Inlägg

Inlägg som dagas har skrivit i forumet
Av dagas

Hur får man 2 skärmar i Windows Remote Desktop?

Tidigare har jobbet använt gamla programmet för Remote Desktop när man loggar in för att jobba hemifrån. Där var det inga problem att använda 2 skärmar.

Nu kör vi med Microsofts app från MS store och hur jag än försöker lyckas jag inte hitta hur man använder 2 skärmar. Jobbets skrivbord hamnar ena eller andra skärmen men aldrig båda. Inställningar för skärm får inte ändra på vanligt sätt som man gör på egna datorn eftersom det är fjärrskrivbord. Hittar inget i appen om det heller.

Går betydligt sämre att jobba nu med bara en skärm och jobbets IT säger bara att de inte har någon aning vad som är är fel och verkar inte tycka det är något problem.

Uppdaterade till Windows 11 för någon påstod de lyckades få 2 skärmar med det men inte 10 men gjorde ingen skillnad för mig.

Tacksam om någon vet hur man gör. När man söker på nätet är all info om gamla programmet inte det nya som man laddar ner via Windows App Store eller vad den heter. Men jobbet stödjer inte gamla versionen längre.

Nya är en röd symbol medan gamla ser ut som något från Windows 7 tiden.

Av dagas
Skrivet av tBiorrith:

Varför reklam? Kan man inte göra som i film och ta in produktplacering istället?

Så kan man döda aliens med Head and Shoulders shampoo istället för kulspruta?

Av dagas
Skrivet av jnsson:

Jösses, är det redan 10 år sedan Dragon Age: Inquisition kom ut.

Minns hur jag köpte ett begagnat Radeon 280X för att spela det. Det känns inte som så länge sedan.

Men jag tycker inte serien varit densamma sedan Origin. Båda tvåan och Inquisition var betydligt sämre men får hoppas på nya är mer som Origin.

Av dagas

Känns som gedigna paket för de flesta. Sett det chassit blivit renommerat också. Vet inte om det är något att ha dock. Kanske dags för en recension av det.

Av dagas

Svårt runt 4000kr numera. Förr fick man bra kort för det. Men jag skulle nog ta Radeon 7600XT 16GB. Finns från 4100kr och inget annat ger 16GB för runt det priset förutom intel.

Annars 4060 för 3649kr. Ungefär lika bra men med bara 8GB VRAM.

Annars titta på begagnade 3060ti för ca 3000kr som är bättre men då begagnad med vad det innebär.

Av dagas

Har Apple Care men aldrig behövt använda det.

Hemförsäkringens självrisk är 1800kr för att gå 900kr var det så dyrt. Dessutom är det väl avdrag för ålder och generellt bökigt att ha med försäkringsbolag att göra. Fick inte ett smack av Folksam när min dotter hade sönder sin tablet. Enda gången jag använt försäkring i mitt liv där jag faktiskt fick något var vid brand då hade jag if tror jag. Frun har Folksam via jobbet så därför har vi inte if längre men tycker inte folksam är roliga att ha att göra med.

iPhones är också svindyra att laga utan försäkring.

Bästa är förstås om man undviker ha sönder sakerna.

Av dagas

Ser lik ut 3310 som de gjorde en remake av för några år sedan. Den hade batteri man kunde byta ut precis som på gamla goda tiden. Men någon större nytta av sådana här telefoner har man väl tyvärr inte idag. Barnen vet inte vad knapptelefoner är och även gamlingarna har bytt till smartphones för länge sedan nu. Så är väl lite av en hipster grej, eller om man vill tvinga sig själv att använda mobilen mindre.

Av dagas

Bara en tidsfråga innan de köper saker åt en utan någon input alls baserat på vad de vet om en. Skulle inte förvåna mig om om ett antal år folk låter AI göra allt från att göra deras inköp åt dem till att rösta åt dem. Är ju redan nu folk som premenurerar på matkassar och annat och algoritmer bestämmer vad man lyssnar på och vad man tittar på och vad för varor som föreslås köpa.

Kanske låter absurt nu men skulle man på 90 talet berätta om hur övervakad man är idag skulle de bara skrattat åt en och säga att folk aldrig frivilligt skulle fylla sina hem med mikrofoner och kameror kopplade till Amazon och Google mm

Av dagas
Skrivet av spicy_mama:

Folk lever i inflations förnekelse. Tycker det är en bra telefon för pengarna räknat tidigare priser

Med tanke på att ingen under 40 har varit med om inflation som vi haft senaste åren år det inte konstigt att man förnekar det. Jag personligen klagar fortfarande varenda gång man handlar mat i affären.

Man lever på hoppet att priserna ska bli mer normala igen och förnekar att detta är nya normala. Att budget GPU kostar 3999kr när man förr fick high end kort för det eller att mobiler och iPad är så dyra är svårt att acceptera. Och ännu svårare att ha råd med för inkomsten har inte ökat på samma sätt.

7 år av uppdateringar är dock ändå ett bra argument. Det blir mindre än 1000kr per år att äga den. Förutsatt att man inte tappar den och den går sönder under tiden då. Vet inte vad pixel kostar att laga men det är ett stort problem numera när en iPhone kostar typ 7000kr att laga skärmen på.

