Inlägg

Inlägg som Ownage har skrivit i forumet
Av Ownage

Registrerad 2004-06-17. Ska bygga min drömdator närsomhelst nu och posta i forumet... Eller kanske nästa år, eller nästa, eller nästa..............

Av Ownage

" Kortare upplevelser bedöms endast fungera för spelprenumerationer där kunden inte investerar i specifika titlar."

folk behöver lära sig vad investera betyder.

Av Ownage

Bra artikel jag hade en Samsung s3 med oled skärm i flera år tills jag tappa den i toan. Sen köpte jag denna sony med lcd som jag har haft i flera år nu och jag ångrar mitt köp. Oled är totalt överlägset i kvalité så alla mina skärmar i framtiden kommer bli oled. Tråkiga dock är att lcd går fan aldrig sönder. Min viewsonic 22" lcd datorskärm är nu 14 år gammal som jag använder fortfarande flera timmar om dagen.

Av Ownage

Usb är en stor röra för mig. Det var simpelt med 2.0, som endast användes till filöverföring och koppla in diverse makapärer i datorn, typ skrivare, mus, tangentbord, usbminne. Nu vill usb också hantera strömförsörjning, bild och ljud överföring. Det blir för rörigt enligt mig och jag tror att usb kommer gräva sin egen grav inom ett decenium.

Av Ownage

Kina var ett land som hade mass-svält kring 1960 där tiotals miljoner dog. Sen flyttade vi dit vår tillverkning. Vi byggde deras land med våran tillverkning, och idag har dom gått vidare till egen utveckling och produktion i princip alla branscher. Deras produkter konkurrerar idag med västeeländska produkter, och blir mycket snabbt ett starkt och självständigt land. Dom köper upp västerländska företag, utvecklar många städer i Africa, och får mer och mer världsligt inflytande. Om 50 år så är det kina som styr världen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ownage
Skrivet av xeRoos:

Då sambon vägrar TV i sovrummet, så konsumeras Youtube på kvällen genom telefonen. Självklart är man lat och vill inte få telefonen i nyllet, alternativt att den åker ner i golvet.

Lösningen:
https://i.ebayimg.com/images/g/H-kAAOSwgaNc2n19/s-l1600.jpg

Jag slumrar alltid till med telefonen i handen så den faller på mig/golvet. Den där prylen lägger jag en beställning på när jag kommer hem ikväll!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ownage

Om ni inte har problem med övervakning, skicka mig eran webbhistorik, era sms konversationer, era email och gpspositionhistorik.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ownage

Jag har haft surface pro 4 i många år nu men är så trött på antalet ingångar/utgångar är så få. Har bara en usb ingång, ingen ethernet, inge hdmi, dvi, vga utgång. Så jag köpte till donglar och usbhub med ethernet för att få allt jag behövde. Surface pro är bäst när det gäller vikt och vara portabel vilket var anledningden till att jag köpte den, men nästa bärbara kommer bli en med fler inutgångar vilket betyder nånting annat är surface pro.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ownage

Mycket snyggt!! Men korkat att du behåller loggan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ownage

Usb: hej vi släpper ny usb
Världen: NEJ

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ownage
Skrivet av qaws:

Jag tolkar det som att det kraschar även om du kör utan grafikkortet och kör Intels integrerade?

CPU är extremt osannolikt. Jag har felsökt tusentals datorer och har enbart stött på en felande processor vid ett tillfälle, och då var det en "barnsjukdom".

Hur som helst, sånt här kan va svårt att felsöka och tyvärr kommer ingen kunna säga med säkerhet vad du ska byta för att det ska bli bra. Men utifrån din beskrivning hade jag personligen gjort:
1. Provat med ett annat nätagg och starta furmark.
2. SSD'n går tyvärr inte felsöka på samma sätt som gamla traditionella hårddiskar. Men en felande SSD kan absolut ge krascher. Effektivaste sättet att felsöka SSD är att koppla ur den och ansluta någon annan intern/extern hårddisk och installera Windows och prova Furmark.
3. Sista utväg moderkort.

Jag gissar på att du varken har moderkort eller psu att prova med. Har du övervägt att lämna in den hos en lokal reparatör, det brukar gå att få en felsökning för 300-600kr.

Hej igen, jag gjorde en chansning och gick på det första du föreslog, så jag köpte ett nytt billigt 400w nätagg för 350kr från inet, och nu när jag startar furmark så kraschar inte datorn! jag kör testet samtidigt som jag skriver nu men jag tror problemet är löst tack tack

Av Ownage

datorn kraschar och startar om

hej,

min stationära dator kraschar och startar om slumpmässigt utan bluescreen. ibland kraschar den 3 gånger per idag, ibland 1 gång per vecka. Om jag tar ut grafikkortet ur datorn så kraschar datorn mer sällan, men kraschar ändå. Jag utnjyttnar sällan datorns maximala kapacitet, endast 2d spel och twitch/youtube/discord, 2 skärmar.

tester som jag har gjort.

