Inlägg

Inlägg som Ptah har skrivit i forumet
Av Ptah

Tack ska ni ha, men jag hann inte igen. De går så fort.

Ja jag tror jag inväntar att de blir lättare att få tag på, orkar inte jaga. Så ifall någon köpt ett och vill sälja hör av er

Av Ptah

Köpes PS5 6000kr

Hej har du fått tag i ett ps5 som du vill sälja. Letar efter ett närmare Åmål gärna med extra handkontroll om de finns också.
Mvh Peter

Läs hela annonsen här

Av Ptah
Skrivet av anon5930:

Samma här. Har faktiskt funderat på detta under veckan till och från. Detta var droppen för Gigabyte för min del. Sällan varit speciellt nöjd med mina Gigabyteprodukter förutom ett moderkort jag älskade. G33m-DS2R.

Problemen med Gigabytes 3080 Eagle, eller vilken modell det var, vid lanseringen för nästan ett år sedan, där stiften i strömanslutningarna inte satt fast. Var några i forumet som fick hem kort som var defekta. Lagomt störande.

Asus och moderkort har varit väldigt hit & miss för mig med, mitt nuvarande B550-moderkort är jag allt som allt riktigt nöjd med förutom problem med Intel-modulen för WiFi och BT som krånglade, men varit lugnt nu i flertalet månader. Men tidigare moderkort? Och supporten för deras grafikkort? Lite tveksam till de igen.

Och sen finns det inte så många aktörer kvar tyvärr. Mindre nöjd med MSI med mitt X570-moderkort. Nöjd med mitt 3070 faktiskt, har nog inget att klaga på där så här långt.

20 år tidigare hade vi betydligt fler aktörer att välja på, hade gillat om vi kunde få se fler. Men känns som den tiden är ganska förbi samtidigt. När inte ens större företag som exempelvis Samsung verkar vara intresserad tycker jag det säger en del. :/

Otroligt att matematiken går ihop, man kan köpa grafikkort för 10k men komponenterna man betalar för kostnad några kronor styck och ändå köper man.
Känner precis samma, inte många bra tillverkare kvar, evga gilla jag på grafikkort och även Asus har funkat bra men i de stora så är de gigabyte och Asus som man tänker på.
Ser gärna att kvalitén slutar att slarvas med för priserna har inte slutat öka.

Av Ptah

Känns oseriöst av gigabyte som företag, hanteringen har varit bedrövlig. Finns de någon tillverkare som rakt igenom står för kvalité eller är allt beroende på vilken komponent som just de företaget håller kärt?
Asus har svikit mig flera gånger vad gäller moderkort så de undviker jag.

Av Ptah

Kommer verkligen inte köpa ett 20 år gammalt spel (dock ett av de bästa jag spelat under många år) där man inte erbjuder något nytt ingame.
Lite av ett politiskt beslut av mig också då Blizzard har failat med wc3 RF som jag köpte, kvalitén på deras spel blivit sämre och deras politiska haveri i Kina och senast arbetsplatsen. Blizzard som jag växt upp med var så bra att man behövde inte kolla gameplay eller recensioner förr, spelen var alltid toppklass under många många år. Tråkig utveckling

Av Ptah
Skrivet av Dockland:

Till Apple TV 4K, LG-TV, iOS, iPadOS?

Berätta för mig hur jag skulle göra (hypotetiskt, då jag har Premium redan)

Du ger mig Toxic vibbar men visst använder man YouTube som du gör låter de inte dyrt med nån hundring i månaden.

Av Ptah
Skrivet av Dockland:

Varför skapar du inte ett eget, helt reklamfritt YouTube-alternativ? Då kan vi alla ta del av det. Det kan inte kosta något.

Ladda ner Adblock så löser de sig nog för dig

Av Ptah
Skrivet av nipe:

Jag tycker det mesta på Netflix och Spotify också är "skit", men jag lyckas ganska bra med att undvika det och välja att titta/lyssna på saker jag tycker är ok. Och det är samma sak på Youtube, du får väl helt enkelt försöka bli bättre på att avgöra vad som är värt din tid.

För mig är dessutom Youtubes egna förslag på vad de tror jag skulle gilla många gånger bättre än Netflix motsvarighet som rekommenderar typ 90% saker jag är totalt ointresserad av, 9% saker jag redan sett och 1% som kan vara lite intressant. Det är ju också en form av irriterande reklam att de försöker pusha på mig en massa egenproducerat material jag är totalt ointresserad av i form av stora färgglada posters precis överallt i alla listor.

Om man sedan förutom själva innehållet även väger in t.ex. sökfunktion och användargränssnittet så vinner ju Youtube stort.

Utifrån det tycker jag inte det är mer orimligt att betala för Youtube än för Netflix eller Spotify. Men det är såklart helt ok att du som tydligen har annan smak tycker annorlunda.

YT är såklart bra tycker jag men YT lever på att andra ska uploada material för att de ska finnas något värde. Hade de mesta pengarna för reklam gått till kanalen så är de inget problem men jag tror snarare YT tar nästan allt och därför är jag emot reklamen. Tittar man på Twitch där varje streamer aktiverar reklam själva och får betalt för den så är jag bara glad att titta på reklam emellanåt för de hjälper dom att kunna fortsätta streama.

