Inlägg

Inlägg som Mocka har skrivit i forumet
Av Mocka

Jag startade en ny Cycle karaktär offline (eller semi online som det var igår) och märkte under kampanjens början, där det brann så fasligt, att GPU load ökade något extremt på ett sätt jag aldrig sett tidigare. Har alltid kört G-sync + V-sync på i drivrutinsinställningarna och kör skärmen i 144Hz samt med Low Latency mode på Ultra (något som spelet förövrigt verkar ignorera) vilket generellt betyder rätt lugn GPU load (sällan över 350W, givetvis beroende på spel). Under den specifika sektionen gick GPU load upp 450-460W trots undervolt och temps gick upp en hel del. Senare lugnade allt ned sig avsevärt (load runt 250W) så man undrar ju vilka effekter som blev så tuffa för GPUn. Kör alla inställningar på max @ 3440x1440.

Någon av er som också märkte detta?

Av Mocka

Synd att inte Inet har dessa priser då Amazon verkar ha dem.
Exempel: Vita 360mm A-RGB kostar 1500 på Inet och 1000 på Amazon (motsvarande på Arctics hemsida men där tillkommer 6€ frakt)

Måste säga att det lockar som fan

Av Mocka
Skrivet av mpat:

7600XT är svagare än vad de har idag. Nej, jag tror att det till sin design blir en 7800XT, fast med lägre klockfrekvens för att få ner värmeutvecklingen i vanlig ordning.

Kylaren i original PS5 var ju överdimensionerad så den designen kanske skulle kunna återanvändas i PS5 Pro och därmed bibehålla högre klockfrekvenser.

Av Mocka

Mionix Naos var riktigt en bra mus som jag verkligen saknar. Deathadder v.2 som du själv använde funkar bra men Naos var snäppet vassare och framförallt större.

Av Mocka
Skrivet av Thomas:

Det är nog många som betalar rätt konstant, och inte tokspelar konstant.

Skrivet av hakro807:

Fast folk beter sig ju inte så. Utan de flesta bara betalar och betalar månad efter månad, oavsett hur lite eller mycket de faktiskt använder tjänsten.

Jag tror gärna på det ni säger men läser man streamingtjänsttrådarna om Netflix osv så är folk rätt bra på att avsluta sina abonnemang när de inte används. Jag är personligen ingen sådan person, däremot är jag konstigt nog mer känslig när det gäller speltjänster som Gamepass men även prenumerationer i WoW osv.

Av Mocka

Hur kan kalkylerna för GamePass gå ihop? Jag förstår verkligen inte. Köper någon en månad och spelar skiten ur CoD och D4 så är det ju bara hundra spänn (eller vad det nu kostar) istället för att lägga 70€ x 2.

Av Mocka

Läskigt att tänka på hur farligt detta är när det kommer i orätta händer.

Av Mocka
Skrivet av perost:

Jag uppdaterade precis BIOS på mitt Asus X570-PRO och försökte spara inställningarna i en profil. Uppdateringen i sig var inget problem, men efter att jag laddade in profilen igen så bootade inte datorn längre utan jag blev tvungen att rensa CMOS.

Jag vet inte vad som gick fel, profilen ändrade en massa inställningar från auto till [], vad nu det betyder. Så det blev att ställa in allt manuellt ändå och svära över att det inte går att spara enbart fläktkurvorna separat så man slipper mata in dem varenda gång.

Sen när allt var klart så bootade så klart inte OS heller utan Linux klagade på att den inte hittade systemdisken, men efter att ha dubbelkollat i BIOS att allt var rätt så bootade den som vanligt på andra försöket utan att jag ändrat något...

Det var exakt detta jag var rädd för. Får väl ta bilder på alla inställningar med mobilen. Som tur var har jag inte custom DRAM timings som flera här verkar ha.

Skrivet av Lagers:

Informationen när det gäller firmware och Bios och liknande är oftast bristfällig tycker jag. Det borde ju skrivas ut exakt vilken bios-version man borde ha på respektive support-sida för varje moderkort. Men det är nummer och Bios-nummer som är rörig som bara den. Jag tror jag sitter kvar i båten med min stabila bios-version om inget annan info dyker upp, och sedan har bevakning när nästa ej beta-version av mitt bios kommer ut.

Sen kan man inte alltid nedgradera så är BIOSen man flashar till inte speciellt bra kan man sitta halvt i skiten.

Av Mocka

Vad jobbigt. Såg fram emot att slippa uppdatera BIOS pga att allt efter 1.0.8.0 bara verkade röra 8000-serien och den har jag ju inte. Ska försöka mig på att spara en profil men frågan om det funkar på ASUS bräda. Gjorde iaf inte det på mitt gamla Gigabyte X570 mobo då BIOS uppdateringar kastade runt saker i menyerna och då kunde inte profilerna laddas vilket gör att man istället måste ha alla inställningar i minnet...pust.

Skrivet av Lagers:

Jag klarar mig tror jag. Synd att det finns så mycket sårbarheter i CPUer.

För 7000-serien är det version ComboAM5 1.0.8.0 och på MSI heter den som jag har AGESA ComboPI 1.0.9.0.
ComboAM5 och ComboPI borde ju betyda samma. Mest massa beta efter denna jag har installerad som kom ut 28 nov 2023.

Trodde också man satt säkert i båten men på ASUS hemsida nämns en BIOS uppdatering för AGESA version to Combo AM5 PI 1.1.0.1 som inkluderar "patch for the LogoFAIL vulnerabilities". Sen finns det ytterligare en för AGESA version to Combo AM5 PI 1.1.0.2b och en till specifikt för 8000-serien som jag kommer att ignorera.

