Inlägg

Inlägg som kxdude har skrivit i forumet
Av kxdude

Funkar mentor om basic skillen inte är 100%? Tex när man skillar om besättningen till en ny tank utan guld?

Ursäkta svengelskan.

Av kxdude

Detta är helt klart supercoolt men jag tror inte alls på detta till shooters (FPS-spel). Jag vill styra sikte och gubbe och vart jag tittar med en enda rörelse och det är med musen allt annat skulle vara för slött. Det skulle dessutom bli som ett tank spel där man helatiden måste hålla koll på åt vilken riktning kroppen är åt. Till diverse fordonssimulatorer skulle detta dock vara sjukt bra. Kan kanske även funka till WoW liknande spel. Ska VR funka till FPS så vill jag nog att hela kroppens rörelser läses av.

Men helt klart en cool produkt... specielt om man även kan använda dem som en vanlig bildskärm. Kolla på film i sängen utan kanter och utan att det stör frugan som ligger bredvid skulle ju vara helt otroligt bra.

Skulle gilla detta till World of tanks men bara då man kör tank destroyers utan torn då jag inte gärna vrider mitt huvud 360 grader.

Av kxdude
Skrivet av guos89:

Som jag ser det finns det två svagheter man billigt kunnat fixat för att fått en mycket bättre produkt.

batteriet och ramminnet. Android 4.x kräver lite för att rulla på och även fast 512 är detsamma som sitter i ipad mini tycker jag ändå man har kunnat kostat på några kronor till och dubblat detta, det gör nytta och är ett billigt sätt att verkligen piffa upp en enhet.

CPU, grafik osv är ju annars helt okej, galaxy s2 klass (vilket inte alls är dåligt!) 8GB minne inget problem alls, dessutom minneskortplats, grymt. Dålig skärm ok men det är inget man billigt kan göra något åt och därmed helt förståerligt.

Litet batteri. Visserligen kostar betterier pengar, men så farligt kan det inte vart att dubblat detta. De har kunnat höjt priset med en 100:- och lätt haft råd att dubblat både ram och batteriet och fått en mycket grymmare produkt...

Lite tråkigt faktiskt.

De är nog ganska medvetna om de "korkade" valen för att få en mycket bättre produkt. Det är bara det ( antagligen ) att de inte vill ge oss en billig produkt som är riktigt bra. Det skulle direkt konkurrera med prestandaplattorna till ett mycket förmånligare pris. De vill ju fortfarande sälja värstingplattorna också...

Av kxdude
Skrivet av Pope:

Yay, en ny garageplats iaf Tanken kommer säljas omedelbums.

jag spelade faktiskt 2 ggr med den men sen såldes den och nu har det införskaffats en ny tank istället

Av kxdude
Skrivet av AndersBlomdahl:

ja 3790kronor för en 55tums plasma från samsung har mediamarkt nu på mellandags rean, det e ju faktiskt sinnesjukt billigt för en så stor tv. hålle med fattar inte folk som köper tv för 20k och sen har de fanime inget ljud, alla filmer blir ju totalt ointresanta utan et hyffsat ljudsystem. ska man ändå slösa 20k så kan man ju ta en tv 55tums för 5k och ett tex klipich hemmabio för 15k typ. kom på ännuvärre om man kommer hem till nån som spelar upp live konsert via sin platt tv utan ljudanläggning de e fan hädning.

är den något att ha då?

Av kxdude
Skrivet av Yrch:

Lägre är bättre som han ovan skrev.

Gällande penetration är det en härva som jag trots idogt grävande inte riktigt fått full klarhet i.

Det skiljer ju sig såklart mellan olika ammunitionstyp, men även på en specifik ammo kan det stå tex penetration 99-165mm (för AP med den tyska korta 88mm kanonen) Sen andra värde på APCR (128-214mm) och HE (33-55mm).

Jag gissar (?) att det är nån form av randominiseringsfaktor men har sett flera olika förklaringar som står i konflikt med varandra... för det är samma med damage, ett "intervall". Jag har observerat att med tex covenatern gör man nästan alltid den mängd skada som är mitt i "intervallet" (67hp i detta fallet).