Av Ptah

Förstår inte hur någon kan tycka reklam på yt är bra. Jag har inga siffror men skulle vara kul att veta hur mycket av reklamintäkterna som går till yt och till kanalen man tittar på. De stora kanalerna har sponsorer där dom kan visa upp i sina videos och få reklam på de sättet men jag tror yt tar de mesta av intäkterna som reklamen skapar. Helt sjukt att man ska betala månadsavgift för att bli av med reklamen, jag menar ibland kan man surfa 2h på yt och de är bara skit man hittat. Däremot Netflix eller Spotify är jag med på för där är de kvalité på vad som är producerat men yt kan de va vilken skit som helst man får leta sig igenom.

Av Ptah

Jag har flera kompisar som spelat bort många år av sitt vuxna liv. Jag har själv spelat mycket av mina tonår och vuxna liv men inte så det förstört skola eller jobb.
Jag har två barn och jag försöker lära dom hur viktigt det är med små pauser, sträcka på sig och spela inte istället för att leka om någon frågar om att leka. Den äldsta, som är 8år, brukar klaga på att det inte finns någon att leka med eller inget att göra o.s.v. då brukar jag säga att lägg bort surfplattan så kommer du på något. Och efter nästan ett år av pedagogiska försök ser jag förbättring. Dom spelar mindre och vill hellre leka än att spela på surfplattan. Jag tror på att utbilda barnen för jag kommer inte alltid finnas där som kontrollant.

Av Ptah
Skrivet av Darkie:

Spenderar min midsommar inlagd på sjukhus efter att kroppen blivit rejält dålig efter en cellgiftsbehandling för 2v sedan.

Krya på dig, snart dags för mig att påbörja behandling också.

Av Ptah

Jag hade haft en bättre dator om jag kunnat få tag i sakerna men fick nöja mig med med förra generationens grejer. Jag spelar mest äldre spel, Dota, ow, d3 o.s.v. och behöver inte bästa hårdvaran som tur är. Dock är jag orolig att inte kunna spela spel längre fram t.ex d4, ow2 utan att ha ännu bättre hårdvara. Spela spel med under 100 fps är inget vidare men de bekymren ligger som tur är en bit in i framtiden.

Av Ptah

Sa inte Microsoft att Windows 10 kommer vara de sista Windows man kommer göra? De höll i 5 år innan man inser att de inte funka.

Av Ptah

Kommer inte köpa appleprodukter igen. Jag gillar inte att vara någons gisslan.

Av Ptah
Skrivet av Rebben:

På ett av mina tidigare jobb hade vi ett system att om en hittade en markant förbättring så fick en 15% av insparningen över ett år. Det funkade bra tills någon kom på en grej som sparade företaget runt hundra miljoner om året.
Det sved för företaget att betala ut ~15 miljoner till en anställd, fastän att de sparade 100 miljoner om året, så de ändrade systemet till en biobiljett för en förbättring. Förslagslådan var rätt tom efter det.

Hoppas verkligen han fick sina 15 mille...

Av Ptah

Nån som hitta en bug i ett spel, tror de va GTA, fick 10k dollar. En t-shirt.... Så hade jag känt, ge tillbaka mina 3veckor av livet

Av Ptah

Kul tråd!
Överlägset bästa uppgraderingen var när pappa köpte ett nätverkskort åt mig att sätta in. Jag tog med mig datorn och åkte på mitt första LAN (ca200 pers) och fick hjälp av en vuxen att sätta in kortet. Att gå från singelplayer till att spela med andra är ingen uppgradering som kan toppa. Var ingen självklarhet att föräldrarna/pappa ville köpa datorgrejer och sen kånka den stora skärmen och datorn hela vägen till LANet.
Kan tillägga att jag var 10 år

Av Ptah

Flashbacksen bara strömmar in. När man var 10-12 år och vänner visar upp sina hypade icemats och Siberia hörlurar. Plantronics dsp 500 var nog de bästa headsetet jag ägt, fick aldrig ont av de och extremt bra ljud. dock slutade dom stödja de när w7 kom (inbyggt ljudkort på sladden).

Av Ptah
Skrivet av Pakew:

Okej, varför skulle jag vilja ha högre effektuttag? Är det enbart för OC eller byte av komponenter?

Jag vet att grafikkortet är svårt att få tag i, men jag tänkte att jag köper komponenter när dom dyker upp på rea, eller när jag får tag i ett grafikkort Jag har en fungerande dator för tillfället, men den börjar vara inne på sista andetaget nu.

Tack för svaret på min tidigare fråga!
/Patrik

Jag håller med Asyvan ett större nätagg på minst 750. Jag kör denna https://www.inet.se/produkt/6902704/corsair-rm750x-750w-v2 10 års garanti och bara några hundra mer är de lätt värt.

Av Ptah

Uppgifterna har inte "slunkit ut" utan advokatbyrån har hört av sig och någon på telia har gett dom informationen via mail. Det är inget slarvfel, man råkar inte trycka sänd utan det är i efterhand man sett att dessa uppgifter gets ut utan belägg för att göra de. Personen på telia borde inte få ha hand om såna känsliga uppgifter utan att kunna reglerna kring hanteringen. Hur vet dom på telia att det var advokatbyrån som hörde av sig? Tror fel person hade tillgång till fel sorts information och detta är inget Telia velat skicka ut. Samtidigt är telia som arbetsgivare skyldiga att tillgodose att varje arbetare kan sin arbetsuppgift och har rätt utbildning för att hantera den. Hoppas på ett kännbart straff så telia gör en uppsträckning.