Inlägg

Inlägg som Ice Frontier har skrivit i forumet
Av Ice Frontier

Igår testade jag grannens lina.. Killen har fått vdsl och det funkar klockrent.. 2 MB/sec utan problem.

Till mig sa de att det bara fanns adsl i stationen två dagar efter att min order efter sex månaders väntan ÄNTLIGEN hade gått iväg och allt var klappat och klart för VDSL enligt kundtjänst.
Så jag avbeställde.. weeee..(bitchade kraftigt den gången men som vanligt hjälpte det föga).

Killen hade ingen aning om varför det blivit sådå han visste att man lovat mig vdsl.
Det hette att det kunde bero på materialbrist.. Nästa dag var det enligt nån annan på kundtjänst bristande kundunderlag.. Sedan hette det lite hemligt att bbb har bestämt att alla vdsl portar skall reserveras för företag.. Men min kompis plus ett helt gäng har fått det ändå.. Men inte jag såklart.

Jag klagade så hårt jag vågade.. och då lovade man att göra ett undantag för mig..
Men det kommer ta en hel månad.. De kommer garanterat att blåsa mig den här gången med.

Jag har numera nervproblem. (ryckningar i ansiktet a la Diane Chambers i Cheers eller inspector Dreyfus i rosa pantern) och dessutom allvarliga magproblem.

Nej jag skojar inte.

Jag känner mig som Fox Mulder när jag har med Bostream att göra.. Man skalar av lager för lager och man tror man får veta sanningen.. Men det slutar alltid med att det inte blir som man trott och man får veta att man blivit "felinformerad"* återigen.

Den här månaden kommer utan tvekan att bli den längsta nånsin i mitt patetiska liv.

*Felinformerad=en omskrivning för att bli ljugen rakt upp i ansiktet.

Av Ice Frontier

Dohuane.. Från det att de säger att stationen är uppgraderad tar det ca tre veckor innan du kan surfa.

Om de inte ljög vill säga.

Av Ice Frontier

Hej igen noob.. yes.. det är en teori. De sa dock till honom när han ringde idag att det skulle bli vdsl 13/13.

Av Ice Frontier

alltså.. jag bli GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENNNNNNNNN!!

De jag har ju avbeställt mitt scream pga att de RINGDE till mig mig och sa att det inte blir nåt vdsl här!!
För övrigt så ringde jag till dem idag och nej det är minsann inget vdsl här!!!!!!!!

Vad håller de på med?!?!?!

Fler svar plz!

No offence noob jag vill ha det från flera källor.

Snälla!. snabbt!:. jag blir knäpp!:.hihihiohohoh aaaaaaaaahh.. nnnneeeejj... aaahh.. mörda.. döda.. lemlästa.. hghmmm.. hihi

pleeeeeeeeeze

ok.. hittade lite info här på swec. det ÄR ju vdsl..

Nån som har nån teori om hur min kompis kan få vdsl samtidigt som bostream säger till mig att stationen inte är utbyggd för vdsl?

Av Ice Frontier

Speedtouch 510V adsl eller vdsl??.. snabbt svar please!!

Yes.. please.. svara snabbt.. Enligt bostream är det bara adsl här men kompisen i samma hus har fått ett 510v.. Är det vdsl eller adsl.

mkt tacksam för snabbt svar.

Av Ice Frontier

Kraftigt försämrad HD prestanda.

Jag har på sistone lagt märke till att när jag kopierar all min pr0n från download disken till en annan disk så är överföringshastigheten runt 15 meg i sekunden. Tidigare låg det lätt över 30-40 meg i sekunden. Dessutom tar det lixom en stund efter varje fil har kopierats till näst kan påbörjas.. Känns väldigt slött.

Systemet är ett i875 med en 3.2 ghz nw @ 3.6 ghz. Diskar är raptor 74 gig och ibm 180 gig. Båda är defragmenterade och inte ens halvfulla.

Nån som har nån teori?.. Kom ungefär samtidigt med sp2 men jag kan inte säga säkert..

Av Ice Frontier

Toxi.. Du behöver inte förklara för mig varför en lan lösning är bättre, jag vet det väldigt väl. Annars hade jag inte hållt på med detta lr hur?. Det är en annan sak att försöka få människor som knappt vet vad internet är till att betala 125000 för skiten.

Av Ice Frontier

ok.. Tack för Era svar!

Toxi.. Vet inte om jag håller med om att dsl är skit. Lan finns ju på väldigt få platser jämfört med dsl, plus att det är dyrt på kort sikt.