Du har helt rätt ang penetration och skada. De varierar och håller man musen över så ser man medel. Därför kan man dinga en gång och penetrera den andra trots att du inte ändrat vinkel och skjuter på exakt samma ställe.

Penetration för alla ammunitionstyper förutom högexplosiva (HE) minskar med distansen dessutom. Det är därför svårare att penetrera på håll då skotten tappar fart (penetrationsförmåga).

Av kxdude

Rent generellt så är de flesta tanks extremt bra balanserade. Man får välja tank som passar ens spelstil. Men det är helt klart så att tier 5-6 gör hyffsat med skada och drar därför in mycket penagar utan att ha höga reparations- och ammunitionskostnader. Därav går man nästan alltid ganska mycket pluss på de tanksen. Personligen har jag inte kört medium i det amerikanska trädet men jag lyckades väldigt bra med M6 och även T1 när de båda var fullt utrustade. T20 sägs vara ruskigt bra pengagörare men en sådan äger jag inte.

Annars tycker jag Cromwell i det brittiska trädet är sjukt kul att köra och den drar dessutom in bra med pengar. Det är en ganska lätt mediumtank som gör relativt bra med skada och är väldigt snabb. Det går därför utmärkt att scouta med den även om man ska vara lite försiktig då den inte har samma camoegenskaper som en lätt stridsvagn. Den danskar runt vilken PSG som helst och vilken TD som helst utan rörligt torn. Jag lyckas nästan alltid med att döda en annan mediumtank i samma tier en mot en... oftast med ganska mycket liv kvar dessutom. Vissa Heavytanks i samma tier kan man plocka också utan större problem.

Av kxdude
Skrivet av Saber:

Beror på vart du träffar, Penetrerar lägre fronten på den med min is-2 175 pen. Inte dingat ett skott där än.

Givetvis. Han/hon stod bakom ett buskage så jag såg inte exakt vart jag träffade men jag siktade mitt i den stora platta ytan i sidan på tanken med ca 80-85 graders vinkel vilket är riktigt bra... ändå bara en av tre. Ibland har man otur oxå. 198 pen är bara ett medel och inte exakt mått på vad den penetrerar varje gång.

Av kxdude
Skrivet av Schluug:

Jag måste säga att jag blir lite sugen på den nya brittiska premium TDn AT-15A efter att ha mött den igår kväll. Dess armor är ju helt stört bra för Tier7. Dock blir jag lite mindre sugen efter att ha läst på forumet då den inte har någon vidare kanon och möter ganska ofta Tier9.. jag är kluven.

sköt på den i sidan idag med T29 198 pen kanonen och ett av tre skott penetrerade... Det är rätt bra armor det.

Av kxdude

Skulle inte satsa på reparation på en light tank. Tycker det är mer till för heavy tanks. Stannar man pga avskjutet band så får man laga det fort som fan och händer det en gång till så är man iaf död om någon sekund... en light tank som står still och som blivit spotad lever inte länge...

Jag skulle satsa på siktsträcka radio och att ta sig fram i eländig terräng först och främst... mobilitet är överlevnad för en lätt stridsvagn och siktsträcka är bra för att upptäcka alla fiender fort och lätt.

Av kxdude
Skrivet av zorki:

premium tanks ger 50% mer cred
premium ger dej 50% mer cred o exp

de borde förklara skilnaden i inkomst

rätta mej om jag har fel

aha visste inte att premiumtanksen ger 50% mer cred... trodde de bara var mycket billigare att reparera.
Har bara en T25 och den gör man ju inte så mycket skada med så det hinner bli några hiskeliga summor. Det går nog dock inte att gå back med den som jag nästan alltid gör med min VK4502B trots massor med skada. Dör ju alltid med den och hinner ändå avlossa 20-30 skott så det blir ju lite cred åt helvete.

