Inlägg

Inlägg som spacecow har skrivit i forumet
Av spacecow
Skrivet av Le John:

Även på lägsta inställningar blir skärmen väldigt ljus om rummet i övrigt är mörkt. Därav behövs mjukvara för att kunna sänka ljuset ytterligare.

ah ok, testa att öka ljusnivån i rummet isfl.

sekundärt ljus som tex ljus bakom skärm och bakom rygg för att lysa upp tak tex utan att ge reflektioner i skärmen funkar bra.

Av spacecow

sänk backlight i skärmen istället för att försöka med mjukvaror i datorn

Av spacecow

snabb fråga, kör ni med svartadresser eller publika ip?

exempel på svartadresser tex 10.122.100.152
Wiki Privat ip

lite intressant att få reda på då de hanteras helt olika

Av spacecow

Felanmäl till din operatör så får de kolla vidare på problemet, länkhastigheten är inget du kan ändra på i din sida så länge du har auto/Auto igång.

Av spacecow

är "Studentstaden" den nya bostadskön uppsala kommun fixade till? har hört att de skulle slå ihop alla bostadsköer till ett system för att minska problemet med andrahands massuthyrning samt göra det lättare för folk att hitta alla uthyrare.

Av spacecow

Varför vill du byta ut en CTS? finns ingen anledning till det.

Vill du köra IPTV och internet från olika leverantörer i samma lokalnät (alltså ej tripple play paket) kan du ju lösa det med att köra flera inkommande interfaces i Ubiquitin.

Låt CTS'en sitta kvar och confa en router rätt istället, blir bara dyrt för dig i slutändan när de börjar felsöka varför din CPE inte går att kontakta.

Av spacecow

http://www.clasohlson.com/se/ har nedsatt pris på sina. de fungerar bra

Av spacecow

testa installera om ditt DDNS-program och kolla så det är rätt inställt. ser inget annat problem

Av spacecow

Det är lugnt, de två olika husen räknas som separata adresser. har den andra fastigheten inte en egen adress har de troligtvis lagt upp den som "härborjagvägen 12 B" där de bara lagt till ett "b " för att skilja adresserna åt.

abonnemang som beställs till den ena är precis lika separata som om det vore grannen som beställt.

Gällande din andra fråga. du klarar dig bra på singelfiber. det är endast i extrema fall man måste köra dubbelfiber för datatrafik.
Telia kör ej kabel-tv separat så det är inget problem

Av spacecow

Fullt normal aktiveringskostnad, startavgifter är vanliga på alla typer av abonnemang. Kostnaden i detta fallet är troligtvis en schablonavgift som gäller alla kunder. Denna skall täcka in kostnaden för de enheter som fortfarande är fullt driftdugliga men som behövs bytas ut vid teknikbytet ( till Gbit enheter i detta fallet). Detta innefattar även arbetstimmarna för de tekniker som måste åka ut för ett tidigarelagt utbyte.

Ett alternativ till detta är att kunden alltid äger cpe och själv får stå för alla byten, Kostnaden för detta ligger kring 3000 kr per kund och byte vilket är mellan 5-10 år om inte åskan eller husdjur mm tar enheterna tidigare.

Early adopters får alltid betala extra, om du väntar en 5 år så är det dyrare att hålla gamla 100mbit enheter vid liv istället för att byta dem till gbit. då kommer kostnaden flyttas till näste teknikbyte (10gbit)

Tänk även på om du är först i huset(vid kopparnät) eller vid cpebyten så har nätägarna har en viss aktiveringstid på sig vid såna här uppgraderingar, 30 dagar är inte ovanligt då det krävs lite planering mm.

//mvh Martin

Av spacecow

Ang annonseringen så tycker jag att sweclockers är den sida som faktiskt lyfts upp av bra annonsering. All annonsering är anpassad till sidans målgrupp, allt ifrån bra jobbannonser inom teknik till olika tjänster och reor.

Av spacecow
Skrivet av fermia:

Jag sitter på en med 4k och 40 tum Philips skärm och bara ÄLSKAR den.

Gör mer än spelar och spelar bara World of warships så 60hz räcker men kan tänka mig att i fps spel blir det kanske inte samma upplevelse som med en 144hz skärm

Sitter med samma skärm jag med, riktigt maffig rigg det blir med två 22" ställda på högkant bredvid spelar fps och arbetar med den och det fungerar riktigt bra.

Av spacecow

En fråga bara. Vilken enhet är det du mäter din hastighet med?

För att få ett pålitligt resultat måste du alltid först kolla med en kabelansluten dator som garanterat har nog med prestanda för att orka med 100mbit. Efter det får du kolla vilken bandbredd datorn länkar med till routern trådlöst, länkar den med 72mbit så kan du räkna med att få ut max 52 i normalfallen. För att kunna närma sig 100mbit bör den länka minst 144mbit mot routern.

Telefoner och "plattor" är tyvärr ej tillförlitliga vid test då de ej har prestanda nog för arbetet.

//mvh Martin

Av spacecow

finns inga begränsningar i utrustningen och absolut inget problem när det kommer fibern, det som är problemet här är för driftsäkerhet och hur det fungerar med hanteringsmässigt.

Tyvärr kommer du inte kunna få dubbla internetabonnemang då det är nätägaren som bestämmer hur nätet ska fungera. Om man skulle låta privatpersoner och företag utan kunnig personal få dubbla internetlinor så riskerar man tyvärr oftast för mycket för att det ska vara värt det då option 82 samt dhcpsnooping inte alltid är perfekt.

Vill man ändå få det så får man oftast hosta upp $$$ och beställa en L3-tjänst på den specifika adressen

Av spacecow
Skrivet av ggustavsson:

Nu väntar vi bara på att Windows phone ska gå i putten också, vilket jag också förutspått sen länge
Hjälper inte att Microsoft försöker och försöker när nästan ingen vill ha dom...

Lite synd egentligen när det antagligen inte behövs speciellt mycket för att dom ska ta bättre fart, nämligen att total omdesigna OS.
Förhoppningsvis kommer MS till insikt att Modern UI designen är ett totalt misslyckande.

Toker, har en 925 som jag råkade glömma på biltaket och nu en 930, helt underbara telefoner, fungerar klockrent som arbetsmobil.
visst den har kanske inte lika många "ryska posten/ölspel/festspel/candy crushkopior" i store men det klarar man sig absolut utan när man har en klockren webläsare som faktiiskt klarar alla orginalwebsidor där spelen finns istället.

tror microsoft kommer att ta bra många % de kommande åren med tanke på hur bra 920,925 och 930 har fungerat, och det innan vi ens börjat prata win10. gillar dagens gui design skarpt.

Av spacecow

Koppla såhär, Från allied cpe port x ( fråga vilken internet släpps av på, kan vara alla eller en) till router, koppla in en switch till din router och sen koppa upp alla uttag

alltså

(Allied Cpe - LanX (skarpt internet)) -> (wan - router - Lan4) -> (lan1 - switch)

Edit: är det Telge som är kommunikationsoperatör är det lan1 som gäller

Av spacecow

finns tydigen 30 dagars gratis trial så det är bara att testa

Av spacecow

kolla http://www.seetec-ag.com/

funkade bra när jag jobade som kameramontör för några år sedan

Av spacecow
Av spacecow

Verkar som att de gamla och visa sitter hemma och grunnar på världens mysterier ikväll. jag sitter själv och väntar på att få byta ut min rigg mot en som klara 3 st 4k bra

skål vi lär nog få vänta