Inlägg

Inlägg som rezuth har skrivit i forumet
Av rezuth
Skrivet av pingy:

Trevlig design, men det är å andra sidan det enda positiva Apple har att komma med.

Var är micro-usb kontakten som ALLA andra mobiltillverkare numera använder?
Micro-SIM? Det går alltså inte ens att använda vanliga simkort längre. Snyggt sätt att slippa olåsta telefoner.

Jag kräks.

Bara att klippa bort plasten på ditt vanliga SIMkort

Av rezuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RainesX
Jo men det är min åsikt. Jag är väl lite mer anti reklam än dom flesta här.
Kan säga att jag inte godtagit någon reklam i min mobil som jag betalt dyra pengar för.

Så du menar att för att några applikationer som man kan ladda ner av tredjepart från AppStore har reklam så hade du inte godtagit det? Ladda inte ner applikationerna, vad är det svåra?

Av rezuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RainesX
vad 17 är detta?
http://www.metro.se/2010/04/09/2513/reklam-snart-i-din-iphone...
Inte för att jag har en iphone eller kommer skaffa en men om dom kommer slänga in reklam i en mobils apps så är det ju lite smått sinnessjukt i mina ögon. I alla fall om man betalat för appen.

Vad är problemet? Folk har ju redan kunnat ha reklam i sina apps ifall dom velat. Allt Apple gör nu är att erbjuda sin egna tjänst.

Av rezuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Glyph
Ett problem med HTML5 från utvecklarnas sida är att man inte kan anpassa kontrollerna som visas i samband med filmen speciellt mycket. Utan man får förlita till de som är inbyggda i webbläsaren. Det är även lite krångel med vilket format filmen skall vara encodad i, olika platformar har haft stöd för olika codecs. Fast det kanske har hänt något nu på senare tid på denna fronten? Har inte hållit mig speciellt uppdaterad.

Eftersom Sublime has fixat sina egna kontroller så tror jag inte det är något större problem.

http://jilion.com/sublime/video

Av rezuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av P-NILZ
Nu ska vi se här, amerikanska priser men iaf. Detta är då OS som kommit sen 2001.

OSX 10.0 $129
OSX 10.1 $129
OSX 10.2 $129
OSX 10.3 $129
OSX 10.4 $129
OSX 10.5 $129
OSX 10.6 $129

Windows XP Pro $299
Windows Vista Ultimate $319
Windows 7 Ultimate $319

Så även om du köper den dyraste versionen av windows så får du betala $34 mer för Windows, undrar hur mycket dyrare den där macen var?

Inte för att jag har mycket övers till ditt argument men ha åtminstone korrekt fakta.

Citat:

OSX 10.0 $129
OSX 10.1 $0
OSX 10.2 $129
OSX 10.3 $129
OSX 10.4 $129
OSX 10.5 $129
OSX 10.6 $29

Windows XP Pro $299
Windows Vista Ultimate $319
Windows 7 Ultimate $319

Skillnaden är alltså $263 mer för Windows.

Av rezuth

Håller med skaran, nod32 är det bästa alternativet om du har pengar.

Av rezuth

Förstår inte hur folk kan få trolla hur vilt dom vill på SweC men det är förstås. Om dom inte tillåter sina 12åringar att kriga så får dom ingen trafik.

Av rezuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kilroy
Jag står alltid på den öppna sidan, oavsett vilket märke som står bakom.

Därför jag hatar märken som Apple och Sony då dom i princip alltid stått på den slutna sidan, åtminstone dom senaste 10 åren.

Dock har Apple skapat OpenCL och en mängd andra saker på den "öppna sidan".

Av rezuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ecodot
En trevlig nyhet är att man har bytt bort den inbyggda Trident mot Webkit.

Fixed

Av rezuth

Folk här verkar inte förstå att det kostar otroligt mycket att utveckla ny teknik. Om sen ett annat företag kan kopiera denna och sälja till ett lägre pris (Vilket dom kan eftersom dom inte fått betala flera miljoner för att utveckla produkten) så kommer inte företag kunna utveckla ny teknik.

Av rezuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GarfieldPower
Istället för att prata dynga kan du ju ta och titta på konferensen som de hade idag. Deras OS ser ju bra mycket bättre ut än allt på marknaden, tillsammans med överlägsen hårdvara.

Det ser långt ifrån bättre ut än allt på marknaden, det är dock intressant med ett helt nytt OS från scratch. Ska bli intressant att se ifall dom lyckas ta tillbaka lite marknadsdelar. Dock gillar jag inte att man delar upp program i olika delar. Jag vill inte behöva swipa tre gånger åt sidan för att kolla min inkorg när jag väl valt min mail. Eller öppna Office sviten och behöva swipa fem gånger åt höger för att få fram Word.

