Inlägg

Inlägg som rezuth har skrivit i forumet
Av rezuth
Skrivet av XPerion:

Dom har inte återkallat alla Note 7, utan stoppat all försäljning tills undersökningen av vilka batcher av batteri som riskerar exloderar under laddning är klart. Räcker med återkalla dessa som har detta problem än dra tillbaka alla. Ingen incident har rapporterats i Kina, då de är annan batch och som inte har problemet. Än så länge iallafall.

Alla Note 7 förutom dom som såldes i Kina är återkallade och dom har dessutom stoppat all försäljning.
http://www.samsung.com/se/note7exchange/
Vi uppmanar konsumenter som redan har fått sin Galaxy Note7 att lämna in den så kommer vi att ersätta deras produkt med en ny under de närmsta veckorna.

Av rezuth
Skrivet av kortleken:

Någon som lyckas beställa på Tele2?

Nope

Av rezuth

Suck, Tele2 hemsidan funkar aldrig.

Av rezuth
Skrivet av Outzide:

Hej!

Vet att jag kanske är lite sen på bollen men har fått upp intresset för denna typen av produkt. Jag är dock osäker på om det verkligen är så klokt att koppla tjänsten till sina bankkonton. Tink kräver att man ger ut sin personliga kod och hävdar att man inte kan flytta pengar i tjänsten men det kräver ju förstås att personalen på företag inte missbrukar informationen. Med mitt personnummer och personliga kod skulle de kunna logga in på min bank och göra precis vad det vill.

Är nyfiken på vad andra människor tycker och tänker om denna typen av produkt och sätt att användas. OM någon har alternativ till denna produkt som inte kräver utlämningen av personlig kod hade det verkligen varit intressant att höra.

Tack på förhand!

Dom flesta bankerna tillåter endast visning av konto och överföring mellan dina egna konton på banken via personlig kod. Kan garantera till 99% att dom inte kan komma åt dina pengar på något sätt alls.

Av rezuth
Skrivet av KingCobra:

Nu skall vi se, Apple är världens rikaste företag. De tjänar sina pengar på överprisade produkter http://it24.idg.se/2.2275/1.293839/vinst-per-ipad-3500-kronor och lurar konsumenter varje dag att köpa deras hypade saker. Kom inte med den gamla klyshan att de måste sälja sina produkter till de priserna de gör, de är giriga och lurar sina kunder. Så enkelt är det.
Vad menar du med att "du tjänar så mycket mer på att inte ha reklam"??? Vad tjänar du för något? Du FÖRLORAR ju pengarna du betalar för appen, eller hur??

Så enligt dig så måste ett företag gå med förlust för att inte ha "överprisade" produkter?

Av rezuth

Är inte här så ofta men skrev SweC om nyligen när Google aktie dök 20% efter en dålig kvartalsrapport läckte och dom fick pausa den?

Skickades från m.sweclockers.com

Av rezuth

Bra, solklart att Samsung slaviskt kopierat Apple.

Skickades från m.sweclockers.com

Av rezuth

Ingen information om pris, batteritid och begränsningar gör det lite värdelöst just nu men hoppas att den får åtminstone lite fäste så marknaden kan röra sig ännu snabbare.

Av rezuth
Skrivet av Sambuccashake:

Du menar att du hellre ger dina pengar till Fabian? Seriously...

Absolut om han kan erbjuda samma produkt men för ett billigare pris.

Av rezuth
Skrivet av ozo64:

Webhallen vill kanske tjäna några kronor också

Säkerligen men det blir inte på min bekostnad Får bli att dra förbi Siba eller något istället.

Av rezuth
Skrivet av Haziza:

Alla bör ha samma priser.

Webbhallen har uppdaterat sitt pris men det ligger fortfarande högt på runt 5800 för 32GB. Undrar om det kommer justeras ytterligare eller ifall det är priset dom tänker sälja den för.

Av rezuth
Skrivet av Mocka:

Intressant, trodde alltid bolag gav utdelning om de gick med vinst under ett år annars blir väl aktieägarna sura och säljer?
Ska dock inte uttala mig för mycket, kan nästan inget om aktier osv

Så länge Apple växer och deras aktie stiger i pris så kommer ingen person att klaga.

Skrivet av mcznarf:

Politiken påverkar ekonomin och vice versa. Dessutom så är det ju inte bra för ekonomin om en dyr aktie som Apples plötsligt rasar. Det lär skapa oro på börsen med en massa otrevliga följdeffekter.

Nu är ju dock inte Apple invalt i Dow Jones utan man valde Cisco istället 2009.

Skrivet av -=|ZetaXtreme|=-:

Wow känns verkligen som en bubbla på väg att spricka, ökning pg.a. hype i kombination med daytraders? Känns ju inte som hållbar utveckling i förlängningen.

Skickades från m.sweclockers.com

Det kan vara svårt att tro men Apple är idag undervärderat.

