Inlägg

Inlägg som TAG har skrivit i forumet
Av TAG
Skrivet av MinscS2:

Ja där kom en till; "Använder du trådlöst headset?"

Helt ärligt, vem bryr sig? Detta känns som Tips&Tricks 101-artiklar över att generera aktivitet på forumet: massa svarsinlägg på frågan (som nästan ändå ingen kommer läsa) = reklampengar, och sen ev. sälja svaret på pollen vidare till något marketing-företag.

Spamm hade det kallats en gång i tiden...

Edit: Nästan 100 svar och 1,3k visningar på ca. 4 timmar dock, så redaktionens taktik fungerar bevisligen, så mycket trafik har knappt ens stora GPU-recensioner. Undrar hur många av dessa 100 som svarat som faktiskt brytt sig om att läsa igenom tråden och ev. diskutera andras svar, eller som bara skriver ett "Jag har X"-svar som ingen kommer bry sig om att ens läsa.

Ännu en sak som gör att man inte går in lika ofta på sidan

Av TAG
Skrivet av Kristeraguilera:

Ok har en exakt likadan fast i 5w så gick utifrån det. Men sak samma jag tycker på ett sätt och du ett annat det är ju helt ok. Inte viktigt att få rätt så släpper detta nu peace out.

Vilken av dem är det du har som är 5W? Gärna bild tack

Av TAG
Skrivet av Xyborg:

Jag kör en 2021 Long Range.

- automatik för helljus och vindrutetorkare. För vindrutetorkarna fungerar det OK i dagsljus, men inte alls på natten. Heljusautomatiken är hit-and-miss. Vissa dagar är den OK. Andra dagar är den helt efterbliven. Jag kör oftast med helljusets automatik avstängd och sköter det manuellt istället.

Är det därför jag blir bländad så ofta av teslor? Det går att identifiera dem på långt avstånd iom det bländande ljuset

Av TAG
Skrivet av Ohem:

Att man bör avregistrera imessage förstår jag inte att man måste, men jag gav ett försök och blev bemött: "Your phone number is not registered with iMessage." Synd för jag hoppades på att det skulle funka, hmm.

Edit:

Vänta lite, är det möjligt att vännerna som skickar bilder till min imessage är problemet? För dem har ju min mail i deras kontaktlista och använder iPhones.

Edit 2: Nevermind, en vän hade inte min mail så där flyger den variabeln.

Be en vän med iPhone prova att skicka något, är det blå färg på meddelandet hos vännen försöker fortfarande dennes telefon att skicka imessage.

Av TAG
Skrivet av Aka_The_Barf:

I dagens moderna kylskåp sitter det en regulator som håller koll på flera saker. de viktigaste är: "bör" värde, tex att du ställt att frysen ska vara på -18c. sen matas regulatorn konstant med "är" värdet vilket är exakt hur kallt det är just nu. regulatorn kommer alltid mäta av värdet konstant och så fort det hamnar utan för eller närmar sig bör värdet så kommer den göra allt för att hålla -18 som du ställt in(hur detta sköts/beter sig beror på programmeringen från tillverkaren).
Dessa system drar ofta rätt lite, skulle tippa på mellan 5-10 watt i "viloläge"( en regulator vilar aldrig såvida vi inte snackar på stora anläggningar med tids ur men även där finns det tex frys vakter som aldrig vilar). denna regulator styr även eventuella spjäll och alla andra saker. Vill du veta exakt vad den drar under olika omständigheter får du koppla in en elmätare.
Moderna kompressorbaserade kylskåp har ofta en steglös kompressor som kan reglera hur mycket effekt som behövs. har kylan enbart sjunkit en grad under kan den bara pressa på lite medan har dörren stått öppen så det helt plötsligt är 5+ i frysen kommer den dra på 100% och säkerligen långt innan detta varnat dig med ett pip ljud.

Äldre kylskåp drevs ofta med olika typer av bimetaller och drog oftast inget i standby läge.

