Inlägg

Inlägg som kxdude har skrivit i forumet
Av kxdude
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SectionX2
varför köper ni inte leadtek gt istället? den har koppar kylning som default.

Bara för att den inte finns tillgänglig och för att Gainward SKA ha ännu bättre kylning

Av kxdude
Citat:

Ursprungligen inskrivet av thomax
Korten är det ju inga fel på! Utan problemen ligger i spelen . Som man sen patchar bort. Enkelt !:cool:

NJA de där är typiska ATI problem. Skaffa nVIDIA istället så slipper du problem med grafiken. ATI har nog aldrig varit duktiga på att göra kompatibla drivrutiner, bara snabba...

Av kxdude

KVR400X64C3A/512 512Mb DDR PC3200/DDR400 184pin 400MHz är inte ECC heller

den kan du ha till AMD 64 tex, funkar väldigt bra åxå, iaf om du inte ska överklocka

Av kxdude

Krashat MSI K8N FSR !?

Körde datorn i 30 min med 200x11 på en A64 3000+ med mitt nya MSI K8N FSR, sen dog den tvärt och har inte startat sen dess. Har kommit fram till att det förmodligen är moderkortet som har pajat efter att ha bytt ut allt förutom det och processorn. Men processorn låg på 50 grader bara under 100% load.

Om ni hade tänkt att köpa ett sånt moderkort får ni räkna med att få jobba en del med att få bort bakplåten som de har klistrat fast på moderkortet som man ska skruva fast fläckten i. Det är nämligen så att den är felaktig och de flesta prollekylarna har med en riktig bakplåt som tex zalman 7000A/B. Sen får ni tänka på att ni förmodligen inte kan ha punkbuster installerat för då börjar datorn lagga i spel. Köper man dessutom lite billigare minnen typ de billigaste Kingston minnena så kan ni glömma att få dynamick overclocking att fungera bra.

Annars har det fungerat bra i stockhastigheter i ca 2 timmmar :/

Nej köp heller ett ASUS eller Gigabyte.

Av kxdude

Nu har jag testat att köra fracry lite längre med 420/1200 och då började det att snöa och sen blev det en massa "häftiga" ljuseffekter efter ca en timmes spelande. Jag fick dra ner kortet till 405/1141 för att det skulle funka bra. det är möjligt att jag kan köra lite högre på nått men just den inställningen funkar utmärkt i 2 timmar iaf.

Av kxdude

testa om du kan lira farcry med bästa inställningarna på allt istället. det är mycket bättre. vill du se fps:en så dra ner fraps och se hur det funkar.

Av kxdude

väldigt tyst! en vanlig hårddisk låter mycket mer

Av kxdude

Nu har jag fått svar från torbjörn på GW och han sa att de skulle byta ut kortet nästa vecka. Så då får jag förhoppningsvis rätt kort som är på bilden. Det tycker jag va ganska bra iaf. Men nått bundle finns inte med. Jag testade att klocka kortet max i EXPERT tool och det gick hur bra som helst iaf. (420/1200)

Av kxdude

det är referensdesignen på komplett för jag fick ett mitt GW 6800GT GS idår och blev riktigt besviken. Har givetvis redan klagat på torbjörn på GW och hoppas han är någolunda funtad och skickar mig en ny kylning eller ett nytt kort.

Av kxdude

Jag fick mitt gainward 6800GT GS igår och blev riktigt besviken när det var ett referenskort och inga spel bara winDVD4. Jag klagade direkt till gainward men de har inte varit så hjälpsamma än. Får väll se vad som händer... Samtidigt beställde jag ett PNY från datorbutiken men avbestälde det dagen innan det kom in eftersom de inte kunde säga när det skulle komma så jäkla typiskt! då hade man setat med farkry och kunnat sålt splintercell till nån dum person och dessutom varit 700kr rikare.

Av kxdude

AAAH! va fint... och så får jag mitt Gainward GF 6800GT imorn...ska bli kul att testa bla farcry. Förhoppningsvis så får jag även resten av datorn åxå imorn annars trycker jag in det i min gamla... kan ju vara kul att jämföra skillnaden mellan ett system med AMD XP 2800+ 512MB ram och ett med AMD 64 3000+ 512MB. Tror nog att det blir vesäntligt bättre med den senare varianten

Av kxdude
Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Mjo, det lär ju gå. Fasst om du inte startar nätaggregaten samtidigt kan du få problem.

Ah! det tänkte jag inte på. Det kanske inte är så bra att ha ett externt nätagg på helatiden....eller?

Av kxdude
Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Har man ett bra nätagg så går det bra på 350W också..

Om man har två 300W kan man inte bara koppla in ena nätagget till grafikkortet då? Kanske inte blir så snyggt men vem bryr sig om baksidan om datorn ända bara står där under bordet?

Av kxdude
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lowe
kan inte annat än hålla med, det är vad jag har i tankarna jag med ^^

Jag ska köpa precis samma sak jag med. Har inte bestämt mig än vilket grafikkort det blir eftersom nVIDIAs drivrutiner är beta fortfarande men det lutar ju åt ATI. Man har ju en liten stund på att fundera och se om nya drivrutiner kan förändra ställningarna lite...vilket jag hoppas på.

Av kxdude
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Quintus
Det lär kräva ett saftigt nätagg har jag läst.Minst 400w.Stämmer det?

Nej inte riktigt. nVIDIA säger att det behövs minst 480W fast kortet endast drar 120W.

Av kxdude

Nu har jag inte läst artickeln än på Driverheaven men vad jag har hört och läst så kan man stänga av de där "fusken" i drivrutinen och köra på precis lika bra kvalite som ATIs grafikkort. Jag har även sett bilder på de och det är ingen skillnad alls i princip. Tror inte någon behöver vara orolig för dålig bildkvalite hos nVIDIAs kort längre.

Av kxdude

PCI-express är bättre än AGP på en punkt till förutom hastigheten...den lämnar mer ström än AGP-porten. Tex på PCI-express varianten av nVIDIAs GF 6800 Ultra så behövs det bara en molex. Det kan ju vara en ganska stor fördel. PCI-express lämnar nämligen 75W