Inlägg

Inlägg som engywook har skrivit i forumet
Av engywook
Skrivet av Lexius:

Ah fasen också skriver F för att betala respekt till dig . Ja jag gick faktiskt in på r6 official discord kanal där dem har en sida som säger complain here så skrev jag om det. Fast vi får inte glömma att de Ubisoft vi snackar om dem skiter totalt i att fixa sina spel utan satsar på kvantitet och inte kvalitet . Rainbow Six siege Ranked är fortfarande beta 2019......tror de allt man behöver säga så va beredd att avinstallera spelet för dem lär inte fixa det till oss snarligen . Tror både AMD och Ubisoft i dagsläget inte kommer ta ansvar utan kommer säkert skylla på varandra .

De verkar vara medvetna om problemet: https://forums.ubi.com/showthread.php/1997609-Graphical-Glitc... .
Jag gjorde en support ticket på support.ubisoft.com

Av engywook
Skrivet av Lexius:

Nu till det värsta efter jag uppdatera till 19.2.1 har jag texture flickering i rainbow six siege mitt main spel som jag inte kan spela nu pga vega 64 .

Det här har nog ingenting med AMDs drivruteiner att göra. Jag har precis börjat lira Siege och fick samma problem efter en uppdatering(Siege) som kom nyligen. Jag minns dock inte vilken dag det var men typ tidigt denna veckan eller sent förra. Jag testade att installera om Siege och byta till 18.12.x men det blir samma fel ändå. Jag har inte några problem i andra spel så jag är ganska säker på att ubisoft fuckat upp i uppdateringen.

EDIT: Jag har också 64 Nitro+.

Av engywook

@Jacob Jag är gärna på och tar en hamburgare.

Av engywook
Skrivet av muddiz:

Har samma "bekymmer" som dig. Har dock inte lyckats lösa det på något sätt tyvärr.

Testa att ta en tesked och blöt handtaget med lite vatten, vifta/vispa sedan bönorna i kvarnen.

Av engywook
Skrivet av sAAb:

Skum rapportering på L1 och L3 från Geekbench mellan våra!

L1 Instruction Cache

32 KB x 16

64 KB x 16

L1 Data Cache

64 KB x 16

32 KB x 16

L2 Cache

512 KB x 16

512 KB x 16

L3 Cache

32768 KB x 4

4096 KB x 4

WTF?!

Japp, jag såg det också. Tror din är rätt och jag förhoppningsvis bara har gammalt BIOS. Det är olika versioner av geekbench så det kanske är någon bugg där.

Av engywook
Skrivet av sAAb:

Här är en jämförelse mellan din och snubbens, https://browser.geekbench.com/v4/cpu/compare/5419590?baseline...
Du har tydligt snabbare minnen och lägre latens i single, vilket verkar vara den egentliga skillnaden. Tyvärr framgår inte minnestypen för honom.

Här är en jämförelse mellan min och din, https://browser.geekbench.com/v4/cpu/compare/5150464?baseline...
Det är väldigt snarlikt i single; du har lite snabbare minne och bättre latens.

Men, min maskin får stryk som fan i multi, i en del (AES, Canny, Dijkstra osv.), medan andra är jämförbara (JPEG, Lua, SQLite osv.). Det tolkar jag som att de är känsliga för bandbredd och att jag bara kör med två stickor, 2x16GB, dvs 32 GB totalt. Vad har du? Jag ser att du har 32 GB totalt också, men hur många stickor har du?! 4x8GB?

Japp, jag har 4*8 cl14. Tänkte köra 64GB men det är så jävla dyrt och det är högst oklart om passthrough etc kommer fungera på TR. Det fick bli 4*8 så att jag har quad channel. Tanken var att köpa 4 till om allt går bra men då blir det problem med att kylaren är ivägen. =/

Vad finns det mer för benchmarks man kan köra som funkar på både Linux och Win10? Vore kul om det är liknande prestandaskillnad i annat. Vad är det för blender bench man kör?

Av engywook
Skrivet av sAAb:

@HappyPie

Hmmm. Något är knas med datorn, eller bara svårtolkad. Jag fick bara 39113 i Multi-Core i Geekbench4, https://browser.geekbench.com/v4/cpu/5150464

Jo, det är högt om man jämför med de som kör Windows (de har typ 25000-35000), men i Linux borde det ha gett typ 45000-55000. Det som sänker är vissa värden i multicore. Single-Core blev 4995 och är bland de bästa (!), men Multi-Core är skum. Ser man på enskilda mätvärden ligger de på ca hälften vilket får mig att misstänka att det är mina 2x16 GB som borde ha varit 4x16GB för att få full bandbredd. Men, även mina latenser ligger högt, 154,3 ns, när en annan snubbe med lägre Single-Core, 4587 (https://browser.geekbench.com/v4/cpu/5159661) har lägre latens, 117,3 ns, och därmed får bra mycket högre Multi-Core: 47315. Risken är att det håller i sig tills jag får råd med mer DDR4 moduler, dvs. runt fem tusen papp.

