Inlägg

Inlägg som warh0g har skrivit i forumet
Av warh0g

Mycket experter och förståsigpåare i den här tråden hehe

Av warh0g
Skrivet av CubaCola:

Ville ha ett mekaniskt tangentbord till min raspberry pi och fann mer än vad jag hade hoppats på.

Cherry MX Red, TKL, löstagbar USB-C, samt en massa snygg RGB för 499kr (!)

Asus Rog Strix Scope TKL för 499kr som sagt, prissänkt ifrån 1399kr.

https://www.komplett.se/product/1170029/gaming/spelutrustning...

Plockade upp ett jag med, det var för bra pris för att inte köpa hehe. Har varit sugen på att testa ett TKL-bord ett tag så det var perfekt!

Av warh0g
Skrivet av Stefan_JL:

Har redan köpt nästan 30 spel på rean Får se hur många jag hinner spela igenom.
Några av inköpen hittills: Firewatch, Subnautica, The Blind Prophet, Shakedown: Hawaii, Unto the End, Demon Skin, Don't Starve Together, Balan Wonderworld.

Firewatch är en av få spel som jag spelat igenom på senare tid, tyckte det var riktigt bra och stämningsfullt!

Av warh0g

Mitt tips är att använda sig av Steams wishlist, då märker du hur otroligt ofta spelen är på rea hehe. Plus att det kan bli ett köp av något som en faktiskt varit sugen på lämge (eftersom det ligger i wishlist)

Av warh0g

Toknöjd med min 12 mini. De andra modellerna är för stora, är inte intresserad av att gå runt och prata i en iPad.

Av warh0g

Upp till bevis nu då, de är ju inte kända för att släppa fullt fungerande spel direkt.
Nu har de visseligen ett riktigt bottenskrap a la Cyberpunk att jämföra sin egna kvalitet med.

Av warh0g

It takes money to make money, som det heter.
Det är irriterande så klart, men att spela spel är trots allt en lyxhobby.

Av warh0g

En Sony Vaio laptop för 15000 som hade GeForce 7400 och en 4200(!) RPM HDD. Sålde den till en kollega för 4000 efter mindre än ett år för 4000. Hade stoppat in en 7200 RPM HDD och som grädde på moset så dog batteriet efter att jag sålt den till kollegan, men innan jag hade gett honom den så fick skaffa ett nytt batteri också haha.

Fy fan vilken skit.

Av warh0g
Skrivet av UndaC:

Om du bara frågar vill du ha kvitto, kunden säger nej, så kan du ju bara stoppa pengarna i fickan och inte slå det i kassan. Svarta pengar rakt i fickan. Kanske inte direkt är någon större risk på ICA men mindre nogräknade småkiosker, friåkar-taxi osv.

Men om man måste ta fram och erbjuda kvittot så är det lite svårt att hoppa över det steget.

På Pressbyrån har (hade?) de ju så att man väljer i kortterminalen om man vill ha kvitto, klickar man nej så skrivs inget kvitto ut.

Som lite kuriosa så jobbade jag med kassasystem för en massa år sedan, tekniker på vårt företag var och talade med Skatteverket som ville veta hur man fuskade med ett kassasystem. Teknikern svarade att det enklaste sättet är att man helt enkelt inte slår in någonting alls i kassan varpå personen på Skatteverket såg förskräckt ut och sa "Så får man ju inte göra!".

Vi hade även service åt flera stora matvarukjedjor och i en butik hade en kassörska kommit på en bug i deras kassamjukvara. Om kvittot först parkerades (t.ex. för att en annan kund ska gå mellan eller liknande) och därefter hämtades tillbaks från parkering varpå köpet avbröts så sparades *ingenting* i systemet. Någonstans i proceduren gick det också att få ut en kvittokopia som kunden fick. Personen i fråga hade förskingrat 5-siffriga belopp innan det upptäcktes.

Av warh0g

Jag lämnade Svenska kyrkan för en 10 år sedan, efter att ha gått och sagt att jag skulle göra det i 10 år hehe.

Av warh0g

Trevlig, även om jag inte kommer gå tillbaks till Spotify igen.
Ang. den eviga debatten om mp3 mot FLAC osv. Det blir ju aldrig bättre än källmaterialet såklart, men att strömma musiken i FLAC (CD-kvalitet) garanterar iaf. att ljudet inte har förvanskats från källmaterialet, sen om källmaterialet är mastrat som skit så låter det skit ändå. Men samma skit som om jag hade köpt den på CD.

Köper väldigt mycket musik i FLAC nu för tiden från t.ex. Bandcamp samt LP-skivor, LP mest för att jag vill ge mitt stöd till artisten och det är roligt att samla på.

Det viktigaste till sist är ju vad som du själv tycker låter bra eller dåligt, det är det enda som spelar roll. Ingen annan kan komma och berätta för dig vad som låter bäst i dina öron

Av warh0g
Skrivet av Delerium:

Kul projekt, misstänker att kortet kommer bli dyrt dock. Jag har en retroburk ståendes i garderoben med ett Voodoo5 5500 i. Jag har även ett gäng begagnade 3dfx kort samt ett Voodoo2 och två Voodoo5 5500 som är fabriksnya. Tyvärr inte plats för att använda grejorna i min lilla lägenhet men är på jakt efter större boende och då kanske grejorna åker fram igen.

Minns att Unreal Tournament fungerar bra i 1600 x 1200 på Voodoo5 kortet medan man med Voodoo2 SLI setupen får nöja sig med 1024 x 768. Med Voodoo5 6000 kanske man även kan kosta på sig lite kantutjämning.

Voodoo4 4500 med en VSA-100 är begränsat till 2X FSAA och Voodoo5 5500 4X FSAA. Voodoo5 6000 klarar av ända upp till 8X FSAA, i vart fall vissa revisioner med rätt drivrutiner.

https://i.ibb.co/mBjsBRD/3dfx.jpg

Ångrar mig lite att jag slängde kartongen till mitt Orchid Righteous 3D. Har dock kvar kortet fortfarande
GLQuake är fortfarande en av mina starkaste upplevelser i datorspelsväg efter alla dessa år!

Av warh0g

Det hände mig med den medföljande kylaren till Ryzen 3 2200g. Byggt en dator till mina föräldrar men tyckte att den lät för mycket, så köpte en Hyper 212. Datorn hade i princip bara varit igång ett par timmar totalt, men stått avstängd i flera månader pga rådande situation.
Processorn satt fast som cement, värmde upp hela kylaren med hårtork och bände fööörsiktigt loss den med en skruvmejsel. Den fungerade fint efter men jag svor en hel del hehe.

Av warh0g

För min del så är det sötningsmedel som används i t.ex. Pepsi Max migräntriggande på senare år. Så har helt slutat med det, dricker inte vanlig läsk särskilt ofta heller men om det blir det så är det Vanilla Coke och Red Bull Simply Cola som är favoriterna.

Av warh0g

Jag har en 12 mini och är toknöjd!

Av warh0g

Har löst det genom att avinstallera hela skiten för ett par månader sedan.

Av warh0g

Har lagt den i Wishlist på Steam, så jag plocka upp den efter lite mer patchining och på rea.

Av warh0g

Enklaste lösningen är folk slutar köpa av scalpers och väntar istället.

Av warh0g

AMD kör chiplet, Intel kör chipsskål.

Av warh0g

Vad är det för jävla smuts?