Allt du skriver är rätt men detta gäller mestadels högre midend till highend och är hyfsat sällsynta. Vår bransch är både högteknologisk men samtidigt otroligt gammalmodig. De flesta skåp använder fortfarande gammal hederlig av och på termostat. Ibland kan skåpen se moderna ut och visa temperaturen digitalt men innanför sitter samma gamla skit som vanligt. Samma med kompressor med frekvensstyrning. Sällsynta de med. Den största skillnaden idag skulle jag säga är att man gick över till R600 och R290 som köldmedium när man fasade ut de gamla köldmedierna som R22 och R12. Detta gäller även restaurang kylar, alltså större skåp. AV/PÅ alltid.

Av TAG
Skrivet av Karaff:

70W är väl inget jag skulle hänga upp mig på, lite standby på olika prylar osv.

Eller, när du oroar dig för de 70 watten så kom ihåg att en vattenkokare kan ta 1500-2500W, spisen 10kW, dammsugaren 1200W osv..

Men det fick mig o tänka på när vi kollade lite på jobbet och undrade vad det var som tog typ 50 eller 100kW 😅

Nja, vänder du ett kylskåp upp och ner så rinner oljan ur kompressorn och ur i systemet, det är inte bra.

Därav rekommenderar man alltid att ett kylskåp står rakt upp en viss tid efter transport, så oljan kan rinna tillbaka.

Jag läste fel. Han menade att man gör så för att eventuellt förstöra kompressorn. Jag menade att
Man gör så för att ”laga” vissa skåp

Av TAG
Skrivet av jorgen69:

Själv väntar jag på att mitt kylskåp som är mer än 30 år gammalt ska gå sönder så jag får ett nytt som drar mindre el.

Har hört att man kan vända det opp o ner en stund o sedan vända tillbaka det så pajar det, men är osäker om så är fallet.

Du har faktiskt inte fel i det men det gäller skåp med ammoniak som köldmedium. Dessa skåp Har inte kompressor utan använder värmeelement som får gasen att cirkulera liknande den i våra kylare till CPU.

Av TAG
Skrivet av Dinkefing:

Har ju inte sladdarna inkopplade.

Roligt att se en tekniker här! Vilken fläkt syftar du på? Ingen fläkt i lägenheten här. Jag ska göra ett test att dra ut kabeln på kyl och frys och se om det gör någon skillnad eller stänga av säkringen för köket. Har ännu inte mätt uttaget kylen och frysen drar på. Nej via EONs timavmätning ser man hur mycket det drar per timme. Så tyvärr ingen direkt avläsning från någon digital avläsare i själva lägenheten.

Har ej möjligheten att stänga brytaren till elcentralen då jag bor i lägenhet men säkringen funkar likaså? Vad kan du rekommendera mig för elmätare? Den på Classes klarar bara ned att avläsa till 5W inte under.

Vissa kylskåp har en fläkt i kylen som cirkulerar
Den kalla luften runt varorna.
Ja säkringen fungerar med. Eller kabeln till kylen om du har flera saker på samma säkring.

Av TAG

Kyltekniker här.
Den bör dra noll när den står stilla men beroende på modell kan du tex ha en fläkt som cirkulerar luften. Medans du mäter nästa gång och det är nere på 0,07 kan du dra ut kabeln och se om det går ner på noll då. Gör det inte det är det såklart något annat. Mäter du på uttaget skåpet är kopplat eller hela huset/lägenhet? Vissa mätare verkar inte klara ner till noll beroende på kvalitet. Du kan alltid prova stänga brytaren till elcentralen vid dina säkringar om du har kunskap

Av TAG

https://www.google.se/amp/s/www.washingtonpost.com/technology...

Räcker med detta så vet man att Huawei med flera
Ska stängas ute

Av TAG

måste den vara ny? Min mor behövde också en bärbar så jag köpte en begagnad MacBook air och den har fungerat bra i fyra år. Tror MacBooken är från 2013 eller 2011. Vi köpte från en butik i Lund.

