Inlägg

Inlägg som Wolfkin har skrivit i forumet
Av Wolfkin

Skäms lite, full pott förra veckan och bara 6 nu, får hänga med bättre.

Av Wolfkin
Av Wolfkin
Skrivet av Jerkanftw:

Rolig tråd! Inte byggt med Lego sen jag var liten men har börjat bli så himla sugen på att köpa något och bygga, synd bara att det är så dyrt och jag tycker att det måste kunna se snyggt ut sen när det är på plats. Funderar mest på någon av dessa (speciellt 1000rr):

<Uppladdad bildlänk>

Kan tipsa om en leksaksbutik på nätet som håller låga priser på lego, köpt en del där själv och betalning o leverans har fungerat fint.
https://toyspace.se/lego

Av Wolfkin

Har hängt med bättre denna vecka än jag trodde.

Av Wolfkin

Får bli för SweClockers att testa med lite olika chassin, både stora och dyra och lite mindre och billigare. Känner spontant att det är många chassin som har snålt med plats och kan vara svårt att få på sidoplåten när kontakterna sticker ut åt sidan.
Jag tycker Corsair har en bra ide men frågan är hur bra det funkar i praktiken.

Av Wolfkin
Skrivet av dagas:

Får se om du är lika nöjd om något år när det inte längre är bäst och du måste lägga ut 30k för 5090?

Men bra du är nöjd i alla fall.

Är inte menat som att attackera dig utan är mer nyfiken.

Min kompis köpte 7900XTX och är väldigt besviken för datorn krashar hela tiden nu vilket den inte gjorde med 2070 super. Det är dock mer än kraftfullt nog.

Jag hade nog köpt 4070 ti om det fanns när jag köpte mitt kort vid BF. 4080 och 4090 är för dyra.

Din kompis med 7900XTX, rensade han ur de gamla grafikdrivrutinerna med DDU innan han installerade de nya?
Misstänker att det kan vara rester kvar av gammal drivrutin som spökar till det, DDU kan laddas ner här.
https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstall...

Av Wolfkin
Skrivet av Clasito:

Känns som det blir för högt dock, även för 4000-serien. Med stor sannolikhet kommer 4070 kosta 599$. 4060 Ti är en mer tveksam historia men med tanke på hur liten krets och prestanda den verkar ha så känns 450$ troligt. 4060 följer efter på 399 och 3050 som mest på 329. Well ser ut att bli en väldigt trång lineupen igen!

I min gissning tar jag med i beräkningen att Nvidia fortfarande har enorma lager av 3050 och 3060 kort och jag tror Nvidia planerar att sälja dessa som segmentet lägre än 4050, därav min gissning på så högt pris på 4050.

Men som sagt, bara min gissning och förr eller senare får vi veta var det hamnar.

För övrigt tror jag inte det finns en chans att Nvidia säljer 4070 för $200 lägre än 4070 Ti, gissar att 4070 hamnar på minst $699.

Av Wolfkin
Skrivet av hakro807:

GTX 1050 lanserades för 109 dollar. GTX 1650 för 149 dollar. RTX 3050 för 249 dollar. Vad törs vi gissa på nu då, 299 dollar? 349 dollar?

Lägger min gissning på $369 för RTX 4050 med tanke på Nvidias prissättning av 4000-serien, skulle inte bli förvånad om det blir högre.

Av Wolfkin

Äsch, sumpade Fractal Design frågan.

Av Wolfkin
Skrivet av icogniito:

Mitt resultat: 13/13.

Sista frågan O.O, sitter en hel del med retrobyggen och kan säga att svaret på den frågan stämmer mer än någon annan.

Jo vi som var med på den tiden vet att det var sällan man byggde en dator utan blodvite.

Av Wolfkin

Full pott, min typ av frågor den här gången.

Av Wolfkin
Skrivet av cyklonen:

Jag gissar att det skulle stå "ICQ", inte "IRQ" i ett svarsalternativ...

Kan nog ha blandats ihop med IRC som också var ett populärt chat program vid den tiden.
Förvirringen är total som vanligt.

