Inlägg

Inlägg som spacecow har skrivit i forumet
Av spacecow

Men skärpning, om jag vill leta nätverksprodukter från cisco vill jag inte behöva scrolla igenom massa skrot från netgear innan jag hittar nån enstaka, återgå till eran gamla sida, den va anpassad för seriösa kunder som visste va de ville ha. Det finns andra sidor som folk som gillar grafikeffekter kan kolla på.

//mvh en föregare

Av spacecow

Koppla ur den omedelbart ! koppla aldrig fel spänning till något om den inte är specad till den spänningen. punkt!

Av spacecow

Dogeminer (Clicker spel), nån mer som spelar?

Ännu ett beroendeframkallande clickerspel som man slängt nån dag på
Vad har ni för points?

http://dogeminer.se
https://www.facebook.com/dogeminer

Av spacecow
Skrivet av Pinkn00b:

Och så hittade man den här http://dogeminer.se.

Och där försvann hela min dag, eller ja lite mer 7,200,532,123,756,52e+23 dogecoins
https://www.facebook.com/dogeminer

Av spacecow

Vann du?

Av spacecow

Den där inloggningen är till för att bahnhofs dhcp ska registrera din mac så du får rätt dhcp-uppgifter, de har det där för att utifall ett stadsnät eller liknande fått fel så ska inte kunder som inte har inloggning komma åt internet.
Normalt sett så är lösenordet och användaren helt random genererat, du har dock valt att ange ett eget lösenord. De skickar ut de där uppgifterna när du flyttar, nybeställer, uppgraderar internet(ibland) eller bara vill ha ut upopgifterna igen.

Det är bara att höra av sig till dem och be dem generera ett nytt randomlösenord och sen se till att spara det nya papperet du får så slipper du använda ett av dina vanliga.

//Mvh Martin

Av spacecow
Skrivet av rleithe:

Tack för svar. Hade en fiberkille från Elajo där ute igår. Han mätte avstånden och återkommer med förslag. Om jag vill dra kabeln själv var det helt ok. Dom har en kille med svets som kan komma ut och fixa detta på nån timme. Återkommer med vad det blev.
Kanske nån annan kan ha nytta av lösningen.

Perfekt, låter som en bra lösning. okontakterad kabel är lätt att dra så det kommer du inte ha något problem med.

Om dragtråden råkat försvinna så har jag ett tips om hur du kan dra i ny dragtråd, ta en grovdammsugare som tål vatten och koppla mot ena änden av slangen (precis som om du skulle använda den som förlängare) för att få tätt så kan du använda en tygtrasa och linda runt. knyt sen en löst gjord tygboll så den inte lossnar till en ny dragtråd, slå på dammsugaren och släpp in tygbollen på andra sidan. slurp kommer det säga och sen har du ny dragtråd i slangen

kom även ihåg att dra med ny dragtråd med kabeln så du har till framtida bruk

//Martin

Av spacecow
Skrivet av PowerNet:

fick prisuppgift på strax under 4400 kr inkl moms för singlemode duplex 9/125 LC - LC kontakterade.
Då för 1 x 100meter och 1 x 200 Meter kablage.

Och angående som någon tidigare sa att man inte ska använda "vanlig fiber patch kabel" ute i slang så är det inte så att man inte kan använda fiber patchkablage ute. Utan det som man får tänka på är att hålla ändarna torra, och i ditt fall där det är uppvärmt så är det inga problem

Själva fibern i sig är vattentålig, utan det är just i ändarna som det kan tränga in om dem är fuktiga.

lät som ett bra pris, gällde detta längsvattenblockerat?

citat ur utbildningsmaterial

Citat:

"Play 5.4 Vatteninträngning och fuktskydd

Man skiljer mellan två typer av fuktinträngning i kablar:
• längsvatteninträngning, vatten som rör sig längs med kabeln
• fuktinträngning genom manteln (diffusion), fukt som rör sig in mot centrum

Längsvatteninträngning
I kablar som skadas kan vatten tränga in och fortsätta vidare inuti kabeln. Denna längsvatteninträngning kan orsaka att skarvboxar och ändutrustningar kan vattenskadas. Vanligaste sättet att förhindra detta är att fylla utrymmet mellan fibrerna, sekundärskydden, fiberbanden och manteln med ett längsvattentätande fyllmedel, t.ex. fett, olja eller vaselin.

Andra metoder att hindra längsvatteninträngning är att lägga svällmedel mellan rör och mantel, antingen som löst pulver eller bundet till garn eller band. Vid vatteninträngning kommer dessa svällmedel att täppa igen kabeln och förhindra vidare vatteninträngning. Även uppjäst plast förekommer. Kabel som är skyddad mot längsvatteninträngning kallas längsvattenblockerad.