Anyway.. vad är fördelen med cat 6 över 5e?. trodde de klarade samma hastighet.

Fiber blir för dyrt då jag inte kan göra installationen själv så det får bli tp.. Räcker ju ett antal år iaf med 1000 mbit.

Av Ice Frontier

Toxi.. 13/13 var ett alternativ för mig även om lösningen egentligen är sämre och mindre kraftfull än en lan lösning då jag inte är diktator i brf'en där jag bor

peakk.. nej du misförstod mig.. Jag undrade hur mycket dyrare det är med fiber ändra fram än att använda tp sista biten från switch till lägenhet. Det var en kille på jkpg energi som tyckte att det kunde vara en lösning genom att vi kunde "slå ihop" flera brf's (finns åtta små i fyra huskroppar) då kostnaden för grävning av fiber samt switchar skulle minskas radikalt.. Och viktigast av allt.. vi kanske har en chans att ro iland det här överhuvudtaget. De kräver nämligen minst 15 aktiva.. Å det är svårt att få i en förening med 20 lägenheter.

En annan fråga: Hur känslig är utp resp ftp för störningar? Jag har varit uppe på vinden och krälat och hittat var kabel tv ledngarna går ner.. Kan man trycka ner tp'n i samma kabel rör kanske?

Isåfall är det svårt?.. provade att köra in en tp kabel (utan plugg och det gick hyfsat lätt).. men det är ju skillnad på bara nån meter och 15-20 meter.

Ok.. många undringar.. hoppas det är hyfsat klart vad jag menar!

Av Ice Frontier

uähh.. ok.. Det är mao inte nåt alternativ med fiber.

Klarar verkligen cat 5e 1000 mbit utan vidare?.. Är det inte känsligt?

Eftersom bostream ångrat sig och skiter i att leverera vdsl där jag bor, efter att ha lovat det i sex månader så måste jag dra igång ett lan projekt i brf'en igen.

Hur svårt är det egentligen att bygga att fastighetsnät? Jag bor i ett trähus.. Alltså ingen betong att borra i.

Dotcom ska ha typ 55 tusen för att dra till 20 lägenheter. Ser man till materialkostnaden så är den som följer i min fantasi

900 meter cat5e=2250:- med moms för utp, 2700:- för ftp. Vad är skillnaden?

Sedan tillkommer "vägguttag" 20 st= ca 1300:-

"pluggar" till kablarna= 250 för 100 st.

Sedan tillkommer några hundralappar för tänger osv.

Hur mycket har jag glömt?

priserna är tagan från komplett.se

Totalen blir ca 4 tusen för allt om jag kan dra i någon luftkanal eller så så allt blir dolt. Annars tillkommer några tusenlappar för kabelkanaler och borr.

Av Ice Frontier

Vad kostar fiber?

Nån som har pejl på vad det kostar extra per lägenhet at bygga ett fastighetsnät med fiber istället för cat6 eller 5e?

Det är 22-26 lägenheter som skall byggas ut.

Alltså..bara själva ledningarna, inte switch.

Av Ice Frontier

Jag skulle valt ett 6800 ultra före ett 800 PE

pe't kanske har en liten edge just nu men jag tror at ultrat kommer att göra bättre ifrån sig i de spel som kommer det närmaste året.

Av Ice Frontier

Toni.. Troligtvis har du rätt. men jag är inte den som förlåter och glömmer så lätt.

Troligtvis har man ingen rätt alls mot dem men jag ska iaf försöka ta reda på om de verkligen kan bete sig så svinaktigt utan vidare.

Jag återkommer när jag vet mer om detta.

Av Ice Frontier

Toni.. Att de ljuger har jag fått erfara flera ggr nu så jag vet, men jag undrar om det är tillåtet att ljuga och vilseleda kunder på det sättet.

De har ju faktiskt snuvat Vattenfall/jönjöping energi på kunder då vi innan bostream kom med sitt erbjudande hade tänkt oss en LAN/fiber lösning från dem.

Sedan kom som sagt bostream.. och det drog ut på tiden.. de skjöt på det ett antal ggr, men vidhöll att mitt vdsl var på gång. Vecka 36 på måndagen byggdes stationen ut.

Skönt tänkte jag, nu kommer det snart och jag behöver inte ringa och tjata mer.

Måndagen nuvarande vecka (39) ringde jag eftersom jag fortfarande inte fått något modem, hört nåt, fått något mail eller sett någon skillnad på orderstatussidan.

