Inlägg

Inlägg som kranked har skrivit i forumet
Av kranked

En G3 iBook är en mycket trevlig bärbar om man vill köra linux och ha en surfdator.
Äger en G4 iBook och kör debian på den, fungerar mycket bra även om sleepmode på g4orna är i utvecklingsstadiet. På G3orna funkar allt, även wifi. Skitfin liten burk och med linux går det fort.

Av kranked

för er vars metisse laggade - kanske ska ordna accelererad 3d i X innan ni klagar?

Av kranked

kul tråd

spectrum zx (z80)
c64
3 x 386 (riktigt gamla grejjer)
486 (minns ej klocka, forntid!)
p75
p90
pII 266
k6-2 3d 333
k7 600
thunderbird 1333
p4 2.2
p4 2.8
p4 3.0
ppc g4 800

Av kranked

Själv kör jag en iBook G4/800/640m. Har aldrig upplevt den som seg eller ens att den har swappat. Trivs finfint med burken och använder den minst lika mycket som min desktopburk (2.8ghz p4, radeonkort, gnome osv).

Har ett par vänner med p4m 2.2ghz pc laptops, dessa kör win2k och det tar sjukligt lång tid att göra saker på dem. Att boota tar väl 2-3 minuter bara det.

Använder burken till programmering/surf/mail/musik/film och sånt. Ska väl tillägga att jag kör linux på den iofs, OSX verkade väldigt trevligt och flöt på fint men jag trivs mer i evilwm och "äkta" GNU-miljö.

Av kranked

leta i bios eller på ditt nätverkskort (om du har ett, och då menar jag i dess bootinställningar) efter Wake-On-LAN/Wake-On-Time/Wake-On-Call så kanske du hittar de du söker.

Av kranked

iBook G4 med OS X eller Linux. bra med batteri och går att få till hyffsat pris.

Av kranked

Solaris kör vi på sunblade-maskiner och även sunray-stationer på skolan, det är riktigt hemskt.
Eller ja, det ser ju likadant ut som vilken unix som helst men det är INTE snabbt nånstans.

Tacka vet jag intelburkarna med linux, synd att de terminalrummen ligger långt bort på andra sidan campus

Av kranked

Jag läser Datateknik 180p på KTH. Kan varmt rekommendera det om man inte är rädd för matte. Man blir garanterat i Sveriges toppskikt när det gäller matematik och programmering.

Många av dessa 120 och 160p utbildningar är verkligen onödiga och lär ut folk att slänga sig med hypade flumtermer och lär sig inget praktiskt vettigt. Som någon sa, det behövs inte mer folk som kan rita intuitiva bilder med cirklar.

Väljer man att bli teknolog så blir man just det, ett civ. ing program är teoretiskt och man blir verkligen akademiker. Men det är inget negativt då man kan slå upp godtycklig sida i Art of Computer Programming och förklara för alla andra vad som verkligen står där.

Vill man å andra sidan bli kodslav eller stå o svettas på mycom så kan nog gå ngn kass utbildning och kasta bort sin karriär.