag hade mottagaren på baksidan av mitt chassi. Men sedan flytt upp till skrivbordet så strular min Razer Ultimate Pro inte alls.

Har även felsökt åt vänner som insett att dom av någon anledning stört signalen. Så helt klart kan det ställa till med lite trassel om man gör fel.

När det är rätt uppsatt så är det väldigt trevligt dock. Man inser att man har anpassat sina rörelser på musmattan efter sladden innan och man får en frihetskänsla i att man kan röa sig hur fritt som helst i stora rörelser utan att behöva oroa sig. Så för mig är det värt uppoffringen.

Av Da MusH

Enligt https://www.inet.se/produkt/5403275/asus-geforce-gtx-1080-ti-...:

Dimensioner
Längd
298 mm
Bredd
52.5 mm
Höjd
134 mm
Expansionsplatser
2 st

Av Da MusH

Det är för mig två helt olika frågor du pratar om. Den ena rör diskussionen konsultbolag vs egenkonsult / anställd. Det andra är en fråga om hur utbudet av utvecklare ser ut för en arbetsplats som söker kompetens.

Vad är ditt egentliga problem här? Hur mycket konsultbolag erbjuder dig i lön!?

Av Da MusH
Skrivet av bimbim:

1300 SEK för allt Med upphämtning.

Skicka mig ett PM så ser vi till att det blir överlämning.

Av Da MusH

S: Diverse moderkort + cpu + minne från garderobsrensning

Ett försök att rensa ut lite bland lite äldre hårdvara som någon kan ha nytta av. Sakerna fungerade senast dom användes, men har legat länge. Vid seriös köpare jag kan ta av kylare och titta upp specifika CPU-beteckningarna.

Snabba enkla affärer utan frakt föredras så klart.

1. Asus Maximus VI Impact Mini-ITX, 4670k, 2x8GB

2. Asus P5Q Deluxe, cpu?, 4x2Gb

3. Asus P5N32-E SLI, cpu?, 2x2Gb

4. Gigabyte GA-EP43-DS3, cpu?, 2x2Gb

Läs hela annonsen här

Av Da MusH

Det kan vara bra för alla här inne att förstå att en BRF är inte ett vinstdrivande företag som du ska kämpa för att få tillbaka avgifter ifrån. En Brf består av sig själv, tillsammans med alla de andra i föreningen. Ni har tillsammans valt en styrelse som ska representera er boende och ta viktiga strategiska beslut.

Med det sagt så är det precis såsom många här inne säger. Varje värmesystem är unikt och man kan kalibrera det olika. En orsak kan vara lokal (dina element cirkulerar inte vatten dom de ska, t.ex. pga luft). Ett annat problem kan vara om föreningens värmesystem är kalibrerad att börja skicka på värme när temperaturen är lägre än den är nu.

Hos oss är styrningen av detta komplicerad. Men värme produceras alltid. Utöver uppvärmningen av den vattenburna värmen till elementen så pågår alltid uppvärmning av vatten till kranarna osv. Det är bara en fråga om hur värmen fördelas och hur mycket man skjuter på.

Av Da MusH

Vad menar du att din inte levererar? Den borde klara av allt fram till väldigt extrem överklockning som det är.

Samma mängd värme ska transporteras bort även om du sätter en vattenkyld AIO där. Så samma mängd värme ska ta sig från processorn, till kylarn, ut i chassit och sedan ut ur chassit. Så ser inte att du vinner så mycket på den setup du föreslår. En annan sak är om du känner att luften i chassit står lite still. Så skulle en AIO-kylare som skjuter ut luften direkt ur chassit göra att det blir mindre mängd värme i chassit att hantera. Då kanske du får en viss vinst.

Av Da MusH
Skrivet av anon334363:

Man är ju hyffsat taggad. Men efter alla lunchsamtal man haft med anställda under min tid på DICE-kontoret på Södermalm så har jag inte så stora förhoppningar. Och särskilt inte efter BF1 och BF5.

5 var en stor förbättring över 1, men båda var ju bra mycket sämre än BF4.

Tråkigt att dom är så styrda av EA, som i sin tur är extremister när det kommer till att vara styrda av statistisk speltid/spelartelemetri, som är den största drivande faktorn för pengar/inkomst från spelen. Det var mycket bättre när dom fick inrikta sig på sin lite mer inbitna spelarbas, som uppskattar bra core mechanics och dylikt.

Jag tänker väldigt optimistiskt ändå och hoppas att det är BC3, alternativt en uppföljare mer i stil med BF3/4. Kanske får vi äntligen en doubleseater Jet fighter i multiplayer, som jag varit taggad på sen BF3's första trailer.. (: Förmodligen inte.