Då sa en kille som hette Hans att det blir adsl för mig. Det blir ju aldrig vdsl i första steget enligt honom. Han lät riktigt överlägsen och skadeglad också vill jag tillägga. Jag blev givetvis upprörd och bad honom kontrollera detta igen.

Fem minuter senare kom han tillbaka och talade om att han hade haft fel och att det blir vdsl från början i denna station.

*SUPERPHEW*

Jag fick också veta att min order hade skickats iväg tillderas underleverantör.
Givetvis försenad igen, men ok tänkte jag.. Nu är det Skanova som gör arbetet så nu kanske det händer nåt iaf.

På torsdagen ringer Bostream upp. Henrik hette denna kille. Han sa att han hade ett mail från moi där det står att jag bara är intresserad av vdsl och at det är därför han ringer.

Då visar det sig att man enligt honom inte alls byggt ut stationen för vdsl!! Och att han inte vet något om några planer på att göra det heller.

Jag blir givetvis förtvivlad och frågar upprepaed ggr VARFÖR?!?.. Han säger då att det "kanske beror på materialbrist".

Jag blir givetvis jätteagr och undrar varför man har ljugit för mig i SEX månader.

Killen har inget annat att säga än att han beklagar varpå jag tvingas avboka ordern och säger sedan hejdå.

Jag ringer upp en halvtimme senare och får prata med en tjej som är lite trevligare. Hon lovar att kolla upp det hela och komma med lite svar.

Givetvis ringer hon inte upp på torsdagen.. och inte fredagen heller trots att hon fick både hem och mobilnummer.

Så jag ringer återigen och får prata med Alexander på kundservice. Han vet heller inget konkret utan att ber att få maila tillbax.. doooooooooh.. Tänkte jag.. men ok.. det kanske funkar.

10 minuter senare ringer han upp och talar om att det var pga otillräckligt kundintresse som man beslöt att inte bygga ut Huskvarna!

Varför kunde ni inte kläckt ur er det för sex månader sen då frågar jag, eller åtminstone efter ett par månader...... Ingen kommentar varpå jag lägger på luren.

Ok.. vad ska man göra åt den här saken egentligen?.. Jag blir galen på dem.

Av Ice Frontier

Toni.. Var har du fått siffran om 24-48 portar för vdsl?

är det så så har ju Bostream ljugit för mig återigen då de påstår att det är pga bristande kundunderlag som man inte ansluter min station.

Kan man ha så lite som 24 portar så kan jag nog gräva fram 24 pers SJÄLV i området som vill ha vdsl.. Och jag är inte en person som känner många här direkt.

Kan ett företag ljuga hur som helst om sånt här utan att bryta mot lagen?

Av Ice Frontier

Dohuane.. Dohuane.. Husqvarna med Q är företaget. Huskvarna med K är samhället.
Och, yes det stämmer om du bor i centrala lkpg iaf.

Bruden som skulle ringa upp ringde givetvis inte så jag ringde upp igen. Till slut fick jag höra att det saknades kundunderlag för att uppgradera stationen.

Av Ice Frontier

Det är ok att vara seg om man talar om det. Men Bostream (skitföretag) har ljugit för mig så jävla många ggr nu så jag blir galen på dem.

Idag är jag för trött men imorrn startar jag ett krig som jag säker kommer att förlora och i slutänden kommer jag bli totaldeprimerad och sluta som luffare eller nåt.

Av Ice Frontier

OK.. Nu ringde bostream och sa att det blir ingen vdsl här i Huskvarna. Efter att det loavt det i sex månader, senast i veckan sa de att stationen var uppgraderad för vdsl och att min order var skickad. De har sagt det vid en massa tillfällen tidigare också då jag ringt och hört mig för för "säkerhets skull" mååååååånga gånger.

Ville bara dela med mig av detta.

*zip* //Censurerat av Rich. Mer sånt här från din sida kommer att leda till en varning.

Peace.

(ok.. det sista var väl ett skämt.. utom i min fantasi)

Av Ice Frontier

JockeB.. uäääh.. säg inte sådär.. väntar oxå på vdsl... har 770 meter.. men ledningarna är från 200 BC... Dragna hipp som happ genom huset.

Av Ice Frontier

zombit.. jag tror det var här på swec nåsntans i forumet. Men jag minns dåligt. var alldeles för full igår.

Dock så har ju lunds stadsnät 24/3.. så det är ju ingen omöjlighet tekniskt iaf.