Inlägg

Inlägg som MrJiM har skrivit i forumet
Av MrJiM

Nån som vet vad detta innebär? Mitt paket verkar va på väg nånstans. Hittar inte den när jag försöker betala moms.

10/07/2019
Information Received – Item En Route to Postal Facility

04/07/2019
Arrival at Processing Center (Country code: SE)

04/07/2019
Held by Custom

04/07/2019
Information Received – Item En Route to Postal Facility

04/07/2019
Arrival at Destination Post (Country: SE)

01/07/2019
Despatched to overseas (Country code: SE)
For more information on tracking, click here

29/06/2019
Information Received – Item En Route to Postal Facility

Av MrJiM

Jag är för slö för googla nu. Men vad är riktad marknadsföring? Det låter som reklam? Känns inte troligt att jag blir drabbad när jag kör adblocker på datorn, mobilen, surfplattan och laptopen. Jag menar de kan rikta den bäst fan de vill. Jag ser inte skiten ändå.

Av MrJiM

Ingen som har hittat bra pris på Amd Ryzen 2700X?

Skickades från m.sweclockers.com

Av MrJiM
Skrivet av Decster:

Om den ska användas flitigt till video/3D/foto-redigering eller liknande (och spel) så ser den bra ut.

Saken är jag klarar mig fint på min överklockade 2500K egentligen. Men vafan det är inte vad man behöver utan vad man vill ha? 😂

Skickades från m.sweclockers.com

Av MrJiM

Vad tror ni om dessa delar?

Tja.

Som rubriken lyder. Vad sägs? Har ett GTX1060 6GB liggandes redan och SSD tar jag från min nuvarande burk så länge. Har även Cooler Master Nepton 280L hemma. Ska även mata i så många HDD som möjligt i burken.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11970743/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/11970743/

Ps: Ska självklart vänta tills Black Friday innan jag köper.

Av MrJiM

Du kan ju välja ut delar och be de bygga ihop. Jag tycker att det alltid är bättre att välja komponenter själv.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MrJiM

Hmm problemet låg kanske hos Bahnhof ändå. Ringde och felanmälde på dagen och de sa att de gjorde nåt åt problemet under dagen. Nu har jag i princip 100/100. Vid denna tiden innan så låg jag på typ 10/100. Twitch streams buffrar inte konstant längre. Avvaktar ett par timmar till innan jag avskriver felet helt.

Av MrJiM
Skrivet av aragon:

@MrJiM: du är säker på att det inte är på det egna nätet felet ligger?
Många gånger det är en dålig kabel eller router mm sedan får man för sig att det alltid sker på ett visst klockslag,
sedan visar det sig att det var en dålig kabel eller att kontakten var dålig på blecken så det räckte att dra ur och sätta i kontakten igen.
(tex är ni fler i hushållet? kan det vara så att routern flaskar mm mm)
kommer inte hjälpa att byta leverantör, för är det fibern är det troligen samma nät nästa leverantör använder

Jag är helt säker på det inte är mitt fel. Har bara kass internet mellan 19 och 24 typ. Normal annars.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MrJiM
Skrivet av JungelTarzan:

Vadå vad menar du att de rasar till 10/100 kl 19?
Jag ska snart få fiber indraget till villan och då tänkte jag ta Bahnhof... :/

Jag har 100/100. Men de senaste dagarna så fort klockan blir typ 19 så mäter jag 10/100. 10 ner och 100 upp. Alla streams jag försöker kolla på buffrar konstant. Helt omöjligt att kolla på nåt.

Av MrJiM
Skrivet av Midvintersorg:

Vi är säkert många som har problemet, men folk i allmänhet surfar ju bara på Aftonbladet och märker inte att det är långsamt då vardagssurf inte påverkas nämnvärt. Borde kunna knyta våra problem till ITUX då. Jag felanmälde igår via Ownit och de skulle koppla ärendet vidare till ITUX. Mig veterligen är de ganska sega tyvärr.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag ska ringa Bahnhof imorgon. Hoppas de kan berätta sanningen. Det sjuka är att jag har nästan 100 i upload även nu. Bara download som är kraftigt drabbad.

Av MrJiM
Skrivet av Midvintersorg:

Hej!

