Inlägg

Inlägg som Tobbe_Nilsson har skrivit i forumet
Av Tobbe_Nilsson

Har samma problem, ganska störande är det

Dock inte fått till det ännu.

Av Tobbe_Nilsson

Aero Peek

Den har av någon anledning blivit gråmarkerad så jag kan inte bocka i den. Märkte idag att den inte funkade och skulle kolla om den var ibockad så ser jag att den är gråmarkerad utan anledning? :S

Av Tobbe_Nilsson

Se på TVn via Datorn

Hej, har ett litet problem när jag ska titta på serier på TVn via Datorn. När jag klonar bildskärmarna så får jag liksom ett extra skrivbord till höger om det jag har på bildskärmen där TVn är.

Så om jag drar VLC rutan in till TVn:s skrivbord och maximerar så hoppar den tillbaka till min bildskärms skrivbord och maximeras där. Vill ju inte behöva titta på nån liten ruta på TVn.

När jag hade Vista och Nvidia drivar så krympte den bara upplösningen på min bildskärm för att justera till TVn, och det visades samma sak på båda skärmarna, och tänkte att det borde väl gå att fixa så även fast det är Windows 7?

Har nyaste Nvidia drivarna för Windows 7, någon som har några tips på hur man ska göra?

Tacksam för svar.

Av Tobbe_Nilsson

Tänkte mest på performance i spel och sånt där. Hade ju varit trevligt om man fått upp FPSen lite bara av ett OS byte.

Tack för svaren

Av Tobbe_Nilsson

Vista32 --> Windows 7 64bit

Bör jag märka någon skillnad i performance från Vista till Windows7? Har 4gb ram så har bara kunnat använda 3 nu i 32bit versionen av Vista och när jag då uppgraderar till 64bit W7 så tänkte jag bara kolla ifall det är nån stor skillnad i spel.

Av Tobbe_Nilsson

32bit jämfört med 64bit?

Sitter på ett Windows Vista 32bit Home Premium. Är det värt att skaffa ett 64 bitars OS? Tänkte framför allt om det blir nån skillnad spelmässigt, sitter på 4gb ram och har hört att 32bit bara stöder 3.5 eller nåt liknande.

Tänkte ifall det var värt att punga ut med ett par tusen för ett 64 bitars.

Av Tobbe_Nilsson

Internet dör med jämna mellanrum

Hej, mitt internet dör titt som tätt under ett par sekunder bara. En kompis sa att jag gått offline/online på MSN hela natten och nu på senare på dagen är det samma sak. Ringde till Telia som är min leverantör och dom såg inga fel på min uppkoppling utan att dom säger att det är något fel på min dator.

Kan mitt nätverkskort ha pajat eller behövs det nya drivrutiner eller något?

Av Tobbe_Nilsson

Jag vet att detta har sagts många gånger, men det tåls tamefan att upprepas gång på gång. Människor som fuskar på ett eller annat sätt är patetiska, precis såna som er man bara vill träffa i en mörk gränd och bara misshandla er tills ni lär er att fuska är fel.

Taget ur Wikipedia:

Fusk är metoder för att på OTILLÅTNA sätt skapa sig fördelar utifrån givna förutsättningar. Fusk finns inom alla företeelser inom samhället och därför finns olika bestraffningsmetoder för att motverka fusk.

Fusk har funnits i alla tider. I vilda västern bestraffades fusk vid kortspel hårt, ibland med hängning av fuskaren. Det finns även historier om att fuskare doppades i tjära och därefter rullades i fjädrar. Fusk som förekom på den tiden var bland annat att kortspelaren hade ett extra kort i skjortärmen som gav honom en bättre pokerhand.

