Inlägg

Inlägg som Ice Frontier har skrivit i forumet
Av Ice Frontier

Hehe!. Kul att det funkar fint för er äntligen!

Sailor.. Hur långt har du till din station?

Hur är det egentligen med hastigheterna.. Från början trodde jag det var 26/26 eller 13/13 som gällde.. Men sedan har man ju sett att folk får allt mellan himmel och jord.. Men Bostream sa nyligen att 13/13 var vad jag kunde få?

Av Ice Frontier

Well.. nån som har hört nåt nytt?

Tänkte det vore trevligt att återupplvia denna fina tråd

Jag har fortfarande inte fått besked om vad jag får trots att man skulle få det bara ett par dar efter att stationen uppgraderades. Det gjordes för en vecka sen här.

Av Ice Frontier

hej och tack för alla svar

Grafikkortet är ett Radeon 9800 np All In Wonder.

Ok. det ska alltså finnas en switch nånstans på kortet för att ändra mellan 50 och 60 hz (jo jag vet vad hz är).

Men går det verligen inte att ordna med mjukvara? Det går iaf i Linux och beos har jag läst mig till.

Anledningen till att jag vill kunna skifta mellan 50 och 60 hz är att jag kollar på en del divx filmer som är ntsc, dvs 60 hz. Kör man det i pal (50 hz) så hackar bilden som alla vet.

Tyvär kan jag inte bara byta till ntsc då min tv inte accepterar det genom svideo.

Jag är säker att den klarar pal60 eftersom jag provade själv med ett sigma designs x-card när jag ägde ett sådant en gång för länge sen.

Anyway. Tv'n står ca 13 meter från datorn så en s-video kabel är i princip det enda alternativet. Scart-Rgb är det bästa och då funkar det garanterat, men jag vet inte om det finns så långa kablar plus att AIW kortet har bara en dvi utgång och den använder jag till monitorn redan.

hmm.. en fråga till.. kan man ha flera grafikkort i datorn? .. Såg att ett radeon 7000 PCI inte kostar mer än 300.. man kanske kunde använda vga utgången på den till rgb-scart.

Nån som vet?

Av Ice Frontier

Med telia adsl kan du nog glömma det

Av Ice Frontier

ok.. tack. men jag vill inte ha ntsc då mintv inte klarar det. Jag vill ha pal60. har sett att det visst finns i linux, så det borde ju funka i windows oxå.

Av Ice Frontier

PAL60 på Ati kort?

Vet nån om det går?

Och isåfall hur?

Jag har sökt i forumet och hittar inget.. på nätet är det bara en massa turkiska och polska sidor jag inte fattar ett skit av som pratar om PAL60.

Anledningen till att jag vill kunna köra pal 60 är att min tv ej klarar ntsc genom svideo. Pal60 skulle kunna funka, men det finns ej på ati's kort.. eller?

EDit:.. arrrghhh.. ingen som har en aning??

Av Ice Frontier

Ok. .tack för svaret gamers. Men BBB har ändå 25ggr upload för samma pris som tex telia 2/0,4.

Visst är det en annan teknik och telias vinst är ju rätt saftig men BBB kan ju inte vara dumma i bollen heller.. Så att så himla dyrt kan det inte vara med lite högre ul.

Av Ice Frontier

Gamers.. varför är det uploaden som kostar?

Om det vore så är det väl lite konstigt att bbb kan ha 10/10 för samma pris som telia 0,5?

Jag mailade till killen och förklarade skilnaden mellan bits och bytes.

Av Ice Frontier

Jag har inte orkat läsa precis hela tråden. men om man ringer supporten och frågar snällt vad som kan vara fel och om man gör så ett antal gånger utan att någon talar om att den utrustning man har troligtvis är inkompatibel med den levererade tjänsten så skulle jag också vara förbannad.

Och till skilnad från en del andra har jag inga större problem med att tro på Trauma.
Jag har själv varit i kontakt med både Bostream, Telia och Com Hems internet support med VÄLDIGT varierande resultat.
Dvs att har man tur kan man "träffa rätt" och få nån kille som förstår vad man vill och som dessutom bryr sig, men allt som oftast är det nån korkad brud som sitter med en faq på 10 frågor som enda hjälp. Ligger problemet utanför dessa så utgår bruden automatiskt från att man själv är dum i huvet och blir genast otrevlig.

Kan nämna att jag ringde till Bostream i förra veckan för att försäkra mig om att jag verkligen skulle få vdsl och inte adsl. Tjejen som svarade hade ingen aning om vad jag menade.
Bara för att testa frågade jag dessutom om tjänsten har full duplex och vad min ping till gateway kommer att ligga på. Då blev det bara tyst i luren.