Jag har exakt samma problem men sitter med Ownit. Hur länge har du haft problem och bor du också i Göteborg? Har haft det såhär i ungefär två veckor nu, innan dess var det full kräm i piporna. Tror det är kapacitetsbrist i ITUX nät.

Ohfan. Hade problem för länge sen men det har varit bra länge. Märkte under påsken att jag har problem igen. Bor vid Lilla Bommen. Om det är ITUX så är vi ganska körda.

Av MrJiM

Hjälp med val av fiber.

Hej.

Jag har Bahnhof idag 100/100. Så fort klockan blir ca 19 så rasar det till 10/100. Ska säga upp skiten imorgon. Så nu undrar jag vilken leverantör jag ska välja? Det nya jag väljer skall inte va som Bahnhof som kör typ 5x20 som sitt 100/100. Det nya ska va 100 rakt av. Kollar lite på Universal telecom nu. De har 6 månader halva priset och de har ingen bindningstid. Finns det andra som inte heller har bindningstid att kika på?

Av MrJiM
Skrivet av Traumklang:

Som jag fattat det, öppnar dom alla paket, oavsett storlek, Vikt och angivet värde.
Tyska tullen för en lista, där alla produkter som någonsin importerats av andra och dig listas upp med modellbeteckning, pris och nätbutik som sålde det.
Därefter taxerar dom värdet (medelvärde) ochså när inget pris är angiven. TEX om dom skickar paket som Gift.
Jag vet av folk som råkat på böter, för att "presentet" inte var förpackat som present inuti och för att den typiska "grattis till Födelsedagen" kortet saknades.

Må det nu vara så att du köpte något för 20 Euro, fast det var REA pris och det ligger normalt på säger vi 35 Euros, så måste du bevisa med direktlänk till Erbjudandet att det är fallet. Då slipper du avgifter och tull.

Mina Paket iaf har alltid en faktura med på utsidan i ett plasthölje, där produktens beteckning, pris och avsändare är med på samt fraktkostnadena.
Men jag har som sagt beställt väldigt dyra saker för flera tiotusentals Euro ibland.
Vet faktiskt inte om ett mobilskal har en räkning eller ett kvitto med i paketet.
Men öppnar gör dom iaf.

Men asså jag fattar inte varför vi började snacka om Tyskland. Men till och med tullen måste väl fatta att det är omöjligt att visa direktlänk till en rea när rean är över?

Av MrJiM
Skrivet av Traumklang:

Det må vara så i Sverige, men jag tror inte att detta är möjligt att göra så i Tyskland.
En kompis till mig i Berlin beställer rätt så regelbundet av Hobbyking.com i Kina och det blir alltid tullen eller GDSK han får brev av.
Han har inte lyckats beställa något i Kina dom senaste åren och slippa tullen för det. Oavsett hur liten värdet var.
Och han har beställt en massa kims krams under åren som gått.

Det slutar med att dom öppnar kuvertet/paketet och värderar sakerna som han sen kan hämta ut.
Det ser ut följande:
Ett inköpspris upp till 22 Euros: Ingen moms, ingen tullavgift.
Från 22.01 Euros till 150 Euros: Moms tillkommer
Från 150,01 Euros uppåt: Moms tillkommer plus den individuella tullen du skall betala för denna produkt.
Hur många procent det blir, är individuellt för produkten och är reglerat i TARIC-listan.

Det borde man väl hypotetiskt kunna kringgå genom man köper varan för under 22 euro på kvittot och betalar resten på en separat betalning? Man kan då visa upp kvitto för paketet på under gränsen för moms? Typ kvitto för paket med x innehåll med y ordernummer på 20 euro. Betala sen 1000 på en annan betalning. Eller öppnar de paketen ändå även man har ett kvitto? Jag vet inte mycket om hur det funkar i Tyskland.

Skrivet av nanananaBatman:

Det där får fanimig bli min strategi nu sedan Posten dirigerat om mig till att behöva hämta mina paket ute i förorten, när jag bor väldigt centralt. Att flooda deras caches. Man borde få välja/önska sitt postombud själv. Viss post går underligt nog till mitt reguljära ombud, men viss post går ut åt helvete. Känns nästan som ett övergrepp. Hellre då att de inte åtar sig uppdraget alls och meddelar avsändaren att "Nej, vi kan tyvärr inte åtaga oss att leverera paket till Mr. nanananaBatman. Eftersom vi är värdelösa får vi inte inräkna honom till vårt tjänsteutbud".