Av Mocka
Skrivet av pekinganka:

Vad ska man med mer än 174 Mbps till år 2024? Mer än tillräckligt för ett hushåll på 4-5 personer.

Om man bara strömmar innehåll osv så ja men det blir inte så kul att ladda ner ett 100GB spel på PS5 eller PC Testade själv 500/500 i en månad och visst är det bekvämt med sådana hastigheter om man vill testa nåt spel på Steam lite snabbt men är det värt den extra kostnaden? Antagligen inte i vårt fall men där är ju alla olika.

Av Mocka

Tror ni inte siffran för Sverige hade varit högre om inte ISP tagit de ockerpriser vi har idag?

https://www.reddit.com/r/MapPorn/comments/1aqkhys/avarage_int...

https://preview.redd.it/avarage-internet-speed-in-2024-mbps-euro...

Av Mocka

Skärm först, hårdvara sen.

Blir lite jobbigt om man köper sig en 4K TV och precis skaffat ett RTX 4050.

Av Mocka

Diskussionen med vilken PSU som krävs för ett 4090 var gravt infekterad av 3090/3090Ti som hade de där galna "transient spikes" som det så vackert heter på engelska. Samtidigt känns det som att GPU tillverkarna överdrivit lite med att sätta 1000W som krav på många av de fetare modellerna när det uppenbarligen inte behövs.

Skrivet av Swedishchef_90:

3900x drar 190W I max effekt
X3d ligger väl sub 100? Typ 80?

Såg min 7800X3D dra 80W igår när jag testade Hogwarts Legacy och spelet skulle bygga shaders för första gången. Under spelsessionen låg den bra mycket lägre (minns inte exakt men tror de var 40-ish.

Av Mocka
Skrivet av n0kturnal:

Tycker oftast endgame blir tråkigt ganska fort. Gillar Grim Dawn, har lite lägre tempo, känns mer som att kampanjen är spelet, inte bara nån transportsträcka för att sen grinda samma sak om och om i veckor.
Men LE, absolut inget dåligt spel, hade önskat mer utmanande kampanj.

@Mocka, har för mig att det finns nån sub tab eller liknande på character stats skärmen. Dock som jag fattat det så kommer större delen av din skada från skillsen själva, vilket gör att looten inte blir så spännande tycker jag.

Jaha, får kika närmare på det. Och sant, nu när du säger det så ser man dps när man hovrar över skills.

Av Mocka

Ska bli spännande att se vad de lägger till i patch 1.0
Kört en 30h och gillar det men det är samtidigt svårt att se vad ett nytt vapen ger för ökad skada.

Av Mocka
Skrivet av anders190:

Kortet har varit ute i nästan 1,5 år (lanserad 12 oktober) men fortfarande har inget kort kommit i närheten. 5090 borde nog inte ligga alltför långt bort i tid, känns som vi borde se den inom ett år, sent 2024 eller tidigt 2025. Men upp till Nvidia förstås.

Sist jag läste något så sa ryktet att 2024 skippas helt och att det snarare blir 2025 men det du skrev kanske är ett nyare rykte?

Skrivet av Swedishchef_90:

Ryktet säger att nvidia kommer skjuta på 5000 serien och lansera ett 4090 ti.. Om du behöver det NU så tror jag inte besparingen kommer bli så hög ändå

Oj, det låter rimligt men låter farligt. Bara vi inte får 3000-serien Ti som knappt gav 10% prestandaskjuts. Ti borde ge 20+ tycker jag. Sen undrar man ju lite vart ett 4090Ti hade hamnat i pris med tanke på att korten börjar på 23k.

Av Mocka
Skrivet av Sir Skybalotte:

Kikar på att skaffa ett RTX 4090 MSI GAMING X TRIO. Har ett RM750x med en 3900X bla (resten i sign). Vågar man köra ett 4090 med det nätagget? Såg att det frågats tidigare i tråden, men hade uppskattat lite fler tankar. Also, stämmer det att 70% effekt enbart ger 5% prestandaförlust?

Vänligen,
David

Jag hade kört 850W för att du ska kunna uppgradera CPU i framtiden (tex till 7800X3D som knappt drar något) och ha marginal men du måste inte om du inte kör kortet på max hela tiden. Däremot hade jag undervoltat istället för att sänka power limit, då har du ett svalare kort även i spel som inte är så krävande.

Förövrigt kan din 3900X hålla tillbaka 4090 en del beroende på spel.

Av Mocka
Skrivet av Dizzö:

Sjukt bra. Epic kämpar för bra saker och viktigt att det finns alternativ till Steam som i princip nästan är ett monopol redan.

Så du anser att ha tidsexklusiva titlar är rätt väg att gå?

Av Mocka

Sociala medier (tänker främst TikTok men även Snapchat, Instagram och Fejjan) är nog en av de värsta uppfinningarna som finns och har i sin tur skapat ytterligare onödiga saker som tex "Influensers". Ytterst tragiskt hur det förstör unga människors liv.

Personligen har jag tillgång till sociala medier men har en så pass stor självdistans till skiten att jag på ett naturligt sätt inte blir beroende som många andra. Snarare skakar jag på huvudet de få gånger jag scrollar någon av apparna.

Av Mocka

Borde nästan vara en nyhet på framsidan. Väldigt viktig drivare för alla oss som inte kunnat gå ifrån 537.58 pga. stutter i vissa spel och YouTube helskärm. Nu kom det visserligen en Win11 KB uppdatering som hjälpte en hel del men detta ska tydligen vara den slutgiltiga lösningen.