Av rezuth
Skrivet av Dravond:

Läste på Endgadget att den nya Ipaden ska ha 42,5Wh batteri medans den gamla hade 25Wh...

Så länge de inte kallar displayen "retina" (som de själva satt till 326dpi ) så är det lungt.
Sen anser jag dock att trots WOW faktorn i upplösningen och att grafikdelen kan driva den, "4G" är jag ändå lite meh... inget som jag blev förvånad över mer "och detta var inte i Ipad2 för att?"
Och att de slutligen uppdaterade "Apple Tv" till att klara av 1080p nästan skamligt att de inte gjort det än...

Skulle gärna sett högre batteritid och mer minne det tar plats att spara spel för 3,1Mp skärmar....

Och nu ge mig minst 1(med allt blingbling "4G"(som inte fungerar i Sverige) 64GB osv..) men gärna 5+st....

Stämmer inte, dom pratade om att allt över 300 PPI på distansen 12 inches klassificerade dom som retina. Det betyder att eftersom man vanligtvis har en iPad längre bort så behövs inte samma PPI som en iPhone för att få upp i "retina".

Av rezuth
Skrivet av racso:

I helhet tycker jag att lion är bra. Men jag stör mig kraftigt på att alla de program man använde senast innan man stängde av datorn starta vid nästa uppstart.

Du får ju ett alternativ och kan välja?

Funkar perfekt för mig, har inte märkt av någon bugg men har hört från några som har lite problem. Dock är det mest med att Rosetta saknas och dom tänkte inte på det innan dom uppdaterade.

Av rezuth

Tråkigt att höra men Apple fortsätter att rulla på. Hoppas det inte är relaterat till hans hälsa.

Av rezuth
Skrivet av SuperSverker:

Syftar på att:

1. Sur för övrigt på Apple, då..ja, det helt enkelt inte går att göra en surfplatta så mycket annorlunda (Kolla på posten under din senaste, länken till SweDroid)
2. Du ska bläddra från en bild till en annan...genom att dra fingret till höger alt vänster...hur...!? "Ja men självklart, apple va ju "först", så klart man inte får göra som dem.."

Skrivet av Trihxeem:

Antingen fanns möjligheten att swipe:a redan implementerat hos någon annan tidigare och då borde inte Apple få patentet eller så var Apple först och då är det helt ok att de får patentet.

Är lite delad inför mjukvarupatent, de får inte vara för generella men samtidigt så hade jag som företag inte lagt fem öre på utveckling om jag istället kunde vänta och sedan rippa någon annans lösning rakt av.

Edit: Man borde inte kunna få patent på en idé, swipe är jäkligt nära det i min värld :/

Som jag förstår så är det när funktionen använder sig av "Kinetic Scrolling". Alltså att bilden gungar tillbaka som ett gummiband. Samsung har redan sagt att dom kommer uppdatera sin telefon och ta bort detta.

Av rezuth
Skrivet av xpanterx:

"The first touchscreen phone was the IBM Simon, launched in 1992. During this decade the popular iPaq (not made by Apple by the way) was launched with touchscreens and optional phone attachments"... Tycker inte Apple har rätt att stämma någon överhuvudtaget...

För det första så släpptes den 1993 och den kom samtidigt som Apple släppte Newton.

Av rezuth
Skrivet av SuperSverker:

FöR i h*lvete!

MAN KAN INTE BLÄDDRA MELLAN BILDER PÅ SÅ MÅNGA ANDRA SÄTT!!!!!

Klart man kan, det finns massor med olika sätt att blädda mellan bilder som inte använder sig av en kinetisk funktion.

Av rezuth
Skrivet av Spennis:

Såg på SVTs nyheter precis att Samsung kommer fortsätta sälja plattan tills lagret är slut i Sverige, väntas ta ca 2 veckor. Vidare så verkar det som att Apple gjort anspråk på att få säljförbud på Samsungs smartphones också..Lycka till med det. Apple är bara avundsjuka.

Det handlar om att Apple anser sig ha rätt till pengar för att dom anser att Samsung kopierat dom. Efter att ha försökt få Samsung att sluta eller börja betala royalties fanns ingen lösning kvar utom att stämma dom och låta en opartisk sida avgöra vem som har rätt. Simple as that.

Av rezuth
Skrivet av yorii:

Dom säljer medelmåttiga produkter där en majoritet av budgeten har lagts på marknadsföring och produktdesign, och om något säger något emot det kommer jag på allvar misstänka att personen lider av psykiska problem.

Så det är dåligt att lägga budget på produktdesign? Skulle snarare säga tvärtom men låt gå. Alla som recenserat iPad 2 och iPhone 4 till ex och som hävdar att båda produkterna är bäst i klass, anser du att Apple köpt alla dessa tiotusentals recensioner? Jag menar för dom ger ju knappast högsta betyg till en medelmåttig produkt.