Testa uppdatera version av geekbench och/eller linuxkärnan. Det lär ha fixats grejer i 4.14 kärnan t.ex.

Ballt att det är så stor skillnad mellan Win10 och Linux. Jag var tvungen att testa själv, dock har jag ej uppdaterat BIOS eller något än då jag inte bestämt vilket grafikkort jag ska köra för passthrough.

Win10 https://browser.geekbench.com/v4/cpu/5419411
Single-Core Score
4483
Multi-Core Score
30711

Linux https://browser.geekbench.com/v4/cpu/5419590
Single-Core Score
5082
Multi-Core Score
49804

Av engywook
Skrivet av Shunt91:

Hej! Länge sedan jag var här sist, men nu när olyckan slår till tänder jag återigen min "Bat-signal".

Bygget finns i sig, annars är det:
ASUS Z97-A
i5-4670k
EVGA 750 G2 SuperNova
16G Corsair vengeance lp 1600
MSI 780Ti
Någon WD 1TB 7200RPM
Corsair Force GT 128 GB SSD

. Har inte överklockat något sedan skiten sattes ihop av mig för ett par år sedan förutom att slå på XMP i UEFI BIOS.

För ett par månader sedan ville inte datorn alltid starta ordentligt, den fastnade under vad jag tror är POST:en. Allt spinner upp och får ström, den testar CPU, och DRAM men sedan stannar den på VGA, dvs. att VGA_LED lyser med fast rött sken. Ingen signal alls till monitorn. Detta hände ungefär var tredje gång jag slog på datorn.

Gångerna den startade direkt påföljande en av dessa "misslyckade" starter stod det "Overclock Failed" mm. Varpå jag blev bootad in i BIOS där jag kunde återställa de redan återställda inställningarna.
Sen hade jag tur om den startade efter den påtvingade save&rebooten.

Problemet blev värre och värre och nu händer det varje gång, dvs. att jag inte ens får åtkomst till BIOS vid start, den står bara och snurrar med VGA LEDen lysande.

Efter detta har jag testat olika saker:

Dammat av så mycker jag kan, detta är dock inte helt ordentligt gjort, har fortfarande stock intel kylare (skjut mig) som kan vara dammig bakom.

Återställt CMOS, haft batteriet urtaget under någon timme och sedan provat allt. Använt jumpern på DRCT pinsen med samma resultat. Detta utan att datorn varit kopplad till väggen.
Kopplat ur och i de flesta strömkontakter från mitt modulära PSU samt HDD o SSD.

Testat annat vägguttag

Testat att flytta 780Ti:t till andra PCI sloten, testat ett annat grafikkort (560), testat on board graphics dvs kopplat skärmen direkt till MB.

Testat minnena så gott det går, flyttat runt, kört med bara ett, inget, etc.

Kopplat ur allt och kört datorn, kopplat in endast det nödvändiga, m+kb+s.

Vad tror ni?

Tacksam för all hjälp.

Jag har samma problem ibland och likadant moderkort. För mig hjälper det oftast att resetta BIOS. Det är inte grafikkortet då det blir samma med bara det integrerade i CPU:n (4690K). Jag tror det är något med moderkortet. Det blir ny burk för mig snart ändå så jag har inte undersökt så noga.

Av engywook
Skrivet av Johannaje:

Hallå! Vi har precis fått erbjudandet att för 20 tusen få fiber nergrävt till huset på landstället. Nu måste vi svara ja eller nej och bestämma om vi vill vara med. Sedan måste man ju ha ett abonnemang på det också som förmodligen måste betalas året om?

Det jag undrar över är ifall det är värt det. Totalt är vi där kanske 4-5 månader om året, och stänger igen helt under vintern. Nu när tele2 har kommit med ett obegränsat surfabonnemang kanske mobilt bredband är ett bättre val?

4G-täckningen är bra, 20 ner och 10 upp.

Är det värt att säga ja till fiber eller kommer 4G (5G så småningom?) ta över?

Tacksam för hjälp!

Kör på fiber. Det är mer framtidssäkert. Man behöver inte ha abonnemanget hela året. Välj bara någon leverantör med kort uppsägningstid och bind er inte till något speciellt erbjudande som har lång bindningstid. Vi kör telia 100/100 i stugan Juni-September. Det funkar bra.

Av engywook

Det finns lite av transportstyrelsens dokument i denna twitter tråd.

Kan jag också få göra "avsteg" från lagen?

Av engywook
Skrivet av Koffelito:

@engywook
Tack. Ja händerna är Unreals "standard-händer" för VR. De kanske inte passar perfekt till detta spelet dock.

De flesta 3D modellerna är köpta från ett pack och sedan har jag lagt till lite egna för pusslen. Var ganska mycket att göra med de färdiga modellerna också så jag har ändå blivit OK på att modellera men man är långt ifrån de riktigt duktiga. Är egentligen ingen artist men ska man göra spel själv får man lära sig att göra det mesta.

Hehe, mjo. Jag sitter och fipplar lite själv i UE. Blueprints är smidigt! Är ditt spel helt i blueprints?

Jag är heller ingen artist och det är lite jobbigt att hitta VR anpassade modeller. Man får väl krypa till korset och lära sig blender eller något...