Alltså.. vem som helst som har en hand att hålla luren med och en käft som funkar kan jobba på kundtjänst på åtminstone Bostream. Enligt min erfarenhet alltså

Ontopic:

Jag skulle valt Com Hem 8/1 alla gånger över Bostream 2,5/0.75. Jag känner ett flertal som nyligen har uppgraderat från just X-Stream till Com Hem 8000 och de är väldigt nöjda.
DE ligger på ca 900-950 KB/sec ner och ca 115-118 KB/sec upp jämfört med ca 295 KB/sec ner och ca 85-90 KB/sec upp med X-Stream.

Så om man klarar sig utan fast ip tycker jag valet är klart!

En sak till. Man vet aldrig.. Com Hem kanske får för sig att öka farten igen snart. tekniken klarar ju mer. En 8/2 eller 8/4 lösning skulle troligtvis bli extremt popular då Com Hem finns på många ställen där enda alternativet är adsl och den tekniken klarar som bekant inte mer än max 1 mbit upp.

Jo. jag vet att adsl2+ klarar mer men det känns avlägset. Com Hem skulle kunna göra det med befintlig hårdvara.

Edit: OK.. det verkar som det inte är så avlägset iaf. Läste precis att Telia oxå ska levererar adsl2+ innan årets slut.. Det skulle ju vara great. Iaf om de har 3 mbit upload som alternativ.

Av Ice Frontier

Nån som minns när de pratade om en mp3 encoder för 3DFX?

Av Ice Frontier

cse.. men du.. Jag väntar på bostream vdsl just EXAKT därför att jag vill komma in på "hårda hubar" och så jag får leka med de stora pojkarna där. Annars skulle jag PERSONLIGEN klara mig utmärkt med tex 2/0,5 eller så.

Och believe me.. Det är folk som jag som driver utvecklingen. Annars skulle vi ha mer priskonkurens och mycket mindre fokus på hastighet.

Ska bli så underbart skönt att kunna dela med mig av mina semesterfilmer med hela släkten och alla vänner utan att det går i snigelfart!

Av Ice Frontier

Ärligt talat så tror jag inte på att det är klart här förräns jag har min första terabyte nerladdad.

Måste nog ringa och tjata lite idag med, för sähkerhets skull.

Av Ice Frontier

JohanS.. hmm.. är verkligen xstream skanovas prylar?.. har för mig att det är bostreams egen lösning.. Jo.. är ganska säker på det. Hur skulle de annars kunna erbjuda 2,5 mbit för 249 medans telia tog nå på 300 för 0,5.. som det var på den gamla goda tiden.

hmm. ok.. sen var det ju iof skanova som tvingade bostream att höja priset så.. men det känns ändå inte som deras lösning.

Av Ice Frontier

28/1 är bättre än 8/1 men personligen skulle jag mucho hellre ha tex 8/2 än 28/1.

Att säga att dsl tjänster aldrig håller vad de lovar är väl att ta i lite. Jag har telia 8000 och det funkar kanon med fin ping och allt. har man hara en tcp optimizer installerad så förlorar man inte så mycket dl när manladdar upp heller.

Visst är fiber bäst men det är dyrt på de allra flesta ställen. Jag tror personligen att utbyggnaden av fiber kommer att bromsas om vdsl eller udsl kommer att mogna de närmsta åren. 10-20 mbit eller mer dubbelriktat kommer att räcka i några år för de flesta.

Av Ice Frontier

Jultomten.. yes.. det vore fint.. men det är väl bara adsl2+ som klarar mer än 1 mbit upp va?

Av Ice Frontier

Ring och fråga dem vad de tror du kommer hamna på för hastighet ungefär.

Av Ice Frontier

ok då

Av Ice Frontier

hmm.. är verkligen X-stream tjänsten baserad på adsl?.. Jag är inte kung på sånt men jag vet att den definitivt inte är standard. Det är därför den funkar upp till 7,5 km oxå tror jag.

Det fanns ju 5 mbit på gamla bonet tiden på en del ställen. Då kunde man oxå beställa flera ip nummer minns jag. Anyway.. 5 mbit kanske är vad den nuvarande elektroniken i stationen klarar (x-stream asså). Så det är kanske är relativt billigt för dem att ge denna uppgradering.

Av Ice Frontier

Det är 314 pers som läst tråden, 49 som röstat och 13 som svarat inklusive dig.

Är de också under två år tycker du eftersom de inte bara läser tråden utan ofta röstar och svarar??

Headern beskriver ganska väl vad den handlar om eller hur?

Jo svaret ligger i att en del människor har humor samtidigt som de vet om hur illa Bostream har betett sig.

Btw.. håll dig borta från mina trådar i fortsättningen! Det är stor risk för att de blir minst lika barnsliga.

Btw2.. Jag skrev först ett annat svar med en massa F**k You's och "Die asshole", jag berättade lite mer vad jag egentligen tycker om såna som bara klagar, men jag ångrade mig och skrev ett snällare svar.

Av Ice Frontier

kallekofot.. det gjorde du rätt i. Jag har fn Telia 8000 och det funkar kanon. Men jag bor nära stationen (strax bakom biblioteket) så jag kan förhoppningsvis få vdsl hit å d vill man ju ha.