Inlägg

Inlägg som Ptah har skrivit i forumet
Av Ptah

Kan inte bara dessa företag nöja sig någon gång och låta det vara som det är. Man behöver inte alltid sträva efter mer. YT har fungerat utan reklam tidigare. Varför kan de inte göra de nu?

Av Ptah

Gäller att Google säljer datan innan raderingen klubbas igenom. Sen kan dom radera den. Då har ju Google raderat datan som sagt dom kanske har något dotterbolag dom kan sälja den till... nä men seriöst ge dom saftiga böter x1000 så kanske de svider för dom åtminstone

Av Ptah

Jag kan inte mycket om bilar men jag är en duktig googlare.
https://www.youtube.com/watch?v=oEZVdJPyqEk
Ser ut som att den inte behövs annat än att man fixerar skivan så det inte vrider sig när man skruvar fast däcket?

Av Ptah

haha va jag skrattade på sista frågan och sen hade jag fel vilket gjorde att jag skrattade ännu mer. 50 50 fråga men riktigt kul ;D

Av Ptah

Reklamation är inget alternativ antar jag?

Av Ptah

Väldigt snällt TS. Som andra sagt så är alla tagna men inte så många tack...

Av Ptah
Skrivet av Kaliber197:

Jag skulle inte bli förvånad om deras villkor säger något om att dom är ansvarsbefriade efter leverans av koden då dom är auktoriserade återförsäljare som skickar koder direkt från blizzard. Men ja jag håller helt med dig.

Du kan inte avtala bort lagen.

Av Ptah

Den som har ansvaret är den butik du köpt varan av. Reklamationer, reparationer felavhjälpning e.tc. Ska skötas av försäljaren. Så vill butiken säga att det är blizzards fel får du säga till dom att ta det med blizzard och återkomma till dig.

Av Ptah

Jag letade lite snabbt men kan inte se att ditt moderkort stödjer dina minnen. Titta själv i listan och se om du kan hitta.
https://www.msi.com/Motherboard/B650-GAMING-PLUS-WIFI/support...

*EDIT* Jag kanske hittade minnena i listan. Men sök själv och se. Stämmer KF560C36BBEK2-32?
Som andra sagt innan så är det överklockat. Prova att sänka hastigheten till 5600 eller något lägre. Minnena gör generellt väldigt lite för datorns prestanda.

Av Ptah
Skrivet av Kakann:

Vad menar du egentligen? Har köpt nya iphones vartannat år sedan den första modellen kom och aldrig haft problem med någon av telefonerna.

Du verkar missat nyheterna kring nya iphone. Bara att läsa på.

Av Ptah

De är ju bara elände med nya iphone. Jag som beställt en 15 pro i present åt sambon som kommer v45. Kanske borde avbeställa...

Av Ptah

Första eller kanske andra gången jag fått 10 rätt. Bara att inse att jag kan gamla saker bättre än nya

Av Ptah
Skrivet av Trihxeem:

Detta är ju något där människor har samma förutsättningar så varför separera män och kvinnor?
Jag kan förstå att man vill få fler kvinnor att arbeta med programmering/IT men när man väljer att utesluta en stor del av "utövarna" så blir priserna inte mycket värda.
Det vore i min mening bättre att försöka få fler kvinnor att delta i den öppna tävlingen.

Under mina år som utvecklare har jag inte sett någon större skillnad i kompetens mellan män och kvinnor så
Jag är övertygad om att kvinnor inte behöver en "tillrättalagd" tävling.

Att man anordnar en tävling för enbart kvinnor skulle jag tro beror på att programmerare är överrepresenterade av män. Män och kvinnor behöver förebilder och förebilder är oftast av samma kön som sig själv.
De är så tröttsamt att lyssna på alla som gnäller över fysiska förutsättningar. Var glad för andras skull, de kostar inget.

Av Ptah
Av Ptah
Av Ptah

Jag tycker båda parter har ett ansvar i detta. TS skickade in fel kort men kunde meddelat innan att han va osäker om det var INETs kort då han köpt 2 identiska.
INET borde kontrollerat kortet när det kommer in för att se om det är deras.

INET returnerar pengarna. Inser 3månader senare att det inte är deras kort. Villa ha tillbaka pengarna.
TS vill inte behöva krångla och försöker få INET att sköta reklamationen av kortet han köpt av ett annat företag genom att skicka kvitto till INET som då skickar kortet vidare till tillverkare och återfår pengarna.

Hade INET kunnat gjort något bättre? JA dom kunde kollat serienumret innan och tagit ut en felsökningsavgift och skickat tillbaka kortet till TS.
Kund kunde också meddela att man hade två kort och var osäker på om det var rätt.

Man får se de från INET synvinkel. Sköta en reklamation åt en kund för att få tillbaka pengarna är inte billigt för ett företag. Du är antagligen ingen storkund därav väljer INET att inte ha dig som kund. Lite hårt kan jag tycka då de ändå har en ett ansvar i detta men fullt förståeligt.

Av Ptah
Skrivet av jnsson:

Den ska vara aktiverad INNAN du går ombord. Du ska alltid ha en biljett aktiv innan du kliver ombord färdmedlet.

Jag har läst SL allmänna köp och resevillkor men kan inte hitta exakt vad som gäller. Men efter jag läst villkoren tolkar jag det som du har rätt. Spärrlinjen gäller som gräns för biljetten. Är man innanför så får man åka en resa till även om tiden är ute. Så jag tolkar det som är man innanför spärrlinjen ska man aktivera sin biljett, alltså innan man går på.

Av Ptah

Jag hade bråkat för det handlar om en bedömningsfråga. Jag förstår att SL vill sätta dit folk som fuskar och aktiverar sin biljett när dom ser kontrollanten men det behöver vara mer klarlagt vad som gäller. Nedan från SL hemsida:

"Biljetten gäller för obegränsat antal resor under 75 minuter.
Du kan förköpa enkelbiljetter i mobilen och sedan starta biljetten när du ska resa."

När du ska resa, betyder det innan man går på? Inom 1 min från man kliver på? o.s.v.

Av Ptah

Är de så att dina föräldrar inte vill att du ska spela för att det kan gå ut över träning/skola? Jag skulle inte tro det är innehållet i spelet de försöker skydda dig mot.
Men istället för att prata om vilka rättigheter du har borde du istället försöka prata med dina föräldrar. De kanske vill väl men att det blir på fel sätt. Kan de vara så att de blir lugnare om du säger och visar att du klarar att träna, sköta skolan och spela.
Jag måste säga att det är inte helt obefogad rädsla dina föräldrar har. Jag har haft kompisar som spelade wow i tonåren och dom spelade fortfarande tills de blev över 30 år. Skola, jobb, familj allt det försummades och de vaknar upp som 30+ och inser att de har ingenting.
Det kan vara någon annan orsak men prata med dina föräldrar, du är 16 år kan vara svårt för föräldrar att inse hur "vuxen" en 16 kan vara också.

Av Ptah

Vill YouTube få fler att skaffa premium så kan dom sänka priset. Jag premium för att slippa all reklam, 69kr/månad. Blir de dyrare kommer jag nog skrota premium och minska mitt YT tittande.