Inlägg

Inlägg som Mikael_Berglund har skrivit i forumet
Av Mikael_Berglund

I assume desktops is not interesting? I have a couple of old computers hanging around. You would need all the peripherals like keyboard, mouse, screen etc. Also, I don't think there is any OS on them.

Av Mikael_Berglund
Skrivet av Svantesson666:

Verkar ju rätt bra faktiskt men tråkig upplösning. Hade varit trevligt om den var lite högre faktiskt även om det slukat lite mer batteri.

Ja, speciellt med tanke på att de har en Samsung Tab S8 Ultra med 2960 x 1848 på 15". Så varför inte bara använda den skärmen. Antar att det är priset som spelar roll här.

Av Mikael_Berglund

Tyvärr ingenting nämnt om ljudkvaliteten. Har testat både Sonys och Bose nc-700 och QC-35 och ifall man ska använda de till både voice och ljud så låter ljudet så dåligt att det inte går att lyssna på musik längre. Förstår inte att det inte är ett större problem för folk. Ifall jag sitter i Discord, Teams eller av annan anledning vill använda micken så brusar ju alla dessa lurar så att man blir tokig.

Av Mikael_Berglund
Av Mikael_Berglund

Tjo alla! Jag är co-author till detta projekt.

Projektet vi talar om är http://culvertsoft.github.io/mgen/

Det vi valde att göra var att kasta upp en reddit post som ett första steg för att se ifall någon är villig att diskutera vårt projekt.

http://www.reddit.com/r/programming/comments/2pwb3e/mgen_mit_...

Vi funderar på att kasta upp det på HN snart. Lite osäker på ifall det är bättre att försöka få lite in lite kritik först en vända.

Av Mikael_Berglund
Skrivet av jeriks54:

Ni som tänkte kräva era pengar tillbaka, tittar ni på allvar aldrig på SVT? Jag tycker att domen är helt riktig för en dator kommer aldrig att vara avsedd för att titta på TV, men jag har samtidigt svårt att tro att det finns många svenskar som aldrig tittar på TV och som har medgett för radiotjänst att de har en dator och därmed betalat TV-licens.

Jag har iaf både TV och dator och kommer glatt att fortsätta betala min TV-licens

Jag äger visserligen en teve och blir tvingad att betala avgiften av den anledningen. Men jag har inte kollat på teve på några år. Jag använder den till netflix, youtube, xbox etc etc. Men jag har svårt att förstå varför folk kollar på tv när man oftast kan plocka fram materialet man vill kolla på on demand utan reklam. Gissar på att det är många som mig som helt enkelt tycker att tv är en uråldrig och tämligen värdelös distrubutionstjänst.

Och även om jag skulle kolla på tv så tvivlar jag stort på att det skulle vara SVT som jag skulle fastna på.

Så en motfråga tittar du allvarligt så mycket på SVT att du tycker att det rättfärdigar priset ifrån radiotjänst?

Av Mikael_Berglund

"Hoppsan, vårt GUI är för ogenomtänkt för att användas, låt oss lägga till lite guider som plåster på det avkapade benet.... "

Hoppas att guiderna kommer upp som en clippy reinkarnation nere i högra hörnet: "jag såg att du försökte hitta ett program, låt mig visa dig hur du kan scrolla-sidledes i evighet för att kunna hitta dina ikoner".

Metro är så opraktisk på en stationär dator att jag faktiskt har svårt att ens försöka komma på hur de tänkte när de gjorde de designval som ledde fram till detta helvete.

Av Mikael_Berglund
Skrivet av Wixner:

Riktigt trött på storföretag som skiter fullständigt i oss enskilda näringsidkare: Jag har varit i kontakt med säkert tio stockholmsbaserade hostingföretag för prisförslag på två virtuella servrar, men ingen säljare verkar vara intresserad av mina pengar...

Om du inte har behov av extremt bra ping så är amazons vpn riktigt smidigt och on-demand tjänsterna gör att man faktiskt kan stänga av servrar när de inte behövs så blir det billigare.

Av Mikael_Berglund

"Arbetet i sig gick ut på att tillverka cylindrar med hjälp av både fräs och svarvmaskiner samt kontrollera och paketera de färdiga i lådor. "

Rent spontant så skulle jag ta bort "i sig", stava paketera utan c, och kanske ändra slutet lite.