Av TAG

Hur du än gör så se till att någon annan är med dig om något händer

Av TAG

Jag har S5 Max efter att ha bytt från Roomba. Vi hade Roomban i tre år men uppgraderade och lämnade den till min syster. Den fungerade bra och gjorde sitt jobb.
Den stora skillnaden mellan Roomban och S5 Max var hur den navigera. Roomban åkte kors och tvärs över lägenheten tills den var nöjd medans Roborock ritar upp hela lägenheten med laser och kör efter den. Båda gjorde dock i slutändan samma sak och vi märker ingen större skillnad. Vi skaffade robot damsugare av samma anledning som du fast annat djur. Vår hund fäller nog lika mycket hår som din katt och till det är damsugaren perfekt, om inte katten eller någon annan i familjen har långa hår. Då fastnar de ganska lätt på borstarna. Med S5 så upplever jag att det fastnar mindre och är lättar att rengöra borsten och hjulen vilket man måste regelbundet.
Vi köpte vår för 5499kr tror jag men nästan varje vecka är det priskrig på prisjakt så då kan du köpa den för 4669 på tex white away. Vi har beställt en till min mor som vi väntar på.
Jag har för mig att ordningen på deras modeller är S5, S6 och sen kom S5 Max med ny processor. Finns en bra Youtube kanalnsom heter vaccumwars. Han har bra koll.

Andreas

Av TAG
Av TAG

Bjuder 500kr för i5 2500k plus frakt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av TAG

Kopplar du in dig efter värmepumpen, returen till borrhålet, så får du 3-6 grader kallare vatten än före.
Ser dock problem om man går under 16grader. Kondens kan bli ett problem o då ska du isolera allt

Skrivet av Tobbbe__:

Vad kul! Vattnet i collectorslangen cirkulerar så fort att det inte spelar så stor roll.
Sedan så "suger bergvärmepumpen" enegi/värme från berget så vilken sida den monteras på spelar ingen roll. Men är rätt säker att majoriteten av den energi datorn skapar när den värmen loopen skulle absorberas av pumpen.

Nuvarande loop innehåll drygt 20L vätska. Systemet lyckas värma vattnet från rumstemperatur till drygt 30c efter bara någon timmes spelande. Fast jag har så enormt mycket kylförmåga.

700-1200W är mycket energi!
Rätt jämförbart med en kupévärmare till en bil.

Skickades från m.sweclockers.com

Av TAG
Skrivet av Tobbbe__:

Aha! Vi pratade alltså om samma sak fast någonstans på vägen missförstod vi dig. Läs mitt inlägg 2steg upp.

Sommar som vinter hade det varit fint att få ut värmen från datorrummet till andra delar av huset. Kommer flytta radden till en annat rum. Men det får bli någon annan gång. Har även funderat på att experimentera med vanliga freshvent uttag 125mm diameter.

Nästa projekt blir nog att skrota chassit sedan montera värmeväxlaren på bergvärmelösningen jag har. Finns frysrisk med ett sådant projekt så måste använda glykol i kylmediet.
Så då blir det att dra slang eller kopparrör. Akrylrör gillar inte glykol. Den spricker med tiden.

Skickades från m.sweclockers.com

Hej
Gillade ditt projekt !
Det du skrev om frysrisk om du skulle göra nåt med bergvärme, var tänkte du då koppla din växlare? Antar att du ska använda vattnet från marken till att kyla med? Det att ett ligger väl konstant mellan 5-10 grader. Sätter du den efter att värmepumpen kylt vattnet går du miste om värmen som datorn genererar. Kanske inte märks på energiförbrukningen men ändå

Av TAG

Jag har en 27" och tycker det hade varit trevligt med böjd skärm. Tycker det känns som bilden blir för långt bort på sidorna

Av TAG

U2711

Hej
Min skärm har börjat fastna i startsekvensen, dioder tänds och släcks. Måste slå av strömmen helt för att den ska komma igång igen. Har försökt få kontakt med Dell support två gånger. Båda gånger via er sida.

Serviceförfrågan
:
XXXXXXXXX
Servicenummer
:
XXXXXXX
Produktmodell
:
Dell U2711 Monitor
Försändelsedatum
:
3/28/2012

Och

Serviceförfrågan
:
XXXXXXXXX
Servicenummer
:
XXXXXXX
Produktmodell
:
Dell U2711 Monitor
Försändelsedatum
:
28-03-2012

Inget svar alls

Med vänlig hälsning, Andreas

Av TAG

Har samma problem. Dator till tv fungerar men inte dator->reciver->tv.
Skriv om du löser det