För hur kan man göra så (detta är försås okopplat till "Kinapost" men har ju med Postnord att göra): Postnord säljer tjänsten till moster Märta att de kan leverera hennes porslinstallrik till mig där jag bor, någonstans i Svealand. Sedan stoppar Postnord upp paketet i en mörk kiosk i Abisko, varpå de skickar en lapp hem till mig att jag är välkommen till Abisko för att hämta mitt paket. Har de verkligen följt sitt åtagande? Nu kan jag ha överdrivit avstånden en smula, men hur långt bort får de verkligen skicka min tallrik och fortfarande hävda att paketet har nått fram till mig? En skattkarta till var de gömt mitt paket är inte att ha levererat, särskilt inte om jag ska behöva ta mig långt långt bort. Jag är alltid snabb på att hämta min skit, tycker de kan straffa de som har lång medeltid stället.

Man får va glad att paketet kommer fram. Borttappade paket är ganska vanligt.

Av MrJiM

Saken är att det förmodligen kommer va billigare att köpa saker från Kina och låta det paketeras om i ett billigt EU land sen skickas till Sverige än att köpa saker här i Sverige. Dessutom kommer man kunna köpa större mängder på samma gång. Det innebär flera kan vara med på samma beställning och dela på fraktkostnaden. Det finns nog ett och annat land inom EU som inte tar ut "straffavgift" på Kina paket.

Av MrJiM
Skrivet av Traumklang:

Du har helt rätt med det du säger. Jag tror att Kina fullständigt skiter i svenska tullen eller Postnord, och Kinamannen som sålt varorna som han sen får tillbaka blir inte heller less på att kunna sälja allt tredubbelt.

Nu vet jag inte exakt hur Tyskland har löst det med Kinapaket från Wish och Banggood, iom jag aldrig har beställt något där själv, men jag vet att när jag importerar saker som privatman och inte via mitt företag, beror det på fraktbolag som jag väljer att låta det skicka med hur förfarandet blir.

Väljer jag DHL från Kina, får jag följande brev:
https://uploadix.de/image/Lna4Z.jpg

Där kan man sen låta varan deklareras hos tullen av GDSK och pröjsa 26,95 Euros per Paket genom att underteckna option "A"
Eller göra deklarationen helt själv med all papperskrig det för med sig genom att kryssa i den högsta checkboxen och INTE underteckna option "B" (Fast det står att man skall om man ska deklarera själv) och skicka ett foto som detta med DITT brev med nummer och adress på via E-Mail till GDSK.
Sen är det upp till dig att leta fram TARIC-Nummret till din produkt, fylla i tullens ATLAS online dokument, skicka skärmklipp/kopia av din Bank betalning/PayPal betalning till tullen samt klickbar länk i en .doc eller .odt fil som länkar till produktens sida av nätbutiken du köpt det ifrån.
Går inte detta för att du köpt av en OEM tillverkare som inte lägger ut priser på deras sida, skall du ange exakta modelbeteckningen samt full kontaktdata av OEM tillverkaren så tyska tullen kan göra en egen "privat" förfråga hos OEM tillverkaren för att kolla om du ljugit för dem eller inte.
Har du gjort allt detta, får du sen paketet hemskickat av DHL medans du inväntar tullens faktura på moms, tull och eventuella importavgifter.

Jag brukar ibland importera carbonfälgar, navsatser, snabbkopplingar, ekrar och nipplar för att bygga lättviktiga hjulsatser som jag sen donerar till sportföreningar som har ungdoms avdelningar som förbereder för Olympia eller andra internationella tävlingar.
Så jag har gått igenom det hela ett antal gånger själv.

Låter jag skicka grejorna via TNT-Express, får jag som privatperson ingen möjlighet att deklarera själv och behöver då betala omkring samma summa per paket till TNT för deklarationen.

Det har med att göra att TNT:s logistik centrum ligger utanför tullzonen där frakten anländer när den når tyskland.
Medans GDSK har sina lokaler inom tullzonen direkt på flygplatsen in Frankfurt Main.

Hade mycket bråk om detta med TNT och varför jag inte fick deklarera själv, fast lagen säkerställer att jag får det om jag vill.