Fuktinträngning
I kablar som utsätts för fukt kommer med tiden vatten att diffundera genom plasten in i manteln, hur perfekt kabelns mantel än tillverkats.
En fiber bör dock skyddas mot fukt, eftersom fukt påverkar livslängden. En metod att åstadkomma detta är att vika en aluminiumfolie runt kabelkroppen. En annan metod är att ha en helsvetsad koppartub runt kabelkroppen, vilket används för svårare miljöer, t.ex. för sjökabel.
Se avsnitt 5.5.5
Man säger att kabel som är skyddad mot fuktinträngning har en fuktbarriär. "

Jag ger mig ang detta efter denna posten, förlägg vad ni vill men kom ihåg riskena.
Mitt slutgiltiga tips är: Låt någon som jobbar med detta till vardags göra jobbet, gör man ett fel på en färdigsvetsad får man räkna med minst 2kkr för att få ut någon som kan laga felet.
Alltså, lägg ut på entreprenad.

Trevlig helg
//Martin

Av spacecow
Skrivet av PowerNet:

Du kanske missade att Direktronik säljer fiberkablage i dem längder och varianter man vill ha om man ringer och beställer?
Så säger man att man ska ha det för förläggning i slang så ska dem ju erbjuda rätt sorts kablage :).

(om vi går på singel mode alternativet jag föreslog senast).

Anledningen att jag tipsar om micropol istället för direktronik är att micropol har inhouse tillverkning som håller på med fiber hela dagarna, har bland annat mycket bra erfarenheter av deras patchar samt färdiga, längsvattenblockerade kablar med vattentätt drag. Den senaste av deras jag drog va 350M som drogs i 50 och 150 rör. om jag inte minns fel så gick den på strax under 9k ex moms för 8x sc-sc längsvattenblockerad med tätt drag.

Men som jag sa, ring en fiberteknikfirma och få pris av dem istället. Det räcker att man klantar sig på ett ställe för att det ska bli billigare.

//Mvh Martin

Av spacecow

För att hjälpa till lite här så får du några svar här.
1. Kör singelmode, det är inte dyrare än Multimode.
2. Förlägg _Aldrig_ kabel som inte är längsvattenblockerad utomhus i rör/slang (tex gula 50mm som i detta fall) såvida det inte är specifik optoslang skarvad av kunnig person.
2.1. Patchkabel oavsett längd går därför bort, den kommer inte hålla med tiden. Vatten kommer att tränga in till slut och förstöra fibern bland annat vid frost.

Mitt förslag
Hade två och skrev ett förslag med färdigkontakterad fiber från micropol först men tog bort det, blir för krångligt/riskfyllt att få det bra utan hjälp och erfarenhet.

Förslaget jag då ger: Ring valfri fiberteknikfirma tex Eltel och be dem komma och lösa fibern åt dig. Dragningen går snabbt med okontakterad fiber så det är en försumbar kostnad i det hela om de gör det. Se till att de sätter upp ODF'er tex 3M boxar eller eurolan ODF'er (dessa är budgetvarianter men funkar bra) dessa kopplar du sedan patchkablar från till din aktiva utrustning.
Köp HP switchar eller liknande med SFP portar och köp SFP på Direktronik eller http://www.prooptix.se/.

Klart

Hittar du inget företag som håller på med fiberteknik så ring det närmsta stadsnätet och fråga vilket bolag de hyr in.

Mvh //Martin

Av spacecow

har samma tv och liknande problem, dock ett 4870 graffe med dvi-hdmi adaptern som följde med grafikkortet. för mig så hittar inte graffet tvn, men har fått upp bild när jag fipplat runt lite(dock försvunnit så snabbt att jag inte hunnit se varför den har bild)

edit, när den får bild så är det för att den tror att skärmen är min andra syncmaster 226bw (har två) som jag normalt har kopplat in

finns det något sätt att tvinga skärmputput?

Av spacecow

hoppas de släpper lite fler keys snart, min f5 knapp börjar bli utsliten. Ingen underbar själ med en friend invite kvar?

Av spacecow

notera att mycket kylpasta är inte lagom kylpasta

Av spacecow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av obliw
... men kylaren sitter bra på och jag la på rätt lagom med kylpasta.

som jag läser det har du haft på rätt mycket kylpasta, är det påståendet korrekt?

Av spacecow

har alla som fått betan fått en "invite a friend" ? nån som har en över?

Av spacecow

nån som har nån koll när nästa wave kommer?

Av spacecow

montera ur disken ur usb-skalet och koppla in direkt i datorn

Av spacecow

kör dubbla widescreen

Av spacecow
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Whippoorwill
Det jag är tveksam till men kanske valiant har koll på är att paketet består av bla source adress och destination address och hur måldatorn reagerar på att den inte känner igen destination address som sin egen adress.

kört så mot alla möjliga hårdvaror(nätverkskameror, nas, kameraservrar mm) med ethernet och jag har ännu inte stött på något problem.

Av spacecow

eller kör med arp kommando som jag sa tidigare, absolut det lättaste