Av rezuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av abbe_93
Ser fram emot de Fast vad skulle det annars vara?

Kan säkert vara någon PPC variant från PA Semi som Apple köpte 2008.

Av rezuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av abbe_93
Dock är det väl inte så stor skillnad på processorn till Iphone och denna. Båda bygger ju på någon ARM-arkitektur iaf.

Det är rykten, är väl runt 50 dar tills vi kan först veta

Av rezuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RobinCC
Nej, jag tror många vill ha en apple för att det är delvis Coolt och ovanligare och så visar det att man har en högre inkomst en medel

Ifall vi utgår från Ipad. Tänk dig om tex Toshiba skulle komma med exakt likadan produkt fast med sin egen logga.? Fast ja priset skulle säkert vara en bit under det apple begär men .....

Du kan inte säga så då Apple har ett rykte om sig vilket Toshiba inte har. Apple har dessutom tusentals utvecklare som backar deras nya maskin. Om vi utgår från att Toshiba skulle gjort allting som Apple gjort tidigare och förtjänat samma rykte så skulle dom absolut få samma respons som Apple får. Det är inte så att bara för det sitter ett äpple på så blir det automatiskt bra. Apple har jobbat hårt för att komma dit dom är idag, det är en stor skillnad om man jämför med från 90-talet där Apple var synonym till misslyckande.

Av rezuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Damodred
Många gånger inte. Det har inte just med Apple att göra utan företag med liknande genomslagskraft rent generellt. Ipod har för många blivit synonymt med mp3 och en del vet faktiskt vad skillnaden är (eller vad mp3 är eller vad en Ipod är). Med just fallet ipod är det väl lite så att via hörsägen är ipod bra. Jämför man med andra produkter från Creative, Nokia, Sony och allt vad de heter? Ofta inte. Vet köparen vad de vill ha? Ofta inte utan de har bara bestämt sig för att köpa en produkt x.

Nej man lyssnar på vad andra säger och går blint på det - idag har man inte tid eller intresse att läsa på om det man spenderar pengar på.

Nu är vi där och petar igen. Klart att iPod är bra men att säga att det har bästa ljudet på marknaden är förstås en lögn. Samma sak med deras datorer och mobiler, Apple satsar på annat än senaste hårdvaran och just därför slår dom igenom i sina marknader.

Av rezuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RobinCC
Men du tror inte att man söker på Google för att man vill hitta något? Dessutom är det såklart gratis och ger bra och många träffar på sökningar.

Så du tror inte folk använder Apple produkter för dom är bättre än andra? Du tror att folk enbart använder dom för att ha en Apple logga på sin dator?

Av rezuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fjafjan
Likaså är folk skeptiska till IPad för den är för de flesta datorintresserade ganska skit. Lite som att folk tycker om att gnälla på Lasse Berghagen, fast än han är jättepopular ibland äldre människor. Eller sådana där telefoner med endasst ring funktioner och extra stora knappar. Det är väl trevligt att det finns, men om det var Apple nya Iphone modell, inte konstigt att många här skulle vara ganska besvikna, oavsett hur väl det skulle sälja. Bara Apple-droids som försöker försvara kritik med "its not FOR you!", nej jag vet att den inte är till för mig, det är därför jag tycker den är dålig.

Dom flesta "datorintresserade" som jag pratar med (visserligen är dom flesta runt 30) är positiv till iPad. Dom ser det inte som ett alternativ till en dator utan mer som ett komplement. Den kommer fylla samma funktioner för mig som min extra iPod Touch gör men kommer göra detta bättre.

Jag tror mer att det handlar om en mentalitet där folk tror att hårdvara är allting. Vilket visserligen inte är så förvånande då vi är på ett forum som handlar om hårdvara. Dock tror jag att folk måste börja inse att inte alla människor är intresserade ifall en produkt kan rendera 300 miljoner polygons eller 299 miljoner.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av RobinCC
Som alla vet så är det äppel loggan som gör dem framgångrika inte produkten och så klart de helvetes överpriserna.

Absolut, precis som Google loggan är det som gör att folk söker på Google och MS loggan är det som gör att folk kör Office.

Av rezuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bomber3
Wow, en fotoram med lite krimskrams... ursäkta, vissa fotoramar klarar av att visa bilder OCH spela upp musik

Klarar även iPad

Av rezuth

Är läskigt att läsa i denna tråd hur pass anti-Apple det har blivit. Är det nya inne-grejjen? Som det brukade vara att hata MS.

Av rezuth
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elactos
Tryck på knappen för att lägga in i din Gmail: http://www.google.com/buzz

Du behöver inte trycka på knappen för att få det. Alla kommer automatiskt få det i sitt konto.