Av Wolfkin

Det gick ju bra det här...

Av Wolfkin

Lite lustiga procent där, av svenskarna är det 183% som svarat.

Av Wolfkin
Skrivet av dakke:

hur lång tid tar det innan vätskan som finns i vaporchambern dunstar bort och då har man mer eller mindre en useless kylare? kan man refilla på något sett?

Fungerar inte så, stort sett en sluten metallburk, finns inget sätt för vätskan att dunsta bort. Om du inte är vansinnigt dum och gör hål på den så kommer vätskan vara kvar för alltid.

Av Wolfkin

Ännu en uppfinning för ett behov som inte finns.

Av Wolfkin

Blev ett Asus TUF 3090 April 2021 för 23990kr.
Behövde nytt kort och ville ha ett 3080, omöjligt att få tag på och det enda som fanns tillgängligt var GTX 1650 som var alldeles för klent för mitt behov eller RTX 3090 som var svindyrt, blev att bita i sura äpplet.
Förstå mig rätt nu, 3090 är ett väldigt bra kort bara att priset var åt helvete.

Av Wolfkin
Skrivet av mirvig:

Jag hittade en c2 på netonnet fyndvaror för 7590, köpte den och en ny hdmikabel. Detta ska bli mycket spännande. Som sagt, tack för alla svar! Är lite nervös för att mitt 6750 är lite för klent för 4k men det är dyrt med bra grafikkort nu.

Köpte nyligen en Asus Swift PG42UQ 4K Oled. Jag är lite av en grafiknörd och vill gärna köra spel med maxade grafikinställningar, men med den här skärmen har jag märkt att jag klarar mig utmärkt med de flesta inställningar på medium (där man kan välja mellan low, medium, high, ultra) texturer vill jag gärna sätta lite högre så high eller ultra så länge jag inte dippar under 60 fps.

Med det vill jag säga att testa att spela med så låga grafikinställningar som möjligt och känn dig för, är lite snyggare grafik verkligen värt fps-förlusten.
Sen är RX 6750 i svagaste laget för 4K upplösning men väl värt att prova, kanske känner du dig nöjd med prestandan. Annars är det bara att börja spara ihop till ett bättre kort, att gå tillbaka till en lägre upplösning nu när man smakat på 4K känns surt.

Av Wolfkin
Skrivet av SpaceAce:

Jag försvarar inte Nvidias sätt att visa siffror, men varför anser alla att DLSS 3 inkl frame generation är buffel och båg? Det är ju en utveckling av tekniken för att vi ska få mer flyt i spelen. Eller anser ni att ren raster är enda vägen att gå trots att det faktiskt utvecklas nya tekniker?

Jag kanske är för gammal och halvblind, men i onsdags satt jag hos en kompis och spelade nya Witcher 3-uppdateringen på hans 4080 i 4K med Ray Tracing. Ser sjukt bra ut, men det flyter fan inte bra. Men när vi slog på DLSS 3 och Frame Generation (som man av någon anledning måste aktivera i skärmmenyn istället för grafikmenyn på spelet) så flöt det hur bra som helst och varken han eller jag såg någon som helst skillnad på grafiken. Tyckte det var en klockren win-win.

Vi säger inte att DLSS 3 är bluff eller fel, det vi reagerar på är att Nvidia jämför två kort där det ena kan använda DLSS 3 och får hög fps, men det andra kortet kan inte använda DLSS 3 och får då betydligt lägre fps.
Hade det varit en rättvis jämförelse så hade båda korten kört på DLSS 2 eller helt utan DLSS.

Av Wolfkin
Skrivet av Toarulle:

Haha kolla längst ner på bilden där de har finstilt text. FRAME GENERATION ON RTX 40 SERIES.
PSST kom o köp, speciellt pris bara för dig vi har många bilder per sekund.

Jupp, DLSS 3 igång på 4070 Ti men inte på 3080, och står inget om ifall DLSS är igång på 3080 och isåfall vilket kvalitetsläge. Nvidia igång och jämför äpplen med päron igen.