Allt fusk är otillåtet men vissa former skapar mer publicitet än andra. Inom idrotten anses dopning vara mycket allvarligt och inom samhällsekonomin är skattefusk ett allvarligt problem. Huruvida en händelse är fusk leder oftast till kontroverser där fuskaren envist hävdar sin rätt, och sällan erkänner, medan den som anklagar oftast stödjer sina påståenden på regelverk eller konstateranden. Inom idrotten har det blivit allt vanligare att fuskaren har erkänt efter att bestraffningen har fastställts.

Syftet med att fuska är ofta att vinna ekonomiska fördelar men är minst lika vanligt utan att pengar är inblandade. Vid privata tillställningar där någon form av spel förekommer, i stora eller små sällskap, tar ofta deltagarens tävlingsinstinkt överhanden vilket kan få spelaren att fuska. Exempel på fusk är i tärningsspel, där spelaren går fler steg med sin spelpjäs än vad antalet prickar på tärningarna har visat.

Av Tobbe_Nilsson

Har tankat som druid i ca 1 år. Tankat allt i BT och delar av Sunwell. Var i en top25 guild worldwide. Jag har aldrig använt ett macro i nån klass någonsin. Har aldrig threat problem (kan vara pga att jag var druid *lolol no skill* som alla säger).

Av Tobbe_Nilsson

Jag är lite av en nybörjare på sånt här. Hur kan man se om grafikkortet går i x1 eller x16?

Av Tobbe_Nilsson

Hmm, ja min TV är ikopplad när jag installerar drivare. Ska prova testa det.
Tack för så många svar

JAA det funkar. Tack så oerhört mkt för svar. <3 till er alla

Av Tobbe_Nilsson

Skärmen slocknar efter Nvidia Drivar

Tja, jag fick lite virus och beslöt mig för att formatera datorn. Jag kom in i Windows, installera windows alla updates, la in Service Pack 1. Installerade sedan Nvidias senaste drivers 175.** minns inte exakt.

Startar om datorn. Kommer in till Vista login, loggar in. Kommer in till skrivbordet. Och smack efter kanske 5sek så slocknar skärmen.

Känns precis som att den slocknar när den läsar in grafikkorts drivarna.

Och sen är det bara in i felsäkert läge och ta bort och prova annan version.
Provade 169.** och samma sak. Fattar inte varför.

Hade ett liknande problem tidigare fast skärmen slocknade just innan Vista Logon kom fram. Det "fixade" jag genom att byta skärm, och då funkade alla drivare. Men nu är det alltså 5sek in på skrivbordet som skärmen slocknar. Är helt clueless.
Provade att formatera om allt, och det första jag installera var nvidia drivare. Samma sak då med.

Är ooooerhört tacksam för alla svar.

Windows Vista Home Premium 32bit
LG 22" LCD Monitor (Minns ej siffror etc)
AMD Athlon 64 XP4200+ AM2
Gainward Geforce 8800GTS 640mb
Corsair Value S. PC5300 DDR 2x1024mb
Samsung Spinpoint T133 320gb 7200rpm 16mb cache
MSI K9N SLI-2F, nForce 570 SLI, DDR2

Av Tobbe_Nilsson

Ska jag göra, tack för tipset

Av Tobbe_Nilsson

Det var ett riktigt annorlunda problem som var svaret på min fråga. Tro mig jag hade gjort allting man kunde göra. Deletat i enhetshanteraren, det fanns bara inga drivrutiner som funkade.

Jag provade byta till en annan skärm jag hade liggandes hemma, det också en riktigt gammal skärm. Funka ej. Men för att vara säker lånade jag hem brorsans nya skärm. Och då funkar det?

Visst jag är glad och tacksam att det funkar igen, men hur kan mina 2 skärmar som ligger hemma var felet? Risken att båda gått sönder på exakt samma sätt är ju ofattbart liten, måste vara nåt med att dom helt enkelt var för gamla och inte stödde Nvidias drivers eller nåt :S

Av Tobbe_Nilsson

Har bara möjlighet till DVI eftersom jag har 2 såna portar.
Drivrutins versionerna minns jag inte exakt, har provat 3st som var på 160 något, sen läste jag på nåt forum om att 100.65 skulle funka men icket.