"Arbetet gick ut på att tillverka cylindrar med hjälp av fräs och svarvmaskiner samt kontrollera och paketera de färdiga cylindrarna i lådor. "

Av Mikael_Berglund
Skrivet av oliver0187:
Dold text

Tack! får jag fråga vart du har lärt dig java, har du kollat på internet, köpt en bok eller har du gått i någon skola?

No problem. Just språket Java lärde jag mig grunderna i skolan, och sedan har man snubblat över det och andra liknande språk med åren.

Av Mikael_Berglund

Det har att göra med att din getX och getY faktiskt skriver över en sak i JLabel (överlagrar).

Det som händer är alltså att din JFrame frågar dit plopp-objekt om var den ska ligga, det gör den genom att anropa getX och getY. Svaret den får kommer alltså placera ut ditt plopp-objekt på den x och y koordinaten.

Ifall du skriver ditt program i eclipse eller liknande IDE så kommer du oftast få upp en grön pil eller någon annan sorts markör som berättar för dig att du faktiskt överlagrar en annan sak, i detta fall är det JComponents getX och getY som den överlagrar.

Exempelvis kunde din plopp sett ut såhär:

public class plopp extends JLabel {
public plopp() {
setText("plopp är på " + this.getX() + " och " + this.getY());
}
}

this kommer peka på ditt nyss skapade object och getX samt getY är metoder som finns på det där objektet för att den ärver av JLabel.

Av Mikael_Berglund

Haha, kåta tittare och gratis skin satt bra länge och funderade på ifall det faktiskt fick förekomma sånt på twitch. Tur att Alakai är med och räddar världen som vanligt.

Om du vill ge bort saker för att få uppmärksamhet så får du räkna med att du får uppmärksamhet av idioter också tyvärr, dessa är bara att ignorera och fortsätta köra i ditt eget tempo.

Av Mikael_Berglund

SAML liknande stöd för Swec.

Tjo!

Jag skulle vilja se ett system för mig att utnyttja swecs användarsystem. Det jag menar med detta är att sweclockers ofta har olika sido-evenemang skapade av användare. Vissa av dessa evenemang skulle främjas av att kunna få information till och från användaren här på sweclockers.

Ett exempel är en starcraft-turnering; ifall jag lägger upp en turneringssida så skulle det vara kul ifall folk inte behövde registrera sig på min sida utan kunde använda sig av sweclockers inloggning. Dessutom så skulle det vara trevligt ifall sidan kunde skicka meddelanden till användaren om att en match är på väg att börja eller liknande. Andra exempel är att jag länge tänkt starta en swec-chatt för oss som gillar att hänga i 'natt-trådar' (dessa blir oftast låsta efter bara en natt). Eller en sida för swec-turfare osv.

Tack på förhand!

Av Mikael_Berglund

Min lösning brukar vara att googla "chat server" i det språk man vill arbeta i och sedan utvecka därifrån. Väldigt rudimentärt och kan snabbt bli krångligt att parsa strängar i längden men för mindre spel funkar det utmärkt enligt mig.

Min första träff på "Haskell chat server": http://www.haskell.org/haskellwiki/Implement_a_chat_server

Av Mikael_Berglund

Prisgrupp? In-ear hörlurar kan kosta mellan 20kr och 2000+kr, ungefär var är din budget?

För den normala prisgruppen så brukar jag rekomendera att gå till närmaste teknikmagasinet, de har oftast ett bra utbud till hyffsat bra priser.

http://www.teknikmagasinet.se/m/?q=In+ear

Av Mikael_Berglund

Första egna bygget för mig var att spendera alla pengar jag lyckades få ihop under ett sommarjobb på en dator (typ inga andra utgifter då jag bodde hemma. ). Jag tyckte jag var sååå häftig när jag hade en egenbyggd dator med bland annat ett splitt nytt GF 5900 Ultra under huven!

Av Mikael_Berglund
Skrivet av zaaph:

Rätblockets begränsningsarea.

Finns det ett rätblock vars sidor kan mätas i hela längdenheter och vars begränsningsarea är 100 areaenheter? Finns det mer än ett? Försök hitta alla rätblock som uppfyller villkoret och ge sedan en övertygande argumentering för att du hittat alla.