Själv pangar jag och flera vänner BF1 till och från fortfarande och det är hur trevligt som helt som lite casual shooter. Stämningen i det spelet är i princip perfekt. Snygga omgivningar, bra ljud osv. Det är tur att det finns att välja på, för titlarna tillfredsställer uppenbarligen olika personer

Av Da MusH
Skrivet av Yatagarasu:

Hur kan Tele2 frivilligt välja att ta över ComHem-namnet i sin helhet såhär?

Nu lär ju Tele2 få äta samma bajsmackor och svärta ner sitt namn om de använder ComHem's gamla kopplingar och infrastruktur rakt upp och ner...

https://ispspeedindex.netflix.net/country/sweden

Eller vad tänker du på? Personligen tar jag en leverantör som kan leverera hela vägen från a till z utan mellanhänder oavsett teknik. Öppna nät t.ex. lägger ansvaret på flera och det är lätt att man pekar på varandra. Då spelar det ingen roll att datan överförs med ljus

Men alla har rätt till sin åsikt så klart.

Skrivet av Minisulan:

Japp det kan jag skriva under på då jag arbetat en hel del med dem (ComHem) i mina dagar. Det är ett under att Comhem har överlevt så länge som de har.
Ännu mer förvånande är att någon velat köpa dem 😂.

För att nyansera bilden lite så är detta inte ett uppköp utan en sammanslagning, som redan är gjord. Idag valde man bara att slå sina påsar ihop under gemensamt brand.

Av Da MusH

Jag gissar att telia play har chromecast-stöd. I så fall behöver inte TVns inbyggda operativ köra telia-appen, utan du startar den på luren och castar den till TVn bara. CX har inbyggt chromecast-stöd (har en själv), det borde även Samsung ha.

Av Da MusH

Hi! Need the GPU in the intended build, so it's changing that is the offer right now

Br // Jonas

Av Da MusH

Visst finns det uttag. Bara att välja om du vill ha infällt eller utanpåliggande. Infällt är så klart snyggare om du har möjlighet att ta ut ett större hål.

Exampel från ELKO som ju är en stor tillverkare av vägguttag
https://www.clasohlson.com/se/Nätverksuttag-ELKO/p/36-33...

Av Da MusH

eVGA Hybrid 1070 mot luftkyld 1070

Hej! Har ett eVGA hybrid vattenkylt (AIO) som jag skulle vilja byta mot ett lyftkylt 1070. Detta för att jag behöver downsizea en dator till en mindre lägenhet.

https://www.komplett.se/product/902520#

Kortet har alltid fungerat perfekt och jag tänker mig att den har bra/bättre än luftkylt marginaler för överklockning iom vattenkylningen även om jag själv inte testat det alls

Mvh // Jonas

Läs hela annonsen här

Av Da MusH

Det här ärendet kommer kosta dig väldigt mycket mer att driva (tid är pengar), än att bara betala för skadan och se det som en sådan sak som händer med bilar.

Här har du ett exempel på ett helt nav inklusive pinnbultar -> https://www.ebay.co.uk/itm/223789311954. Det tog sekunder att googla fram. Där ser man att man kan knacka ut pinnbultarna och in med nya innifrån. Kan inte kosta många kronor. Ta reda på kostnaden först är mitt tips, det låter som att du redan lagt timmar på att kontakta verkstäder och kosumentverket och allt möjligt.

Av Da MusH

- Tillför kallare luft till grafikkortet (se till att den tar luft utifrån istället för chassi?)
- Utöka emitterande yta (större passiv kylfläns)
- Större storlekar på fläktar ger lägre ljudnivå vid bibehållen ljudnivå (bygga någon slags adapter?)

Båda ovanstående går att åstadkomma genom att förflytta värmen till en plats där man får plats med större saker. Såsom att med ett vattenblock och vatten förflytta värmen till en väldigt stor kylare placerad någon annanstans.

Av Da MusH

Själv gick jag och köpte mig en https://www.webhallen.com/se/product/323131-Asus-TUF-VG27AQL1... 170Hz IPS 1440p i förra veckan och även om jag inte hunnit prova allt verkar den väldigt lovande och modern måste jag säga.

Av Da MusH

Är man lite vågad av sig så är det väl en hel del som har bockat till standardkylaren också utan att det ställt till med några som helst problem.

Av Da MusH

Vattenkylning är bra om du vill transportera bort värme från en plats till en annan. Det vanligaste är att man vill transportera bort värmen från GPU eller CPU där man inte får plats med en stor radiator och tar värmen till någon annanstans i chassit där man har plats för en stor radiator. Vattnet i sig kyler inte dina komponenter, den bara tar värmen till en plats där du kan överföra värmen till luft som du byter ut.

Glas leder inte värme speciellt bra alls. Så antingen bör du tillse att luften rör sig genom ditt bord, eller så får du perforera glaset rejält (borra hål).

Vattenkylning kan även vara kul att se på, om ditt mål är att göra något attraktivt. Du kan färga kylmedium osv.