Av engywook
Skrivet av Koffelito:

Hej. Har inte sett denna tråd förut. Kul att se att det finns lite VR entusiaster här. Har haft mitt Vive Headset i ett år ungefär och tog faktist till slut steget och tog tjänstledigt och satsade på spelutveckling till VR på heltid. Vet inte om ni har någon regel här mot att posta länkar till spel man har gjort men jag släppte mitt första i april. http://store.steampowered.com/app/618920/Dungeon_Escape_VR/
Vet att inte trailern är perfekt. Har tänkt fixa den ett tag men har så mycket att göra med nästa spel.

Snart släpper jag mitt andra spel som är ett bartender spel som är lite inspirerat av eller försöker hålla samma stil som Job Simulator. Är meningen att man ska kunna lära sig blanda drinkar samtidigt som det ska kunna gå att spela för att det är kul också med lite karriär läge och utmaningar.

Är även jag väldigt sugen på Deluxe Audio Strap så jag ser fram emot att höra vad du tycker Xermalk.

Najs, jag känner igen de där händerna...

Har du gjort 3D modellerna själv?

Av engywook
Skrivet av sAAb:

Jag vill kunna köra Linux med Windows virtuellt

Jupp, jag väntar på ett moderkort med vettigt IOMMU stöd/gruppering, så att jag kan ha en virtuell Win10 för gaming/UE4, innan det blir en 1800X för mig.

Jag hörde/läste någonstans att det är lite "problem" med minnen. Är det fortfarande så att man bara kan köra med två stickor för att få "full speed"? Jag vill kanske uppgradera till 64GB i framtiden till exempel och då är det lite tråkigt...

Av engywook
Skrivet av GilbertG:

Just lagt till en "ny" lagringsdisk till min gamla dator och när jag skulle formatera den i Windows XP så ser jag att man nu har alternativet exFAT Hade en gammal installation av XP på den här datorn innan. Har fortfarande tänkt försöka köra dualboot med Linux på den här (på olika hårddiskar) så min undran är, nu när jag har ett alternativ:

Vilket filsystem är bäst/minst dåligt under Linux, NTFS eller exFAT? Jag tänker lite på framtidssäkerhet i största allmänhet också.

NTFS funkar fint. Du kan behöva installera ett ntfs-3g paket beroende på vilken linux dist du kör.

Skrivet av anon159643:

Jag började använda linux runt 1996, det var på den tiden då vi dödliga fick tag på den på skiva då internet var för slött. Men redan på den tiden så fanns det installationsfiler. (.rpm)
Men nu när jag ska installera linuxprogram, ja så är det varenda gång googla på hur man installera dem. Inte bara som i windows som att surfa in på t.ex. teamviewers hemsida klicka på download och man får en fråga om man vill installera applikationen.
Utan det ska vara en väldigt mycket trixande. Ändå pratar folk om att linux är lika enkelt att använda vilket jag ej kan begripa. I Windows speciellt serverversionerna så har man så otroligt mycket med som standard och det fungerar likadan nästan oavsett vilken version de kör.

Det var ett tag sedan debian men att bara köra:

apt-get update
apt-get install teamviewer

i en terminal borde räcka.

teamviewer kanske är "non-free" och då får du lägga till en server i en config. google vet hur man gör. De två kommandona tycker jag är enklare än att surfa runt på random hemsidor för att hitta program.

Får man det inte att funka direkt dock så kan det ju vara jobbigt om man inte vet hur man ska göra. Men oftast är det bara ett kommando för att installera.

apt-get upgrade
för att uppdatera ALLA program, dvs inga popups som tycker man ska ladda hem en ny version varje gång man startar program.

Av engywook

Är det någon som vet vilka portar det är som gäller? Kul med coop spel där det inte går att joina.

Av engywook

Då får jag ta på mig dumstruten då jag i min enfald trodde att de skulle fixa problemen med NL, dock verkar det vara på gång först i April nu. Jag fick fiber för exakt två veckor sedan och det har funkat skitbra tills ikväll...

https://dl.dropboxusercontent.com/u/14257071/BBK_Resultat.png

Av engywook

För er som har problem med att hitta matcher testa att öppna lite portar:

Uplay PC:
TCP: 80, 443, 13000, 13005, 13200, 14000, 14001, 14008, 14020, 14021, 14022, 14023 and 14024 Game Ports:
Inbound UDP: 3075

Jag kunde inte spela 4v4 dominion igår men nu funkar det.

Av engywook
Skrivet av DPG:

Ok. Är det då interna IP adresser man får eller publika?

De natar per default så du får skicka in en anmälan för att få en publik ip. Det tog ~2 dagar för mig att få en sådan ip.

Av engywook

Rätt mysig lyrik.

Av engywook
Skrivet av ImTheMeaN:

Väl inne i Nätverksanslutningar osv. så hittar jag en sida som heter "Link speed and duplex settings".
Den säger 100/100 går att ändra den till 1gbit men jag har för mig att jag gjort det och då försvann internet totalt.

Sätt den på auto om det finns.