Någon som kan? Sitter fast....

Fullösning, Hoppas någon kommer och ger dig en bättre lösning (borde gå att få till genom att leka med Euklides algoritm eller liknande).

Arean = 100 =>
100 = 2xy+2yz+2zx
50 = xy + yz + zx där x, y, z >= 1;

testar x = 1, y = 1 => 2z = 49, ingen lösning men då vet vi att 1 < x,y,z < 49/2
testar x= 1, y = 2 => z = 16 Whoho vi har hittat _en_ lösning.

Vi har till och med hittat flera lösningar i och med att man kan kolla på de olika permutationerna (dvs växa plats på höjd, bredd och djup).
1, 2, 16; 2, 1, 16; 16, 1, 2; 16, 2, 1

Kan det finnas något rätblock med en sida större än 16? nope, eftersom vi redan testat med x och y som 1, 2.

så då vet vi att lösningarna ligger inom 1 < x, y, z, <= 16 och eftersom vi hittade en på 1, 2, 16 så borde resterade lösningar ligga inom 1 < x,y,z < 16.

Nu är det dock brute force som gäller för att hitta kvarvarande lösningar.

[1, 1, z] - gick inte
[1, 2, 16] win!
[1, 3, z] - gick inte.
[1, 4, z] - gick inte.
osv...

Eller om man lär sig lite programmering så gör man såhär för att hitta: http://jsfiddle.net/PBHZH/2/

Som sagt, det finns utan tvekan snyggare lösningar men i detta fall så går det att fuska ifall man vill.

Av Mikael_Berglund
Skrivet av The Red One:

Hej!

Jag har införskaffat mig en energimätare (Brennenstuhl Eco Line Energy Meter EM 235) och tycker den funkar kanon då den visar i stort sett exakta värden.
Dock har jag lite funderingar när det kommer till hur man ställer in kostnaden exakt på energimätare då denna känns lite småknepig enligt mig.

När man ska ställa in kostnaden i "KWh" (då min EL kostnad ligger på 50,8 öre/KWh) så kan man flytta decimal tecknet ett steg bakåt (ex från 00,00 till 000,0) så har jag testat att trycka in 050,8 vilket inte känns rätt tycker jag.

Ska jag testa ett "ca" värde som 00,51 öre/KWh istället eller kan någon med mer erfarenhet av energimätare berätta hur värdet ska vara för att få ut ett mer korrekt pris i slutändan?

De är säkert hur lätt som helst egentligen att ställa in kostnaden/KWh men jag har blivit osäker helt enkelt på hur det ska vara så jag skulle uppskatta ifall någon kan hjälpa mig och förklara hur det ska tryckas in i displayen?

Tack på förhand!

Länk på energimätaren: http://www.clasohlson.com/se/Elenergim%C3%A4tare-med-5-v%C3%A...

Det spelar ingen roll ifall du skriver in 05,08 eller 00,51 så länge du läser av mätaren rätt. Det enda mätaren gör är multiplicera antalet kWh med priset så enda skillnaden är att du får göra en rimlighetsbedömning när du läser av priset (en kommer att visa i ören och andra kommer visa i tiondels ören).

Dessutom brukar väl priset variera så pass mycket att jag skulle nog sätta den på 01,00 för att vara på den säkra sidan ändå?

Av Mikael_Berglund

Yes, pilen är plus (i alla fall har den alltid varit det för mig de gånger det bara varit en pil). Dock tar datorn ingen skada ifall du kopplar fel, det enda som händer är att dioderna inte lyser och du får krånglet av att ändra på alla.

Av Mikael_Berglund
Skrivet av ZaInT:

Säker på 2001? LCD, 120mm fläkt och RAMBUS.

Lite osäker på vem du frågar (citera gärna så blir det tydligare!).

Ifall du frågar mig: Ja, jag är säker. När vi beställde datorn så hade inte processorn kommit ut i handeln ännu vilket gjorde att det var en lång väntan. Datorn kom på hösten 2001 hem till mig.

Jag tror jag var först med LCD i mitt sällskap (lcd var riktigt smidigt på LAN!). Dock var det sån extrem delay på den att jag ändå använde min crt när jag lirade counter-strike. Dessutom var min crt större än lcdn (17" vs 15").