Av Tobbe_Nilsson

Ska prova men känner på mig att det kommer inte att hjälpa mig något.

Jag provade nyss formatera om datorn, och utan att installera en enda windows update eller annan drivrutin så drog jag ner Nvidia drivarna igen. Jag kom in i Windows tänkte JA FAN VA SKÖNT!
Sen efter 10sek slocknar skärmen igen, jag tänkte. Fan detta är inte sant.

Börjar snart gråta om det inte fixar sig

Av Tobbe_Nilsson

Problem med 8800GTS 640mb

Hejsan, jag tänkte jag skulle uppdatera drivrutinerna till mitt Gainward Geforce 8800GTS 640mb. Så tog ner nyaste från Nvidias hemsida. Installationen funkar fint, tills jag startar om datorn.

Just efter "Windows läses in" indikatorn som går fram och tillbaka så ska man ju komma in till inloggnings bilden. Men min skärm blir svart just innan. Och jag hör i högtalarna ni vet VISTA ljudet precis när man kommer in till login screen. Och den vägrar komma nånstans, skärmen är svart och jag tar mig ingenstans.

Startar datorn i felsäkert läge, tar bort Nvidia Drivers från kontrollpanelen, startar om datorn och kommer in i windows men utan drivers. Och jag har provat alla möjliga drivers. Och så är man jätteglad att drivarna som Komplett skickade med till datorn jag köpte som innehöll Vista, så skickar dom XP drivrutiner till grafikkortet och dom funkar ju inte.

Jag är desperat, känns som att jag provat allting

Väldigt tacksam för all hjälp

Av Tobbe_Nilsson

Skrivbordet startar om sig?

Hejsan, visste inte vilken tråd jag skulle ta upp detta problemet i så jag skriver här.

Upptäckte tidigare att varje gång jag trycker på "Den här datorn" "Mina dokument" eller liknande på skrivbordet så startar skrivbordet liksom om sig själv varje gång. Så jag kan inte bläddra bland mina filer eller något för skrivbordet stänger ner utforskaren varje gång i samband med att det startar om sig själv.

Så jag ser inget annat än sidpanelen när det startar om sig, startmeny och skrivbordsikoner försvinner.

Vet inte riktigt vad det kan bero på, virus kanske?

Har i alla fall kört full Ad-Aware scan och hitta bara några meningslösa trackers som inte fixade något.

Lutar åt en Format C: men det känns fruktansvärt jobbigt

Har ett Vista 32bit

------------------------------------------------------------------

Startade om datorn nu efter att ha kört Spybot Search and Destroy. Den hittade 11 smittade filer som jag tog bort.

Nu står det när jag startar om datorn:
"Det gick inte att läsa in C:\Windows\System32\jrfjicrl.dll"
"Det gick inte att läsa in C:\Windows\System32\ssqrs.dll"
"Det gick inte att läsa in C:\Windows\System32\ylokitjq.dll"

3 st felmeddelanden som kommer upp varje gång jag startar datorn.
Har sökt på dom nämnda dll filerna på google och ssqrs är den enda som dyker upp med ett svar som lyder:

Description of ssqrs.dll
This is a component of Virtumonde.
Virtumonde is a spyware application that regenerates itself each time you try to terminate the process and remove its files.
It delivers ads to your computer screen continuously, interfering with your surfing habits and slowing down your usual computer activities.

Jag fattar 0. Hur ska jag få datorn att inte läsa in dom dll filerna vid start?

Av Tobbe_Nilsson

Jag har typ EXT-1, EXT-2, EXT-3 och nån som heter AV-Front typ.

Jag köpte precis en S-VHS kabel och nu funkar färgen Tack för alla svar.

Av Tobbe_Nilsson

komposit video har jag då... och nej det funkar inte