Ont. T29 gillar iaf jag så T34 skulle jag ha valt alla dagar i veckan utan att ha testat varken Löwe eller T34. Detta med tanke på att jag har spöat massor med Löwen med min VK4501A (eller vad den heter) medans T34:an är betydligt svårare och gör jäkligt mvket mer ont att möta och att T34:an borde bara en bättre variant av T29:an som är helt fantastisk på rätt bana (kuperad) och väldigt bra på övriga. Det är som alltid... könnar man till svagheterna så kan man undvika att visa dem. Med löwen är det dock svårt för den enda som verkar vara bra med den ( genom att har mött den ett flertal gånger under de över 4000 matcher jag spelat) är att den träffar bättre på håll. Men det är ju en spelstil dt oxå... att hålla sig i bakgrunden... men hur kul är det???

Av kxdude

jag fattar inte hur ni får så mycket pengar. Är det på specialevent där det är 2x pengarna?
Jag har fått ace-utmärkelse många gånger på flera olika fordon och kan ibland göra 3000 skada med en tier 5 tank men kommer ändå bara upp i runt 40000 utan premium som bäst. Det spelar ingen roll om jag dödar 10 st heller och gör 5000 skada... det blir inga stora pengar ändå.

Av kxdude
Skrivet av GaMeR2K5:

Ja idag är det ju "nästan" omöjligt att få tag i en mobil utan pekskärm... och varför det har blivit så pass accepterat på en mobil med den lilla skärmyta som den har medan det är absolut "no-no" för en vanlig "hem-pc" kan jag inte förstå?

Har du en mus kopplad till din telefon!?

Jag har iaf inte det men jag har en mus kopplad till min dator och därför vill jag inte ha någon pekskärm. Det skulle vara mycket klumpigare och mycket jobbigare att använda.

Av kxdude

Tycker det här var den lungnaste skönaste och proffsigaste fredagspanelen någonsin. Mediaträning eller börjar ni bli mer vana i skorna? Lite synd bara att ni inte var så pålästa på en del av de ämnen ni tar upp. Vet man att man ska ta upp ett ämne i fredaspanelen, för att jag antar att ni har skrivit något sorts manus eller iaf lite stödord, så kan man ju ägna 5 minuter till att kolla upp vissa fakta... tex det där om 144 Hz som har varit behandlat förut på sweclockers.

Kan också hålla med en föregående talare om att det ser väldigt spartanskt ut när ni står där bakom ett rangligt bord. Visst ni kanske har utrymmesproblem men det vore ju grejt med ett par fotöljer till er och någon soffa till eventuella gäster som ni faktiskt har med ibland i era podcasts. Ta med dem i fredagspanelen istället!

Alltid trevligt dock med fredagspanel! Gillas skarpt!

Av kxdude

I år tycker jag att det har varit hårfint mellan de bästa nätbutikerna. Alla har varit bäst på något och alla håller en allmänt hög standard på allt. Utstickaren är CDON som är sjutkt dåligt upplagd och svårnavigerad. Däremot tyckar jag att deras priser och kampanjer är helt klart bäst samtidigt som de har varit otroligt snabba med leveranser.

Inet fick min röst till slut som bästa butik mycket pga att den är lättnavigerad och möjligheten att sortera bland massa grejer är suverän. Men som sagt hårfint var det. Enligt mig är Dustin, Komplett och CDON lika bra val. Jag handlar dessutom från den butiken av dem som har bäst pris för tillfället. CDON har fått de flesa av mina köp detta år men senast handlade jag 1+3 st SSD från dustin som jag får hämta imorgon (beställde igår och idag)

Av kxdude
Skrivet av Justbecause:

Precis, de är bara ett gäng bortskämda snorungar nuför tiden

Skickades från m.sweclockers.com

Ja visst har vi blivit lite bortskämda med fin grafik och många av oss här på swec antar jag ligger lite åt det hållet rent generellt. Många vill ha riktigt snabb dator och fin grafik i spel. De bästa/mest prisvärda datorprylarna. Många av oss är intresserade av de lite mer extrema datorprylarna och det hänger väll lite ihop allting.

Personlighen gillar jag fin grafik och strävar alltid efter att kunna ha besta möjliga grafikinställningar. Dock är det ju inte det viktigaste i spelen

Jag räknar dock inte mig själv till en av de bortskämda snorungarna... är lite snorig visserligen men är man 32 så är ungdelen ganska utsuddad.

Av kxdude
Skrivet av Waowt:

Du kan ju kolla försäljnings siffrorna. Vem fan är trollet? Eller är du bara efterbliven?