Nu vet jag inte hurvida Postnord har sina lokaler inom svenska tullens tullzon eller om svenska lagar tilllåter ett annat förfarande.

Men en sak vet jag iaf, Kinas postföretag (oavsedd vilket) MÅSTE kräva kunden på fraktandelen till Tyskland ifrån första början.
Det betyder att min OEM tillverkare bakar in den tyska fraktandelen i fraktpriset. Annars skickar Tyska tullen tillbaka paketet.
Det finns avtal mellan tyska Staten och Kinesiska staten att detta måste följas på punkt och prick.
Tror att Tyskland är tillräcklick stor ekonomisk att "vi" kan sätta press på Kineserna.

Hur det är med Sverige och Kina, vet jag dock ej.

Sorry jag orkade tyvärr inte läsa hela ditt inlägg. Men man bör tänka på vilka fraktbolag man ska välja om man inte vill fastna i tullen. Jag vet att man inte ska välja DHL iaf. TNT vet jag inte mycket om. Men jag gissar på att man inte ska välja de heller. Och grejen är ju att Kina paketen skickas som "gift". Det finns inte en chans att man ska ha kvitto eller nåt underlag för betalning om man inte har köpt nåt. Sen beror det oxå på hur stora eller små paketen är. För stort och tungt kommer bli intaget per automatik känns det som.

Av MrJiM
Skrivet av Gropenator:

Har aldrig hävdat att du inte snart är 40. Jag skrev att jag hoppades.

Att ta ut de avgifter som gäller är att jävlas?

Men som sagt, beställ paket åt andra människor. Du kommer att tröttna på det förr eller senare.

Jag tror många kommer se det som att de jävlas. Och jag ser inte att jag har skrivit att jag/folk inte kommer tröttna på det. Du skrev vuxna inte gör så. Jag hävdar motsatsen. Jag tror att du är så blåögd som inte fattar hur verkligheten fungerar. Jag började inte kalla andra omogen bara för de har andra idéer och tankar än vag jag har. Jag började inte skriva massa strunt om hur Kina företagen fungerar.

Av MrJiM
Skrivet av Gropenator:

Så din mogna lösning när du inte längre kan beställa billiga saker från Kina som alla andra skall betala frakten för är att beställa saker åt Lövden?

Gällande din ålder så hade jag ju hoppats att dina föräldrar att fått för sig att registrera ett konto åt dig här på din 1års-dag....

Hur mogen är du som tror att Kina företagen skulle bli arga och läcka information om köparen? Du lever i en fantasivärld. Jag är precis så gammal som jag skrev. Du bör nog bli torr om öronen innan du använder ord som vuxna. Och ja. Jävlas de med folk kommer folk jävlas tillbaka. Och nej. Det är inte olagligt.

Av MrJiM
Skrivet av Gropenator:

Skulle tro att de som sålt varorna i Kina blir något trötta på att folk okynneshandlar varor och helt enkelt är mycket hjälpsamma när postnord/tullen/etc frågar efter information om köparen av paket som skickas tillbaka.

Sen tror jag inte det blir något större problem, är ju inte vad vuxna människor normalt ägnar sig åt...

Du tror företagen i Kina skulle bli arga för de får betalt för varan och dessutom får varan tillbaka? Och du tror de bryr sig att svara svenska tullen? Du har inte pratat med många kineser du.

Och just det. Jag tror ganska många vuxna kommer jävlas tillbaka mot postnord/tullen. Jag fyller 40 nästa gång. Hur gammal är du?

Av MrJiM
Skrivet av nanananaBatman:

Det kan ju inte vara så ogenomtänkt att de tar ut 125kr för att beräkna momssatsen? Man får nog betala den summan när man hämtar ut paketet. Råkar du då skicka ditt 3kronorpaket till någon som väntar ett annat kinapaket ungefär då, ja då måste han nog gå och casha ut dem båda eftersom postnord aldrig i min erfarenhet, märkligt nog, aldrig håller någon avsändarinfo för paket.

När gjorde postnord och svenska staten nåt genomtänkt senast? Men skämt åt sido. Jag tror stenhårt på deras "nya" system kommer kunna "utnyttjas". Antingen kan man göra det jag skrev eller så kan man beställa massa skitbillga saker som man inte hämtar ut så postnords lager blir överfulla.