Finns fortfarande budget telefoner som Poco och Xiaomi men de har inte uppdateringar så många år ännu.

Av dagas

Min första och ännu enda iPad är en iPad Mini 6 som jag köpte när den kom i slutet av 2021. Känner absolut inte något behov av något snabbare än den A15 som sitter i den.

M4 skulle vara mer intressant i Mac mini eller nått.

Av dagas

Har du kollat på en luft/luft? Kostar betydligt mindre i inköp typ 15-20k.

Du får visserligen inte nytta av vattenradiatorer och liknande som jag antar du har pelletpannan ansluten till men jag kör med vanlig luftvärmepump och värmer huset rätt bra även om det blir lite ojämt komfort så ett par grader lägre i de rum som är långt från pumpen.

Räkna även med att en värmepumparna håller 10-15 år så du måste ha sparat ihop till en ny sådan på 10 år.

Ska du ha luft/vatten så beror det på ränta du får. Fonderna ökar kanske med ca 6% om året efter skatt så om räntan är typ det kan det vara värt det men inte om den är 10% eller mer.

Av dagas

FPS. Men beror på. Väljer alltid 60 före 30 på konsol. På dator minst 60 men gärna runt 120. Skulle dock inte välja säg 240 över 120 om det är mycket sämre upplösning.

Men valde FPS för är så trött på 30 fps spel som tyvärr börjar komma tillbaka igen på konsol.

Av dagas

Jag skulle nog valt 4070 Super. Ganska mycket bättre än vanliga 4070 och inte så mycket sämre än 4070ti.

7590kr så inte så mycket dyrare än 4070 men ganska mycket billigare än 4070ti.

Inte koll på just denna modell men borde duga. Den drar inte så mycket ström så borde inte krävas extrem kylning. https://www.proshop.se/Grafikkort/Inno3D-GeForce-RTX-4070-SUP...

Av dagas

Vilken specifik modell är det?

Av dagas

Det är lite roligt hur man på den tiden tyckte 5800 Ultra drog extremt med el och blev varmt. Enligt Techpoweredup har den ett föreslaget nätaggregat på 200W. Numera drar korten betydligt mer än 200W själva. Men då var separat ström inte något som behövdes. De flesta Korten drog typ 30W vilket är att jämföra med GT 1030 idag. Men bara något år innan hade grafikkort inte ens kylfläns än mindre någon fläkt.

Det är otroligt hur kort numera är enorma mot då och drar mycket mer energi. På 90 talet drog de inte mer än ett ljudkort.

Av dagas

Trodde först de tillverkade nya men är bara att de samlat in gamla och fixar till dem.

Är väl svårt att tillverka gamla saker på nytt då alla leverantörskedjor inte finns kvar. Delarna inte längre tillverkas osv.

Skulle gärna se SONY återlansera WEGA CRT TVs annars. Och tex Nintendo tillverka helt nya NES osv. Inte NES mini utan riktig konsol som kan spela kadetterna.

Av dagas
Skrivet av Grumbledock:

Ytterligare ett skäl att inte använda Youtube, en plattform full av politisk desinformation och diverse wannabes som vill ah en "plattform" för att slippa jobba.

Någon enstaka gång per år är det värt ett besök, då oftast för någon konstruktionsvideo och de är turligt nog oftast reklamfri. Resten? Bara skräp som iaf jag klarar mig gott utan. Spel de spelar jag själv, nyheter finns att läsa och allt annat finns att tillgå i vettigare format utan 95% reklam och produktplaceringar.

Pinsamt. Vissa av oss minns vad Youtube en gång var...videos som buffrade klart, kunde spela smed släkt skärm och reklamen var minimal. Kanske inte lika snabbt som nu, men långt mycket användarvänligare

Håller inte med alls. Betalt för premium så får inte reklam. Använder youtube mer än annat. Finns massor med bra youtubers. Följer allt från små med typ 1000 följare till stora som LTT. Förutom tech finns massor med bra kanaler för historia betydligt bättre än något på TV. Ekonomi, filosofi, eller bara ren underhållning. Finns massor. Självklart mycket skräp också och sådant som är vinkat till höger och vänster men att säga att allt är skräp är verkligen att ta i. Det är som att säga att alla böcker är propaganda bara för att man bara läst Mein Kampf och Das Kapital.

Av dagas

Min dotter spelar på Wii U ibland. Du behöver inte senaste grejerna. Äldre kan ofta ha betydligt billigare spel också.

Hon har min Series S i hennes rum nu också. Men hon är nöjd med minecraft på Switch med men vi bytte till Series S för laddningstiderna är snabbare och hon och jag båda tyckte det tog så lång tid att ladda in världen när vi skulle spela.

Av dagas

Visste inte att detta fanns. Trodde det bara var burk eller stor kompressormaskin som gällde.

Lite dyrt men nog bättre alternativ än att blåsa med munnen.

Av dagas

50000kr har jag aldrig lagt på något i mitt liv förutom hus eller bil. Så måste bli betydligt billigare innan jag har råd.