Inlägg

Inlägg som mrchisholm har skrivit i forumet
Av mrchisholm

funkar SLI med WoW nu? Det gjorde det iaf inte när jag testade för nått år sen (det gav ingen prestandaförbättring). Men som sagt, det är CPUn som är flaskhalsen när det gäller WoW inte grafikkortet.

Av mrchisholm
Skrivet av Tony Clifton:

Jag fick för några dagar sen meddelande ingame från Blizzard att jag blivit utvald för Cataclysm betan och att jag skulle gå till *bort* om jag var intresserad. Är det så det gick till för er andra också, som blivit utvalda att testa betan eller har ni aktivt ansökt om det?

skojar du? du menar alltså att du inte tyckte det såg misstänkt ut när länken inte ens är wow-europe.com eller eu.battle.net? inte konstigt folk blir hackade

får ni mail om beta och är osäkra är det bara att manuellt (inte via länk i mailet) gå till battle.net och logga in, har ni fått betan så finns det ett sådant konto där.

Av mrchisholm
Av mrchisholm

Suttit med F&F sen början på alphan, nån som vet om vi kommer kunna dela ut nån access till släkt/vänner framöver?

Av mrchisholm

Fick igår mitt EVGA 460 SC .. sjukt nöjd än så länge, drog upp det till 800Mhz och belastade det till max men kortet hörs inte öht i datorn, fläkten går på 40% samt GPUn ligger på runt 65c, kunde låta den stå över natten och beräkna med cuda utan att man hörde något, kanonkort!

Klar förbättring mot mitt förra GTX 280

Av mrchisholm

köpte ett:

EVGA GeForce GTX 460 768MB PhysX CUDA

hoppas det lirar bra

Av mrchisholm

Efter att ha läst vidare en smula verkar det som att kablen inte skall vara något hinder så länge man köper en "HIGH SPEED" eller liknande ska den passa med 1.4 hårdvara nu till att hitta en dock ..

Av mrchisholm
Skrivet av Orici:

Hmm var såg du att det skulle vara 1.3?

Jag ser bara i pdf filen:

Full integrated support for HDMI 1.4a
including xvYCC, Deep color and 7.1
digital surround sound.

men det är å andra sidan samma text som på nvidias hemsida.

Av mrchisholm

Ledsen om detta redan har besvarats, men ...

Jag skall i dagarna hämta ut min nya 3DTV och då hade jag tänkt uppgradera datorn med ett grafikkort med HDMI-port och det bör även överträffa mitt gamla gtx 280 så jag funderar på ett gtx 460 men då blir man lite fundersam .. enligt specifikationerna på Nvidias hemsida så står det att HDMI-kontakten är en HDMI mini.

Jag har kollat runt lite men jag kan då inte hitta någon HDMI-mini - HDMI-kabel som har stöd för 1.4 som både grafikkortet & TVn har för fullt 3D-stöd. Kollar man på biler på vissa tillverkares grafikkort verkar det som om dom har slängt på en vanlig HDMI-kontakt dock? Men deras specifikationer säger inte så mycket om vad som är vad.

Någon som vet om eller har ett 460 med vanlig HDMI-kontakt?

MvH
Mattias

Av mrchisholm

Komplett skickade mit XFX igår, härligt

Av mrchisholm
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gambit_2K
För dyrt för den hårdvaran som nån annan sa, sen tycker jag varken tangentbordet eller skärmen går ihop med burkens färgschema. Men skönt att vi slipper Apple vitt iaf.

Jag hoppas att Ati's RS700 (kommer inte exakt ihåg namnet) med inbyggt X700 kommer släppas till Intel plattformen, eller varför inte använda X1700. För intels 950 grafik duger inte alls, och inte heller deras kommande DX10 grafik verkar vara bra ens på pappret.

vadå? Färgschemat stämmer väll till 100%? Tycker dom passar bra ihop, men kommer då inte köpa den för det

Av mrchisholm

äsh glöm Dualcore, när vista kommer lär det bli en Quadro i min dator iaf

Av mrchisholm
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FredrikMH
Det värsta är väl att ha mage att klaga på ett operativsystem man inte betalt en krona för...

amen!

Av mrchisholm

Skrämmande att se folk tycka det är så förskräckligt dyrt att köpa vista.

Låt säga att jag lägger in det på en dator jag har körandes 24/7 och kör vista i 5 år då skulle det kosta mig 1,67kr / dag om jag köpte Ultimate versionen.

Kom inte sen och säg att det skulle vara dyrt för något man använder dagligen!

Men vissa ska då alltid ha allt gratis ....

Av mrchisholm

Klart att kortet klarar HDTV, sen om inte användaren har tillräckligt hög upplösning är ju dennes problem.

Ang HDTV i Sverige ska iaf SVT starta upp testsändningar, kanske redan i slutet av detta året. Dom lär först köra 720p men har som mål att kunna köra 1080p i framtiden.

Ang SDTV vs DVD så går det inte att jämföra med den bitrate som kanalerna kör på idag, kollar man på tex sport eller annat live är det nästan outhärdligt att kolla, så dåligt är det. Och allt pga tv-bolagen vill spara pengar.

4-5Mbit är inte i närheten av vad som behövs, 8-10 inte under.

HD om man skall köra MPEG2 kräver > 20Mbit för 1080i, men om jag inte minns fel så har EBU enats om att köra H.264 (dvs MPEG4) och då kan man få ner bitrate till under 15 för 1080p(!).

SDTV R.I.P, long live HDTV.