*memtest84, kört 4 pass som tar 2-4h, gjort detta ett par gånger och inga errors dyker upp

*chkdisk, inga problem hittas på min ssd

*prime95,
-datorn kraschar efter alltifrån 30min till 4h

*furmark, datorn kraschar så fort jag trycker på start knappen för testet.
- om jag tar ut grafikkortet ur datorn så kraschar inte datorn med en gång då cpuns inbyggda grafikdel belastas.

*temperatur observationer
- under vanlig användning så blir inte temperaturerna höga, 60 grader för cpu och moderkort, 45 grader gpu
-under stress test med prime95 så blir cpun och moderkort 100 grader max (har bytt kylpasta på cpun, hjälpte inget med temperaturen)
-datorn är dammfri, blir 100grader max under prime95 även utan sidoplåt på datorn

*jag använde multimeter och testade alla spänningarna på psun, och spänningarna låg inom toleranserna.

*övrigt,
-har installerat om datorn flera gånger, funkar inte.
-givetvis är alla drivrutiner uppdaterade för alla tillbehöver och etc.
-bios är uppdaterat
-w10 är alltid uppdaterat
-dvd läsaren har varit urkopplad för att utesluta den också

jag tror att det är antingen fel på cpu, moderkort, eller psu, men troligast moderkort eller psu. hur går jag vidare med att utesluta och hitta felet? jag har ont om pengar och har inte råd med testredskap och etc. och om jag köper ny del så måste jag va 100% säker på att det är just den delen som det är fel på.

specs:
intel i3-4330
msi z87-g55
nvidia gtx 960, 2gb
8gb ddr3 kingston
250gb ssd OCZ-arc100
cooler master 500W (rs 500 acab b1)

Av Ownage

Jag tycker inte om facebook, men detta kan faktiskt bli bra. Decentralisering och kryptering är ända lösningen till skyddad integritet och demokrati i det långa tidsperspektivet. Synd att bara dom största företagen kommer ha råd för en nod, vilket kommer leda till att storföretagen kommer få kontrollen över hela valuta systemet och göra godtyckliga egoistiska beslut om hur systemet ska funka.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ownage

Den som håller i infrastrukturen för digitala transaktioner kommer få en oerhörd makt över folket. Övervakning av alla politiska fiender, regimkritiker, journalister och medborgare. Och det lustiga är att det redan har börjat. Sök på paypal account freeze eller liknande. Paypal spärrar transaktioner som dom anser är suspekta. Är rätt säker på att swish transaktioner går igenom ett ordfilter också. Folk borde handla mer med kontanter om man vill slippa morgondagens massövervakning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Ownage

har väntat hundra år på en mobil utan kamera fram. hade köpt direkt om jag hade haft pengar

Av Ownage

ångerrätt prenumerering

Fick ett mail på att min prenumerering på antivirus har förnyats på 400 spänn. Tydligen har jag ett års prenumerering och har helt glömt bort att ta bort den auto renewal skiten. Gäller 14dagars ångerrätten? Eller är det andra regler för denna typ av avtal. Antivirus bolaget är stationerat i eu. (bitdefender)

Av Ownage

nätverksleverantören har gett mig i uppgift att använda pingplotter under 24h och skicka dom resultatet. återkommer senare hur det löste sig, men en massa rött är det iaf med packet loss, 70% package loss så det är nånting fel helt klart

Av Ownage

@Leedow:

jag har ingen annan dator men jag provade på telefonen med nån slags analys app. se bild.
men tror inte det är routern som jag skrev tidigare. jag provade koppla ur routern ur väggenuttaget och körde datorn direkt till vägguttaget utan router och det var fortfarande samma problem. så routern är det inte. men eftersom telefonen upplever samma problem så borde det inte vara fel på datorn. kanske är fel på leverantören

https://i.imgur.com/334Hh8F.png

Av Ownage

nätverkspikar varje sekund

Hej,

Har haft detta problem i ett halvår.
Varje sekund så går hastighet från full till 0. se bild (data för twitch video stream)

Jag har installerat om datorn flera gånger, löser inte problemet.
spelar ingen roll om det är wifi eller kabel till routern.
spelar ingen roll om det är spotify, netflix, twitch, youtube, gaming
spikar hela tiden oavsett om det är 480p eller 1080p video stream
jag har uppderat i windows update, löser inte problemet
jag har gått in i enhetshanteraren och uppdaterat allt som har med nätverk och göra, funkar inte
jag kopplade ur routern och kopplade in datorn direkt in i bredbandsuttaget i väggen (fiber stadsnät) och det löste inte problemet heller. så inget fel med routern.

hur löser jag detta?!

dator: microsoft surface pro 4, 4gb/128gb
os: w10, version 1809

https://i.imgur.com/db3AZtZ.png

Av Ownage

Hade en mx510 i många år. Men jag tog bort pinnen som släpade på skrollhjulet så att det där ljudet och klickande feedbacken försvann. Då blev skrollhjulet tyst och super smooth. Köper definitivt.

Skickades från m.sweclockers.com