Inlägg

Inlägg som Tobbe_Nilsson har skrivit i forumet
Av Tobbe_Nilsson

Usch, ja det var ju inte så trevligt. Men tack i alla fall för att du påpekade det innan jag hann köpa något. Har dock inte hittat någon sida som säljer högre än 5600+. Hade ju vart trevligt om de fanns 6000-6400+ någonstans. Alltså någon pålitlig sida, verkar ju bara finnas såna här random sidor man aldrig hört talas om, känns ju inte direkt roligt att handla från sidor som har dåliga omdömen.

Av Tobbe_Nilsson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av w0rdaerhet
Wow, ett beslut baserat på egna erfarenheter. Nädu, köp GTX 260 eller ha kvar ditt kort, inte värt att sätta in ett 4770 iallafall.

Det var mer ett skämt det jag sa om min erfarenhet där. Men eftersom det knappt går att skilja korten åt i dagsläget, alltså dom nya Geforce korten mot Radeon korten så är det ju bara att följa magkänslan känns de som, och min magkänsla säger Radeon atm.

Av Tobbe_Nilsson

Köper jag en processor blir det nog inget grafikkort. Och processorn är billigare, kanske skaffar man ett sånt där 4770 kort när dom kommer tillbaka i lagren.

Inte sugen på att Geforce igen tbh, det bäst presterande kort jag någonsin haft var ett Radeon 9600XT så jag tror det blir ett Radeon nästa gång

Av Tobbe_Nilsson

Okej, jo det är ett AM2 kort. Men jag undrar också om det faktum att jag har en 24" skärm gör det svårare för mitt grafikkort att orka med?

Det sorgliga är också att jag måste ha allt på low förutom view distance för att överhuvudtaget kunna spela WoW.

http://www.dustin.se/pd_5010206465.aspx (Kan jag använda denna som är AM2+?)

Av Tobbe_Nilsson

Val av grafikkort.

Hej, sitter på tillfället på ett Gainward Geforce 8800GTS 640mb, och är lite less på att WoW hackar alldeles för mkt. Dalaran klarar man knappt Ulduar vissa fighter är de 5-10fps på i 25manna.

Resten av mitt system är AMD Athlon 64 4200+, 4gb PC5200 666mhz minnen, Samsung T133 400gb 7200rpm, MSI K9N 2F-SLI nforce 570, Hiper 580W nätagg.

Om jag t.ex skaffar ett Radeon 4850X2 eller ett 4890, bör jag märka stor skillnad i WoW då eller måste jag uppgradera allting?

Känner inte för att bygga ihop en helt ny dator då inte ekonomin är så stark, tänker max 2000kr för ett grafikkort.

Av Tobbe_Nilsson

Hehe jo du har nog rätt Jonte Får bara hoppas att dom sjunker "aningen" i pris så man har råd

Av Tobbe_Nilsson

Vad är det SSD för något speciellt?

Och den där velociraptorn som Qrush linka var lite för dyr för en hårddisk för min del iaf.

Av Tobbe_Nilsson

Ny spelhårddisk

Hej, jag är ute efter en ny hårddisk, och det enda jag gör egentligen är att spela spel och slösurfa på datorn. Har en gammal Samsung T133 400gb Sata2, 16mb och 7200rpm.

Jag letar runt i prisklassen 700-1000kr. Och jag är ingen person som behöver massa utrymme på datorn. Den är oftast rätt tom iaf

Jag är en person som inte är insatt för 5 öre i hårddiskar och det var åratal sen jag var det, så om någon upplyst person kan tipsa lite vore de najs.

Tacksam för svar.

Av Tobbe_Nilsson

Ingen aning om det var generellt eller bara i Sverige, var tydligen nån som hade hört det och tänkte ifall man blir tvungen att panik köpa en TV.

Av Tobbe_Nilsson

Prisöknings rykte?

Hej, jag har hört ett rykte om att man ska öka priserna på alla TV apparater med 20% från och med 1a Maj. Är det något som stämmer eller är det bara ett falskt rykte?

Av Tobbe_Nilsson

Inställningarna i BIOS var på Manuell och 667MHz så antar att det inte är något fel, dock skumt som sagt att det står 315.9 och inte 333.x

Men aja, inte något att haka upp sig på

Av Tobbe_Nilsson

Hm, vad är det för information du vill ha?

CPU Package: Socket AM2 (940)
Code Name: Windsor

Motherboard Model: MS-7250
Chipset: NVIDIA nForce 570 SLI
LPCIO: Winbond W83627EHF

Bios Brand: American Megatrends Inc.
Version: 080014
Date: 08/02/2006

Sen en fråga, det står DRAM Frequency 315.9MHz på Memory fliken, känns konstigt när det är ett 667MHz minne?

FSB:DRAM: CPU/7

Tror jag linkat allt som kan ha något värde

Av Tobbe_Nilsson

Det står 2F på kartongen och på Komplett's sida.

Av Tobbe_Nilsson

Okej, tack för de snabba svaren. Får jag leta upp ett nytt moderkort då.

Av Tobbe_Nilsson

AMD Phenom™ II X3 720 Black Edition

Hej, är det någon som vet om mitt moderkort: MSI K9N SLI-2F nForce 570 SLI
stöder AMD Phenom™ II X3 720 Black Edition?

Har ingen aning om hur man ser om det stöds, tacksam för svar.

Av Tobbe_Nilsson

Nej det är inte fy skam, bara ett problem att jag vill inte lägga ut så mycket pengar just nu iaf

Sen kör jag Windows 7 där man kan få upp till 7.9 eller nåt på klassificeringen.

Men som sagt, ska jag lägga ut massa pengar igen på nya delar så vill jag inte ha AMD tyvärr. Kört med AMD i säkert 10år och vill prova något annat nu.

Av Tobbe_Nilsson

Enligt prestandaklassificieringen(stavning?) så har jag följande:

Processor: 5.0
Memory: 6.9
Graphics 5.9
Gaming Graphics 6.0
Primary Hard Disk 5.5

Av Tobbe_Nilsson

60fps i wow är relativt, står man i Dalaran har man inte ens över 20, och står man i IF mitt i natten i nåt hus har man över 100 så det är ju lite olika.

Av Tobbe_Nilsson

Det är bara det att jag vill testa något nytt, har alltid haft AMD och det verkar iaf som att Intel är the way to go vad gäller processorer. Fast jag antar att man skulle kunna pröjsa en tusing för en ny AMD processor. Inte så farligt jämfört vad dom nyare kostar.

Ber om ursäkt om jag verkar krånglig som Multiman sa.

Men jag bör alltså märka en stor skillnad från 4200+ till 6000+? Så det liksom inte bara blir någon sån här marginell upgrade.

Sen undrar jag också hur man vet att mitt moderkort klarar av 6000+? Det är bara en siffra som jag har för mig att jag sett någonstans, tänkte ifall det finns någon maxgräns för vilken klockfrekvens moderkortet klarar av eller om det bara är socketen som spelar roll.

Sen ytterligare en fråga, jag fick en kommentar att det var min HD som var kass och undrar ifall det är grymt att köra 2st i raid?

Av Tobbe_Nilsson

Jo jag behöver ett nytt moderkort, är väl ingen idé att köpa en dyng processor igen? Mitt moderkort stöder inte dom nya processorerna utan har en max kapacitet på 6000+ tror jag det var. Plus att köper jag en processor så köper jag en Intel och då krävs nytt moderkort.