Ja jäklars jag kanske är efterbliven. Jag har ju givetvis fel. Allt du säger ska ju alla bara tro på eftersom det är du som säger det. Glömmer bort det hela tiden. Typiskt!
Ska nog trycka i mig en burk håning nu.

Av kxdude
Skrivet av Waowt:

Trött på såna som du. Nej jag har ingen siffra men tänk efter lite själv.
Hur många spelar Cod på Xbox jämfört med PC?
Hur många spelar GTA på Xbox jämfört med PC?
Kanske borde tänka med ditt eget huvud någon gång.

Du är ett riktigt litet troll du
Du måste ha någon sorts källa på uttalanden likt detta annars blir du aldrig tagen seriöst om du faktiskt vill bli det.
En uppskattning måste komma från rimliga antaganden iaf. Bara för att du tänker lite så blir inte dina ord sanning.
Har du ingen källa så berätta hur du kom fram till din uppskattning.

Av kxdude
Skrivet av Waowt:

Du var då en envis liten åsna
Vad för källa vill du ha? Det finns hur många forum som helst, ska jag leta åt dig? Nja, inte så att jag bryr mig tillräckligt.
Du vet varför Google finns va? Bra.
Sen är det ju lite konstigt att du själv mena på att ja det är fler rentav NEJ än JA så varför fortsätter du?
Last question for you

Att säga att något står i forum är ingen källa. Inte heller att säga att man kan googla på det.
Skriv tex en teknisk artikel och sätt google som källa. Lycka till med det!

Edit: JAG tror dock att du har rätt att de flesta här på swec hellre vill ha 16/10 eller 16/9 än 21/9 som minst sagt, än så länge, är ett väldigt udda format. Däremot så är det som sagt tidigare dumt att använda VI när man uttrycker något sådant utan att bevisa med källor.

OT
Till mitt arbete skulle det vara guld värt med 21:9 då jag alltid kan utnyttja bredden. Sitter nu med en 16:9 och en 16:10 men eftersom jag har AutoCAD, ett antal PDFer, ett beräkningsprogram, mail , webläsare, utforskaren och en projekthanterare uppe jämt så är det hela tiden dåligt med skärmyta på bredden. Faktum är att det skulle vara suveränt med två sådana. Den ena med CAD och den andra med alla andra på. Lite får man nog bläddra ändå men det kan vara OK. Skulle jag vara helt nöjd så skulle den haft 1200 på höjden då även den kan vara lite knapp ibland.

Av kxdude

Jag har en S3 och visst är det kul att JB äntligen kommer men även jag tycker det känns som lite nyhetstorka här på swec. Detta är inte en väldigt passande nyhet på denna sidan kan jag tycka. Men jag kan väll även tycka att det var roligare att den kom upp här än att det inte hade hänt någonting alls.

Någon sa att S3 är "high end" men om man ska ta med allting som är "high end" och som har en dator i sig så kan omfånget bli ganska stort.
Jag vill ha fler PC-orienterade nyheter och recensioner.

Swec för mig handlar mycket om prestanda... (vilket är ett vidare begrepp än FPS...) och då främst inom PC-ramen

Tex så var det väldigt längesen jag såg ett test vad ljudkort gör för prestandan i spel tex. Enligt ett gammalt tomshardwaretest kunde ett bra ljudkort ge så mycket som 13% mer prestanda i spel med ganska mycket ljudgodis. Detta var som sagt väldigt längesen ( flera år sen) Vad har hänt på den fronten?

Det är inte bara jag som tycker att det har blivit lite slappt på redaktionen. Det har nämnts i fredagspalenen (<3<3<3) att det finns så mycket moderkort där ute! ...Och därför ger man NÄSTAN upp ett försök att testa några? Har det inte hänt en del på kylarmarknaden det senaste året? Har det inte hänt någonting med nätverkskorten på hur länge som helst? ( Folk klagar på höga ms när de spelar online. Kan byte av en router och ett nätverkskort göra något åt det?) (denna prestanda kanske till och med är viktigare än att maximera antalet bilder per sekund i BF3)

flame on